Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-04@03:36:15 GMT

لبیک یا حسین(ع) ادای تکلیف الهی است

تاریخ انتشار: ۱۲ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۹۹۶۹۵۷

لبیک یا حسین(ع) ادای تکلیف الهی است

آیت‌الله سعیدی گلپایگانی گفت: لبیک یا حسین(ع)، برای گرفتن پست و مقام نیست، این واژه آگهی استخدام نیست که وقتی از او خواستند به این ندا توجه کند او را به حقوقی برساند، بلکه ادای تکلیف الهی است.

به گزارش ایسنا، آیت‌الله سیدمحمد سعیدی گلپایگانی امام جمعه قم در اجتماع «لبیک یا حسین(ع)» که با حضور خانواده شهید حججی در شهرک شهید رجایی مشهد برگزارشده، گفت:  حادثه کربلا نه از نظر شخصیت امام حسین(ع) و نه از نظر مکان آن اتفاق منحصر به تاریخ و سرزمین خاصی نبود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

افزود: اگرچه آن حادثه در سال 61 هجری رقم خورد و تحقق یافت اما در همه زمان‌های بعد از آن حادثه کربلا قابل تجدید و تکرار بود و رهبری و مدیریت آن اگرچه به‌عهده امام حسین(ع) بود، اما از نظر مدیریت و الهام‌بخشی، این رسالت بعد از امام حسین(ع) به همه اهل بیت منتقل شد. یعنی همانگونه که امام حسین(ع) داعی الی الله بودند فرزندشان امام سجاد(ع) همین پرچم را برافراشتند و امام باقر(ع) و امام صادق(ع) نیز داعی الی الله بودند تا اینکه به امام هشتم می رسیم ایشان در بیاناتی که با ابن شبیب داشتند حادثه کربلا ، پیام‌ها و عبرت‌های عاشورا را برای ابن شبیب تشریح فرمودند و این مرد دست آموزمکتب رضوی با امانت درس‌های امام هشتم را به همه شیفتگان مکتب اهل بیت منتقل کردند.

تولیت آستان مقدس حضرت معصومه(ع) ادامه داد: اگر در زیارت امام حسین(ع) که در روز اول ماه رجب وارد است اظهار آمادگی در محضر امام داریم و با امام معصوم و مظلوم و شهیدمان سخن می‌گوییم یعنی لبیک یا داعی الله و در واقع به امام حسین پاسخ مثبت برای همراهی آن بزرگوار می‌گوییم. در این زیارت می‌خوانیم اگر در صحرای کربلا نبودیم که به ندای هل من ناصر امام لبیک گوییم امروز آمده ام تا پاسخگوی ندای حضرت باشم.

وی پاسخ‌گویان به استغاثه امام حسین(ع) بعد از واقعه عاشورا را بر دو گروه برشمرد و بیان کرد: دسته اول کسانی بودند که در زمان حیات امام ایشان را یاری نکردند و پس از واقعه عاشورا و شهادت امام حسین(ع) پشیمان شدند و به‌عنوان توابین دست به قیام زدند اما حرکت و قیام آن‌ها اثر و ارزشی نداشت.

آیت‌الله سعیدی خاطرنشان کرد: دسته دوم افرادی بودند که در آن تاریخ متولد نشده بودند، آن‌ها همین شهدا، جانبازان و بسیجیان هستند، این افراد امروز لبیک می‌گویند، این لبیک ارزش دارد و همانند لبیک آن 72 تن است.

امام جمعه قم در تفسیر «لبیک یا حسین»، ابراز کرد: «لبیک یا حسین»  جایی شکل می‌گیرد که دو صف حق و باطل وجود داشته باشد. «لبیک یا حسین»   یعنی شما در صف حق هستید و علیه باطل موضع‌گیری کرده‌اید. وقتی می‌گوئید «لبیک یا حسین» یعنی وقتی دین خدا به خطر می افتد حزب اللهی ها پای کار هستند «لبیک یا حسین»   یک شعار و تعارف نیست بلکه یک اعلام حضور است کسی که می گوید «لبیک یا حسین»  مهم نیست امام (ع) مأموریتی به آنان می‌دهند یا نه، بلکه پای‌کار بودن اهمیت دارد.

وی افزود: باید حماسه‌ای جاوید در سرزمین کربلا شکل می‌گرفت که برای ابدیت بشر ذخیره‌ و کتاب و درس و دانشگاهی برای هر کسی که امام حسین( ع ) را الگوی خود قرار می‌دهد، باشد.

آیت‌الله سعیدی با بیان اینکه کسی که می‌گوید لبیک به این توجه نمی‌کند که امام برای او مأموریتی دارد یا نه، تاکید کرد: برای یار امام مهم پای کار بودن است، اینکه به او کاری سپرده می‌شود یا نه چندان اهمیتی ندارد چرا که این واژه به این معنا است که هر جا اسلام به تو احتیاج داشت، بی‌درنگ حاضر باشی.

