Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شریان»
2024-05-04@05:57:22 GMT

شفافیت در شهرداری با اختفای میزان حقوق مدیران ارشد

تاریخ انتشار: ۱۲ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۹۹۳۸۲۸

شفافیت در شهرداری با اختفای میزان حقوق مدیران ارشد

رئیس کمیته شفافیت شورای شهر تهران در حالی روز یکشنبه پُز شفاف سازی در شهرداری با ایجاد سامانه شفافیت را داد که میزان حقوق بسیاری از مدیران ارشد در این سامانه اعلام نشده است.

به گزارش شریان نیوز، روز جمعه باشگاه خبرنگاران جوان، گزارشی در خصوص انتشار اطلاعات غلط بر روی سامانه شفافیت شهرداری تهران منتشر کرد که با اشاره به این اطلاعات غلط تأکید شده بود، از کجا معلوم که سایر اطلاعات این سامانه هم غلط نباشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس از انتشار این گزارش، آروین رئیس کمیته شفافیت شورای شهر تهران در اولین جلسه این شورا نطقی ارائه کرد که به خیال خود از صفر تا صد آن به دفاع از سامانه شفافیت و شفاف سازی در شورای پنجم می‌پردازد.

رئیس کمیته شفافیت شورای شهر تهران در بخشی از نطق خود ادعا کرد که دستاورد تلاش‌های ۲ ساله ۲۱ نفر عضو پیگیر، تحقق شفافیت در مدیریت شهری تهران بوده است.

در حالی که در گزارشات قبلی هم با ارائه مستندات تأکید شده بود که بخشی از اطلاعات سامانه شفافیت غلط است و تضمینی وجود ندارد که سایر اطلاعات هم صحیح باشند. آروین تنها با تکیه بر اینکه سامانه‌ای به نام شفافیت راه‌اندازی شده، مدعی تحقق شفافیت در مدیریت شهری شده است و به سامانه‌ای که بخشی از اطلاعات آن نه تنها ناقص، بلکه غلط است و صحت بخش دیگر آن هم در ابهام است، می‌نازد.

آروین در بخش دیگری از نطق خود ادعا کرد که «هم‌اکنون پنجمین دوره شورای اسلامی شهر تهران، شفاف‌ترین نهاد شورایی و انتخابی در سطح کشور است» و این منت در حالی بر سر مردم گذاشته می‌شود که حالا بعد از گذشت دو سال بر کسی پوشیده نیست که هر ۲۱ عضو شورای شهر، هر از گاهی جلسه‌ای در طبقه فوقانی صحن اصلی شورای شهر تشکیل می‌دهند که اکیدا هم از حضور رسانه‌ها به منظور اطلاع یا انتشار مشروح مذاکرات آن جلوگیری به عمل می‌آید.

جالب‌تر اینکه تا پیش از روی کار آمدن شورای پنجم مسیر راهروی این سالن به سمت صحن اصلی شورا بدون هیچ درب و مانعی کاملا باز بود، اما با روی کار آمدن شورای پنجم در راستای تحقق شعار شفافیت و «اتاق شیشه‌ای» در مسیر راهروی ارتباطی این سالن با صحن اصلی، درب‌های شیشه‌ای سراسری نصب می‌شود، تا مبادا صدایی از گفتگو‌های جلساتی که در این سالن برگزار می‌شود، به بیرون راه یابد.

نکته دیگر اینکه اعضای شورای شهر تهران نام این جلسات را، هم اندیشی گذاشته‌اند که گویی هدف اصلی از تشکیل نهاد شورای شهر کاری غیر از مشورت و هم اندیشی منتخبان مردم به صورت علنی با یکدیگر است و حالا در جلساتی که به نام هم اندیشی و به صورت غیر علنی برگزار می‌شود، اعضا مأموریتی غیر از مشورت انجام می‌دهند و تنها کاری که انجام نمی‌دهند، انجام مصوبات است.

