Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، جلال محمودزاده (نماینده مردم مهاباد) به عنوان نماینده مخالف برای وزارت علی‌اصغر مونسان در وزارتخانه میراث‌فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: روند تخریب آثار تاریخی در استان‌های مختلف را همه بهتر می‌دانند. در این میان شاهد کاهش تعداد گردشگران خارجی نیز هستیم. این درحالی است که ظرفیت بالای کشور ایران در امر آثار تاریخی و گردشگری را همه خوب می‌دانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: کشوری با این میزان آثار چرا بودجه آن باید وابسته به نفت باشد تا با تحریم‌ها دچار مشکل شود. به دلیل ضعف سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشورهای اطراف مانند ترکیه بسیاری از مشاهیر و میراث ایران را به نام خود مصادره کرده‌اند.

محمودزاده خاطرنشان کرد: تعداد گردشگران داخلی که به خارج از کشور سفر می‌کنند دو برابر گردشگران ورودی است، چنانکه سالانه بیش از ۹ میلیون گردشگر ایرانی به خارج سفر می‌کنند. اما در بسیاری از سال‌ها تعداد گردشگران ورودی بین ۲ تا ۳ میلیون نفر بود. تمام این موارد به دلیل ناکارآمدی مونسان به عنوان رییس سازمان میراث و گردشگری بوده است. چنانکه گردشگران داخلی که به خارج سفر می‌کنند کمترین اطلاع را از جاذبه‌های داخلی دارند. سازمان میراث وگردشگری نه تنها نتوانسته جاذبه‌های ایران را معرفی کند بلکه داخلی‌ها هم اطلاع ندارند.

وی با اشاره به گزارش‌هایی که مرکز پژوهش‌های مجلس درخصوص عملکرد سازمان میراث و گردشگری ارائه داده است، گفت: بدترین رتبه ایران در شاخص‌های سفر در سال ۲۰۱۷ مربوط به پایداری محیطی و اولویت معرفی جاذبه‌های گردشگری متعلق به ایران بود. در این میان شاهد کمبود شدید نیرو در سازمان هستیم چنانکه به ازای هر کارشناس یک مدیر وجود دارد. درحالی که اعتبارات چند برابر شده است.

عدم تعیین تکلیف وضعیت نیروهای قراردادی و یگان حفاظت میراث، عدم استفاده از نیروهای موجود برای کاهش تخریب میراث، عدم دقت در تدوین قراردادهای به‌سازی برای جلوگیری از عدمت تخلف، نبود منابع مالی برای ثبت میراث فرهنگی در عرصه جهانی و جلوگیری از سودجویی سایر کشورها، تخریب بافت‌های تاریخی به بهانه‌های مختلف، عدم تامین منابع مناسب برای مرمت آثار تاریخی از جمله مواردی است که محمودزاده به عنوان ضعف‌های مونسان در زمان ریاست سازمان میراث و گردشگری انجام داده به آن اشاره داشت.

وی ادامه داد: در زمان مونسان برخی از آثار باستانی به مرغداری و دامداری تبدیل شده‌اند یا پشت بام‌ها با قیرقونی پوشیده شده است، همچنین شاهد افزایش سرقت آثار باستانی و سهل‌انگاری در صدور مجوزهای پتروشیمی بودیم که می‌تواند تاثیر محیطی و آسیب میراث داشته باشد.

به گفته نماینده مردم مهاباد، عدم صرف و درآمدها در مجموعه‌های تاریخی و تخریب آثار ثبت شده را در زمان مدیریت مونسان شاهد بودیم. در این میان در بخش گردشگری، عدم تبادل تجارب بین مدیران، عدم استفاده مطلوب از فضای مجازی، عدم تعیین تکلیف سایت‌های مجازی فعال، کمبود راهنمایان گردشگری و سردرگمی گردشگران، عدم آموزش و توان مندسازی روستاها و واحدهای بومی، ضعف آمار گردشگران ورودی و خروجی، فقدان برنامه‌ریزی مطابق با سایر کشورها برای تبلیغ جاذبه‌های کشور، عدم ارائه راهکاری مناسب را شاهد بودیم.

