Web Analytics Made Easy - Statcounter

پروژه مقبره الشعرا که در سال 93 آغاز شد و بنا بود با هزینه 7 میلیاردی تمام شود مطابق گفته مسئولین امروز بعد از هزینه 18 میلیاردی نیاز به 40 میلیارد تومان برای تکمیل دارد!

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از  آناج؛ دقیقا پنج سال قبل و در چنین روزهایی کلید طرح بهسازی و توسعه مقبره الشعرای تبریز توسط اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌شرقی و شهرداری تبریز زده شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طرحی که بنا بود با هزینه 7 میلیارد تومانی و به منظور امتداد خیابان 18 متری شرقی مقبره الشعرا تا خیابان ششگلان، اتصال موزه قاجار به مقبره الشعرا، ساخت سالن با عظمت در نزدیکی بقعه سید حمزه انجام شود اما با گذشت پنج سال از آغاز آن هنوز خبری از اتمامش به گوش نمی‌رسد.

تمامی مسئولینی که در ابتدای طرح سخن از اجرای این پروژه عظیم می‌زدند حالا رفته‌اند و تنها چیزی که باقی مانده اجرای یک طرح نیمه کاره با ارائه چهره‌ای زشت از مقبره الشعرا است. شهردار وقت سابق دیگر مسئول نیست، شهردار وقت منطقه ده به بلدیه منطقه‌ای دیگر کوچ کرده و مدیرکل فرهنگ و ارشاد وقت نیز جایش را به مدیر جدیدی داده و حالا کسی پاسخگوی وعده‌هایی که داده بود نیست.

چرا پروژه مقبره الشعرا به گره کور تبدیل شد؟

طرح توسعه فضای مقبره الشعرا در شورای چهارم برعهده شهرداری تبریز گذاشته شد اما این پروژه سرنوشتی مانند بسیاری از کارهای عمرانی در تبریز داشت و با طولانی شدن روند تکمیل و اصلاح، یکی از جاذبه‌های گردشگری را تبدیل به دافعه گردشگری کرد!

گذشت پنج سال از آغاز این پروژه و بالا رفتن هزینه‌های ساختمانی کار مقبره الشعرا را لنگ کرد تا همچنان پیکره این بنای باشکوه در میان تکه پارچه‌های آهنی پوشانده شود. مسئولین شهری و شهرداران وقت نیز اگرچه چندین بار قول اتمام این پروژه را در سالهای مختلف داده‌اند اما این وعده‌ها عملیاتی نشده‌اند و مدیرعامل سازمان عمران شهرداری تبریز در تازه‌ترین خبر از این مجموعه از احتمال اتمام ضلع شمالی تا پایان سال 98 داده است.

شریفی اتمام این پروژه در سال 99 را نیز منوط به تامین اعتبارات دانسته و با این محاسبه پروژه‌ای که بنا بود با 7 میلیارد تومان به اتمام برسد و تا بدین جای کار 18 میلیارد تومان برای آن هزینه شده و امروز نیاز به 40 میلیارد تومان بودجه دارد! این رقم را شهردار منطقه ده تبریز اعلام کرده که نشان از تفاوت 50 میلیاردی در محاسبه ابتدایی و اجرای این پروژه در زمان کنونی دارد!

اعطای ردیف بودجه ملی برای احیای مقبره الشعرا

محمداسماعیل سعیدی نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار آناج، با اشاره به وضعیت نابسامان مقبره الشعرای تبریز اظهار داشت: خوشبختانه امسال ردیف بودجه‌ ملی برای احیای این اثر تاریخی و فرهنگی تبریز گشایش یافت. این پروسه از سال گذشته آغاز شده بود که امسال به نتیجه رسید.

وی گفت: روند ایجاد ردیف ملی برای مقبره‌الشعرای تبریز بسیار طاقت فرسا بود و رئیس کمیسیون تلفیق، معتقد بود که با این مبالغ بودجه‌ای، مقبره‌الشعرای تبریز قابل احیا نیست. بالاخره توانستیم نظر کمیسیون‌های تلفیق و برنامه و بودجه را جلب کرده و مبلغ 5 میلیارد برای اتمام این پروژه در نظر بگیریم.

