Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا؛ به تازگی سازمان حقوق بشری کیج (Cage) در انگلیس، با انتشار گزارشی تفصیلی، بازداشت و بازجویی مسلمانان در بنادر و فرودگاه‌های انگلیس را که بر اساس «ضمیمه شماره 7» قانون ضد تروریسم انگلیس انجام می‌شود، ناعادلانه و اسلام‌هراسانه دانسته است.   اسلام‌هراسی هدفمند

این نهاد حقوق بشری اعلام کرده است که شکایتی را به نهاد مستقل ناظر بر عملکرد پلیس انگلیس فرستاده و همچنین با نمایندگان احزاب مختلف در پارلمان این کشور مکاتبه کرده تا نگرانی خود را درباره قانون موسوم به ضمیمه 7 (schedule 7) به آن‌ها منتقل کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
  ضمیمه 7 قانون ضد تروریسم مصوب در سال 2000 است که اجازه می‌دهد در صورت صلاحدید مأموران قانون، افراد در مبادی ورودی و خروجی انگلیس تا زمانی که نگرانی درباره دست‌داشتن آن‌ها در اقدامات تروریستی برطرف شود تا شش ساعت مورد بازداشت و بازپرسی قرار گیرند.   افراد بازداشتی حق سکوت ندارند و باید به تمام سؤالات پاسخ دهند، باید تلفن‌ همراه، لپ تاپ و کلمات عبور حساب‌های خود در شبکه‌های اجتماعی و اینترنت را در اختیار مأموران بگذارند و در صورت درخواست از آنها انگشت‌نگاری و نمونه «دی ان ای» گرفته می‌شود.   «عدنان صدیقی» مدیر سازمان کیج، در این نامه اعلام کرده است که ده‌ها هزار مسافر مسلمان در معرض بازرسی‌های بی مورد قرارگرفته‌اند و این اقدام را نمونه‌ای از اسلام‌هراسی ساختاری دانسته که نوعی خشونت تلقی می‌شود.
یکی از اعتراضات سازمان کیج به وزارت کشور انگلیس این است که اجازه دریافت آمار درباره تعداد افراد بازداشتی براساس دین آن‌ها را نمی‌دهد. اما تحقیقی که در سال 2014 از سوی دانشگاه کمبریج انجام شده نشان می‌دهد بیشتر این افراد، مسلمان بوده‌اند.  
مدیر کیج در نامه خود خطاب به نمایندگان پارلمان انگلیس نوشته است:  برداشتن حجاب که در برخی موارد از زنان مسلمان درخواست شده است با اصول یک تحقیق مناسب در هیچ یک از اشکال تروریسم همخوانی ندارد و نوعی تحقیر به نظر می‌رسد.   یک مسلمان بریتانیایی نیز به روزنامه گاردین گفته است که از سال 2005 تاکنون 40 بار در هنگام بازگشت به انگلیس بازپرسی شده؛ اما تاکنون به جرمی متهم نشده است. وی می‌گوید: 95 درصد از اوقاتی که از بلژیک، فرانسه یا ایتالیا به انگلیس برمی‌گردم مورد بازجویی قرار می‌گیرم.
در یک مورد، زنی که از سفر حج بازگشته بود در یکی از فرودگاه‌های انگلیس با آنکه حال جسمی خوبی نداشت به مدت پنج ساعت بازداشت شد. او را از همسر و فرزندش جدا کردند و خواستار انگشت‌نگاری و گرفتن نمونه دی ان ای از وی شدند؛ چمدان‌های او را بازرسی کردند و گوشی تلفنش را گرفتند. همچنین مأموران پلیس از وی پرسیده بودند که درباره حمله تروریستی «وستمینیستر» در سال 2017  و جنگ یمن و سوریه چه نظری دارد؟ که او می‌گوید پاسخ داده که با کشتار انسان‌های بی‌گناه موافق نیست.   تفتیش عقاید

مسلمانان بازداشت‌شده می‌گویند از آنان سؤالاتی درباره عقاید دینی نظیر آیا نماز می‌خوانید؛ آیا روزه می‌گیرید؟ آیا تا به حال به حج رفته‌اید؟ پرسیده می‌شود. در این گزارش آمده است مأموران در مواردی در فرودگاه‌های انگلیس زنان مسلمان را مجبور کرده‌اند که در موقع بازرسی حجاب خود را بردارند.   
« محمد ربانی» مدیر بین‌الملل کیج می‌گوید: تبعیضی که مسافران مسلمان با آن روبرو هستند نشان می‌دهد که چگونه اسلام‌هراسی در ضمیمه 7 و قانون ضد تروریسم نهادینه شده است. مأموران معمولا سؤالات خصوصی درباره دین و اعمال دینی افراد می‌پرسند که از حد یک بازجویی فراتر است.   آمار چه می‌گوید؟
آخرین آمار مربوط به قانون موسوم به ضمیمه 7 مربوط به سال 2010 است؛ اما همین آمار نشان می‌دهد تا آن زمان 419 هزار و 472 مورد توقف و پرس و جو از مسافران انجام شده است.
بنابر گزارش گاردین، از اول سال 2019 تا ماه مارس امسال، 11 هزار و 151 مورد بازپرسی انجام شده که نسبت به 85 هزار مورد در مدت مشابه در سال 2010 کمتر است. همچنین تحقیقی که دانشگاه کمبریج در سال 2014 انجام داده نشان می‌دهد 88 درصد این افراد، مسلمان بوده‌اند.
سخنگوی وزارت خارجه انگلیس می‌گوید اجرای ضمیمه 7 برای مقابله پلیس این کشور با تروریسم ضروری است و نویسندگان گزارش کیج آشکارا واقعیات را وارونه جلوه می‌دهند تا نتایج از پیش مشخص شده و دلخواه خود را بگیرند.   اهرم فشار

