Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@02:55:22 GMT

برداشت ۵ میلیارد مترمکعب گاز از مخزن سراجه قم

تاریخ انتشار: ۱۲ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۹۹۱۸۱۳

برداشت ۵ میلیارد مترمکعب گاز از مخزن سراجه قم

رامین حاتمی با بیان اینکه این شرکت به منظور تامین سوخت پایدار زمستان و اوج مصرف علاوه بر تولید گاز، از ابتدای امسال تا کنون یک میلیارد و پنج میلیون متر مکعب گاز به مخزن ذخیره‌سازی سراجه تزریق کرده،‌ ادامه داد:‌ این مخزن به عنوان منبع استراتژیک برای تأمین گاز استان‌های قم و تهران در فصل سرما به شمار می‌آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تزریق گاز طی سال گذشته در این میدان در مجموع یک میلیارد و ۲۶ میلیون مترمکعب بود و ۷۷۳ میلیون مترمکعب نیز در مجموع بازتولید شده است.

وی گفت:‌ منطقه عملیاتی سراجه قم نخستین مخزن ذخیره‌سازی گاز کشور است و به عنوان منبع استراتژیک برای تأمین گاز استانهای قم و تهران در فصل سرما به شمار می‌آید.

مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی همچنین به میزان تزریق گاز در مخزن شوریجه D در شرکت بهره‌برداری نفت و گاز شرق اشاره کرد و افزود:‌ تزریق گاز طی شش دوره گذشته ( سال ۱۳۹۳ تا کنون ) در مجموع هفت میلیارد و ۲۰۰ میلیون مترمکعب بوده و پنج میلیارد و ۶۰۰ میلیون متر مکعب بازتولید شده است. سال گذشته نیز در مجموع یک میلیارد و ۶۰۱ میلیون متر مکعب تزریق و یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون بازتولید داشته است.

حاتمی تاکید کرد: طی چهار ماه امسال نیز ۹۰۰ میلیون متر مکعب در مجموع تزریق شد.

به گفته مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی، در راستای تولید و توسعه پایدار نفت و گاز بهره‌برداری از مرکز جمع‌آوری گاز در میدان گازی خانگیران، برق رسانی به میدان دانان، واگذاری نخستین طرح مزایده فروش گازهای مشعل در میدان نفت شهر و سومار، انعقاد سه فقره قرارداد افزایش و نگهداشت تولید نفت، آغاز مطالعات طرح توسعه میدان گازی توس، لرزه‌نگاری چهار میدان نفتی و گازی تنگ بیجار/ دلاوران/ باباقیر / بانکول، واگذاری قرارداد  IPC میادین آبان و پایدار غرب، واگذاری پروژه ایستگاه‌های تقویت فشار هما و وراوی و همچنین مرکز تفکیک تابناک با روش EPCF و عملیات اجرایی طرح توسعه فاز – ۲ میدان تنگ بیجار انجام شده است.

وی با اشاره به طرح‌های محیط‌زیستی اجرا شده در این شرکت،‌ افزود: این شرکت همچنین به منظور جلوگیری از سوزاندن گازهای همراه، نخستین طرح مزایده گازهای مشعل در میدان‌های نفت شهر و سومار را با هدف کاهش اثرهای سوء محیط‌زیست و ایجاد ارزش افزوده از این منابع و همچنین ایجاد فرصت سرمایه‌گذاری و کسب و کار واگذار کرده است.

حاتمی ادامه داد: با اجرایی شدن قرارداد فروش گاز میدان‌های نفت شهر و سومار روزانه از سوزاندن حدود ۱۰ میلیون فوت مکعب گاز جلوگیری می‌شود. طبق برنامه‌ریزی انجام شده درباره گازهای مشعل میدان‌های چشمه خوش، آبان، پایدار غرب، سروستان و سعادت آباد، دالپری، دهلران و دانان، مزایده فروش این گازها در سال جاری پایان یافته و برای اجرا واگذار خواهد شد.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: نفت و گاز گازرسانی نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۹۱۸۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵۰۰۰میلیارد ریال نقدینگی به بورس انرژی تزریق شد

مدیرعامل شرکت توانیر از تزریق دوباره ۵۰۰۰میلیارد ریال به بورس انرژی خبر داد و گفت: براساس قولی که داده شده بود ۵ هزار میلیارد ریال در روز اول اردیبهشت به بورس انرژی تزریق شده بود و اکنون در هفته دوم اردیبهشت نیز ۵۰۰۰ میلیارد ریال دوم نیز تزریق شد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری تسنیم، مصطفی رجبی مشهدی، مدیرعامل شرکت توانیر تزریق نقدینگی به بورس انرژی را  یکی از گام های تعریف شده برای توقف موتور بدهی در صنعت برق دانست و گفت : پیش بینی می شود با تزریق این مبلغ و اعتبار باقی مانده در حساب های وکالتی شرکت های توزیع در هفته گذشته، شاهد افزایش حجم معاملات در بورس انرژی برای هفته آتی باشیم.

وی افزود: در هفته گذشته ارزش معاملات برق در بورس انرژی به 121 میلیارد تومان رسید.

سخنگوی صنعت برق تصریح کرد: در همین راستا 32 شرکت توزیع برق مورد نیاز خود را از بورس خریداری کردند.

وی ادامه داد: همچنین در هفته گذشته سهم نیروگاه های خصوصی از برق عرصه شده در بورس انرژی 46 درصد و سهم نیروگاه های دولتی 54 درصد بوده است.

مدیرعامل شرکت توانیر با اشاره به عزم وزارت نیرو و شرکت توانیر از اجرای این طرح گفت: بر اساس رویه جدید مالی صنعت برق کشور، تمامی مبالغ واریزی به حساب مدیریت منابع صنعت برق به صورت منظم و به حساب شرکت‌های توزیع و همچنین حساب خرید برق شرکتهای توزیع واریز خواهد شد و خوشبختانه شاهد رونق و افزایش حجم معاملات در بورس انرژی هستیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ذخیره‌سازی بیش از ۳ میلیون مترمکعب رواناب در سد‌های خراسان جنوبی
  • تولید ۱۹۶ میلیارد مترمکعب گاز شیرین در پالایشگاه‌های پارس جنوبی
  • آب چه رودخانه‌هایی از کردستان به دریاچه ارومیه سرازیر می‌شود؟
  • پشت صحنه پیامک «آبفا»
  • ۵۰۰۰میلیارد ریال نقدینگی به بورس انرژی تزریق شد
  • کاهش منابع آب زیرزمینی و آبدهی رودخانه‌های لرستان
  • تزریق ۵ هزار میلیارد تومان نقدینگی به بورس انرژی
  • ۵ هزار میلیارد تومان دیگر به بورس انرژی تزریق شد
  • برای دومین بار؛ تزریق ۵ هزار میلیارد تومان نقدینگی به بورس انرژی
  • ۵۰۰۰ میلیارد تومان نقدینگی به بورس انرژی تزریق شد