نماینده مردم تبریز افزود: درجلساتی که با مدیرکل ارشاد استان و استاندار آذربایجان‌شرقی برگزار شد، اعلام کردم که احیای مقبره‌الشعرای تبریز باید با همراهی تمامی دستگاه‌ها انجام شود زیرا یک سازمان یا دستگاهی نمیتواند متولی تمامی امور قرار گیرد.هیچگاه جزیره‌ای عمل کردن ثمربخش نخواهد بود. شهرداری درگذشته ورود کرده ولی معلوم نیست در چه زمانی به سرانجام خواهد رسید.

سعیدی تصریح کرد: این مبلغ کفاف تمامی هزینه‌ها را نخواهد داد زیرا طرحی که آغاز شده بسیار پرهزینه و رقم بالایی را می‌طلبد، بنابراین باید این طرح فازبندی شده و مرحله به مرحله تکمیل شود. اینکه مقبره الشعرا در یک حصار حلبی مانند محصور شود شایسته تبریز نیست.

بی اطلاعی فرهنگ و ارشاد از طرح اجرایی در مقبره الشعرا

محمد محمدپور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌شرقی، درگفت‌وگو با خبرنگار آناج در خصوص بازسازی مقبره‌الشعرای تبریز اظهار داشت: طی توافقی که بین استانداری، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و شهرداری تبریز به امضا رسیده، شهرداری تبریز متولی اجرای پروژه ساخت این اثر تاریخی است.

وی افزود: در زمان ریاست آقای نجفی در شهرداری تبریز، اعلام شد که این پروژه در حال آماده‌سازی است، سپس در سال 93 شهرداری خبر از اتمام ساخت این طرح تا پایان سال را داد. در آن سال پروزه به یک مهندس مشاور داده شد و طرحی ارائه شد و قرار بود مقبره‌الشعرای تبریز بعد از آزادسازی مجموعه، در اختیار مهندسان مشاور قرار گیرد تا طرح مورد نظر وارد فاز اجرایی شود.

محمدپور خاطرنشان کرد: اعتبارات این طرح به طور سالانه تخصیص داده می‌شد ولی شهرداری اعلام کرد با توجه به مشکلات مالی دیگر قادر به تزریق اعتبار برای این پروژه نیست. هم اکنون  این پروژه مسیر آرام و کُندی را در پیش گرفته است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تصریح کرد: ردیف اعتباری ملی مقبره‌الشعرای تبریز به علت اینکه شهرداری تامین اعتبار می‌کرد، قطع شد. بنابراین حرکت این طرح کُندتر شد. در مکاتباتی که با نمایندگان و اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس، سازمان برنامه و بودجه داشتیم تلاش کردیم ردیف اعتباری را در برنامه بودجه سالانه احیا کنیم. سال 97 تلاش ها نتیجه داد تا در بودجه سال98 با همت تمامی نمایندگان مجلس و مساعدت کمیسیون فرهنگی، ردیف اعتباری برای پروژه مقبره‌الشعرای تبریز در نظر گرفته شد. 

وی اضافه کرد: رقم مصوب شده برای سال جاری 11میلیارد بود که در نهایت 9/8میلیارد تخصیص داده شد و از این رقم نیز 20درصد به عنوان تخفیف اعتبار در نظر گرفته شد. صورتجلسه ای تنظیم و اعلام شد هیئت امنایی برای مقبره‌الشعرا تشکیل شود که ریاست آن با استاندار می باشد. فرماندار تبریز، اداره کل میراث فرهنگی استان، اداره کل اوقاف استان و سازمان برنامه و بودجه از اعضای این هیئت امنا به شمار می‌روند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بیان داشت: تا امسال از طرحی که در حال پیگیری بود بی اطلاع بودیم تا اینکه بعد از تشکیل هیئت امنا جلساتی با مسئولین مربوطه برای انسجام‌بخشی برگزار کردیم. تقسیم کاری میان بخش‌های درگیر انجام شد تا بتوانیم از ردیف بودجه 98 به نحو احسان استفاده کنیم.

