Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش سرویس اقتصادی جام نیـوز،  مجیدرضا حریری درباره اجرایی شدن موافقتنامه تجارت آزاد با اتحادیه اقتصادی اوراسیا اظهار کرد: لازمه حضور در تجارت بین الملی حضور در پیمان‌های دوجانبه، چندجانبه و بین المللی است.

 

رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین افزود: باید یاد بگیریم که در فضا‌هایی که با سایر مردم مساوی هستیم بتوانیم رقابت کنیم و اگر با کالا‌های کشور‌های هم پیمان نتوانیم رقابت کنیم، تولید و تجارت کشور تبدیل به تجارت گلخانه‌ای می‌شود که در آن حتما رانت توزیع می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی گفت: شرط اینکه بتوانیم بازار‌های صادراتی کشورراتوسعه دهیم این است که درپیمان‌های منطقه‌ای وبین المللی به ویژه WTO عضو شویم بااین شرایط است که تولید کشوربه دنبال رقابت پذیری خواهد رفت.حریری ادامه داد:قطعا برای شروع بایددرپیمان‌های دوجانبه و منطقه‌ای چندجانبه عضو شویم تا بتوانیم تمرین کنیم ولیست کالا‌هایی که برای حذف تعرفه مبادله می‌کنیم براساس توانمندی‌ها باشدواین کارشرط اول است.

 

رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین تصریح کرد: ما چاره‌ای نداریم و باید عضو WTO شویم، با این کار مرز‌های کشور‌های مختلف به روی کالا‌های ما و مرز‌های ما نیز به روی کالا‌های دیگر باز می‌شود، اما ترسی که وجود دارد احساس می‌کنیم نمی‌توانیم با کالای خارجی رقابت کنیم و اگر در بازار داخلی نتوانیم رقابت کنیم قطعا در بازار‌های بین المللی نیز موفق نخواهیم بود.

 

وی خاطرنشان کرد: ضروری است که به سمت انعقاد پیمان‌های دوجانبه و چندجانبه منطقه‌ای حرکت کنیم که هم ابعاد مثبت سیاسی برای کشور دارد و هم از نظر اقتصادی می‌تواند موجب رشد کشور و تصحیح مسیر تولید با مقیاس جهانی می‌شود.حریری با بیان اینکه اجرایی شدن موافقتنامه تجارت آزاد با اتحادیه اقتصادی اوراسیا حتما به نفع کشور خواهد بود، گفت: شاید در کوتاه مدت در بخش‌هایی از کشور احساس زیان کنند، اما در بلندمدت به نفع ما خواهد بود.

 

گفتنی است؛ اتحادیه اقتصادی اوراسیا، یک مجمع اقتصادی میان گروهی از کشور‌های آسیایی و اروپایی است و کشور‌های بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان، روسیه، تاجیکستان و ازبکستان در آن عضویت دارند.مجموع حجم تجاری کشورهای عضو این اتحادیه درحال حاضرحدود ۷۵۳ میلیارد دلارو بازاری با ۲۰۰ میلیون جمعیت را شامل می شودکه استفاده از این ظرفیت می تواندجهش وتحولی در مناسبات اقتصادی کشورمان ایجاد کند.

 

طبق توافقات صورت گرفته مقرر شده که از چهارم آبان‌ماه موافقتنامه موقت تجارت آزاد میان ایران و اوراسیا وارد فاز اجرایی و عملیاتی شود که پس از پیوستن ایران به این اتحادیه ۸۶۴ قلم کالا از سوی دو طرف مشمول تجارت ترجیحی خواهد شد که ۵۰۳ قلم کالای آن متعلق به ایران است و از این تعداد تعرفه ۷۰ قلم کالا برای کشورمان صفر خواهد بود.

