Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-01@04:37:55 GMT

مدارس سبز جای مدارس طبیعت را می‌گیرد؟

تاریخ انتشار: ۱۲ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۹۹۸۵۸۳

مدارس سبز جای مدارس طبیعت را می‌گیرد؟

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از شهروند، این مدرسه در فضایی 5900 مترمربعی، دارای 18 کلاس درس و با اعتبار 20‌میلیارد تومان برآورد اولیه و 27‌میلیارد تومان برآورد نهایی طی دو سال ساخته خواهد شد که در دو استان دیگر ازجمله سیستان و بلوچستان و تهران اجرا می‌شود.»

نام مدارس سبز خیلی‌ها را به یاد مدارس طبیعت می‌اندازد که اخیرا غائله تعطیلی‌شان سر و صدای زیادی به پا کرد و رئیس سازمان محیط ‌زیست درباره دلیل تعطیلی‌شان گفت که مراجع فعالیت آنها را غیر شرعی و وزارت اطلاعات بانیان آنها را توده‌ای اعلام کرده‌اند به همین دلیل هم فعالیت آنها غیرقانونی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این حرف‌ها در شرایطی گفته شد که پیش از این سازمان حفاظت محیط‌ زیست برای برپایی این مدارس صد‌میلیون تومان وام با بازپرداخت ۶۰ ماهه و سود چهار‌درصد پرداخت می‌کرد و هر‌ سال چندتایی از آنها موفق می‌شدند مجوز فعالیت دریافت کنند.

حالا یک منبع آگاه در سازمان محیط ‌زیست که ترجیح می‌دهد اظهار نظری با اسم او منتشر نشود در مورد تفاوت این مدرسه‌ها با مدارس طبیعت می‌گوید: «همان‌طور که قبلا هم گفته شده یکی از اصلی‌ترین مشکلات مدارس طبیعت بنیان‌گذاران آن بودند که از نظر مراجع قانونی از راه‌اندازی آنها اهداف خاصی داشتند، اما مدارس سبز با نظارت بیشتر وزارت آموزش و پرورش ساخته می‌شوند و محتوای آموزشی آنها منطبق با چارچوب‌های آموزشی آموزش و پرورش است و تفاوت‌های زیادی با مدارس طبیعت دارد. درواقع این ماجرا بیشتر به آموزش و پرورش مربوط می‌شود.»

مهرالله رخشانی‌مهر، رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور هم در مورد این مدارس می‌گوید: «این طرح فعلا در حد طرحی آزمایشی است که در سه استان اجرا می‌شود. هدف نهایی و ایده‌آل این است که تمام مدارس کشور ارتباط بهتر با طبیعت و لزوم توجه به آن را در دانش‌آموزان نهادینه کنند، چون با توجه به تغییرات زیست‌محیطی چاره‌ای جز این نیست.

درواقع در مدارس سبز در کنار آموزش‌ها و مهارت‌هایی که طبق قوانین باید به دانش‌آموزان داده شود، به بچه‌ها و در مرحله بعد به والدین آنها مسائلی که آنها را با محیط‌ زیست پیوند می‌زند، آموزش داده می‌شود و آنها هنگام آموزش‌های معمولی نحوه مواجهه مسالمت‌آمیز با محیط ‌زیست را هم آموزش می‌بینند.»

او ادامه می‌دهد: «مدارس و نهاد آموزش و پرورش می‌توانند نقش بسزایی در بهبود پایداری زیست‌محیطی ایفا کنند. بنابراین هر تغییر و تحول زیربنایی در توسعه و تعالی اجتماعی و فرهنگی جامعه در گرو مدارسی خواهد بود که از مؤلفه‌های نرم‌افزاری و سخت‌افزاری متناسب برخوردار باشند. به همین دلایل باور جهانی بر آن است که ارتقای مدارس به مدارس سبز می‌تواند به ارتقای دیگر فضاهای انسانی در مقیاس‌های مختلف کمک کند. در همین راستا و همسو با تلاش‌های جهانی برای دستیابی به مدارس سبز، هدف‌گذاری در کشور نیز باید به‌گونه‌ای باشد که طی یک برنامه مدون و جامع، مدارس نیز مسئولیت‌های خود را در حفاظت از محیط‌ زیست و اکوسیستم ایفا کنند و نسل آینده‌ساز به دانش و توان چاره‌جویی و رفع مسائل و چالش‌های محیط زیستی مجهز شود.»

