Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@20:58:16 GMT

ایران آماده برداشتن گام سوم کاهش تعهدات برجامی

تاریخ انتشار: ۱۲ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۹۹۵۳۵۶

ایران آماده برداشتن گام سوم کاهش تعهدات برجامی

خبرگزاری آمریکایی آسوشیتدپرس در بازتاب اظهارات روحانی در جلسه بررسی صلاحیت وزیران پیشنهادی آموزش و پرورش و میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نوشت: ایران می گوید اروپا به تعهداتش در قبال توافق هسته ای عمل نکرده است.

این رسانه افزود: رئیس جمهوری ایران می گوید کشورهای اروپایی نتوانسته اند به تعهدات خود به دنبال خروج آمریکا از توافق هسته ای سال ۲۰۱۵ با تهران عمل کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آسوشیتدپرس افزود: اظهارات رئیس جمهور ایران در حالی مطرح شده که دیپلمات های ایرانی برای مذاکرات دقیقه نودی در فرانسه بسر می برند. (این رسانه به سفر سید عباس عراقچی معاون سیاسی وزیر امور خارجه  به فرانسه اشاره داشت)

روحانی تاکید کرد که ایران وارد مذاکرات با آمریکا نمی شود مگر این که واشنگتن تحریم های ایران را بردارد.

این رسانه افزود: ایران روز دوشنبه نیز تهدید کرده بود اگر اروپا نتواند تا مهلت تعیین شده تا پایان این هفته پیشنهادهای جدیدی را ارائه دهد این کشور «گامی قوی بر خواهد داشت».

اظهارات رئیس جمهوری در خبرگزاری فرانسه نیز بازتاب داشت. این رسانه نوشت، روحانی مذاکرات دوجانبه با آمریکا را رد کرد و گفت جمهوری اسلامی ایران در اصل مخالف چنین مذاکراتی است.

روحانی همچنین گفت که اگر مذاکرات جاری تا روز پنجشنبه به نتیجه ای نرسد ایران آماده کاهش بیشتر تعهداتش در قبال توافق هسته ای تاریخی سال ۲۰۱۵ در روزهای آتی است.

خبرگزاری رویترز نیزز در بازتاب سخنان رییس جمهوری ایران گزارش  داد: روحانی می گوید پاسخ ایران به مذاکره با آمریکا همواره منفی خواهد بود.

روحانی  گفت: هیچ تصمیمی برای مذاکره با آمریکا گرفته نشده است و پیشنهادهای زیادی برای مذاکره وجود دارد اما پاسخ ما  همواره منفی خواهد بود.

این رسانه انگلیسی افزود: دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا با وجود اتخاذ سیاست «فشارحداکثری» بر ایران، پیشنهاد دیدار با مقامات ایرانی و مذاکرات دوجانبه بدون پیش شرط را برای پایان دادن به رویارویی دو  کشور داده است.

روحانی ماه گذشته گفت، ایران با دشمن قدیمی خود مذاکره نخواهد کرد تا زمانی که ایالات متحده همه تحریم های اعمال شده بر این کشور بعد از خروج آمریکا از توافق در سال ۲۰۱۵ را بردارد.

طرف های اروپایی توافق تلاش کرده اند از تعمیق رویارویی بین ایران و ایالات متحده جلوگیری کنند و با محافظت از اقتصاد ایران در مقابل تحریم ها، توافق را نجات دهند. ایران از طرف های اروپایی خواسته است به تلاش های خود سرعت دهند.

خبرگزاری روسی اسپوتنیک نیز در این باره نوشت : رئیس جمهور ایران مذاکرات دوجانبه را با آمریکا  رد کرد.

این رسانه نوشت: اظهارات روحانی فقط چند هفته بعد از ابراز آمادگی همتای آمریکایی اش برای انجام مذاکرات دوجانبه در آینده و تحت شرایط «مناسب» مطرح شد.

رئیس جمهوری ایران احتمال مذاکرات دوجانبه با آمریکا را از قاعده مستثنی دانسته است هر چند که او اشاره کرد که مذاکرات از سرگرفته می شود تنها به شرط این که «ایالات متحده همه تحریم های ایران را قبل از وارد شدن در مذاکرات در چارچوب گروه پنج به علاوه یک لغو کند.»

وی ادامه داد: تا امروز پاسخ تهران به مذاکره با واشنگتن «نه» خواهد بود.

اسپوتنیک نوشت: رئیس جمهور ایران ظاهرا اظهاراتی را که ماه گذشته به دنبال اجلاس گروه ۷ در فرانسه مطرح کرده بود، تکرار می کرد. وی گفته بود که آمریکا باید تحریم ها را بردارد و در غیر این صورت دیدار دو رئیس جمهور فقط برای عکس گرفتن دونفره خواهد بود.

ماه گذشته ترامپ گفته بود که از دیدار با روحانی در شرایط منطقی برای مذاکره  درباره بن بست در برنامه جامع اقدام مشترک استقبال می کند.

روحانی پیشتر از ادعاهای ایالات متحده آمریکا درباره مذاکرات بدون شرط انتقاد کرده بود. این درحالیست که برخی از مقامات عالی رتبه ایران از جمله« محمد جواد ظریف» وزیر امورخارجه این کشور را تحریم کرده است.

«مایک پمپئو» وزیر امورخارجه آمریکا ژوئیه (تیر) گذشته تایید کرد که ترامپ به دنبال مذاکرات بدون شرط با ایران است و در عین حال می خواهد «رفتار» تهران را تغییر دهد.

