Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-28@19:53:41 GMT

روزگار نفت به عنوان سوخت حمل و نقل به سر آمده است?

تاریخ انتشار: ۱۲ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۹۹۹۷۱۳

روزگار نفت به عنوان سوخت حمل و نقل به سر آمده است?

نفت به عنوان یک منبع حمل و نقل باید ۹ تا ۱۰ دلار در هر بشکه برای خودروهای بنزین سوز و ۱۷ تا ۱۹ دلار در هر بشکه برای خودروهای دیزلی معامله شود تا بتواند با انرژی های تجدیدپذیر رقابت کند. ۱۲ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۶:۱۷ اقتصادی اقتصاد جهان نظرات - اخبار اقتصادی -

 به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از فوربز، آینده برای نفت چندان روشن نیست چون گزارشات نشان می دهند این کالا باید 10 تا 20 دلار در هر بشکه قیمت داشته باشد تا بتواند به عنوان یک سوخت حمل و نقل رقابت کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 تحقیقات جدید نشان می دهد اقتصاد انرژی های تجدید پذیر رقابت را برای نفت با قیمت‌های فعلی غیر ممکن می سازد.  برق به عنوان یک انرژی تجدیدپذیرهزینه حاشیه ای صفر دارد، از نظر محیط زیستی پاک تر است، انتقال آن آسان تر است و می تواند به راحتی 40 درصد تقاضای نفت جهان را جبران کند.

 گزارش « چاه ها، سیم ها و چرخ ها ... راهی سخت در برابر نفت » بر آن میزان از انرژی تمرکز می کند که صد میلیارد دلار نفت و انرژی های تجدید پذیر می توانند برای به راه انداختن خودروها و وسایل نقلیه سبک تولید کنند.

 برای یک میزان سرمایه از نفت و انرژی های تجدید پذیر، چه مقدار انرژی مفید روی چرخ ها به دست می آید؟ تحلیلگران اشاره می کنند امروزه با یک مقدار مشخص از سرمایه، پروژه های انرژی بادی و خورشیدی به همراه خودروهای برقی باتری دار ،6 تا 7 برابر انرژی مفیدتری نسبت به نفت ، با قیمت 60 دلار در هر بشکه  برای خودرو های سبک بنزین سوز تولید می کنند. این مقدار انرژی برای خودروهای سبک دیزل سوز 3 تا 4 برابر  بیشتر از نفت 60 دلار در هر بشکه است.

در نتیجه، طبق این گزارش، نفت به عنوان یک منبع حمل و نقل باید 9 تا 10 دلار در هر بشکه برای خودروهای بنزین سوز و 17 تا 19 دلار در هر بشکه برای خودروهای دیزلی معامله شود تا بتواند با انرژی های تجدیدپذیر رقابت کند.

 بیش از یک سوم نفت خامی که امروز تولید می شود  برای به راه انداختن خودروهای استفاده می شود که  به زودی برقی می شوند و 5 درصد دیگر برای تولید برق به کار می رود. این یعنی صنعت نفت قبلا هرگز با چنین تهدیدی از طرف برق تجدیدپذیر و خودروهای برقی در تجارتش روبرو نشده بود.

 صنعت نفت در حال حاضر 33 درصد انرژی جهان را تامین می کند و سهم انرژی های تجدید پذیر سه درصد است. ولی این برتری 15 تا 20 سال دیگر پایان می یابد چون این بخش هر سال باید در طرح‌های جدید سرمایه‌گذاری کند و جایگزینی برای چاه های خالی شده بیابد. ولی به خاطر زمانی که ساخت چاه های جدید میبرد، بخش زیادی از تولید نفت وارد رقابت با منابع ارزان تر و پاک تر می شود. این بدان معناست که ادامه بسیاری پروژه ها از نظر اقتصادی به صرفه نیست.

 صنعت نفت برای تامین سطح تقاضای 2018 باید 25 تریلیون دلار در سال در 25 سال آینده هزینه کند، در حالی که تولید همین میزان انرژی از منابع تجدیدپذیر تنها 4.6 تا 5.2 تریلیون دلار هزینه خواهد داشت. 

 سایر مزایای خودروهای الکتریکی عبارتند از:

- مزایای محیط زیستی از نظر تغییرات جوی و هوای پاک تر

-  مزایای سلامت عمومی که ناشی از همین هوای پاک است

-  انتقال راحت تر برق نسبت به نفت

- ثبات بیشتر برق بادی و خورشیدی از نظر قیمت در مقایسه با بی ثباتی نفت

 در کل، این گزارش نشان می‌دهد نفت چه به صورت بنزین چه به صورت دیزل به روزهای آخر خود رسیده است چون پروژه های انرژی بادی و خورشیدی به همراه خودروهای الکتریکی از نظر اقتصادی به صرفه تر هستند.

بازار خودروهای دیزلی در ورطه سقوطقیمت نفت در آینده باید 10 دلار باشد تا خودروهای بنزینی سرپا بمانند

 انتهای پیام/165

R7586/P/S7,80,85/CT10

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۹۹۷۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرمان کنترل اوپک به دست امارات می‌افتد؟

منابع آگاه در ابوظبی می‌گویند امارات عربی متحده دیگر به ضرورت کاهش تولید اوپک پلاس باور ندارد و به دنبال افزایش تولید است.