«مسعود شجره» رئیس کمیسیون حقوق بشر اسلامی در لندن در گفتگو با ایکنا می‌گوید: این یک قانون ظالمانه است؛ اختیاراتی که در قالب این قانون به پلیس در بنادر و فرودگاه‌ها داده شده به بهانه حملات احتمالی است که ممکن است از طریق دریا و کشتی یا از طریق مسافران خطوط هوایی انجام شود. اما در عمل آنچه اتفاق می‌افتد این است که پلیس و نیروهای اطلاعاتی انگلیس از این اختیارات سوء استفاده می‌کنند. ما موارد متعددی را شاهد بودیم که مقامات پلیس می‌گویند از این موضوع برای جمع‌آوری اطلاعات استفاده کرده‌اند که کاری غیرقانونی است؛ زیرا این قانون برای جلوگیری از موارد آشکار و فوری اقدامات تروریستی وضع شده است.  
وی می‌افزاید: به عنوان نمونه‌ای از استفاده از این قانون به عنوان اهرم فشار می‌توان به برخورد پلیس انگلیس با مخالفان دولت بحرین در فرودگاه‌های این کشور اشاره کرد. ما در سال‌های اخیر شاهد بودیم مخالفان دولت بحرین از جمله چند تن از نمایندگان سابق مجلس این کشور، که هیچ سند و مدرکی درباره دخالت آنها در یک اقدام تروریستی وجود ندارد، به طور مرتب در فرودگاه‌های انگلیس تحت بازپرسی قرار گرفته‌اند. این اقدام تنها به این دلیل صورت می‌گیرد که انگلیس به دولت بحرین قول داده است که مخالفان حکومت این کشور را تحت فشار قرار دهد. موارد متعددی وجود داشته که افراد نه در هنگام ورود به فرودگاه‌ها بلکه در هنگام خروج از کشور تحت بازپرسی قرار گرفته‌اند که این امر خارج از چارچوب ضمیمه 7 است.

شجره تأکید کرد: 88 درصد از کسانی که متوقف و بازجویی شده‌اند مسلمان بوده‌اند و تاکنون هیچ مورد تروریستی کشف نشده و آنچه روشن است این است که تاکنون از این قانون سوء استفاده شده و این امر همچنان ادامه دارد.

گزارش از محسن حدادی   انتهای پیام

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۹۱۶۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اولین قبرستان مسلمانان در ایران کجاست؟ + عکس

قبرستان سفید چاه، اولین قبرستان مسلمانان در ایران است. با قدمتی که به دوره تیموریان بازمی‌گردد، مردم محلی بر این باورند که جسد مردگان پس از دفن در این گورستان، دچار پوسیدگی و تباهی نمی‌شود؛ باوری که طبق تحقیقات تا اندازه‌ای درست بوده است.

از اعتقادات جالب اهالی این روستا آن است که اگر در این قبرستان دفن شوند، جسد آنها سالم باقی می‌ماند یا هیچ آسیبی نمی‌بیند. بر اساس بررسی‌های انجام شده توسط پژوهشکده‌های مختلف خاک‌شناسی، خاک این قبرستان دارای آهک بسیار است و اجساد در این‌گونه خاک‌ها با زمانی طولانی‌تر نسبت به باقی انواع خاک تجزیه می‌شوند. علت نام‌گذاری این قبرستان نیز به‌دلیل خاک سفیدش است که به میزان بالای آهک آن برمی‌گردد.

 در قبرستان سفید چاه سنگ مزار‌ها محرابی و صندوقی هستند که هر دو شکل در ایران پیشینه معماری دارند.

برای دسترسی با خودروی شخصی، راهی شهرستان گلوگاه شوید و تا انتهای کمربندی غربی را بروید. از آنجا وارد مسیر روستای نیالا شوید. با عبور از روستای نیالا، دوراهی کیاسر و چاه سفید را خواهید دید. در این نقطه، سمت چاه سفید بپیچید. در ابتدای روستا، قبرستان واقع شده است.

منبع: کجارو

tags # تاریخ ایران سایر اخبار قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟ اسرار تکامل آلت‌ جنسی؛ رابطه جنسی انسان‌های اولیه مثل گوریل‌ها بود؟

دیگر خبرها

  • امام خمینی (ره) به اسلام و مسلمانان شخصیت بخشید
  • یک پلیس انگلیسی به خاطر حمایت از حماس دادگاهی می‌شود
  • دیدار اعضای هیئت کشتی استان همدان با علیرضا دبیر
  • اولین قبرستان مسلمانان در ایران کجاست؟ + عکس
  • شباهتهای جنگ غزه و ائتلاف کفار و مشرکین مکه و یهود مدینه در جنگ احزاب
  • عقیده سالم در افراد، جامعه سالم به دنبال دارد
  • بانک شماره موبایل تفکیکی و هدفمند، راز موفقیت بازاریابی پیامکی
  • قانون ضد مهاجرتی سوناک عامل تنش در روابط دوبلین-لندن
  • معافیت‌های هدفمند مالیاتی منجر به افزایش مشارکت مردم در تولید کشور خواهد شد
  • رونمایی از نام جدید مورایس پس از مسلمان شدن | هدیه سپاهانی را ببینید