یادآور می شود رئیس جمهوری ایران در این جلسه ای که به منظور بررسی صلاحیت وزیران پیشنهادی آموزش و پرورش و میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در مجلس برگزار شد با بیان اینکه مسیر استراتژی ما بر دو پایه مقاومت داخلی و دیپلماسی فعال استوار است، گفت: تصمیمی برای مذاکره دوجانبه با آمریکا در هیچ مقطعی نداشته و نداریم؛ پیشنهادهایی از طرف بسیارها مطرح شده اما پاسخ ما همیشه منفی است.

روحانی عنوان کرد: در سال ۹۸ نخستین گام کاهش تعهدات را برداشتیم اما در عین حال مذاکره خود را نیز با کشورهایی که روابط نزدیک داریم مثل چین و روسیه و دیگر کشورها مثل اروپا و دیگران کشورها ادامه دادیم.
وی با یادآوری اینکه در پایان ۲ ماه به نتیجه نرسیدیم و گام دوم تعهدات برجامی را برداشتیم، افزود: ۲ ماهه دوم نیز روزهای پایانی خود را طی می کند؛ در این ۲ ماه مذاکرات مختلفی داشتیم با برخی سران کشورها مستقیم و با برخی تلفنی صحبت کردیم.
رئیس جمهوری تاکید کرد: اگر اروپا یا کشورهای ۱+۴ بتوانند به بخشی از تعهدات مهم خود عمل کنند، ممکن است ما هم در بحث کاهش تعهدات تجدید نظر کنیم، اما اگر کار مهمی انجام ندهند حتما قدم سوم را در روزهای آینده (پنجشنبه) برخواهیم داشت.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ایالات متحده آمریکا حسن روحانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۹۵۳۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طعنه سنگین روحانی به شورای نگهبان و دولت؛ باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم!

روحانی رمز توفیق برجام را حمایت ۸۰ درصدی مردم از آن عنوان کرد و گفت: تکیه‌گاه ما در مذاکرات برجام مردم بودند. در تمام نظرسنجی‌ها حتی نظرسنجی‌هایی که مخالفین دولت انجام دادند، نشان می‌داد ۸۰ درصد مردم موافق مذاکرات برجام بودند.

به گزارش سایت رسمی رئیس جمهور سابق ایران، حسن روحانی در جلسه دوره‌ای خود با وزیران و معاونان رئیس‌جمهور در دولت‌های یازدهم و دوازدهم، با تأکید بر اینکه اگر مردم از حکومت فاصله گرفتند، اداره جامعه سخت خواهد بود، افزود: ما در دولت دوازدهم با مشکلات ویژه‌ای روبه‌رو بودیم. گویا داعش و ترامپ و کرونا کافی نبود که اقداماتی هم در داخل شد تا دولت را زمین بزنند. در طول ۴ سال دولت دوازدهم به مردم گفتند اگر ما بیاییم مسائل شما را در کوتاه‌مدت حل می‌کنیم. در اقتصاد و سیاست و سیاست خارجی به مردم قول دادند، گفتند برجام دولت قوی می‌خواهد. اما ضربه کاری میزان مشارکت در انتخابات ۱۴۰۰ پس از انتخابات کم‌رمق مجلس در سال ۱۳۹۸ بود. وقتی مردم کنار زده می‌شوند و در امور کشور مشارکت ندارند، چطور می‌خواهند مشکلات را حل کنند؟

او رمز توفیق برجام را حمایت ۸۰ درصدی مردم از آن عنوان کرد و گفت: تکیه‌گاه ما در مذاکرات برجام مردم بودند. در تمام نظرسنجی‌ها حتی نظرسنجی‌هایی که مخالفین دولت انجام دادند، نشان می‌داد ۸۰ درصد مردم موافق مذاکرات برجام بودند. چون اکثریت مردم پشتوانه برجام بودند، این قانون به تصویب رسید وگرنه نمی‌گذاشتند برجام تحقق پیدا کند. وقتی ۷۳ درصد مردم در انتخابات حضور پیدا کردند معلوم است از دولت منتخب حمایت می‌کنند، وقتی مشارکت زیر ۵۰ درصد شد، مشخص است چه مشکلاتی پیدا می‌کنیم؟ روزی در منطقه افتخار می‌کردیم انتخاباتی با ۸۰ و ۸۴ درصد مشارکت برگزار می‌کنیم، حالا باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم.

دیگر خبرها

  • لاوروف: غرب و اوکراین برای مذاکره جدی با روسیه آماده نیستند
  • لاوروف: غرب و اوکراین برای مذاکره جدی آماده نیستند
  • ۲۳ سند آماده مذاکره با عراق در کمیسیون مشترک دو کشور
  • سرکوب در دانشگاه، مذاکره در قاهره
  • ۲۳ سند، آماده مذاکره با عراق در کمیسیون مشترک دو کشور است
  • آغاز مذاکرات پرسپولیس برای تمدید قرارداد بازیکنان
  • ساعت‌های سرنوشت‌سازی پیش روی مذاکره‌کنندگان در قاهره است
  • عدم پیشرفت در مذاکرات آتش‌بس/ گفتگو‌ها به روز دوم کشیده شد
  • طعنه سنگین روحانی به وضعیت مشارکت در انتخابات
  • طعنه سنگین روحانی به شورای نگهبان و دولت؛ باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم!