Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ نزدیک به ۲۰ روز تا شروع سال زراعی ۹۸-۹۷ مانده است و بسیاری از کشاورزان کشور منتظر هستند تا ببینند دولت برای خرید تضمینی محصولات اساسی به ویژه گندم چه نرخی را اعلام می‌کند تا ببینند با توجه به هزینه تولید گندم آیا کشت این محصول در سال زراعی آینده برای آن‌ها به صرفه خواهد بود؟

سید جعفر حسینی، مشاور رئیس نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی کشاورزی با اشاره به اینکه وزارت جهاد کشاورزی نرخ‌های پیشنهادی خود را به شورای اقتصاد اعلام کرده است، گفته بود: بر اساس قانون این وزارتخانه باید هر سال تا پایان تیرماه قیمت‌های پیشنهادی خود را اعلام و شورای اقتصاد نیز تا پایان شهریور فرصت دارد قیمت‌های مصوب را ابلاغ کند، اما زمانی که قیمت اعلام شد که آن‌ها به ناچار کشت را انجام داده بودند؛ اما زمان تحویل گندم به دولت دیدیم که از این کار خودداری کردند و تحویل گندم به دولت کاهش یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



عطالله هاشمی رییس بنیاد ملی گندمکاران نیز از روند تولید گندم در سال زراعی آینده ابراز نگرانی کرده و گفته بود: به دلیل اینکه دولت در طی سالیان اخیر در اجرای قانون خرید تضمینی تخلف کرده، کشاورزان اطمینان ندارند که نرخ به موقع اعلام شود و قیمتی که اعلام می‌شود دلخواه و مورد رضایت آنان باشد بنابراین احتمال دارد این مسائل در کشت تاثیر منفی بگذارد و باعث کاهش سطح زیرکشت شود که امیدوار هستیم دولت با تدابیر مناسب مانع آن شود.

وی در پاسخ به این سوال که نرخ پیشنهادی شما برای قیمت خرید تضمینی گندم در سال زراعی جدید چقدر است؟ گفت: ما در نامه نگاری با دولت، مجلس، وزیر جهاد کشاورزی و شورای اقتصاد با تجزیه و تحلیل اعلام کرده ایم که کف قیمت گندم برای سال زراعی جدید باید ۲۴۰۰ تومان باشد.

محمدحسین خنکال رییس بنیاد ملی گندمکاران استان سمنان نیز پیش از این گفته بود: دولت اگر می‌خواهد برای کشت سال آینده قیمت گندم را ثابت نگه دارد، باید نهاده‌های کشاورزی اعم از بذر، کود و مکانیزاسیون را با ارز ۴۲۰۰ تومانی در اختیار کشاورزان قرار دهد و در این صورت می‌توان برای سال زارعی ۹۸-۹۹ گندم را به قیمت دو تا دو هزار و ۵۰۰ تومان کاشت، اما اگر بگویند دلار گران شده و کشاورزان باید نهاده‌ها را آزاد بخرند قیمت گندم با کیلویی پنج هزار تومان هم برای کشاورزان به صرفه نخواهد بود.

محمدحسین فخیمی دبیر اجرایی خانه کشاورز استان فارس ضمن انتقاد از قیمت تضمینی گندم در سال زراعی ۹۸-۹۷ گفت: سال گذشته ریز هزینه‌های تولید برای یک کیلوگرم گندم را به کمیسیون کشاورزی و منابع طبیعی مجلس اعلام کردیم و تنها یک خواسته داشتیم که بر اساس قانون خرید تضمینی محصولات اساسی کشاورزی که در سال ۶۸ تصویب شده است نرخ خرید تضمینی گندم بر سر موعد خود یعنی پایان شهریور ماه اعلام شود و قیمت آن متناسب با نرخ تورم باشد که البته چنین اتفاق نیفتاد.

وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه چه نرخی برای قیمت خرید تضمینی گندم در سال زراعی پیش رو مناسب است گفت: ما هزینه تولید هر کیلوگرم گندم را دو هزار و پنج تومان برآورد کردیم و اگر دولت بخواهد با نرخ مناسبی گندم را بخرد که کشاورزان نیز به کاشت آن تشویق شوند قطعا باید قیمت گندم را بیش از دو هزار و ۵۰۰ تومان اعلام کند.

فخیمی ادامه داد: اگر وزارت جهاد کشاورزی یا کمیسیون کشاورزی و منابع طبیعی مجلس بخواهند ما به عنوان تولیدکننده و بخش خصوصی، هزینه تولید یک کیلوگرم گندم را برآورد و اعلام می‌کنیم تا قیمت‌گذاری بر اساس آن صورت گیرد هر چند که سال گذشته نیز این کار را کردیم، اما دولت قیمت خرید را بر اساس هزینه‌‍‌های تولید و نرخ تورم اعلام نکرد.

