Web Analytics Made Easy - Statcounter

باید و نبایدهای زندگی فرزندان مسئولان، آغاز نهضت مسجد سازی در نیروی هوایی، هماهنگی‌های برجامی و منطقه ای ایران و روسیه، تععین تکلیف «جمنا» در ٢۵ استان، دولت گام سوم را با قاطعیت بردارد از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در سه شنبه دوازدهم شهریور است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، باید و نبایدهای زندگی فرزندان مسئولان، آغاز نهضت مسجد سازی در نیروی هوایی،  هماهنگی‌های برجامی و منطقه ای ایران و روسیه، تععین تکلیف  «جمنا» در ٢۵ استان، دولت گام سوم را با قاطعیت بردارد از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در سه شنبه دوازدهم شهریورماه است که می‌توانید مشروح آن را در لینک‌های زیر بخوانید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

باید و نبایدهای زندگی فرزندان مسئولان

«مهدی فضائلی» شب گذشته (دوشنبه 11 شهریور) در برنامه تیتر امشب درباره «باید‌ها و نباید‌های زندگی فرزندان مسئولان» با بیان اینکه این بحثی که در بین افراد مطرح می‌شود، نشان خوبی است و حاکی از زنده بودن مقوله عدالت در جامعه است، گفت: این حساسیتی که در جامعه نسبت به این موضوع ایجاد شده اتفاق مبارکی است و این حساسیت را باید زنده نگهداشت.


کارشناس مسائل جامعه با اشاره به اینکه به تازگی بحث تحصیل فرزندان مسئولان در مجلس مطرح شده که باید مراقب بود تا در مسیر خودش بررسی شود و دچار آسیب‌های دیگر نشود درخصوص دلیل طرح چنین پرسش‌هایی در بین مردم گفت: علت آن نگرانی‌هایی است که به دلیل فساد‌های محتمل اتفاق می‌افتد. اگر آقازاده‌ای وارد حیطه اقتصادی شود به دلیل نسبتش با مسئول و حمایت‌های آن، این شائبه به وجود نمی‌آید که شاید این فرد چارچوب‌های قانونی را رعایت نکرده باشد و از رانت استفاده کند و در مواردی نیز در معرض امتیازگیری قرار گرفته باشد.

 

با شدت و قاطعیت از حقوق ملت دفاع کنیم/ گام سوم را دولت با قاطعیت بردارد

حجت الاسلام «مجتبی ذوالنوری» در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان در مورد اینکه ایران گام سوم را چگونه خواهد برداشت، گفت: مجلس به حالت مستقیم نمی تواند در اینکه دولت چگونه باید گام سوم را بردارد، داشته باشد اما به هر حال رییس مجلس جزو کمیته نظارت بر نقد برجام است که در این کمیته بررسی های لازم برای اقدمات گرفته می شود. مجلس موضع مطالبه گری از دولت دارد که گام سوم را قوی تر از گام اول و دوم بردارد.

 

رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: ای کاش دولت گام ها را تدریجی بر نمی داشت بلکه گام ها را به یک باره بر می داشت تا قابلیت بازدارندگی داشته باشند.

 

وی ادامه داد: اینکه گام ها را تدریجی بر می داریم باعث می شود که اروپایی ها اقدامات جدی ای را انجام ندهند.

 

آغاز نهضت مسجد سازی در نیروی هوایی/ ساخت ۴۰ مسجد در نیروی هوایی

حجت الاسلام سید «احمد قاضی» در  گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان در مورد جایگاه مساجد در انقلاب اسلامی گفت: مسجد جایگاه ویژه ای در پیروزی انقلاب دارند و تمام قوانین و دستورالعمل ها در مسجد اجرا می شوند، اهل مسجد زوارالله هستند و زائر خانه خدا محسوب می شوند و پاداش مسجدیان را خدا می دهد.