محمدپور عنوان داشت: بر اساس مصوبه هیئت امنا در تا پایان سال جاری، مسیری در قسمت جنوبی این محل پیش‌بینی شود تا گردشگران و مردم عادی بتوانند به سهولت در این مکان تردد کنند و بر اساس مجوزی که از طرف اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان صادر شده، در داخل مجموعه مقبره‌الشعرا، موزه شعر و ادب آذربایجان ایجاد خواهد شد.

وی در پایان گفت: نصب اِلمان، پله‌بندی و سایر مراحل اجرایی پروژه به دست شهرداری ادامه می‌یابد.

انتهای پیام/ 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۸۵۴۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روان سازی ترافیک تبریز با تقاطع های غیر همسطح

تین نیوز

ترافیک شهر تبریز به واسطه افزایش استفاده از خودروهای شخصی روز به روز افزایش می یابد و بخش زیادی از اوقات شهروندان در راهبندان ها تلف می شود و از این رو شهرداری با اجرای تقاطع های غیر همسطح درصدد باز کردن گره های ترافیکی و کاهش زمان سفرهای درون شهری است.

 

به گزارش تین نیوز به نقل از ایرنا،  با تشریح آخرین وضعیت عملیات عمرانی پروژه های تقاطع غیرهمسطح این شهر اظهار کرد: با هدف تسهیل تردد و روان سازی ترافیک، احداث ۶ تقاطع غیرهمسطح در بودجه شهرداری تعریف شده است و عملیات اجرایی پل ها بی وقفه تداوم دارد.

وی در خصوص آخرین وضعیت پروژه پل حیدرآباد افزود: عملیات عمرانی پروژه تقاطع غیرهمسطح حیدرآباد در راستای تکمیل کمربندی شمالغرب و در ادامه طرح تبادل ارس و پروژه طرح دسترسی حیدرآباد به اتوبان پاسداران با ۲۸ درصد پیشرفت فیزیکی بی وقفه تداوم دارد.

احمدزاده با بیان اینکه اجرای این پروژه با بودجه عمرانی ۷۱۰ میلیارد ریال در راستای خروج از بن بست حیدرآباد احداث می شود، اعلام کرد: پروژه دوربرگردان حیدر آباد به اتوبان پاسداران با هدف اتصال شرق پاسداران به حیدرآباد با طول عرشه ۴۵ متر و عرض ۲۰ متر، دسترسی این اتوبان از سمت میدان آذربایجان به بزرگراه شمال غرب تبریز (ارس) را میسر می کند.

معاون فنی و عمرانی شهردار تبریز همچنین از پیشرفت فیزیکی ۵۶.۶۳ درصدی پل معلم خبر داد و گفت: پروژه تقاطع غیرهمسطح معلم به طول عرشه ۳۳۴متر و عرض ۱۶ متر و با ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال بودجه با کارفرمایی شهرداری منطقه ۵ و اجرای شرکت خانه سازی پیش ساخته آذربایجان در دست احداث است که در خرداد سال جاری به بهره برداری می رسد.

وی با اشاره به پیشرفت ۴۵.۸۳ درصدی پروژه تقاطع غیرهمسطح قراملک خاطرنشان کرد: پل های معلم و قراملک به دلیل استفاده از تکنولوژی سگمنتال، هم به لحاظ بصری معماری زیباتری خواهد داشت و هم به لحاظ فنی از مقاومت بیش تری برخوردار خواهد بود.

احمدزاده ادامه داد: پل قراملک به طول عرشه ۲۴۰ متر و عرض ۲۱ متر با اعتبار ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال در راستای روان سازی ترافیک جاده سنتو میدان کارگر در سطح منطقه ۶ اجرا می شود به طوری که مطابق روز شمار اعلامی، خرداد ماه امسال به بهره برداری خواهد رسید.