امام جمعه قم متذکر شد: لبیک، برای گرفتن پست و مقام نیست، این واژه آگهی استخدام نیست که وقتی از او خواستند به این ندا توجه کند او را به حقوقی برساند، بلکه ادای تکلیف الهی است.

وی با اشاره به سرگذشت یکی از شهدای کربلا که با تشویق مادرش راهی میدان نبرد شد، ادامه داد: حد و مرز لبیک در عملیات و رفتار یک مادر در کربلا هم خود را نشان داد.

آیت‌الله سعیدی با اشاره به ماجراهای بازگشت پیکر شهید از سوریه به ایران یادآور شد: بدن این شهید در سوریه بود و بنا شد بدنش را برگردانند همسر او جمله‌ای گفت و پیغام داد اگر جنازه او را می‌آورید و می‌خواهید معامله کنید و امتیازی به دشمن بدهید من بدنش را نمی‌خواهم، این همسر شهید با این فکر، جزو افراد بازمانده کربلا هست و لبیک آن‌ها واقعی بود.

امام جمعه قم افزود: در لبیک لازم نیست دیگری را ببینی بلکه فقط خود را باید ببینی و کار به بقیه نداشته باشی، اگر یاران امام می‌خواستند به تعداد لشکر نگاه کنند لبیک‌گو نبودند.

وی تصریح کرد: اگر آن روز نبودیم که امام حسین(ع) را یاری کنیم، امروز ما یاران مهدی موعود هستیم، اگر در کوفه نبودیم که مسلم ابن عقیل را لبیک بگوییم، امروز در عصر ما که عصر غیبت وجود حضرت مهدی(عج) است، به نایب برحق امام یعنی آیت‌الله خامنه‌ای لبیک می‌گوییم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: محرم 98

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۹۶۹۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعالیم اندیشه عفاف و حجاب در مدارس در اولویت باشد

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکزاصفهان؛ امام جمعه موقت اصفهان در خطبه‌های نماز جمعه در مصلی امام خمینی (ره) گفت: همچنین ضرورت دارد تعالیم اندیشه عفاف و حجاب در تمامی مدارس در اولویت قرار گیرد.

حجت الاسلام احمد محمودی، اعتراضات دانشجویی در آمریکا را انعکاس نامه رهبر انقلاب به جوانان غربی دانست وافزود: ۱۰ سال قبل رهبرمعظم انقلاب به جوانان غربی منشأ شعار‌های امروز جوانان آمریکایی علیه رژیم غاصب و تحولات دانشگاهی در آمریکا است.

خطیب جمعه اصفهان با گرامیداشت مقام معلم، شغل معلمی را سرچشمه گرفته از جایگاه خداوند در مقابل انسان دانست وافزود: در همین راستا رهبر معظم انقلاب فرمودند جایگاه معلم بسیار ارزشمند است و بر موضوع پرورش و تربیت از جمله مهم‌ترین وظایف دستگاه آموزش و پرورش تاکید دارند.

حجت‌الاسلام والمسلمین سید احمد محمودی با در پیش بودن شهادت حضرت امام جعفر صادق (ع) افزود: امام صادق در دوران بسیار حساسی و حکومت بنی امیه و حکومت عباسیان ظالم جامعه اسلامی را مدیریت کردند و در مواجه با موضوعات انحرافی به گونه‌ای با جهاد تبیین عمل کردند که امروز شاهدیم از ایشان به‌عنوان مؤسس حزب شیعه نام برده می‌شود.

حجت‌الاسلام محمودی گفت: اگر انسان به تقوای الهی توجه نکند دچار خسران شده و سرمایه انسانیت و معنویت که امنیت الهی است را از دست می‌دهد، ضرورت دارد با کسب تقوای الهی از ویژگی‌های منفی دوری کنیم، امیدواریم خداوند همه ما را ملبس به لباس تقوا بفرماید.

دیگر خبرها

  • امام صادق(ع) علوم الهی را بسط داد و انسان‌های شایسته‌ای را تربیت کرد
  • تعلیم عفاف و حجاب در مدارس در اولویت باشد
  • دانش‌آموزان ‌‌باید بدانند فلسفه مرگ بر آمریکا و اسرائیل چیست
  • تعالیم اندیشه عفاف و حجاب در مدارس در اولویت باشد
  • تشییع پیکر شهید حجت‌الله یوسفیه در ورامین
  • امام فرشته‌ها کیست؟! + فیلم
  • بیداری امروز دانشگاهیان در غرب، تحقق راهبرد الهی برای تغییر است
  • نقش تاثیرگذار مادران برای جذب جوانان به مساجد
  • حمایت از طرح نور یک تکلیف و وظیفه همگانی است
  • آنچه درباره امام صادق‌(ع) کمتر شنیده‌اید