Web Analytics Made Easy - Statcounter

داشتن شهری با خیابان‌های خالی از ترافیک و آلودگی نیازمند اجرایی شدن سیاست‌های ترافیکی با محوریت انسان و شهروندان است؛ موضوعی که در ابتدا باید از مسئولان شروع شود تا با فرهنگ‌سازی جلوی استفاده بیش‌از اندازه خودروهای شخصی را بگیرند. ۱۲ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۳:۴۸ استانها قم نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، خیابان‌های مملو از ماشین و صف خودروهایی با مدل‌ها و رنگ‌های مختلف، نخستین تابلویی است که در ابتدایی‌ترین ساعت‌های آغاز روزها شاهد آن هستیم، تابلویی که شاید در روزهای که هنوز ترافیک به یک معضل اجتماعی و شهری تبدیل نشده بود می‌توانست حداقل برای سرنشینان ماشین‌های شخصی که در حال موسیقی گوش کردن به محل کار خود می‌رسیدند، کمی دلپذیر باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما افزایش خودروهای تک‌سرنشین امروز رنگ این تابلوی شلوغ را کدر کرده و رانندگان کلافه از بوق‌های ممتد و غرغرهای زیر لب و گاهی فریاد شهروندان جای موسیقی صبحگاهی را گرفته است.

امروزه صاحبان حقیقی خیابان‌ها؛ ماشین‌ها و بوق‌های ممتد آن‌ها است نه عابران پیاده و انسان و همه سیاست‌ها و مطالبات مردمی نیز بر تسلط این حیوان سرکش  بر انسان اصرار دارد؛ تسلطی که در کشورهای پیشرفته منسوخ‌شده اما در ایران همچنان به اجرایی شدن آن اصرار می‌شود و شهروندان ناخواسته به آن دامن می‌زنند.

50 درصد افزایش خودروی شخصی

50 درصد افزایش خودروی شخصی، این عدد فاجعه است! یعنی مطالباتی که سهم بسیاری از بودجه حوزه ترافیک را برای تعریض خیابان و دوطبقه شدن بزرگراه‌هایی که دیگر در هیچ کجای جهان نه‌تنها  خواهانی نداشته بلکه گاهی با هزینه‌های هنگفت آن را جمع‌آوری می‌کنند و جای آن را ساخت پارکینگ می‌بلعد.

معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری قم در این زمینه در گفت‌وگو با تسنیم می‌گوید: امروز در قم اتوبوسرانی تنها 8درصد و تاکسیرانی 10درصد از سهم سفرهای درون‌شهری را داشته و این در کنار 50 برابری استفاده از خودروهای شخصی و افزایش 18 درصد سهم سفرهای درون‌شهری با خودروی شخصی در این سال‌های اخیر می‌تواند فاجعه را پررنگ‌تر نشان دهد.

عباس ذاکریان می‌افزاید: متأسفانه سهم استفاده از دوچرخه در حمل‌ونقل عمومی تنها یک درصد بوده و این در حالی است که 70 درصد سفرهای درون‌شهری کمتر از 4 کیلومتر بوده و نشان‌دهنده  لزوم تغییر نگرش مردم در استفاده از حمل‌ونقل پاک در شهر قم است.

لزوم اجرای سیاست road diet  ( رژیم خیابان)

آیا انسان فراموش‌شده است؟ پاسخ این سؤال در شهر قم و بسیاری از شهرهای کشور متأسفانه بله است.

 این در حالی است که در کشورهای پیشرفته سال‌هاست سیاستی به نام road diet  یا همان رژیم خیابان با هدف جلوگیری از ورود خودرو به خیابان‌ها در حال اجرا بوده و اولویت با حمل‌ونقل عمومی و احترام به‌حق تردد شهروندان در خیابان‌ها است.

نگاه انسان‌محور در مدیریت حمل‌ونقل عمومی در شهر قم هنوز جایگاهی نداشته و این را می‌توان از مطالبات مردمی برای اجرای خیابان‌هایی با عرض بیشتر و ساخت پل‌های عابر پیاده و همچنین افزایش خودروهای شخصی  و تمایل مدیران عمرانی در افتتاح پروژه‌های بزرگ مشاهده کرد.

معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری قم به این موضوع اشاره‌کرده و می‌گوید: در 10 سال  گذشته استفاده از خودروی شخصی در سطح شهر قم دو برابر شده و باید به این رشد بی‌رویه به‌عنوان یک عامل مهم در افزایش آسیب‌های اجتماعی نگاه شود.

60 درصد ظرفیت حمل‌ونقل عمومی خالی است/ مردم با خودرو شخصی سفر نروندگردشگران  عمانی با خودرو شخصی به قشم سفر می‌کنند

عباس ذاکریان سیاست road diet  را با کاهش سطح تردد خودروهای شخصی و تعیین مسیر ویژه عابران پیاده و دوچرخه لازم دانسته و با تأکید بر محدود شدن ورود ماشین‌های شخصی به هسته‌ای مرکزی شهر به اجرای این سیاست در شهر اصرار دارد.

معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری قم ادامه داد: تا وسیله‌ای که در تعریف اولیه آن آسایش و ایجاد امنیت روانی آمده و امروز تبدیل به یک عامل افزایش خشونت، تصادف منجر به فوت و معلولیت و غیره شده، کنترل شود.

ایجاد جاذبه‌های شهری با درخواست مردم

با کمی قدم زدن در خیابان و تماشای مردمی که به یک‌سو و به سمت مرکز شهر درحرکت هستند این سؤال را در ذهن ایجاد می‌کند که چرا مرکز شهر؟ منطقه‌ای با تراکم جمعیتی بالا و نبود فضای کافی برای پارک ماشین و حتی ایجاد فضای سبز برای تنفس این حجم جمعیت در حال عبور.

علی نیک رئیس سازمان حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری قم نیز علت این حجم سفر به مرکز شهر و این جذابیت را در وجود مراکز خرید می‌داند و خاطرنشان می‌کند: ساخت پارکینگ‌های متعدد در مرکز شهر از یک‌سو و ساخت مراکز تجاری با پارکینگ‌های اختصاصی از سوی دیگر  از مهم‌ترین دلایل ایجاد جذابیت سفر با خودروی شخصی است که نیازمند فرهنگ‌سازی گسترده برای توقف آن هستیم.

تغییر سیاست‌های شهرداری درگرو تغییر ذائقه مردم

معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری قم، تبدیل خیابان‌های مرکزی شهر به آرام راه را یکی از اقدامات مهم شهرداری در جهت کاهش خودروهای شخصی عنوان می‌کند و می‌گوید: تغییر سیاست‌های شهرداری نیازمند تغییر ذائقه مردم و تمایل آن‌ها به کاهش استفاده از خودروی شهری است.

ذاکریان با ابراز نگرانی از سیاست‌هایی که شهرداری مجبور به انجام آن است بیان می‌کند: مطالبات مردم و مدیران در سطح عالی استان از شهرداری برای ساخت پل‌های عابر پیاده به‌جای خط‌کشی و استفاده از چراغ‌راهنما، پارکینگ در مرکز شهر تسلط هر چه بیشتر ماشین و کمرنگ شدن نقش و حضور انسان به‌عنوان صاحبان حقیقی شهرها را نشان داده و بسیار نگران‌کننده است.

اولویت با عابر پیاده و شهروندان  است نه خودرو

راهی که سال‌ها پیش کشورهای پیشرفته طی کرده و امروز کارشناسان به‌عنوان خطایی شهری و ترافیکی از آن یاد می‌کنند متأسفانه در ایران همچنان به اجرای آن اصرار داشته و کرامت انسان را در برابر خودرو نادیده می‌گیرند.

انسان‌محوری به‌جای خودرو محوری سیاستی است که سال‌هاست امتحان خود را در بسیاری از کشورها ازجمله هلند پس داده  و نشان می‌دهد داشتن شهری بدون آلودگی‌های صوتی و محیط‌زیستی و کاهش ترافیک‌های کلافه کننده میسر نمی‌شود مگر با تسلط دوباره انسان‌ها بر شهر و رسیدن به این حقیقت که اولویت با عابر پیاده و شهروندان است نه خودرو.