 

رییس عقیدتی  سیاسی نیروی هوایی ارتش افزود: در آیه قرآن «إِنَّمَا یَعْمُرُ مَسَاجِدَ اللّهِ مَنْ آمَنَ بِاللّهِ وَالْیَوْمِ الآخِرِ وَأَقَامَ الصَّلاَةَ وَآتَى الزَّكَاةَ وَلَمْ یَخْشَ إِلاَّ اللّهَ فَعَسَى أُوْلَـئِكَ أَن یَكُونُواْ مِنَ الْمُهْتَدِینَ» (التوبة - آیه 18 )؛ مساجد خدا را تنها کسانی آباد می کنند که به خدا و روز قیامت ایمان دارند و نماز برپا می کنند و زکات می دهند و جز از خدا نترسیده اند. امید است آنان از هدایت یافتگان باشند.

 

وی گفت: عمران در تفاسیر به دو شکل است یکی به شکل ساخت و ساز و چراغانی  و بازسازی است و صورت دیگر در غالب حضور است حضور در مسجد باعث عمران و آبادی مسجد است.

 

حجت الاسلام قاضی اظهار کرد: به مروز زمان در  کشور در طول تاریخ از ظرفیت مسجد کمتر استفاده شده است اما ما در نیروی هوایی در موضوع ساخت و ساز و عمران مساجد تلاش کردیم و یک نهضت مسجد سازی در نیروی هوایی آغاز شده است و مساجد در نیروی هوایی از تمام ظرفیت های خود استفاده می کنند.

 

هماهنگی‌های برجامی و منطقه ای ایران و روسیه

«محمد جواد ظریف» با اشاره به دیدار با «سرگئی  لاوروف» همتای روس خود در مسکو تاکید کرد؛ هماهنگی‌هایی که در این سفر در زمینه برجام و روابط منطقه ای انجام شد به نفع صلح و امنیت منطقه است. در این سفر ضمن برسی روابط ایران و روسیه، اقدامات لازم برای گسترش روابط دو جانبه مورد تاکید قرار گرفت.


وی بابیان اینکه با توجه به تحرکات آمریکایی ها مسائل منطقه ای مورد بحث قرار گرفت گفت؛ در همه زمینه‌ها (با روسیه) هم دیدگاه های مشترکی داریم و هم نیاز به کار مشترک. 

 

ظریف همچنین در توئیتی نوشت که در این سفر با لاوروف حول روابط دو جانبه، مسائل منطقه ای، امنیت خلیج فارس و آخرین تحولات برجام گفت وگو کرده است.

 

ملت ایران پیروز جنگ اقتصادی هستند/ شرایط امروز کشور پیچیده و سخت است

حجت الاسلام «حسن روحانی» در جلسه علنی امروز سه شنبه 12 شهریور که به منظور دفاع از وزرای آموزش و پرورش و میراث فرهنگی حضور یافته بود، ضمن عرض تسلیت به مناسبت ایام سوگواری ابا عبدالله الحسین (ع) گفت: امیدواریم همه بتوانیم رهروی عزیزی باشیم که هدف اش از قیام عاشورا را سامان دادن به امور جامعه و نجات امت از انحراف و نفاق عنوان کرد. همه ما امیدمان این است که بتوانیم راه آن بزرگوار را برای اصلاح جامعه در هر لحظه و هر زمانی بپیماییم و در مسیر استقرار خوبی ها و زدودن زشتی ها از جامعه از هیچ تلاشی فروگذار نباشیم.

 

رییس جمهور کشورمان با بیان اینکه شرایط امروز کشور شرایط سخت و پیچیده ای است، اظهار داشت: در حال حاضر کشور امروز نیاز به نقش آفرینی استثنایی از سوی مجلس، دولت و قوه قضاییه و سایر ارکان نظام ندارد. به یاد ندارم هیچ کشوری در تاریخ دهه های گذشته همانند ایران امروز در فشار اقتصادی بی حد و حصر استکبار جهانی و دشمنان این مرز و بوم قرار گرفته باشد.

 

وی تصریح کرد: طراحی آنها در 16 ماه پیش با تحریم شدیدی که علیه جمهوری اسلامی ایران اعلام و اجرا می شود، فشار حداکثری بود که ملت نتواند شش ماه بیشتر تاب آوری داشته باشد.