دبیر اجرایی خانه کشاورز استان فارس همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا کشاورزان در سال زراعی پیش رو تمایلی به کشت گندم دارند، اظهار کرد: تا زمانی که دولت نرخ خرید تضمینی را اعلام نکند استقبال از گندم معلوم نمی‌شود و پیش از هر چیز باید دولت در زمان مقرر نرخ خرید این محصول را اعلام کنند تا تکلیف برای کشاورزان روشن شود که آیا کشت این محصول برای آن‌ها سودی دارد یا نه.

فخیمی همچنین گفت: در حال حاضر هزینه‌های تولید به شدت بالا رفته است، اما با این حال به نظر می‌رسد که باز هم به نفع تولیدکننده و به صرف دولت است که پول را به کشاورزان بدهد و از واردات گندم جلوگیری کند، اما اگر دولت بخواهد نرخ خرید تضمینی را مثل سال گذشته غیرمنطقی اعلام کند کشاورزان نیز از کشت گندم منصرف خواهند شد.

دبیر اجرایی خانه کشاورز استان فارس همچنین بیان کرد: مسئولان بخش کشاورزی به هزینه‌ها و فشار‌هایی که بر کشاورزان تحمیل می‌شود توجهی ندارند برای مثال قیمت کودی که سال گذشته ۳۸ هزار تومان می‌خریدیم امسال به ۱۰۰ هزار تومان رسیده است و با این هزینه‌ها کشاورزان منتظر می‌مانند و می‌بینند که کشت گندم را انجام دهند یا ندهند کما اینکه امسال نیز گندم خود را کاشتند و به جای آنکه آن را به دولت بفروشند با قیمت بهتری به دامدار‌هایی فروختند که توان خرید جو را نداشتند. منبع: اقتصاد24 خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 گندمکاران تولید گندم روند تولید گندم قیمت گندم قیمت خرید تضمینی گندم هزینه تولید گندم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۸۶۷۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ریالی از مطالبات گندمکاران پرداخت نشده است

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، عطااللّه هاشمی، گفت: بنابر آخرین آمار از ابتدای فصل برداشت ۷۵۰ هزارتن گندم با ارزش حدود ۱۴ همت از کشاورزان خریداری شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۰ درصد افزایش داشته است.

بیشتر بخوانید: انتظار کشاورزان برای اعلام جایزه تحویل گندم چه زمانی به پایان می‌رسد؟

به گفته او، علی رغم گذشت بیش از یک ماه از فصل برداشت، ریالی از مطالبات گندمکاران پرداخت نشده است و کشاورزان کماکان چشم انتظار دریافت پول هستند.

هاشمی ادامه داد: براساس قانون ۲۴ ساعت پس از تحویل گندم به مراکز خرید، مطالبات کشاورزان باید پرداخت شود که متاسفانه این امر مورد بی توجهی قرار گرفته است.

رئیس بنیاد ملی گندمکاران با بیان اینکه دولتمردان نسبت به تخصیص جایزه گندم بی تفاوت هستند، افزود: علی رغم پیگیری های مکرر، خبری از تخصیص جایزه و اصلاح قیمت گندم نیست که استمرار این روند، خرید تضمینی را دچار چالش می کند.

او گفت: براساس برآوردهای صورت گرفته تولید گندم بالای ۱۴ میلیون تن و حداقل خرید ۱۲ میلیون تن خواهد بود که در صورت بی تفاوتی به جایزه گندم و پرداخت مطالبات، محصول تولیدی صرف خوراک دام و طیور می شود و به نوعی هدر می رود.

کد خبر: 1228966 برچسب‌ها گندم

دیگر خبرها

  • خرید تضمینی گندم در فارس به ۶۰ هزار تن رسید
  • خرید گندم کشاورزان سیستان و بلوچستان از مرز ۲۱ هزار تن فراتر رفت
  • خرید بیش از ۲۱ هزار تن گندم از کشاورزان سیستان و بلوچستان
  • برداشت گندم از مزارع کرمانشاه آغاز شد
  • بیش از ۷۷۰ هزار تن گندم در خوزستان خریداری شد
  • خرید بیش از ۷۷۰ هزار تن گندم در خوزستان+فیلم
  • خریدبیش از ۷۷۰ هزار تن گندم ‌از کشاورزان استان خوزستان
  • ریالی از مطالبات گندمکاران پرداخت نشده است
  • خرید تضمینی گندم ۳۰ درصد افزایش یافت
  • علت افزایش قیمت برنج ایرانی مشخص شد