به گزارش ایسنا، در حالی که بازار جهانی نفت، مشتاقانه منتظر تصمیم آینده اوپک پلاس و تغییر بالقوه در استراتژی کاهش تولید فعلی است، بیشتر نگاه‌ها به سمت عربستان سعودی یا مدیران آرامکو دوخته شده است. با این حال، یک بازیگر جدید وجود دارد که در حال حاضر به تغییر چشمگیر استراتژی تولید بدون تائید اوپک، اشاره می‌کند.

منابع آگاه در ابوظبی می‌گویند با توجه به نوسانات فعلی بازارهای نفت و افزایش تقاضا، امارات عربی متحده، دیگر نسبت به ضرورت کاهش تولید اوپک پلاس باور ندارد. همزمان، منابع آگاه در شرکت ملی نفت ابوظبی (ادنوک)، به افزایش تولید قریب‌الوقوع اشاره کرده اند. افراد مطلع در داخل این شرکت فاش کرده اند ادنوک سرگرم بررسی افزایش تولید به حدود ۴.۸۵ تا ۴.۸۷ میلیون بشکه در روز است که استراتژی فعلی اوپک را نقض می‌کند. این حرکت تعجب آور نیست، زیرا ادنوک، سرمایه‌گذاری هنگفتی را در توسعه ظرفیت تولید خود انجام داده که تاکنون، به دلیل پایبندی امارات به تصمیمات اوپک، محدود شده است.

طبق اظهارات منابع رسمی، ظرفیت کل تولید در حال حاضر ۴.۵ میلیون بشکه در روز است اما انتظار می‌رود که افزایش یابد و احتمالا به زودی به ۵ میلیون بشکه در روز می‌رسد. هدف تولید ۴.۸۵ میلیون بشکه در روز در فاصله مه تا ژوئن سال ۲۰۲۴، نرخ بالایی است اما شدنی است.

ادنوک یا امارات عربی متحده، به وضوح نیاز به این افزایش تولید یک‌جانبه را می‌بینند. آنها خود را به عنوان یک شرکت بزرگ بین‌المللی ملی نفت با هدف رقابت با هفت شرکت بزرگ نفت جهان معرفی می‌کنند. سلطان الجابر، مدیرعامل ادنوک، نیاز به تغییر را درک کرده  و برنامه‌هایی را برای خرید دارایی‌های بالادستی و پایین دستی دنبال می‌کند.

با وجود پیامدهای احتمالی تصمیم یک‌جانبه ابوظبی در اوپک، بازیگران مهم در بازار بین‌المللی نفت، ممکن است رویکرد عدم مداخله را در پیش بگیرند. صندوق بین‌المللی پول بر ضرورت حجم تولید و درآمد بیشتر در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا تاکید کرده است. عربستان سعودی، به خصوص برای نیازهای بودجه‌ای دولت خود، به قیمت بسیار بالاتر نفت نیاز دارد.

طبق داده‌های صندوق بین‌المللی پول، عربستان سعودی برای تامین مالی بودجه خود، به قیمت نفت حدود ۹۶.۳۰ دلار در هر بشکه، نیاز دارد. این ارزیابی بر اساس تولید فعلی حدود ۹.۳ میلیون بشکه در روز نفت خام توسط این کشور است.

 صندوق بین‌المللی پول در گزارش چشم انداز منطقه‌ای خود اعلام کرد که قیمت سربه سر فعلی حدود ۲۱ درصد بیشتر از پیش‌بینی قبلی این وام دهنده در اکتبر سال ۲۰۲۳ است. در آن زمان، عربستان سعودی هنوز حدود ۱۰ میلیون بشکه در روز تولید می‌کرد. قیمت سربه سر جدید، بسیار بالاتر از قیمت جهانی نفت در حال حاضر است.

ابوظبی قصد بهره برداری مالی از سرمایه‌گذاری‌های خود را دارد و در صورت تسهیل محدودیت عرضه نفت در ژوئن، به خرید خود در بخش‌های بالادستی و پایین دستی نفت و گاز با بودجه افزایش یافته، ادامه می‌دهد.

بر اساس گزارش اویل پرایس، همه نشانه‌ها حاکی از فشار برای تغییر استراتژی اوپک، به خصوص از سوی ابوظبی است. بازیگران بازار باید به دقت سیگنال‌های امارات را دنبال کنند زیرا فرمان کنترل اوپک ممکن است از دست ریاض خارج شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • خواسته امروز آزادگان جهان، محو رژیم صهیونیستی از صحنه روزگار است
  • برای رفع مشکل مصرف انرژی باید صندوق بهینه‌سازی سوخت را فربه کنیم
  • افزایش ۵۰۰ هزار بشکه‌ای تولید نفت ایران
  • استفاده از خودروهای برقی، دوگانه سوز و هیبریدی راهکار برون رفت از بحران ناترازی بنزین 
  • فرمان کنترل اوپک به دست امارات می‌افتد؟
  • رانندگی خودرو دیزلی با سوخت زیستی
  • روزگار متفاوت زنان اراکی
  • ایمنی بالای خودروهای دوگانه‌سوز با سوخت CNG با وجود تخریب‌های مافیای بنزین
  • ضربه سنگین خودروهای بی‌کیفیت تولید داخل به تشدید ناترازی بنزینی و کسری بودجه ارزی کشور
  • سود شرکت ایلان ماسک نصف شد​