Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-08@18:37:47 GMT

اهمیت نقش آموزش همگانی در پیشگیری از جرایم سایبری

تاریخ انتشار: ۱۲ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۰۰۰۶۶

سردار وحید مجید رئیس پلیس فتا نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران با اشاره به نقش آموزش همگانی در پیشگیری از جرایم سایبری، اظهار داشت: بر اساس تجزیه و تحلیل‌های فنی و تخصصی صورت گرفته از قربانیان جرایم سایبری که بیشتر قربانی جرایم مالی هستند؛ مشخص شد عدم آگاهی و دانش برخی از کاربران در خصوص آسیب‌ها و تهدیدات و استفاده از تکنولوژی ارائه خدمات مالی و بانکی در فضای سایبر علت اصلی وقوع جرایم سایبری در کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اخبار اجتماعی_ وی افزود: مجرمان و کلاهبرداران سایبری با استفاده از این فرصت به دست آمده با ترفند‌های مختلف و انجام مهندسی اجتماعی خاص، بیشتر در قالب ارائه خدمات دولتی نظیر هدفمندی یارانه‌ها، دریافت سهمیه سوخت و سبد کالای حمایت دولت، ثبت نام در در طرح تردد در محدوده ترافیک و آلودگی هوا و سایر موارد با تبلیغات و راه اندازی درگاه‌های جعلی بانکی موسوم به فیشینگ نسبت به سرقت اطلاعات بانکی و برداشت غیر مجاز از طعمه‌های خود اقدام می‌کنند.

رئیس پلیس سایبری کشور خاطرنشان کرد: پلیس فتا با ساخت و اکران مستندات آموزشی مختلف و متنوع در قالب انیمیشن و موشن گرافیک، پادکست، اینفوگرافی، فیلم‌های کوتاه و برگزاری انواع کلاس‌های آموزشی در سطوح مختلف اقشار جامعه در صدد افزایش آگاهی و دانش عمومی هموطنان از آسیب‌ها و تهدیدات فضای مجازی بوده و اقدامات آموزشی و فرهنگ سازی را از اولویت‌های ماموریتی پلیس فتا در راستای پیشگیری از جرایم پر وقوع سایبری برشمرد.

سردار مجید به منظور کاهش نرخ وقوع جرایم سایبری، در این حوزه همکاری سایر نهاد‌ها و سازمان‌های دولتی و غیر دولتی از جمله رسانه ملی، خبرگزاری‌ها و پایگاه‌های اطلاعه رسانی را لازم و ضروری دانست.

این مقام مسئول از هموطنان خواست تا به منظور بهره مندی از خدمات آموزشی و یا دریافت مشاوره فنی و تخصصی در خصوص فضای سایبر به سایت رسمی پلیس فتا مراجعه کنند و در صورت مشاهده موارد مشکوک موضوع را از طریق سایت مذکور قسمت درج گزارشات مردمی با این پلیس در میان بگذارند.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: نیروی انتظامی پلیس فتا جرایم سایبری فضای سایبر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۰۰۰۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عامل ۸۰درصد دسترسی غیرمجاز به حساب کاربری کاربران چیست؟

معاون فنی پلیس فتا فراجا گفت: عدم فعال‌سازی تنظیمات امنیتی عامل ۸۰ درصد هک و دسترسی غیرمجاز مجرمان سایبری به حساب کاربری کاربران در شبکه اجتماعی و پیام‌رسان‌ها است. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، سرهنگ حسن منصوری؛ معاون فنی پلیس فتا فراجا اظهار کرد: بر اساس تجزیه و تحلیل فنی پرونده‌های قضائی و مرجوعه به پلیس فتا، مشخص است عامل اصلی هک و دسترسی غیرمجاز مجرمان سایبری به حساب کاربری کاربران در شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌های بومی و غیربومی عدم فعال‌سازی رمز تایید دو مرحله‌ای و استفاده از رمز و پسوردهای آسان و قابل حدس است.

این مقام مسئول ادامه داد: افراد کلاهبردار با سوء استفاده از عدم آگاهی و سهل‌انگاری تعدادی از کاربران فضای مجازی به راحتی نسبت به هک حساب‌های کاربری آنان در پیام‌رسان‌ها و شبکه‌های اجتماعی اقدام می‌کنند.

وی با اشاره به تهدیدات و مخاطرات ایجاد دسترسی غیرمجاز به حساب‌های کاربری افراد افزود: مجرمان سایبری پس از انجام این فرایند ضمن دسترسی به اطلاعات خصوصی و بعضاً محرمانه افراد فریب‌خورده، زمینه اخاذی و باج‌گیری سایبری را آغاز می‌کنند.

معاون فنی پلیس فتا فراجا در ادامه ضمن توضیح ارتکاب این شگرد توسط افراد سودجو گفت: در مرحله بعد افراد کلاهبردار با دسترسی به مخاطبان این افراد، زمینه فریب آنان را با ارسال پیامک حاوی لینک‌های آلوده، ارائه خدمات و یا مساعدت مالی فراهم می‌کنند.

سرهنگ منصوری از عموم مردم خواست: با استفاده از رمزهای پیچیده و غیر قابل حدس بر روی شبکه‌های اجتماعی، با مراجعه به قسمت تنظیمات (settings) پیام‌رسان‌های بومی و غیر بومی و داشبورد حساب (Account) گزینه تایید دو مرحله‌ای (two- stepverification) را انتخاب کرده و نسبت به تعیین رمز عبور و تنظیم بر روی ایمیل شخصی اقدام کنند.

مرد هزار چهره در دام پلیس فتا/ متهم 40 میلیارد کلاهبرداری کرده بود

این مقام سایبری به هموطنان توصیه کرد: در صورت نیاز به دریافت راهنمایی تخصصی و فنی با برقراری تماس با شماره تلفن 096380 از خدمات مشاوره‌ای این پلیس بهره‌مند شوند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • عامل ۸۰درصد دسترسی غیرمجاز به حساب کاربری کاربران چیست؟
  • کلاهبردار میلیاردی در پارس آباد به دام پلیس افتاد
  • سیاهچاله‌ای به نام اینستاگرام
  • ۳ پرونده در دادسرای مشهد در خصوص جرایم انتخاباتی تشکیل شد
  • تقدیر از معلم باید به فرهنگ همگانی تبدیل شود
  • تشکیل ۳ پرونده جرایم انتخاباتی خراسان رضوی در دور اول
  • گول پیامک‌های جعلی را نخورید
  • استقرار ۱۸ تیم اطفای حریق در مناطق حفاظت شده کرمانشاه
  • عدالت آموزشی در همه نقاط استان زنجان گسترش یابد
  • چطور پیامک‌های جعلی را بشناسیم؟