ظاهرا از نگاه اعضای شورای شهر تهران، «مشورت» و «هم اندیشی» دو مفهوم متفاوت هستند که اعضا برای مشورت در صحن شورا گرد هم می‌آیند و برای هم اندیشی هم در طبقه فوقانی آن جمع می‌شوند.

آری؛ از نگاه رئیس کمیته شفافیت شورای شهر تهران، این نهاد با این گونه رفتار‌ها شفاف‌ترین نهاد شورایی در سطح کشور است.

اگر شاهد هستیم که در برخی از نهاد‌های کشور شفافیت محض وجود ندارد، اما شاهد این موضوع هم نیستیم که مسئولان آن نهاد ادعای شفافیت کنند و اینکه شورای شهر پیش از ایجاد شفافیت، چنین ادعایی می‌کند، آدرس غلط دادن به مردم است.

اینکه تنها بخشی از اطلاعات مدیران شهرداری و قرارداد‌های کلان در سامانه‌ای که نام شفافیت بر آن نامگذاری شده، منتشر شود و در مقابل از انتشار میزان حقوق بسیاری از مدیران و انتصاب‌های فامیلی و حزبی آن‌ها و همچنین نسبیت آن‌ها با وزنه‌های سیاسی حامی اعضای شورا شهر خودداری شود، آدرس غلط دادن است، برای نمونه چرا شورای شهر تهران با پرده برداری از چگونگی انتصاب یک دهه هفتادی به عنوان مدیر کل هماهنگی و امور مناطق شهرداری تهران شفافیت سازی نمی‌کند.

اگر انتصاب سید مصطفی موسوی [لاری] به این مسئولیت دلیلی جز این دارد که او فرزند موسوی لاری وزیر کشور دولت اصلاحات است، چرا نسبت به این موضوع شفاف سازی نمی‌شود؟

اگر چنین است، شورای شهر پاسخ دهد که آیا همه جوانان دهه هفتادی که دارای سطح تحصیلاتی همچون فرزند موسوی لاری هستند، در شهردرای تهران پست مدیریتی گرفته‌اند؟

در سامانه‌ای که رئیس کمیته شفافیت شورای شهر تهران پُز شفافیت آن را می‌دهد، در قسمتی که مربوط به «مبلغ حکم» مدیران شهرداری است و نام سید مصطفی موسوی هم در آن وجود دارد، هیچ عددی درج نشده است و باید پرسید که خانم آروین! به کدام شفافیت می‌نازید؟ به انتشار انبوهی از نام و نام خانوادگی مدیران که میزان حقوق و نسبیت خویشاوندی آن‌ها با حامیان سیاسی شما پنهان شده است؟

آروین در ادامه نطق خود فراموش کرد که قرار است نسبت به اثبات اقدامات شفافیت زا در شورای شهر نطق کند، به همین خاطر به جای دفاع از خود به مجلس شورای اسلامی حمله کرده و می‌گوید: متاسفانه مشروح مذاکرات صحن علنی مجلس شورای اسلامی در قالب فایل‌های pdf منتشر می‌شود که امکان هرگونه جستجو و تحلیل مذاکرات را از مخاطب سلب می‌کند.

برچسب هاشهرداری

منبع: شریان

کلیدواژه: شهرداری سقوط هواپیمای تهران یاسوج ایالات متحده آمریکا مجلس شورای اسلامی سوریه یاسوج بوشهر ایران کرمانشاه سقوط هواپیما روسیه عراق گرگان بارش برف تیم فوتبال استقلال تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shariyan.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شریان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۹۳۸۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقاومت بازار طلا برای شفافیت

