Web Analytics Made Easy - Statcounter

محسن شانقی در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار داشت: در حال حاضر در شهر اراک به عنوان مرکز استان، تنها یک کشتارگاه سنتی دام وجود دارد که توسط شهرداری اراک اداره می‌شود.

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی ادامه داد: ساختار کشتارگاه اراک قدیمی است و شهردار اراک قول مساعد داده که برای رفع ایرادات و اشکالاتی از قبیل سیستم تصفیه فاضلاب، راه اندازی خط ۲ کشتارگاهی و کوره لاشه سوزی تا پایان شهریور ماه امسال اقدام کند و همچنین اقدامات لازم را در خصوص سکوی بارگیری دام و تعویض آسفالت کل محوطه این کشتارگاه انجام دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شانقی گفت: طی سال گذشته بنا به تاکید استاندار مرکزی بر احداث کشتارگاه صنعتی اراک، با دو متقاضی جلسه برگزار کردیم حتی پروانه تأسیس نیز برای آن‌ها توسط اداره کل دامپزشکی صادر شد و در ادامه باید کارهای مرتبط با دانشگاه علوم پزشکی برای پیوست سلامت و همچنین محیط زیست را انجام می‌دادند که تاکنون خبری نشده است.

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی افزود: پیگیر تشکیل جلسه‌ای با حضور استاندار، دانشگاه علوم پزشکی اراک، اداره کل محیط زیست هستیم تا موانع کار این دو سرمایه گذار بررسی و برطرف شود.

وی اظهار کرد: در شهرستان زرندیه یک کشتارگاه صنعتی تأسیس شده و به زودی به بهره برداری می‌رسد که قرار است گوشت مورد نیاز این شهرستان را تأمین کند.

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی بیان کرد: در شهرستان ساوه نیز برای کشتارگاه صنعتی دو متقاضی وجود دارد و برای یک نفر از آن‌ها پروانه تأسیس صادر شده است. سرمایه گذاران بخش خصوصی به دلیل مساله سود و زیان و افزایش هزینه دستگاه‌های مورد نیاز این کشتارگاه‌ها که اغلب وارداتی می‌باشند، راغب به انجام این کار نیستند.

شانقی عنوان کرد: دولت در حوزه احداث کشتارگاه صنعتی سرمایه گذاری نمی‌کند و اداره کل دامپزشکی نیز از امکانات و بودجه لازم برای احداث کشتارگاه صنعتی برخوردار نیست و تنها می‌تواند در بحث نظارت بهداشتی ورود پیدا کند.

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی گفت: بخش خصوصی باید در این حوزه ورود پیدا کند و می‌توان بسته‌های تشویقی و حمایتی را برای افراد متقاضی در این حوزه نظر گرفت، به طور مثال دولت می‌تواند با در اختیار قرار دادن زمین رایگان و تسهیلات کم بهره از طریق بانک، جهاد کشاورزی و استانداری حمایت لازم را از آن‌ها به عمل آورد. همانطور که اغلب کشتارگاه‌های طیور استان از طریق بخش خصوصی اداره می‌شود و دولت نیز در خصوص تأسیس کشتارگاه صنعتی دام به همکاری بخش خصوصی تاکید دارد.

کد خبر 4709747

منبع: مهر

کلیدواژه: اداره کل دامپزشکی استان مرکزی کشتارگاه دام هفته دولت بوشهر قزوین شیراز ماه محرم ایلام گرگان شهرکرد استانداری سمنان یاسوج خطبه های نماز جمعه خرم آباد اربعین حسینی کرمانشاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۹۱۷۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جبران خلاء بهره وری در تغذیه دام با استفاده از خوراک کامل

علیرضا آقا شاهی رئیس بخش تحقیقات تغذیه دام و طیور موسسه تحقیقات علوم دامی کشور با اشاره به اینکه  بیش از ۷۰ درصد هزینه های دامداری ها را خوراک مصرفی شامل می شود، گفت: با بهره برداری از خوراک کامل دام، این هزینه ها را به نسبت های مختلف در دامداری های گوناگون، کاهش داد و خلاء عملکردی موجود را تا حدودی پر کرد.

