Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-27@01:17:16 GMT

آیا "سیگار الکترونیکی"بی‌ضرر است؟

تاریخ انتشار: ۱۲ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۹۹۰۲۲۸

مدتی است که استفاده از دستگاه‌های "ویپ" رواج پیدا کرده است و تاکنون نیز پژوهشگران مطالعات بسیاری درباره اثرات آن بر روی انسان انجام داده‌اند، اما به نتیجه واحدی نرسیده‌اند اکنون برای بسیاری از افراد سوال پیش آمده است که آیا این "دستگاه‌های دودساز" کاملا بی ضرر هستند یا خیر. ناطقان:به نقل از وایرد، در تابستان امسال نزدیک به ۲۰۰ مورد بیماری ریه در ایالات متحده به مصرف سیگار الکترونیکی مرتبط دانسته شده اند، اما علت دقیق هنوز نامشخص است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اکنون سوال این است آیا این نوع دستگاه‌ها بی‌خطر هستند؟

همه ما می‌دانیم که سیگار کشیدن بر سلامت افراد تاثیر بدی دارد. اما دستگاه‌های ویپ در طعم‌های میوه‌ای و بسته‌بندی شیک و آینده‌نگرانه جایگزین ایمن‌تری نسبت به سیگار به نظر می‌رسند.
 
برخلاف سیگار معمولی، ویپ‌ها تار و مونوکسید کربن را به عمق ریه‌ها منتقل نمی‌کنند، اما اکنون سلامت "ویپ‌ها" که نیکوتین را از طریق استنشاق یک مایع گرم شده به بدن منتقل می‌کند به طور فزاینده‌ای مورد سوال قرار گرفته است.

در حال حاضر ایالات متحده در حال بررسی شیوع غیر قابل توصیف بیماری ریه در تعداد زیادی از نوجوانان و بزرگسالان جوان که از ویپ استفاده کرده‌اند، است. تابستان امسال حداقل ۱۹۳ مورد احتمالی از جمله یک مرگ در مرکز کنترل و پیشگیری بیماری (CDC) گزارش شده است.

در بسیاری از موارد، بیماران قبل از بستری شدن در مورد مشکلات تنفسی یا درد قفسه سینه شکایت داشتند. برخی نیز از استفراغ، اسهال و خستگی رنج می‌بردند. با این حال، از آنجا که اولین پرونده‌ها در ماه ژوئن ثبت شده‌اند، هنوز مشخص نیست که آیا این محصول خاص می‌تواند باعث بیماری شود یا خیر.

البته این در حالی است که بسیاری از بیماران اعلام کرده بودند که داخل ویپ خود را با مایعات حاوی روغن شاهدانه پر کرده‌اند.

با این حال "انجمن ویپ آمریکا" "بازار سیاه" را که در آن کارتریج‌های ویپ حاوی تتراهیدروکانابینول به فروش می‌رسد، مقصر می‌داند.

"جان بریتون" (John Britton) استاد همه گیر شناسی "دانشگاه ناتینگهام" گفت: اگر به آنچه در بخار ویپ وجود دارد توجه کنید می‌بینید که در بسیاری از موارد ممکن است باعث صدمه طولانی مدت شوند.

اگرچه ضرر ویپ‌ها بسیار کمتر از سیگار‌های معمولی است، اما استفاده طولانی مدت از مواد شیمیایی مورد استفاده در کارتریج‌های این دستگاه‌ها ممکن است خطر ابتلا به "بیماری مزمن انسدادی ریه" را افزایش دهد. شرایطی که به دلیل باریک بودن راه‌های تنفسی سرطان ریه یا بیماری قلبی عروقی باعث ایجاد مشکلات تنفسی می‌شود.

بریتون در ادامه افزود: ما نمی‌توانیم با قاطعیت بگوییم که تمام افرادی که ویپ می‌کشند به چنین بیماری‌هایی مبتلا می‌شوند.

گزارش سال ۲۰۱۹ از سازمان بهداشت عمومی انگلیس نشان داد که تنها ۰.۲ درصد از افراد زیر ۱۸ سال که هرگز سیگار نکشیده‌اند، مرتباً از ویپ استفاده می‌کنند. تحقیقات اخیر که به رهبری "جاناتان گریگس"، استاد تنفس کودکان " دانشگاه کوئین مری لندن" انجام شد، نشان می‌دهد که سیگار الکترونیکی ممکن است خطر ابتلا به ذات الریه را افزایش دهد.
 
طی این مطالعه پژوهشگران سلول‌های رویی بینی را در معرض بخار ویپ و سپس باکتری‌های پنوموکوک (پاتوژن شناخته شده مرتبط با عفونت‌های ریه) قرار دادند.
 
آن‌ها دریافتند که این باکتری‌ها هنگام قرار گرفتن در معرض بخار به "سلول‌های هوایی یا تنفسی" (airway cells) آزمایشگاهی رشد می‌کنند- اثری که قبلاً در دود سیگار سنتی یا ذرات ناشی از آلودگی سوخت‌های فسیلی گزارش شده است.

گریگس گفت: چسبندگی فقط اولین مرحله از ابتلا به این عفونت است. باکتری‌های چسبیده به سلول‌های مجاری تنفسی قادرند آسانتر به بافت بدن حمله کرده و منجر به ذات الریه شوند.

مطالعه گریگس و دیگر شواهد نشان می‌دهد ویپ‌ها کاملاً بی ضرر نیستند. با این حال، در مقایسه با سیگار کشیدن، به نظر می‌رسد ویپ ایمن‌تر است و این در حالی است که یک مطالعه که سال ۲۰۱۸ توسط سازمان بهداشت عمومی در انگلستان انجام شد نشان داد سیگار‌های الکترونیکی خطر چندانی ندارند و خطر سیگار‌های الکترونیکی حداقل ۹۵ درصد کمتر از سیگار‌های معمولی است و می‌تواند به افراد در ترک سیگار کمک کند. منبع: عصر ایران برچسب ها: سیگار ، الکترونیکی ، بی ضرر

منبع: ناطقان

کلیدواژه: سیگار الکترونیکی بی ضرر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۹۰۲۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فیلم/ قصه پُر غُصۀ بیماران برای پرداخت الکترونیکی

قصۀ پُر غُصۀ بیماران برای پرداخت الکترونیکیِ بیمه‌های تکمیلی.

دریافت 3 MB

دیگر خبرها

  • گزارش وزارت بهداشت درباره سرطان‌زایی سیگار‌های الکترونیک؛ زیر بار صدور مجوز نمی‌رویم
  • محکومیت ۴ میلیاردریالی قاچاقچی سیگار در زنجان
  • کشف ۷۲ هزار نخ سیگار قاچاق توسط مرزبانان هنگ مرزی تایباد 
  • ویپ؛ وسیله‌ای برای ترک اعتیاد! و یا وسیله‌ای اعتیاد آور + فیلم
  • کشف ۳۱ هزار و ۹۲۰ نخ سیگار قاچاق در کرمان
  • استطاعتِ ۱۵۰ متقاضی حج رد شد
  • فیلم/ قصه پُر غُصۀ بیماران برای پرداخت الکترونیکی
  • سلامت جامعه در گرو کاهش مصرف پلاستیک و سیگار
  • مواد شیمیایی ماریجوانا 5 برابر سیگار
  • یک تبلیغ ساختار شکن درباره سیگار (عکس)