Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جنوب نیوز»
2024-05-01@07:07:30 GMT

رانندگان تاکسی و یک اس ام اس دردسرساز!

تاریخ انتشار: ۱۲ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۹۹۷۶۹۹

رانندگان تاکسی و یک اس ام اس دردسرساز!

از اردیبهشت سال جاری خودرو‌هایی که در آن کشف حجاب صورت می‌گیرد، با جریمه روبه‌رو می‌شوند. براساس اطلاع رسانی نیروی انتظامی، مالکانی خودرو‌هایی که در آن کشف حجاب صورت گیرد، پیامکی را مبنی بر وقوع جرم در خودرو دریافت می‌کنند. محتوای این پیامک درباره تذکر برای عدم تکرار و مراجعه به پلیس امنیت اخلاقی برای اخذ تعهد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش«جنوب نیوز» به نقل از فرارو؛ پیش از این در زمینه اقدامات دستگاه‌های نظارتی و انتظامی برای برخورد با بدحجابی در فضای عمومی قوانینی وجود داشت. در تبصره ماده ۶۳۸ قانون مجازات اسلامی، قانون‌گذار عنوان کرده زنانی که بدون حجاب در معابر و انظار عمومی ظاهر شوند به حبس از ۱۰ روز تا ۲ ماه و یا از ۵۰ هزار تا ۵۰۰ هزار ریال جزای نقدی محکوم خواهند شد.

براساس اظهارات مقامات انتظامی و قضایی، داخل خودرو نیز مشمول این قانون می شود. ارسال پیامک برای مالکان خودرو در این زمینه واکنش‌های بسیاری را در پی داشت تا در نهایت سردار رحیمی، فرمانده پلیس پایتخت، با تایید آن اعلام کرد: «این پیامک‌ها فارغ از اینکه اقدام به کشف حجاب از سوی چه کسی در خودرو انجام شده باشد، برای مالک خودرو ارسال شده و ممکن است کسانی که کشف حجاب کرده‌اند، مسافر باشند؛ اما پلیس امنیت اخلاقی در این زمینه راننده خودرو را می‌شناسد.»

آنگونه که سردار رحیمی خبرداده، آن‌ها که پیامک دریافت کرده‌اند پس از مراجعه به پلیس امنیت با اخذ یک تعهد کتبی مرخص می‌شوند.

طرح برخورد با بدحجابی در خوردرو‌ها تحت عنوان «ناظر یک» معرفی شده‌است. سردار ایوب سلیمانی، جانشین فرمانده ناجا، در تشریح طرح ناظر در ۳ تیرماه گفته بود: «نیروی انتظامی نمی‌تواند به مردم بگوید هر جرم مشهودی که در جامعه رخ می‌دهد، به من مربوط نیست... پلیس به کشف حجاب به عنوان پدیده اجتماعی نگاه نمی‌کند و به این نتیجه رسیده که از خارج از کشور این موضوع هدایت می‌شود. مطابق قانون، کشف حجاب جرم محسوب شده و پلیس موظف به برخورد با بی‌حجابی چه در خودرو و چه در معابر عمومی است.»


سردار اشتری، فرمانده نیروی انتظامی، در گردهمایی سراسری فرماندهان در ۲ شهریورماه، طرح «ناظر ۱» را موفقیت‌آمیز خواند و گفت: «با بی حجابی بر اساس قانون برخورد می‌کنیم. با اجرای این طرح کشف حجاب در خودرو‌ها به صورت چشمگیری کاهش یافته است که باید در اماکن و معابر شهری نیز این امر با جدیت دنبال شود و تمامی دستگاه‌ها، استان‌ها و ادارات مربوطه نیز پای کار بیایند.»

روی دیگر طرح ناظر؛ رانندگانی که متضرر شدند
برای چند ماهی که از اجرای طرح ناظر یک می‌گذرد، صد‌ها مالک خودرو به دلیل دریافت پیامک کشف حجاب مجبور به مراجعه به پلیس امنیت اخلاقی شدند. در هفته‌های نخست، خیابان وزرا، مرکز پلیس امنیت اخلاقی نیروی انتظامی، با ازدحام سنگینی روبه رو بود، اما در میان آن‌ها رانندگانی نیز حضور دارند که با خودروی خود، مسافرکشی می کنند.

هرچند در این روز‌ها دیگر از ازدحام هفته‌های نخست اجرای طرح خبری نیست، با این حال گفتگو با چند راننده تاکسی اینترنتی و تاکسی وابسته به سازمان تاکسیرانی، با گلایه‌هایی همراه بود.



