Web Analytics Made Easy - Statcounter

میدیا فرج‌نژاد قصد دارد پروژه «آواز معاصر» را با تاکید بر صداها و شعرهای ناشناخته پیش ببرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، «میدیا فرج‌نژاد» آهنگساز و نوازنده موسیقی ایران در اقدامی تازه قصد دارد تا پروژه‌ی «آواز معاصر» را به مخاطبان موسیقی ایرانی تقدیم کند.

فرج‌نژاد می‌گوید: در تمام این سالها ما سلیقه مخاطب آواز را در نظر نگرفتیم و برایش ارزش قایل نشدیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ترجیح دادیم مخاطب تصنیف بشنود تا آواز، چرا که ارائه آواز مطابق با سلیقه مردم سخت تر است. در تصنیف فرمول ساده است؛ ریتم 3/4 یا 6/4 با شعری عاشقانه و بیشتر شبیه ترانه و تنظیمی خلوت در «اصفهان» یا «نوا». همین را درست انجام بدهید مخاطب در اغلب اوقات راضی می‌شود.

وی ادامه می‌دهد: در عین حال از تعصبات خشک عده‌ای از مدرسان و پیشکسوتان  هم نمی‌شود گذشت. آنها آنقدر روی آواز متعصب رفتار کردند که نسل جوان‌تر آواز را رهایش کرد. در صورتی که مگر آواز قاجار شبیه به آوازهای خوانده شده در گلها بود؟ یا آوازهای گلها شبیه به آوازهای زمان چاووش بودند؟ خیر! خلاصه که تلاشم این است با استفاده از تمامی ابزارهای موسیقی امروز به شناساندن آواز به مردم بیشتر کمک کنم.

 

میدیا فرج‌نژاد درباره اهداف پروژه «آواز معاصر» می‌گوید: خیلی سخت خواهد بود که تنها یک هدف را به عنوان هدف اصلی بیان کنم چون برای این پروژه چند هدف را دنبال می‌کنم که شاید مهمترینش برای من و همراهانم؛ ادای دین به نسل جوان تر موسیقی ایرانی باشد.

وی ادامه می‌دهد: هیچ برنامه‌ای برای انتشار این آثار به شکل آلبوم نخواهم داشت و در حال حاضر تنها به این فکر می‌کنم که راهی برای ارائه آوازهایی درست به مخاطب داشته باشم. در این راه به همراهانی نیاز دارم که مسیر را بشناسند و توانایی‌های منحصر به فردی داشته باشند و "ترکاش" خواننده‌ای توانا و آوازخوانی مسلط به ردیف است. در ادامه قطعا در این پروژه از خوانندگان جوان و مستعد استفاده می‌شود؛ چرا که می دانم در فضای امروز موسیقی ایرانی بسیارند کسانی که توانایی‌های هنری بالایی دارند اما امکان فعالیت ندارند؛ صداهایی که هیچ وقت شنده نمی شوند و این شاید از کم کاری امثال من است.

این آهنگساز با اشاره به چگونگی انتخاب خوانندگان جوان می‌گوید: تنها بر اساس توانایی‌های خوانندگان فراخوانی خواهم داشت و کسانی را که آماده‌تر هستند برای ضبط این آواز ها انتخاب می‌کنم. در این انتخاب‌ها نه سن و سال و نه جنسیت خواننده برایم اهمیتی ندارد.

وی تاکید می‌کند: آواز معاصر، با ضبط دو آواز شروع شده که اولی از طریق صفحه من پخش شد و دیگری آماده انتشار است و بعدی در حال ضبط !

فرج نژاد درباره حال هوای این قطعه‌های می‌گوید: در تنظیم آثار این پروژه عنصر ثابتی وجود ندارد مگر ساز خودم. در هر آواز فضای تازه‌ای خواهید شنید.

این نوازنده تار درباره انتخاب کلام برای هر آواز، تاکید می‌کند: زمان بسیاری را در این مدت برای انتخاب شعر گذاشته‌ام. ساعت‌ها جستجو و بررسی کرده‌ام و باید بگویم که جهان شعر امروز پر از شاعران جوان و کمتر شناخته شده است؛ درست مثل آواز. انگار این دو هنر نه تنها در ذات ارائه هنری شبیه به هم هستند که در دشواری‌های تاریخی هم در کنار هم قرار دارند.

وی ادامه می‌دهد:‌ امروز در آواز تک صدایی داریم به این معنی که تنها چند صدای ثابت هستند که مدام شنیده می‌شوند. در شعر نیز به همین صورت است؛ چند شاعر هستند که به واسطه رسانه بیشتر شناخته شده‌اند. هزاران غزل خوب ناشنیده و ده‌ها شاعر خوب ناشناخته هست. من تلاشم را می‌کنم که از این فضای خالی عبور کنم و کمکی باشم برای شنیده شدن شعر خوب، درست مثل آواز خوب.