وی در تشریح آخرین وضعیت پل ۶۵ متری خاوران از پیشرفت فیزیکی ۳۵ درصدی با اعتبار ۲۴۰ میلیارد ریالی این پروژه خبر داد و افزود: این پل با طول عرشه ۷۰ متر و به عرض ۱۷.۵متر با هدف ایجاد دسترسی های جدید در خاوران در حال اجرا است.

احمدزاده با اشاره به پیشرفت ۱۰ درصدی تقاطع غیرهمسطح شهید حیدری نیز، یادآور شد: پس از بهره برداری از پل های روگذر ولایت و ولیعصر(عج)، سومین تقاطع غیرهمسطح مسیر اتوبان ولایت با عنوان روگذر شهید حیدری مقابل مجتمع باران واقع در انتهای کوی نصر به طول عرشه ۲۴۰ متر و عرض۲۴ متر در حال احداث است.

تقاطع غیر همسطح خلعت پوشان وارد فاز جدید عملیاتی شد

شهردار منطقه ۹ تبریز هم با اعلام اینکه تقاطع غیر همسطح خلعت پوشان تبریز با اتمام عملیات جایگزینی و اتصال لوله های آب شرب شرق تبریز وارد فاز اجرایی شده است، گفت: عملیات اجرای شمع های اصلی و ریزشمع ها (میکرو پل ها) در ۲ ضلع شرقی و غربی جبهه جنوبی اتمام یافته است.

اکبر دنیادوست افزود: عملیات انتقال و عبور خط لوله آب شرب شرق تبریز نیز با جایگزینی برخی لوله ها به شکل استاندارد از ۱۲ اردیبهشت سال جاری با همکاری شرکت آب و فاضلاب استان و شهرداری تبریز، در محل پروژه پل خلعت پوشان آغاز شده است.

وی ادامه داد: همچنین با اخذ مجوز از کمیسیون ماده هفت، حفظ و گسترش نباتات سازمان سیما، منظر و فضای سبز، کار انتقال درختان واقع در این ضلع در ۷۲ ساعت انجام می شود تا عملیات عمرانی در جبهه شمالی نیز اجرایی شود.

دنیادوست اظهار کرد: پیش بینی می شود، عملیات فنی و عمرانی اجرای ضلع های شرقی و غربی جبهه شمالی پل تقاطع خلعت پوشان ظرف هفت ماه آینده به اتمام برسد و این طرح در موعد مقرر افتتاح شود.

در زمان حاضر بیش از ۲۰ تقاطع غیرهمسطح روگذر در تبریز وجود دارد که احداث آنها در ۲ دهه اخیر در کاهش راه بندان در خیابان های این شهر بسیار موثر بوده است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • احداث ۶ شهربازی جدید در کلان‌شهر تبریز
  • از حصار کشی در پارک لاله تا وعده چمران مبنی بر عدم قطع درختان
  • بهبود خدمات‌رسانی شهرداری تبریز با بهره‌برداری از مرکز کنترل ترافیک و مدیریت بحران
  • انتقاد از ساخت مجموعه فرهنگی در پارک لاله/ شهرداری تهران حصار‌های پارک لاله را بردارد
  • چرا در پارک لاله حصار کشیده شده/ شهردار تهران اطلاع‌رسانی درست انجام دهد
  • انتقاد از ساخت مجموعه فرهنگی در پارک لاله/ شهرداری تهران حصارهای پارک لاله را بردارد
  • روان سازی ترافیک تبریز با احداث ۶ تقاطع های غیر همسطح
  • بهره‌برداری از ۱۳ پروژه ورزشی تا پایان اردیبهشت ماه در تبریز
  • روان سازی ترافیک تبریز با تقاطع های غیر همسطح
  • راز «نفرین توت عنخ آمون» که بیش از ۲۰ نفر را کشت سرانجام فاش شد