Web Analytics Made Easy - Statcounter

نخست وزیر جدید یونان قصد دارد با ارائه یک پیشنهاد قابل توجه به همتای بریتانیایی خود، به دوری ۲۰۰ ساله مجسمه‌های مرمر «پارتنون» از خانه خاتمه دهد.

به گزارش ایسنا و به نقل از آرت نت،‌ اگر «‌بوریس جانسون» با پیشنهاد انتقال موقت مجسمه‌های مرمری ارزشمند یونان که در موزه بریتانیا نگهداری می‌شود موافقت کند،‌ ‌یونان در ازای این اقدام مجموعه‌ای از گنجینه‌های باستانی یونان را به بریتانیا امانت خواهد داد که پیش از این هرگز خارج از یونان نمایش داده نشده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یونان قصد دارد این مجسمه‌های مرمری «پارتنون» را در جشن دویستمین سالروز استقلال یونان به نمایش بگذارد.

مقامات یونان مدعی هستند،‌ این کشور در چهار دهه گذشته، بارها پیشنهادهایی از این دست را به موزه بریتانیا ارائه داده اما این موزه برای مدت طولانی پیشنهاد امانت دادن مجسمه‌های مرمری «پارتنون» به آتن را رد کرده است.

«هارتویگ فیشر» ـ مدیر موزه بریتانیا ـ اوایل سال جاری اعلام کرد این موزه هرگز مجسمه‌های مرمرین را به یونان بازنمی‌گرداند.

یکی از این مجسمه‌ها که بخشی از کتیبه مرمری ساخته شده توسط استاد چیره‌دست «فیدیاس» است به قرن چهارم پیش از میلاد مسیح بازمی‌گردد.

بخش‌هایی از این کتیبه مرمری در سال ۱۸۲۰ از معبد «پارتنون»‌ جدا شد و قسمت‌هایی از آن به موزه بریتانیا فروخته شد. تنها ۱۶۴ فوت‌ از این کتیبه هنوز در معبد پارتنون باقی است. باقی بخش‌های این کتیبه مرمری در موزه‌های مختلف سراسر اروپا از جمله موزه لوور و موزه‌های واتیکان نگهداری می‌شوند.

هفته‌ی گذشته، مقامات یونان از فرانسه خواستند بخشی از کتیبه مرمری «پارتنون»‌ را که در موزه لوور نگداری می‌شود را در ازای مجموعه‌ای از آثار باستانی برنزی یونان به آتن امانت دهد.

نخست وزیر یونان در بیانیه‌ای اعلام کرد: «آکروپولیس تنها به یونان تعلق ندارد بلکه این مکان یادبودی است که می‌توان از آن به عنوان یک میراث فرهنگی جهانی یاد کرد. اگر می‌خواهید این مکان یادبود را در کنار تمامی اجزایش ببینید باید از مجسمه‌هایی که ما از آن به عنوان مجسمه‌های «پارتنون»‌ یاد می‌کنیم، در آکروپولیس دیدن کنید.»‌

با این حال یک سخنگوی موزه بریتانیا در مصاحبه‌ای با مجله « آرت نت» ‌بیان کرده است که این موزه تاکنون هیچ پیام مستقیمی از مقامات یونان در رابطه با بازگرداندن این مجسمه‌ها دریافت نکرده است.

موزه بریتانیا،‌ از زمانی که مجسمه الهه رودخانه یونان را در سال ۲۰۱۴ به موزه «ارمیتاژ»‌ واقع در سن پترزبورگ امانت داده، تاکنون هیچ یک از مجسمه‌های پارتنون را به موزه‌ای منتقل نکرده است.

«گریک ریپورتر»‌ در بخشی از گزارش خود در رابطه با درخواست یونان از موزه بریتانیا به بیانیه‌ای از این موزه که روز دوشنبه منتشر شده است،‌ اشاره کرد.