نخستین گام از پروژه «آواز معاصر» با عنوان «سراب» و با صدای ترکاش و موسیقی میدیا فرج‌نژاد منتشر شده است. شعر این قطعه را انسه‌سادات هاشمی سروده است. در این قطعه رضا داورزنی سازهای الکترونیک و عود می‌نوازد.

پایان پیام/32

منبع: شبستان

کلیدواژه: ماه محرم عزاداری محرم محرم مسجد کانون های فرهنگی هنری مساجد کانون های مساجد اردبیل مجلس استان همدان روزنامه آغاز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۹۸۰۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید انرژی تجدیدپذیر در ۲۰هزار مدرسه هدفگذاری شد

مدیر‌کل دفتر فنی و تحقیقات نوسازی مدارس کل کشور گفت: قرار است نیروگاه های خورشیدی در ۲۰ هزار مدرسه ساخته شوند؛ از این سطح ۱۶ نیروگاه خورشیدی به بهره برداری رسیده و ۵۶ پروژه در سطح کشور در حال اجراست. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از وزارت نیرو، سید محمد واعظی‌نژاد، مدیر‌کل دفتر فنی و تحقیقات نوسازی مدارس کل کشور با بیان اینکه 56 پروژه ساخت نیروگاه‌های خورشیدی پشت بامی مدارس کشور در 15 استان در حال اجراست، اظهار کرد: 16 پروژه ساخت نیروگاه های مدارس در 6 استان به پایان رسیده که همزمان در استان های اصفهان، قم، گلستان، آذربایجان شرقی، کهگیلویه و بویراحمد و خراسان جنوبی به صورت همزمان، از روز پنج شنبه 6 اردیبهشت 1403 با افتتاح نمادین نیروگاه خورشیدی 60 کیلوواتی یک دبیرستان خیرساز به نام حاج غلام رضا زیرک در شهر قم با حضور محمود کمانی، معاون وزیر نیرو و حمیدرضا خان محمدی، معاون وزیر آموزش و پرورش و رییس سازمان نوسازی مدارس کشور به بهره برداری رسیدند.

واعظی نژاد خاطرنشان کرد: در حال حاضر 56 پروژه ساخت نیروگاه های خورشیدی پشت بامی مدارس کشور با ظرفیت 840 کیلووات توسط خیرین مدرسه ساز در حال اجراست؛ این نیروگاه ها در حال انعقاد قرارداد و یا در حال طی کردن مراحل اجرا هستند که دو تا سه ماه آینده وارد مدار می شوند.

وی با اشاره به مزایای بکارگیری نیروگاه های خورشیدی در مدارس کشور، افزود: ساخت این نیروگاه ها ضمن ایجاد اقتصاد و درآمد پایدار و صرفه جویی در هزینه های مدارس سبب افزایش خودآگاهی دانش آموزان از مزایای استفاده از انرژی های پاک برای کشور و حفظ محیط زیست با جلوگیری از بکارگیری سوخت های فسیلی در مدارس می شود.

واعظی نژاد در ادامه تصریح کرد: از آنجا سرانه های تخصیص یافته به مدارس پایین است و مدارس در فصل های فعال مجبورند از سوخت های فسیلی استفاده کنند، بکارگیری نیروگاه های خورشیدی در آنان ضمن صرفه جویی در هزینه های جاری همچون آب، برق و کاغذ و ... سبب کاهش انتشار آلاینده های زیست محیطی می شود.

وی از هدف گذاری ساخت نیروگاه های خورشیدی در 20 هزار مدرسه کشور خبر داد و اظهار کرد: بر اساس هدف گذاری صورت گرفته، قرار است نیروگاه های خورشیدی در 20 هزار مدرسه ساخته شوند؛ از این سطح 16 نیروگاه خورشیدی به بهره برداری رسیده و 56 پروژه در سطح کشور در حال اجراست.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • « نئوتنالیتی » شنیدنی شد/ انتشار مجموعه «قاوال مکتبی»
  • آواز علیرضا قربانی در استادیوم فوتبال؛ جدی می‌فرمایید؟
  • تولید انرژی تجدیدپذیر در ۲۰هزار مدرسه هدفگذاری شد
  • «نئوتنالیتی» شنیدنی شد/ انتشار مجموعه «قاوال مکتبی»
  • صدای دایی و مهدوی‌کیا خیلی زود از سکه افتاد!
  • تصاویر دیده نشده از محمدرضا شجریان
  • لزوم عدالت‌محوری در توسعه شهرها/ شورای اسلامی شهر، صدای مردم است
  • نشست ماهانه هنرمندان موسیقی با اجرای ۵ کنسرت
  • برگزاری پنج کنسرت در نشست ماهانه هنرمندان موسیقی
  • ۳ پروژه سفر دولت به لرستان در حوزه آب نیازمند اعتبار هستند