انتهای پیام/ش

R7854/P4001/S6,62/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۹۰۳۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوشمندسازی ۴ پارکینگ هسته مرکزی شهر قم

مدیرعامل سازمان حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری قم گفت: طرح هوشمندسازی چهار پارکینگ هسته مرکزی شهر یعنی پارکینگ زائر، پارکینگ شرقی، پارکینگ بهار و پارکینگ شهید کاظمی در شش ماه نخست سال جدید به بهره‌برداری می‌رسد.

علیرضا خلیلی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در قم اظهار کرد: یکی از اهداف سازمان حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری قم بهبود خدمات‌دهی در پارکینگ‌های عمومی شهر قم است.

وی با اشاره به اولویت هوشمندسازی در این پارکینگ‌ها افزود: در مناسبت‌ها برنامه ویژه‌ای برای اطلاع‌رسانی مسائل مرتبط با پارکینگ‌ها و تشدید نظارت وجود دارد که در حال پیگیری است.

مدیرعامل سازمان حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری قم با بیان اینکه هوشمندسازی پارکینگ‌ها ابتدا در اطراف حرم و هسته مرکزی شهر و سپس در قسمت‌های مختلف شهر مدنظر است، خاطرنشان کرد: بسیاری از تخلفات همچون پرداخت‌های خارج از قاعده و دریافت تعرفه اضافه، دزدی و سرقت خودروها و مقوله‌های مهم دیگر با هوشمندسازی پارکینگ‌ها کاهش پیدا می‌کند.

خلیلی اضافه کرد: در پارکینگ‌هایی که هوشمندسازی می‌شوند، اپراتوری که در ورودی پارکینگ نشسته است دخل و تصرفی در هزینه پارکینگ ندارد و همه محاسبات به صورت هوشمند انجام می‌شود.

وی ادامه داد: در این سیستم هنگام ورود عکس از پلاک خودرو گرفته تا زمان خروج مطابقت داده می‌شود، همچنین تمام هزینه به شکل سیستمی ثبت خواهد شد و در پایان تنها رمز از راننده می‌خواهند تا از پارکینگ خارج شود.

مدیرعامل سازمان حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری قم تصریح کرد: شکایت‌های زیادی در خصوص دریافت تعرفه‌های اضافی در پارکینگ‌ها به سازمان حمل‌ونقل و ترافیک مخابره می‌شد، اما در حال حاضر با اجرای طرح هوشمندسازی که در بعضی پارکینگ‌ها مثل زائر صورت گرفته است، شکایت‌ها در ماه به یکی یا دو عدد رسیده است.

خلیلی گفت: طرح هوشمندسازی در پارکینگ زائر در پایان سال ۱۴۰۲ به صورت آزمایشی آغاز شد و سال ۱۴۰۳ در باقی پارکینگ‌های هسته مرکزی شهر اجرا می‌شود.

وی افزود: طرح هوشمندسازی چهار پارکینگ هسته مرکزی شهر یعنی پارکینگ زائر، پارکینگ شرقی، پارکینگ بهار و پارکینگ شهید کاظمی در شش ماه نخست سال جدید به بهره‌برداری می‌رسد و در صورت اجرای کامل این طرح، موضوع شکایت‌های مردمی کاهش پیدا خواهد کرد.

کد خبر 749325

دیگر خبرها

  • روایتی از تاثیرات حضور گشت ارشاد در خیابان‌ها
  • کسادی بازار لباس زنانه به دلیل گشت ارشاد
  • لوازم یدکی رنو
  • هوشمندسازی ۴ پارکینگ هسته مرکزی شهر قم
  • بی توجهی به جلوی راننده ۱۷ ساله جان عابر پیاده را گرفت
  • (ویدئو) یک ایرانی این خودروری یک و نیم میلیون دلاری را نابود کرد!
  • چپ‌کردن عجیب ماشین چینی توی کوچه! (فیلم)
  • ۶ خطه شدن دو آزادراه در اصفهان/ ایمنی در همه کارها اولویت دارد
  • چاره‌ای جز احداث تقاطع سپاه نداریم
  • معاون وزیر کشور: در حال رایزنی هستیم تا امکان ورود زائران ایران به عراق با خودرو شخصی فراهم شود