محمودزاده درخصوص ضعف‌هایی که در زمان مونسان در حوزه صنایع دستی شاهد بودیم، گفت: عدم توجه به برندسازی در حوزه صنایع دستی، عدم استفاده از هنرمندان، عدم برگزاری نمایشگاه ثابت برای ارائه صنایع دستی در استان‌ها، جدایی صنایع فرش دستبافت از فهرست صنایع دستی و ورود صنایع دستی بی‌کیفیت به کشور، مشکلات مهم در زمان مدیریت مونسان بود.

وی در جمع‌بندی مطالب گفت: با توجه به اهمیت موضوع میراث و تاثیرات گسترده لزوم معرفی فردی مناسب‌تر مشهود است. هرچند مونسان برای وزارت میراث و گردشگری معرفی شده اما آمارها نشان می‌دهد مشکلات حوزه در زمان او نه تنها بهتر نشده بلکه بدتر هم شده است.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: مونسان جلسه رای اعتماد به وزرای پیشنهادی وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی محمود زاده نماینده مهاباد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۹۴۱۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دومین جشنواره غذاهای سنتی (آش نغوزه) در چناران برگزار می‌شود

به گزارش قدس خراسان به نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی، محمد طاهریان‌مقدم اظهار کرد: در این جشنواره تاکید بر غذاهای بومی محلی شهرستان و آش کمای انغوزه است.

مسئول نمایندگی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی چناران ادامه داد: غذاهای سنتی از نظر داشتن مواد مغذی، ویتامین‌ها و املاح ارزش غذایی بالایی دارد، شهرستان چناران غذاهای سنتی زیادی دارد که برخی از آن‌ها به فراموشی سپرده شده‌اند؛ هدف از برگزاری این جشن‌ها احیا سنن و آداب رسوم گذشتگان است که با شناسایی و حفظ آن‌ها می‌توان به سلامت خانواده کمک کرد.

وی با بیان این که برپایی جشنواره عاملی برای افزایش شور و نشاط در خانواده‌ها است، تصریح کرد: جشنواره غذاهای سنتی، موسیقی محلی و همچنین بازدید از مزارع گیاهان دارویی با مشارکت اقامتگاه بوم‌گردی منیژگان در روستای آبگاهی در مورخ ۱۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ برگزار می‌شود.

طاهریان‌مقدم افزود: برنامه‌های این جشن شامل اجرای موسیقی سنتی، اجرای سرود و جشنواره غذاهای سنتی، نمایشگاه گیاهان دارویی و محصولات خانگی، دست بافته‌های زنان و دختران روستایی است.

مسئول نمایندگی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی چناران یادآور شد: آش انغوزه یکی از غذاهای سنتی این شهرستان است که بیشتر در دامنه کوه‌های هزار مسجد در بهار رشد می‌کند.

دیگر خبرها

  • اهدای ۵۹ شیء تاریخی به اداره میراث‌ فرهنگی شهرستان ملایر
  • دومین جشنواره غذاهای سنتی (آش نغوزه) در چناران برگزار می‌شود
  • تعداد فروشگاه‌های صنایع‌دستی استان سمنان به ۱۹ باب افزایش یافت
  • اجرای پروژه‌های گردشگری با بیش از ۲۰ همت سرمایه‌گذاری
  • لزوم ایجاد خانه‌های صنایع‌دستی در فارس
  • ‌کرمان‌ میزبان سومین جشنواره ملی چند رسانه‌ای میراث فرهنگی
  • ارگ کریم خانی میزبان صنایع دستی وهنر‌های سنتی فارس شد
  • آلاچیق عشایر شاهسون اردبیل قابلیت ثبت جهانی دارد
  • میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری می‌شود
  • میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری شود