 

وی ادامه داد: اگر به تاریخ کشورهای دیگر مراجعه کنیم، می بینیم با اینچنین تحریمی که از تحریم صادرات نفت و سایر موارد گرفته تا تحریم شدید بانکی، کشتیرانی و بیمه و سایر تحریم ها که امروز با آن مواجه هستیم هیچ کشور معمولی نمی توانست شش ماه بیشتر مقاومت کند.

 

تاکنون «جمنا» در ٢۵ استان تعیین تکلیف شده است

حسن مخملی در همایش دبیران استانی جمعیت جانبازان انقلاب اسلامی با اشاره به تدوین چهار آیین نامه و ابلاغ آن به دبیران استانی کشور، گفت: تاکنون تشکیلات جمعیت در ٢۵ استان تعیین تکلیف شده است.

 

مسئول کارگروه تشکیلات و روشهای جمعیت جانبازان با تاکید بر اینکه هر کار تشکیلاتی قطعا نیازمند ساختار و روش است، تاکید کرد: پیاده سازی ساختار سازمانی باید در اولویت دفاتر استانی جمعیت قرار گیرد.

 

مخملی افزود: هر سازمان یا حزبی برای شکل گیری نیازمند الزاماتی است که در صورت تحقق به رشد، بلوغ و کمال آن تشکیلات منجر می شود. اگر حزب این نکته را رعایت نکند و نسبت به الزامات ساختاری کوتاهی کند، دچار سردرگمی، بی نظمی و مشکلات می شود.

 

وی خاطرنشان کرد: هر حزب برای ایجاد نظم و وحدت رویه و گذر از وضع موجود به وضع مطلوب، به هیات موسس، مجمع عمومی، شورای مرکزی، شورای استانی و بعضا حتی شوراهای روستایی نیاز دارد. در این صورت عملکرد حزب می تواند به جریان سازی، گفتمان سازی و مدیریت افکار و آرای عمومی منجر شود.

 

فعالیت تکایا و حسینیه ها در طول عزاداری سیدالشهدا با محوریت مساجد انجام شود

حجت الاسلام نصرالله پژمانفر در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان با اشاره به نقش مساجد در ایام عزاداری امام حسین (ع) گفت: ما معتقدیم اصل مراسم ها و مناسک دینی باید مسجدمحور باشد یعنی چه مراسم های دینی مذهبی شاد و چه مراسم های سوگواری اهل بیت (ع) باید در مساجد و با محور مساجد انجام شود البته این به معنای این نیست که ما تکایا و حسینیه هایمان را تعطیل کنیم بلکه به معنای این است که فعالیت تکایا و حسینیه هایمان در طول مسجد و با محوریت مسجد انجام شود.

 

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: به هر حال لازم است که مداحان، خطبا و سخنرانان در ایام عزاداری امام حسین (ع) در هنگام نماز جماعت ضمن ذکر منقبت سید و سالار شهیدان و یاران اش مراسم های عزاداری را با شکوه در مساجد برگزار کنند تا جوانان و نوجوانان ما ضمن شرکت در این مراسم با مسجد نیز اخت شوند.

 

وی تصریح کرد: به هر حال این فرصتی است که در حال حاضر در اختیار ماست و با توجه به شوری که نسبت به امام حسین در مردم ما و به ویژه جوانان ما وجود دارد، باید سعی کنیم در این ایام با پررنگ کردن این مراسم ها در مساجد، مساجد را نیز پر کنیم. اگر جوانان ما در حال حاضر و برای انجام عزاداری هایشان در مساجد حضور پیدا کنند، قطعا در سایر ایام سال نیز برای سایر امورات و همچنین حضور در مسجد رغبت بیشتری خواهند داشت./

 

 

 

 

 

 

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: عزاداری محرم ماه محرم محرم مسجد کانون های فرهنگی هنری مساجد شیراز اردبیل مجلس عاشورا کانون های مساجد سیاسی خبرگزاری شبستان اخبار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۹۹۰۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجربه زیستی از فضای کار اشتراکی مادران و کودکان در مساجد/ بستری برای رشد و تعالی خانواده

