Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا -

واکسن سل( ب. ث. ژ) و واکسن سه گانه از واکسن هایی که در بدو تولد زده می شود
بروز تب بعد از واکسیناسیون در بچه ها طبیعی است و نباید بیش از حد مضطرب شد. برای جلوگیری از عفونت محل واکسن، مادر باید لباس های کودک خود را زود به زود عوض کند و او را حمام ببرد.
واکسن چیست؟
فراورده های میکروبی یا ویروس های ضعیف شده مولد بیماری یا میکروب ضعیف شده را واکسن می نامند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس از تزریق واکسن، بدن ماده ای به اسم پادتن می سازد که کودک را در برابر آن بیماری ایمن می سازد.
نوزادانی که تازه به دنیا آمده اند به علت بیماری های گوناگون و باکتری ها و ویروس هایی که هر روز شکل جدیدی بخود می گیرند باید واکسینه شوند. ولی احتمالا بسیاری از شما ندانید که این واکسن ها دقیقا در چه سنی و برای مبارزه با کدام بیماریها به نوزاد زده میشوند . 7 واکسن ضروری و اولیه ای که هر کس در دوره نوزادی و کودکی باید بزند عبارتند از :
1- واکسن بدو تولد: واکسن سل( ب. ث. ژ)، واکسن سه گانه (دیفتری، کزاز، سیه سرفه)
2- واکسن دو ماهگی: پنجگانه ( دیفتری، کزاز، سیاه سرفه، هپاتیت ب، هموفیلوس پنومونیه)- قطره خوراکی فلج اطفال
3- واکسن چهار ماهگی: پنجگانه (دیفتری، کزاز، سیاه سرفه، هپاتیت ب، هموفیلوس پنومونیه)- قطره خوراکی فلج اطفال- IPV( فلج اطفال تزریقی)
4- واکسن شش ماهگی: پنجگانه ( دیفتری، کزاز، سیاه سرفه، هپاتیت ب، هموفیلوس پنومونیه)- فلج اطفال
5- واکسن دوازده ماهگی: MMR (بر ای سرخک، سرخجه و اوریون)
6- واکسن هجده ماهگی: سه گانه- فلج اطفال- MMR
7- واکسن شش سالگی: سه گانه- فلج اطفال
مراقبت های پس از واکسن
بروز تب بعد از واکسیناسیون در بچه ها طبیعی است و نباید بیش از حد مضطرب شد و برای بهبود هرچه سریعتر نوزادان باید :« پس از هر واکسیناسیون، روز اول کمپرس با حوله سرد و روز دوم کمپرس با حوله گرم روی جای واکسن بگذارید. مادران باید بدانند درد و تورم و تب برای دو سه روز پس از زدن واکسن وجود دارد که در این صورت باید از قطره استامینوفن استفاده کرد. پس از واکسن 12 ماهگی، علایم تب پس از 1 تا 2 هفته در کود بروز میکند. پس از واکسن 18 ماهگی 2 تا 3 روز اول تب در بچه بروز میکند و همچنین پس از 1 تا 2 هفته امکان دارد مجدد تب داشه باشد. درصورتی که بعد از یک تا دو هفته علایم آبریزش بینی، تب، ورم گلو و مخصوصا ضایعات پوستی بصورت دانه های ریز همراه با تب بروز کرد، باید به مرکز بهداشت مراجعه شود زیرا امکان دارد بچه مشکوک به بیماری سرخجه باشد.»

پس از هر واکسیناسیون، روز اول کمپرس سرد و روز دوم کمپرس گرم روی جای واکسن بگذارید
مادران نباید هرگز تب کودک بعد از واکسن زدن را سرسری بگیرند زیرا امکان دارد ، اکسیژن به مغز وی نرسد و بچه تشنج کند. پس باید مادران کودکانی که پس از واکسن زدن درجه تبشان بالا میرود و به حد خطرناک میرسد باید هرچه سریعتر به پزشک متخصص مراجعه کنند.
برای كاهش تب کودک چه باید كرد؟
لباس های خنک و راحت به وی بپوشانید و به هیچ وجه به لباس های تنگ و محكم نپوشانید.
از داروی اختصاصی كاهش تب استفاده كنید مانند استامینوفن و یا ایبوپروفن. میزان لازم برای دادن استامینوفن بستگی به وزن کودکتان دارد. یك ساعت پس از دادن دارو، مجدد دمای بدن وی را چك كنید .
بعد از واكسیناسیون ممكن است بسیار گریه و بی قراری كند زیرا هم درد دارد و هم تب كرده است. برای كاهش ناراحتی و درد وی باید از استامینوفن با ایبوپروفن استفاده كنید درصورتی کهبی قراری و گریه کودکتان تا 24 ساعت بعد هم ادامه داشت، به پزشك مراجعه كنید.
مشکلات تنفسی، خشن شدن صدا، تورم گلو، احساس ضعف، سریع شدن ضربان قلب، سرگیجه و رنگ پریدگی از جمله عوارضی است که می‌تواند پس از تزریق واکسن به کودک ظاهر شود؛ این را فراموش نکنید که هرگز برای پایین آوردن تب کودک، از آسپیرین استفاده نکنید چرا که عوارضی خطرناک دارد، با مشاده تب بالا در کودک حتما پزشک را مطلع کنید.
برای جلوگیری از عفونت محل واکسن، مادر باید لباس های کودک خود را زود به زود عوض نماید و او را حمام کند. در هنگام حمام کردن دستور خاصی وجود ندارد، ولی از دست زدن به محل واکسن باید خودداری شود و ترتیبی داده شود که کودک نتواند محل واکسن را بخاراند.
گردآوری: بخش کودکان بیتوته