طبق این بیانیه، موزه بریتانیا هرگونه درخواست امانت مجموعه آثارش را مورد بررسی قرار خواهد داد؛ چرا که این موزه در سال گذشته بیش از ۵ هزار اثر را به موزه های مختلف در بریتانیا و سراسر جهان امانت داده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: يونان بریتانیا موزه بریتانیا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۹۷۹۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اولین کتابخانه ملی دیجیتال جهان در فنلاند راه‌اندازی شد

فنلاند در راستای طرح دیجیتالی کردن خدمات، نخستین کتابخانه الکترونیک جهان را راه‌اندازی کرده است.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، کتابخانه ملی فنلاند خدمات کتابخانه الکترونیکی خود را راه‌اندازی کرده است که به عنوان یک پلتفرم پیشگام در جهان معرفی شده است. در حال حاضر، این شبکه برای ۸۵ درصد از ساکنان فنلاند در دسترس خواهد بود. این کتابخانه الکترونیکی به عنوان یک برنامه قابل دانلود برای گوشی‌ها و تبلت‌ها در دسترس است و به کاربران امکان می‌دهد کتاب‌های الکترونیکی، صوتی و مجلات دیجیتال را امانت بگیرند. این کشور، رویکرد دیجیتال را برای در دسترس قرار دادن هرچه بیشتر خدمات مرتبط با کتاب انجام داده است تا هرچه بیشتر فرهنگ کتابخوانی را ترویج دهد.

به جای کارت کتابخانه، هنگام اولین ثبت‌نام برای سرویس از احراز هویت پیشرفته استفاده می شود. هر کسی که شهرداری محل سکونتش به این سرویس ملحق شده است، می‌تواند از کتابخانه الکترونیکی استفاده کند. هزینه این خدمات به ازای هر ساکن برای شهرداری ها ۰.۷ یورو است.

بر اساس گزارش ها، سرویس مشابه و در عین حال متفاوتی در دانمارک نیز توسعه یافته است و این ایده در سایر کشورهای شمال اروپا نیز در حال اجراست.

به عنوان یک سرویس جدید، مدیران پروژه هنوز نمی‌دانند که چگونه این رویکرد در آینده توسعه خواهد یافت. فقط زمان نشان می‌دهد که کدام اقلام بیشتر برای استقراض درخواست می‌شوند. کاربران برنامه همچنین می‌توانند بازخورد خود را در مورد این سرویس ارسال کنند و به پیشرفت بعدی آن کمک کنند.

به نظر می‌رسد که کتابخانه الکترونیکی نیز از بعضی مشکلات ذاتی کتابخانه های قدیمی رنج می‌برد، به‌ویژه این واقعیت که کاربران احتمالاً باید مدتی منتظر بمانند تا مطالب جدید منتشر شده برای امانت در دسترس قرار گیرند.

اما نکته مهم این است که مطالب خواندنی به زبان های فنلاندی، سوئدی و انگلیسی در دسترس خواهد بود.

کد خبر 749601

دیگر خبرها

  • (ویدئو) مجسمه‌های الهام گرفته از طبیعت
  • بازداشت ۴۵ نفر به دلیل اعتراض به قانون ضد مهاجرتی سوناک
  • شکست سنگین استون ویلا در انگلیس/ فیورنتینا در ثانیه های پایانی پیروز شد
  • فیلسوفان بزرگ دربارۀ «ورزش» چه می‌گویند؟
  • دانش آموزان در دست معلمان امانت هستند
  • کتاب صوتی «داستان‌های پارسی» در یونان منتشر شد
  • اولین کتابخانه ملی دیجیتال جهان در فنلاند راه‌اندازی شد
  • فرم و شکل در مجسمه‌های شهری
  • ماجرای سرقت مجسمه ۵ میلیاردی مرد مجسمه ساز چه بود؟
  • انداختن چفیه دور گردن مجسمه جرج واشنگتن