به گفته او، هرچند که نهاده های مورد استفاده به عنوان مثال در مرغداری های کشور از کیفیت مطلوبی نسبت به کشورهای همسایه برخوردار است، اما بهره وری تولیدات، کمتر از حد انتظار است. بنابراین خلاء عملکردی خوراک، در این بخش  نیز کاملا مشهود است. 

او با اشاره به اینکه حدود ۴۰ درصد جو و بالای ۸۰درصد ذرت و کنجاله مصرفی در خوراک دام از خارج از کشور وارد می شود، افزود: طبق آمارهای موجود، بیش از ۴۰ درصد تولیدات دامی اعم از گوشت و شیر، در واحدهای متوسط و خرده پا انجام می شود. این در حالی است که چنین واحدهایی یا بهره کمی از دانش تغذیه دارند و یا امکان بکارگیری آن در مزرعه به دلایل مختلف را ندارند.

آقاشاهی یکی از دلایل وجود خلاء عملکردی را عدم پشتیبانی و توجه به این واحدها را در مقایسه با واحدهای بزرگ دانست و گفت: یکی از وظایف موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، انجام پژوهش های کاربردی در این زمینه است. به عبارتی محققان علوم دامی برای حل مشکل تامین خوراک، برای دامداران متوسط و کوچک، به پژوهش های گسترده ای در قالب خوراک کامل دست زده اند تا خلاء بهره وری را کاهش  دهند. در این راستا در قالب تفاهم نامه با شرکت خصوصی و بهره مندی از توان این بخش مهم، اقدام به گسترش این تکنولوژی کرده است.

به گفته رئیس بخش تحقیقات تغذیه دام و طیور موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، این موسسه علاوه بر خوراک خشک، در خصوص سیلاژ خوراک کامل مرطوب نیز به موفقیت های چشمگیری دست یافته و سعی در توسعه آن با مشارکت بخش خصوصی دارد.

این مقام مسئول گفت: اگر به طور مثال، یک گاو شیری، روزانه ۲۰کیلوگرم خوراک خشک مصرف کند و حدود ۱۰ درصد یعنی ۲ کیلوگرم از آن به دلایل مختلف، به مصرف دام نرسیده و پرت شود، با فرض شرایط عادی و مدیریت متوسط و نیز قیمت حدود ۱۵ هزارتومان برای هر کیلوگرم خوراک، این هدررفت در یک دامداری ۵۰ راسی ماهانه ۴۵ میلیون تومان خواهد شد. اما با بهره برداری از خوراک کامل دام، علاوه بر بهبود بهره وری، جبران خلاء عملکردی و عدم نیاز به انباشت سرمایه برای دامدار، این صرفه جویی برای واحد مورد نظر، حتمی خواهد بود.

آقاشاهی با اشاره به ضرورت توجه به تولید با مشارکت مردم، تاکید کرد: در کنار حل مشکلات دامداران، استفاده از پتانسیل های بخش خصوصی نیز مد نظر محققان بوده است. در همین راستا، دو تفاهمنامه برای ایجاد زنجیره تولید و گسترش فرهنگ خوراک دام کامل، با دو شرکت خصوصی در آذربایجان غربی و شرقی در دو زمینه متفاوت از خوراک دام کامل منعقد شده که امید می رود گامی بلند در راستای افزایش بهره وری و کاهش فشار واردات نهاده های ضروری باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • پلمب یک واحد قصابی به دلیل عدم رعایت ضوابط بهداشتی در رامهرمز
  • یک میلیون و ۹۰۰ هزار نوبت سر دام در اراک ایمن سازی سازی شد
  • اجرای طرح واکسیناسیون طیور در زنجان
  • لزوم بهره گیری از تمام ظرفیت‌ها برای اعزام زائران اربعین از مرکزی
  • ملزم بودن رعایت پرهیز‌های دارویی آنتی بیوتیکی طیور زنده قبل از ارسال به کشتارگاه‌ها
  • شهرک بازیافت در قم احداث می شود
  • ورود  ناپلی به بوشهر ممنوع شد
  • جبران خلاء بهره وری در تغذیه دام با استفاده از خوراک کامل
  • ورود ناپلی و پست لارو از استان‌های دیگر به بوشهر ممنوع است
  • میانه ظرفیت ایجاد و احداث کتابخانه مرکزی را دارد