  فعالان این صنف در نشستی که با مدیران سازمان امور مالیاتی داشتند، اعلام کردند که نسبت به ثبت اطلاعات و سرمایه خود در سامانه جامع تجارت انتقاد داشتند و این اعتراضات ربطی به مالیات‌ستانی از آنها ندارد. نادر بذرافشان، رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران درباره اعتراض صنف طلا به سامانه جامع تجارت توضیح داد: در جلسه‌ای که در وزارت کشور برگزار شد، مقرر شد ثبت اطلاعات و سرمایه طلا‌فروشان سه ماه به تعویق افتد تا ابهامات پیش آمده، رفع و بررسی‌های لازم در این زمینه انجام شود. 
ازطرف دیگر سیدمحمد هادی سبحانیان،رئیس کل سازمان امور مالیاتی نیز در این خصوص گفت: به موجب قانون اساسی، سازمان امور مالیاتی کشور صرفا مجری قوانین است و هیچ اختیاری در مورد کم ‌یا زیاد کردن نرخ یا پایه مالیات ندارد و همان‌طور که به‌طور گسترده اطلاع‌رسانی شد، هیچ مبنای قانونی برای افزایش مالیات در حوزه طلا وجود ندارد.  این گفته بذرافشان و سبحانیان آب پاکی را روی هجمه همه‌جانبه برخی رسانه‌های داخلی و رسانه‌های معاند ریخت که به‌طور مستمر سعی داشتند مالیات‌ستانی عادلانه سازمان امور مالیاتی را مورد انتقاد قرار دهند. 
     
اعتراض طلا‌فروشان به سامانه جامع تجارت 
با این حال باید به این نکته اشاره کرد که بخشی از اتفاقات و شایعاتی که سال گذشته رقم خورده، اساسا هیچ ارتباطی به سازمان امور مالیاتی و مالیات ندارد، چون از طرفی مالیات طلافروشان همان روال قبلی است و هیچ نرخ و پایه جدیدی برای مالیات طلافروشان تعیین نشده وازطرف دیگر، قراراست فاکتور کاغذی که طلافروشان به خریدار می‌دادند از این پس به صورت الکترونیک در سامانه مودیان هم ثبت شود تا در خصوص میزان اصل طلا، میزان سود و اجرت شفاف‌سازی صورت گیرد و مالیات بر ارزش افزوده صرفا از اجرت وسود آن اخذ شود.به همین دلیل پرواضح است که مسأله اصلی طلا‌فروشان، مالیات نیست؛ مسأله اصلی‌شان الزاماتی بود که به واسطه پیاده‌سازی سامانه جامع تجارت برقرار شده بود. درواقع یک سری تکالیفی از آنها خواسته شده بود که مربوط به مالیات و سامانه مودیان و پیاده‌سازی قانون پایانه‌های فروشگاهی نبوده است.  اما در روزهای گذشته دوباره با آغاز به کار سامانه جامع تجارت، بازار طلافروشان با چالش‌های زیادی روبه‌رو  شده است به طوری که فعالان این بازار ‌با انتقاد از فعالیت سامانه جامع تجارت می‌گویند حتی نسبت به اصلاحات مد نظر فعالان بخش طلا نیز اقدامی صورت نگرفته و از هفته گذشته اعلام شد این سامانه بعد از سه ماه بدون هیچ‌گونه تغییراتی آغاز به کار کرده و همین موضوع موجب شده تا طلافروشان واکنش‌هایی داشته باشند. 
     
طلافروشان مالیات کمی می‌دهند
طلافروشان مدعی هستند که ثبت سرمایه آنها در سامانه جامع تجارت برای این صنف به چالش تبدیل شده اما سخنگوی سازمان امور مالیاتی می‌گوید: میانگین مالیات ابرازی طلا‌فروش‌ها در سال قبل ۹میلیون و ۶۰۰ هزار تومان، یعنی ۸۰۰ هزار تومان در ماه بوده است. مهدی موحدی، سخنگوی سازمان امور مالیاتی کشور در پاسخ به این سؤال که «اکنون میزان مالیات پرداختی صنف طلافروشان به‌طور متوسط ماهانه چقدر است؟» عنوان کرد که میانگین مالیات ابرازی طلافروش‌ها به میزان ۹ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان برای سال گذشته و برای یک سال بوده است؛ یعنی تقریبا ماهی ۸۰۰ هزار تومان. در حالی که میانگین مالیات پرداختی کارمندان در سال گذشته بیش از ۱۰ میلیون تومان بوده است. 