این‌طور که در خبرها آمده گویا مدرسه‌ای که در قزوین ساخته می‌شود قرار است زیرساخت‌هایی مانند تعبیه زمینی گرمایی، مدیریت آب‌های خاکستری، تهویه هوای داخلی کلاس، کاهش آلاینده‌های صوتی در کلاس و راهکارهای کاهش منابع آلاینده و دودکش‌های خورشیدی داشته باشد.

همچنین رعایت قوانین آتش‌نشانی، ایجاد راه‌های ورود ماشین‌های امدادی به محیط مدرسه و انعقاد تفاهمنامه با سازمان محیط زیست، آتش‌نشانی، بهداشت محیط و … از دیگر اهداف ساخت مدرسه سبز است.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: محیط زیست مدارس طبیعت مدارس سبز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۹۸۵۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استفاده از فاضلاب برای کشاورزی جرم است

به گزارش خبرآنلاین البرز؛امیدرضا تونی روز سه شنبه ۱۱ اردیبهشت گفت: در فروردین ماه امسال، شش نفر از عاملین آلودگی محیط زیست شامل اشخاص حقیقی و حقوقی با تشکیل پرونده به محاکم قضایی معرفی و چهار فقره دادنامه و رأی محکومیت در این خصوص صادر شده است.

تونی افزود: آلودگی‌های نفتی، عدم مدیریت پسماندهای بیمارستانی و شهری و تخلیه فاضلاب‌خام در محیط از جمله تخلفات زیست محیطی بوده که برای آنها پرونده قضایی تشکیل شده و تا حصول نتیجه، توسط کارشناس اداره محیط زیست کرج پیگیری خواهد شد.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان کرج ادامه داد: هر اقدامی که تهدید علیه محیط زیست شناخته شود از قبیل دفع غیربهداشتی فضولات انسانی و دامی و مواد زاید، ریختن مواد مسموم‌کننده در رودخانه‌ها و استفاده‌ غیرمجاز از فاضلاب خام یا پساب تصفیه‌ خانه‌های فاضلاب برای مصارف کشاورزی ممنوع است و مرتکبین چنانچه طبق قوانین خاص مشمول مجازات شدیدتری نباشند به حبس محکوم خواهند شد.

این مسئول اظهار کرد: محیط زیست سالم و طبیعی هر روز هم در حال تحدید و هم در حال تهدید است. رشد جمعیت در کنار توسعه فعالیت‌های صنعتی به خطر بزرگی برای آینده محیط زیست در جهان بدل شده و اگر امروز کاری برای محیط زیست نشود، دیگر چیزی از آن برای آیندگان باقی نمی‌ماند.

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901300

دیگر خبرها

  • بازدید جمعی از مسئولان قضایی استان قم از منطقه حفاظت شده پلنگ دره
  • همکاری با آفریقای مرکزی در حوزه محیط زیست
  • درخشش دانشجوی دانشگاه صنعتی بهبهان در جشنواره محیط زیست کشور+فیلم
  • استفاده از فاضلاب برای کشاورزی جرم است
  • یک بزمجه بیابانی در زیستگاه‌ طبیعی نیک‌شهر رهاسازی شد
  • مشاهدۀ پلنگ ایرانی در لرستان
  • تولید اثر فاخر سینمایی از زندگی محیط بان شهید «هوشنگ نصیری»
  • ۸۰ درصد تالاب کجی نمکزار نهبندان آبگیری شد
  • حسین قناعت:«والدین امانتی» به کودکان حفاظت از محیط زیست را آموزش می‌دهد/ فیلم کودک با اکران آنلاین بهتر دیده می‌شود
  • رده‌بندی مناطق حفاظتی محیط‌زیست