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، مساجد به عنوان‌مهمترین پایگاه اسلامی در جامعه است و نقش مهمی در آموزش، تربیت و ایجاد نزدیکی بین مسلمانان دارند.لازم به ذکر است که همواره در روایات از مساجد به بزرگی یاد شده است و یکی ازرسالت های پیامبر اکرم (ص) پس از دریافت وحی الهی و رسانیدن آن به مردم، ایجاد پایگاهی به نام مسجد بود تا مکانی برای عبادت و تشکیل اجتماعات اسلامی و مردمی باشد. بعد از آن بود که مسلمانان در نماز جماعت که در مساجد برگزار می شد، روح تربیت ونشاط را در جامعه به وضوح مشاهده کردند.

الهه یداللهی (دکتری روان‌شناسی سلامت، دانشگاه تهران) و محبوبه سعیدی (دکتری مهندسی صنایع، دانشگاه علوم و تحقیقات تهران) در مقاله‌ای با عنوان «تجربه زیستی‌ از فضای کار اشتراکی مادران و کودکان در مساجد؛ بستری برای رشد و تعالی خانواده و ارتقای سطح فرهنگی و اجتماعی محلات» به این موضوع اشاره می‌کند که جذب کودکان و نوجوانان به مسجد افتخار برای فعالان این عرصه است.

* موانع جذب جوانان و نوجوانان به مسجد

در این پژوهش آمده است که از جمله موانع جذب نوجوانان و جوانان به مسجد و دوری از مکان‌ها و مراکز دینی که مهم‌ترین دلیل بی‌علاقگی به امور مذهبی و انحراف در بین آنها است نداشتن جهان‌بینی مطلوب و فقدان بینش صحیح در این موضوع است.

در ادامه آمده است که بعد از جنگ تحمیلی به خاطر نبود برنامه ریزی درست و بی اعتنایی به مسجد در جذب جوانان ضعیف عمل کرده است. امروزه با تغییر نیازهای نسل جوان و تحول روحیات آن‌ها، نقش بارز مسجد به عنوان کانون تربیت دینی جوانان به روشنی مشخص می گردد. یک نوجوان در قرن بیست و یکم با بحران هویت دینی و فرهنگی روبرو می‌شود و با هجمه فرهنگی بیگانگان دست و پنجه نرم می کند. 

این پژوهشگر می‌نویسد مسجد می‌تواند به روح پرسشگر و کنجکاو جوان پاسخی درخور و متناسب با نیازهایش بدهد و الگوی درستی از دین و فرهنگ ایرانی-اسلامی به او معرفی کند.

* تاثیر محل احداث مساجد بر گرایش جوانان به آن

در ادامه باید گفت مسوولان باید درساخت مساجد تا حد زیادی مداخله کنند و انتخاب محل احداث نقشه ی مورد نظر، امکانات و فضای سبز آن و ... باید اصولی و فکرشده باشد و احداث مسجد در کوچه و پس کوچه ها و با مساحت کم یکی از موارد سوت و کوری آن است و رغبتی در دل جوانان ایجاد نخواهد کرد. مسجد و نمازخانه باید احساسات و خاطره های زیبا و به یاد ماندنی را برای همه به ویژه نوجوانان و جوانان تداعی کند.

باید تدابیری اندیشیده شود که نوجوانان و جوانان، مسجد را محل آرامش‌بخش بدانند تا با انگیزه و علاقه به آن روی آورند

در این راستا باید تدابیری اندیشیده شود که نوجوانان و جوانان، مسجد را محل آرامش‌بخش بدانند تا با انگیزه و علاقه به آن روی آورند. استفاده از  معماری زیبای سنتی ایرانی-اسلامی نیز در فضای مساجد با توجه به روحیه زیباپسند جوانان می تواند احساسات و خاطرات خوشایند را در نوجوانان و جوانان زنده کند و این خود باعث جذب جوانان به سوی مسجد است.