سامانه جامع تجارت چیست؟
سامانه جامع تجارت، سامانه مربوط به ثبت سفارش‌های کالا و در جهت تسریع امور صادرات و واردات بوده که در بخشی از این سامانه ضوابط اختصاصی گروه کالایی فلزات گرانبها و گوهرسنگ و صدور صورتحساب الکترونیکی از طریق سامانه مودیان پیش‌بینی شده که صنف طلافروشان زیر بار ثبت اطلاعات خود در آن نمی‌رود.  براساس تبصره چهار ماده ۱۸ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، ثبت معاملات انواع طلا اعم از آب‌شده، شمش، مسکوکات و مصنوعات در سامانه جامع تجارت الزامی در نظر گرفته شد‌؛ این موضوع در حالی که از سال گذشته مطرح بود اما از نیمه دوم سال گذشته جدی‌تر و از اواخر آذر ماه به صورت رسمی اعلام شد. همچنین تاکید شد که از ابتدای دی ماه، تخلف از ضوابط مذکور، موجب محکومیت به ضبط کالا و پرداخت جریمه برابر ارزش کالا خواهد شد.  قانون ثبت مشخصات و اطلاعات خریدار و فروشنده در سامانه جامع تجارت‌ (ذیل تبصره ۴ ماده ۱۸ قانون مبارزه با قاچاق ارز)، از سال گذشته لازم‌الاجرا شده اما به دلایل مختلف که نیازمند آموزش‌های لازم بود، تا دوم آبان ماه امسال نیز به تعویق افتاد‌؛ بر این اساس باید واحدهای صنفی در سامانه جامع تجارت ثبت‌نام و اطلاعات معاملات خود در هر حوزه‌ و تمام مشخصات خرید و فروش، خریدار، فروشنده و سرمایه اولیه فروشنده را ثبت می‌کردند.  اوایل فروردین امسال این قانون از طریق ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز برای اجرا به وزارت صمت ابلاغ شد. باوجود همه اینها اما هنوز ابهاماتی در اجرای این ضوابط برای صنف طلافروشان وجود دارد و به همین دلیل از ورود به این سامانه خودداری می‌کنند.  صنف طلا و جواهر کشور با تکیه بر آنچه «ابهامات سامانه جامع تجارت» می‌خوانند، می‌گویند چرا باید سرمایه خود را در این سامانه ثبت و اطلاع‌رسانی کنند؟ بنابراین آن‌‌گونه که گفته می‌شود ۷۰ درصد از فعالان این صنف هنوز وارد این سامانه نشده‌اند.   حالا با وجود به تعویق افتادن سه ماهه برای اجرای ثبت معاملات طلا در سامانه جامع تجارت، هنوز فعالان این صنف معتقدند که اجرای این امر، به‌نفع صنعت نخواهد بود و در صورت اجرایی شدن، از این صنف و صنعت کناره‌گیری خواهند کرد. 

دیگر خبرها

  • شهرداری بر پرداخت به موقع حقوق کارگران نظارت کند
  • ارتقا وضعیت نگهداشت شهر یزد با تکمیل پروژه‌های نیمه تمام در سال پایانی شورای شهر یزد
  • آلودگی هوای اصفهان، دغدغه مدیریت استان و مدیران ارشد کشور است
  • مقاومت بازار طلا برای شفافیت
  • حقوق پاکبانان و کارگران شهرداری قبل از پایان هر ماه واریز می‌شود
  • شفافیت حقوق مدیران در راستای دانستن مردم است
  • میزان رضایت مردم نسبت به نظافت تهران
  • احقاق حقوق کارگران شهرداری، خط قرمز شورای ششم
  • تجلیل از کارگران نمونه شهرداری بندرعباس
  • خود را مکلف به دفاع از حقوق عامه کسانی می‌دانیم که زبان شکایت ندارند