 

میزان

2025

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: چین اوراسیا اقتصاد جام نیوز ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۹۶۸۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشور نیازمند «سرمایه انسانی آموزش دیده» است

به گزارش خبرنگار مهر، حمید ضرغام بروجنی ظهر دوشنبه در همایش افق تحول دانشگاه، اجلاسیه گروه کشوری معماری و شهرسازی در دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه آزاد شاهرود با بیان اینکه از آموزش گردشگری در سطح دانشگاه آزاد کشور برخی اهداف را انتظار داریم، تاکید کرد: در این ارتباط اهم مشکلاتی که استادان و پژوهشگران عرصه گردشگری و میراث و هتل داری با آن مواجه هستند مورد رصد و احصا قرار گرفت و در نشست‌هایی به آنها پرداخته شده است.

وی با بیان اینکه در راستای رفع کمبودهای ملموس توسعه رشته گردشگری و میراث اقدامات خوبی در دانشگاه آزاد اسلامی کشور صورت گرفته است، ابراز کرد: دیدگاه‌های نوسازی و عملیاتی مهارتی سازی رشته‌های گردشگری و هتل داری در نشست‌های متعدد با حضور اساتید و صاحب نظران مورد تاکید است.

مدیر گروه کشوری گردشگری و میراث فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: علیرغم تغییرات بنیادین اقتصادی جهانی، کشور ما گزینه‌های محدودی برای حوزه اقتصادی دارد اما بنا به تحقیقات گردشگری به عنوان یک فاکتور فوق‌العاده برای احیای اقتصاد ملی کشورهای دارای منافع گردشگری بسیار کارآمد است.

ضرغام بروجنی با بیان اینکه ایران نیز از این قاعده مستثنی نبوده و مملو از ظرفیت‌های عظیم گردشگری است، گفت: گردشگری فعال می‌تواند بسیاری از چالش‌های اقتصادی و اجتماعی کشور را کاهش دهد.

وی تاکید کرد: یکی از ضرورت‌های بخش گردشگری سرمایه انسانی توانمند و متعهد است و مهمترین ابزار دستیابی به این امکان نیز آموزش عالی است لذا آموزش گردشگری در دانشگاه آزاد اسلامی باید یک اولویت باشد تا بتوانیم با به کارگیری نیروی متخصص ضمن حفظ هویت و ریشه‌های فرهنگی، کشور را در ارتباط با تحولات قرن بیست و یکم آماده ساخت.

مدیر گروه کشوری گردشگری و میراث دانشگاه آزاد بیان کرد: دانشگاه‌ها در طول تاریخ خود ثابت کردند که می‌توانند تحول آفرین باشند همچنین دانشگاه‌ها همواره در خط مقدم ایجاد تعادل بین سنت و مدرن سازی بوده‌اند لذا دانشگاه هم حافظ سنت‌ها و هم کاتالیزور تغییر است

ضرغام بروجنی در خاتمه گفت: انتظار می‌رود که آموزش مؤثر و مقرون به صرفه و عادلانه به نیاز مبرم سرمایه انسانی کشورمان در زمینه گردشگری پاسخ دهد و برای بهبود عدالت و رشد اقتصادی و برابری اجتماعی و نیازهای فرهنگی جامعه و دانشجویان، دانش ایجاد شود.

کد خبر 6098485

دیگر خبرها

  • رشد ۵۹ درصدی تجارت خارجی استان سمنان
  • بندر چابهار بهترین گزینه برای مبادلات تجاری افغانستان
  • وزیر صنعت، معدن و تجارت به استان مرکزی سفر می‌کند
  • ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی خود استفاده کنند
  • کشور نیازمند «سرمایه انسانی آموزش دیده» است
  • مخبر: ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی خود استفاده کنند
  • سکوی «تامین و تولید» راه‌اندازی می‌شود/ تبیین ظرفیت‌های ایران
  • ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی استفاده کنند
  • صادرات ۱۰۸ هزار تنی کالا به روسیه در فروردین ماه
  • ۲۳ سند، آماده مذاکره با عراق در کمیسیون مشترک دو کشور است