* تاثیر حضور مادران در مساجد و علاقه‌مندی نوجوانان

در این پژوهش آمده است که حضور مادران در مساجد باعث انس فرزندان با مسجد است. این عمل مادران به شکل عملی نشان‌دهنده محوریت دین و اهمیت اجتماعات دینی در زندگی است.

شهید مطهری در این زمینه می نویسد: «بچه را باید در محیط مشوّق‏ نماز خواندن برد. به تجربه ثابت شده است که اگر بچه به مسجد نرود، اگر در جمع نباشد و نماز خواندن جمع را نبیند، به این کار تشویق نمی‌‏شود، چون اصلًا حضور در جمع مشوّق انسان است. آدم بزرگ هم‏ وقتى خودش را در جمع اهل عبادت می‌بیند، روح عبادت بیشترى پیدا مى‏‌کند، بچه که دیگر بیشتر تحت تأثیر است. متأسفانه کم رفتن ما به مساجد و معابد و مجالس دینى و اینکه بچه‌‏ها کمتر در مجالس مذهبى شرکت مى‏‌کنند، سبب مى‌‏شود که اینها از ابتدا رغبت به عبادت پیدا نکنند.»

یدالهی و سعیدی در این مقاله از رویکرد پدیدارشناسی استفاده کرده‌اند تا روشن شود که درک و برداشتِ مادران دربار رضایت‌مندی از استفاده از فضای کار اشتراکی مادر و کودک در مساجد چقدر است و تا چه اندازه موفق شده است بستری برای رشد و تعالی خانواده و ارتقای سطح فرهنگی و اجتماعی محلات با حضور در مساجد است.

* بهترین راه برای حضور مادران و کودکان در مساجد

این گزارش مطرح می‌کند که بهترین راه برای حضور مادران و کودکان این است که خود مسجد نگهداری کودکان در ساعات اقامه نماز را به عهده بگیرد و از تمام ظرفیت خود برای فراهم شدن شرایط این حضور استفاده کند. بهترین روش این است که در ساخت مساجد  فضای بازی و آرامش برای کودکان در نظر گرفته شود.

این گزارش ادامه می‌دهد که با اختصاص دادن بخشی از مساجد به کودکان و مدیریت آن بستر مناسب و جذابی برای مادران و کودکان فراهم خواهد شد و در راستای این مهم بعدها در سن‌های بالاتر نیز با مشارکت نوجوانان و جوانان در مساجد روبرو خواهیم شد.  

بدین‌ترتیب نتایج این پژوهش نشان می‌دهد که برقراری فضاهای کار اشتراکی مادر و کودک در مساجد به بهبود در فرایند جذب مخاطب به مسجد و تثبیت و رشد علاقه به مسجد و فرهنگ اسلامی در دل کودک منجر خواهد شد.

گفتنی است، یافته‌های این پژوهش در همایش «همایش ملی مسجد و نظم اجتماعی در ایران» ارائه شده، این همایش توسط پژوهشگاه فرهنگ هنر و راتباطات اسفند 1402 برگزار شده است.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برگزاری ویژه‌ برنامه‌های دهه کرامت در مساجد و حسینیه‌ها
  • آغاز طرح انسداد مرز‌های شرقی کشور
  • طرح انسداد مرزهای شرقی کشور آغاز شد
  • راه اندازی پایگاه هوشمند سرای بازی کودک در مساجد
  • تعامل بهزیستی با مساجد برای رفع مشکلات معلولان و زنان سرپرست خانوار
  • حضور فرمانده نیروی هوایی ارتش در مناطق سیل‌زده سیستان و بلوچستان
  • مسجد پایگاه دین وکانون تقویت اندیشه ناب فرهنگ اسلامی
  • تجربه زیستی از فضای کار اشتراکی مادران و کودکان در مساجد/ بستری برای رشد و تعالی خانواده
  • آغاز خروج نیروهای حافظ صلح از قره باغ
  • نهضت بازگشت به مساجد، به عنوان مهمترین پایگاه رسیدگی به مشکلات مردم