«محمد» که بیش از یکسال است از طریق اسنپ در حال گذران زندگی است، می‌گوید: «در روز ۲۰ تیرماه، پیامکی از پلیس مبنی بر اینکه در ماشین من کشف حجاب شده دریافت کردم و می‌بایست به پلیس امنیت اخلاقی مراجعه کنم. اول به پلیس ۱۱۰ زنگ زدم و اپراتور گفت که باید در ظرف ۷۲ ساعت به پلیس امنیت اخلاقی بروم. همچنین اعلام کرد که ماشین برای دو تا سه هفته در پارکینگ متوقف خواهد بود و بعد از پرداخت خلافی و دادن تعهد می‌توانم آن را آزاد کنم.»

او که از این اتفاقات مستاصل شده بود، در ادامه گفت: «ما خانواده مذهبی هستیم و حجاب همسر و دخترم چادر است و برای امرار معاش، شغل مسافرکشی را انتخاب کردم. این درست نیست که به خاطر افتادن روسری یا شال مسافری من برای چند هفته بیکار شوم. بار‌ها شده که به خانم‌هایی که توجهی نمی‌کنند، تذکر دادم، ولی ممکن است زمانی که من متوجه نبودم، خانمی بی‌توجهی کرده و من باید عواقب آن را پرداخت کنم. از زمانی هم که حجاب به کل‌کل بین ماهواره‌ای‌ها و سیاسیون تبدیل شده، برخی عمدا و از روی لجاجت روسری خودشون رو برمی‌دارند، ولی چرا تو تاکسی؟ چه کسی هزینه و خرج خانواده من را برای چند هفته بیکاری می‌دهد؟»

سوار یک تاکسی زردرنگ می‌شویم و در طول مسیر سر بحث را با راننده درباره حجاب و پیامک کشف حجاب در خودور باز می‌کنیم. می‌گوید که تا به امروز پیامکی دریافت نکرده و با خنده کنایه م زند شاید قسر در رفته باشد، اما از تعدادی از همکارانش می‌گوید که پیامک برایشان ارسال شده و در رفت آمد میان پارکینگ و پلیس امنیت اخلاقی هستند. «رضا» که مشخص است اخبار را هم خوب دنبال می‌کند، می‌گوید: «تا یکسال قبل حساسیتی نسبت به حجاب در ماشین‌ها تا این حد بالا نبود. من گه‌گاه طوری که مسافران ناراحت نشوند، تذکراتی خودم می‌دادم، ولی از زمانی که این خبرنگار اونور آبی تبلیغ بدحجابی کرد و دختر‌هایی که شال و روسری خودشون رو سر چوب می‌زدند، اتفاق افتاد، سختگیری‌ها هم بیشتر شد. این وسط راننده تاکسی که رزق و روزیش از مسافرکشی است؛ چرا باید هزینه کار‌های مسافر را بپردازد؟! این انصاف نیست. اگر می‌خواهند برخورد کنند، خب خود شخص باید جریمه شود نه راننده. تعدادی از راننده‌ها هستند که صاحب ماشین نیستند و با ماشین دیگران مسافرکشی می‌کنند. صاحب ماشین بعد از این اتفاقات دیگر ترجیح می‌دهد وسیله اش را در اختیار آن بنده خدا قرار ندهد. این برای راننده‌ها واقعا دو سرباخت است.»



«بهرام» مسافرکشی است که هر روز از شهرک‌های اطراف تهران به پایتخت می‌آید. می‌گوید که اکثر خانم‌هایی که سوار می‌کند، حجاب مناسبی دارند و یا حداقل عرف را رعایت می‌کنند، ولی تعدادی اصلا توجهی ندارند که ماشین برای کسی دیگر است و باید به خاطر اتفاقات اخیر، بیشتر رعایت کنند. بهرام می‌گوید بار‌ها شده که به این دسته از مسافران تذکر داده یا مجبور شده ماشین را نگه دارد تا مسافر حجابش را رعایت کند: «صبح تا شب برای روزی حلال مسافرکشی می‌کنم، درست نیست که به خاطر یکی دیگر جریمه شوم و تعهد بدهم. بعد یکی بخواهد از تذکر یا برخورد ما با مسافر بدحجاب فیلم هم بگیرد و برای آن ور آب‌ بفرستد، دیگر نوبر می‌شود. هم باید هزینه و جریمه بدهیم و هم آبروی مان برود.»