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۹۷۳۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خارج کردن تومور ۱۴ سانتی از کلیه کودک ۲٫۵ ساله

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، دکتر امیر حسابی شامگاه شنبه در این راستا افزود: ظهر شنبه هشتم اردیبهشت‌ماه، طی یک عمل جراحی تومور ۱۴ سانتی‌متری از کلیه کودک ۲٫۵ ساله در بیمارستان کودکان بندرعباس خارج شد.

حسابی اظهار کرد: این عمل از بزرگ‌ترین عمل های جراحی کودکان است که پیش از این هم در بیمارستان کودکان بندرعباس انجام شده و تمامی موارد موفقیت‌آمیز بوده است.

فوق تخصص جراحی اطفال بیمارستان فوق تخصصی کودکان بندرعباس نیز که انجام این عمل جراحی را برعهده داشت، گفت: دختر بچه ۲/۵ ساله، ۲ هفته پیش متوجه برآمدگی در شکم شده بود که بررسی‌ها نشان داد، توموری حدود ۱۴ سانتی‌متری در کلیه چپ این کودک وجود دارد.

دکتر سعیده مجیدی افزود: این تومور از نوع بدخیم بود که باید به طور کامل برداشته می‌شد، خوشبختانه عمل جراحی بیمار به‌خوبی انجام شده و حال عمومی کودک مساعد است.

بیمارستان فوق تخصصی کودکان بندرعباس بهمن ماه پارسال با ظرفیت ۱۱۲ تختخواب با حضور رییس جمهور به بهره‌برداری رسید.

عملیات اجرایی بیمارستان فوق تخصصی کودکان بندرعباس در سال ۱۴۰۰ و با همکاری پالایشگاه نفت‌ بندرعباس با هدف ایفای مسئولیت‌های اجتماعی آغاز و در سال ۱۴۰۲ به دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان تحویل داده شد.

با تاکید ریاست جمهور در زمینه توسعه درمان و آموزش پزشکی، این بیمارستان طی ۲ سال تکمیل شد.

عملیات اجرایی و تجهیز این طرح با هزینه‌ای افزون بر پنج هزار میلیارد ریال به اتمام رسید و دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان برای تامین تجهیزات پزشکی و اداری حدود ۲ هزار میلیارد ریال هزینه کرد.

این بیمارستان دارای امکاناتی در تراز استانداردهای جهانی ازجمله بخش‌های اتاق عمل، مراقبت‌های ویژه نوزادان وکودکان، بخش‌های بستری داخلی، جراحی اتاق عمل، عفونی، ریه، خون، سرطان، نورولوژی، قلب، تصویربرداری، رادیولوژی، سونوگرافی، سی تی اسکن، آزمایشگاه و اورژانس است.

دیگر خبرها

  • انجام ۱۰۶ عمل کاشت حلزون شنوایی رایگان در زاهدان
  • طرح مراقبت‌های روانی اجتماعی دانش‌آموزان در سمنان اجرا شد
  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • خارج کردن تومور ۱۴ سانتی از کلیه کودک ۲٫۵ ساله
  • تومور ۱۴ سانتی از کلیه کودک ۲ ساله بندرعباسی خارج شد
  • واکسن روتاویروس به جدول واکسیناسیون کشوری اضافه می‌شود
  • واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور وارد شد
  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس برای برنامه ایمن‌سازی کشور
  • غربالگری نوزاد چیست؟ بهترین زمان آزمایش غربالگری
  • راهکارهای جایگزین تنبیه بدنی در کودکان