خانم میانسالی تا می‌فهمد خبرنگار هستیم، به سراغمان می‌آید و می‌خواهد صحبت کند. از قضا او مالک خودرو است و پسرش در یکی از تاکسی‌های اینترنتی، مسافرکشی می‌کند. «صدیقه. ل» می‌گوید: «هفته قبل برای من اس ام اس مبنی بر وقوع کشف حجاب در ماشین آمد. اول تعجب کردم، چون همانطور که می‌بینید چادری هستم. با پسرم تماس گرفتم که این پیام آمده، و او به پلیس ۱۱۰ زنگ زد. ۱۱۰ هم به او گفت که دوربین راهنمایی و رانندگی وقوع جرم کشف حجاب را در خودرو ثبت کردند و باید برای طی مراحل قانونی به اینجا بیایم.»

او با بیان اینکه که رانندگان تاکسی یا مسافرکش شخصی قربانی کسانی هستند که بدون ملاحظه در خودرو کشف حجاب کرده یا از روی حواس‌پرتی در یک لحظه شال‌شان افتاده است، می‌گوید: «برای امثال من که رفت و آمد سخت است باید ملاحظاتی در نظر بگیرند. بعضی از مالکان ماشین‌ها مسن هستند و نمی‌توانند هر روز به پلیس و پارکینگ مراجعه کنند. خدا بانی و باعث این بازی‌ها را لعنت کند.»

هرچند به زعم فرمانده ناجا، کشف حجاب در خودرو‌ها بعد از اجرای طرح «ناظر یک» کاهش داشته، ولی به نظر می‌رسد، هزینه‌های بسیاری برای رانندگان تاکسی و صاحبان مسافرکش‌های شخصی و اینترنتی به دنبال داشته است.

منبع: جنوب نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jonoubnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جنوب نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۹۷۶۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علت صدور برگ جریمه رانندگی اشتباهی چیست؟​

تین نیوز

رئیس پلیس راهور فراجا گفت: ۵ درصد جرائم رانندگی اشتباهی ارسال می شود که برای رفع این خطا باید دوربین ها نوسازی شود البته دستکاری کردن پلاک توسط برخی از رانندگان در این اشتباه بی تاثیر نیست.

به گزارش تین نیوز به نقل از تسنیم، سردار تیمور حسینی رئیس پلیس راهور اظهار کرد: دو موضوع باعث اشتباه ارسال شدن جرائم رانندگی است؛ یک موضوع کیفیت دوربین ها و دو دستکاری کردن ارقام پلاک خودرو توسط برخی از رانندگان.

حسینی افزود: این دو عامل باعث شده که 5 درصد جرائم رانندگی اشتباهی برای افراد ارسال شود که برای پاک کردن این جرائم اشتباه، افراد به مراکز پلیس راهور مراجعه کنند.

وی بیان کرد: البته سامانه رسیدگی غیرحضوری یا اینترنتی به اعتراضات در دست آماده سازی است و امیدواریم به زودی یعنی در سال 1403 بتوانیم این سامانه را معرفی و رونمایی کنیم تا دیگر برای اعتراض به تخلفات رانندگی نیاز به مراجعه حضوری نباشد.

رئیس پلیس راهور در پایان گفت: در سال گذشته 157 میلیون جریمه برای رانندگان متخلف صادر شده است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • توضیحات پلیس برای عدم شماره‌گذاری تاکسی‌های برقی و ون‌ها
  • دوربین‌ های جدید راهنمایی رانندگی، داخل خودرو شما را می‌بینند (+عکس)
  • (ویدئو) یک ایرانی این خودروری یک و نیم میلیون دلاری را نابود کرد!
  • روایت «شینهوا» از ماشین سرکوب آمریکا دربرابررستاخیزدانشجویان
  • چپ‌کردن عجیب ماشین چینی توی کوچه! (فیلم)
  • حمله خفت‌گیرهای خشن به مهاجم استقلالی | عکس
  • علت صدور برگ جریمه رانندگی اشتباهی چیست؟​
  • ۵ درصد جرائم رانندگی اشتباه ارسال می‌شود
  • اعلام مشخصات تاکسی‌های برقی/ سقف تعداد تاکسی‌های برقی متناسب با زیرساخت شهر‌ها
  • فرسودگی روکش آسفالت آزادراه فیروزکوه - تهران رانندگان را به دردسر انداخت + فیلم