Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-26@20:32:19 GMT

ترویج بی‌قانونی در «بوی باران»

تاریخ انتشار: ۱۲ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۰۰۰۸۸

ترویج بی‌قانونی در «بوی باران»

دست‌اندرکاران و عوامل این سریال با این حجم موضوعات حقوقی که می‌تواند نقش بسزایی در باور مردم داشته باشد و خود عاملی جهت رشد و آموزش مسائل حقوقی باشد.

به گزارش مشرق، خصوص سریال بوی باران اگر از سوژه‌های تکراری و ناپختگی فیلمنامه و گاف‌ها در ساختار آن بگذریم به جهت آمیختگی آن با مسائل و مباحث حقوقی و قانونی بسیاری از کارشناسان و منتقدان و حقوقدانان حتی عوام مطلع از مسائل حقوقی بر این موضوع اتفاق نظر دارند که این سریال پر از ایرادات حقوقی و قانونی است، از این رو به جای انتقال صحیح مفاهیم قانونی و مضامین حقوقی مخاطبان و خانواده‌های ایرانی را با پردازش ضعیف و نادرست و تشکیل فرض‌های خیالی حقوقی و قضایی دچار سردرگمی کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

موضوعات ابتدایی و عامایانه از قبیل نقل و انتقال املاک در دفاتر اسناد رسمی، بررسی اسناد هویتی و سجلی در معاملات و انتقال اسناد رسمی موضوعاتی بوده است که در این سریال به صورتی خارج از عرف و قانون به نظر بینندگان رسیده است، حال اینکه انتقالات دفاتر اسناد رسمی از کامل‌ترین و قانونی‌ترین تعاملات قانونی به حساب می‌آید، از این رو آموزش غلط و ترویج بی‌قانونی هم برای شهروندانی که قصد انجام معاملات دارند و هم برای دفاتر اسناد رسمی که به عنوان چشم قانون و عامل اجرای قوانین عهده‌دار این مسئولیت می‌باشند، حال آنکه تصریح سریع قانونی در تنظیم سند رسمی و انتقال آن این است که ابتدا اصالت اسناد توسط سردفتران تأیید شود و سر دفتر مکلف است استعلامات لازمه را از مراجع ذیصلاح انجام دهد و در صورت عدم وجود، منع قانونی و عدم ممنوع‌المعامله بودن طرفین سند انتقال را تنظیم می‌کند.
از سوی دیگر با سطحی برخورد کردن با موضوع وکالت در ازدواج و وکالت در جهت انجام کار معین مشخصاً به محتوای فقهی قانونی ازدواج دائم و وکالت درست نپرداخته است و با اقدامی تعجب‌انگیز با اجرای صیغه ازدواج دائم وکالتی بدون در نظر گرفتن منافع خانواده با پشت پا زدن به ماده ۱۶ قانون حمایت‌های خانواده که قانونگذار اذعان دارد مرد نمی‌تواند با داشتن زن همسر دوم اختیار کند، مگر در موارد خاص به بهانه نوع‌دوستی و انسان‌دوستانه خلاف قوانین جاری و عرف عام اقدام به تبلیغ و ترویج ازدواج دوم در رسانه‌ای که میلیون‌ها تومان هزینه برای برنامه‌سازی در راستای تحکیم و حفظ کیان خانواده داشته، کرده است.
از ایرادات حقوقی دیگر این سریال می‌توان به نقد شدن چک به نام دیگری، تحویل فرزند در بهزیستی، مسائل مبتلا به وکیل و بازپرس، اقدامات بازپرس و تحقیقات جرم اشاره کرد که هرکدام بحثی مبسوط و جداگانه می‌طلبد. درست آن بود که دست‌اندرکاران و عوامل این سریال با این حجم موضوعات حقوقی که می‌تواند نقش بسزایی در باور مردم داشته باشد و خود عاملی جهت رشد و آموزش مسائل حقوقی باشد با استفاده از نظرات حقوقدانان و کارشناسان حقوقی در کنار کارشناسان انتظامی جلوی این حجم وسیع از چالش‌ها و ایرادات حقوقی فاحش را می‌گرفتند.
«بوی باران» نشان داد ضرورت حضور کارشناس حقوقی در سریال‌های رسانه ملی بیش از پیش احساس می‌شود که جا دارد شورای نظارت در خصوص استفاده از کارشناسان حقوقی در ساخت سریال‌ها و فیلم‌ها دغدغه بیشتری به خرج دهد تا دیگر شاهد ترویج بی‌قانونی در رسانه ملی نباشیم. منبع : روزنامه جوان

منبع: مشرق

کلیدواژه: باور 373 بازار سکه و ارز اخبار خودرو حزب الله لبنان شورای نظارت بوی باران شبکه یک شبکه یک سیما سریال بوی باران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۰۰۰۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حل مشکلات انتقال آب به دریاچه ارومیه

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خانه ملت، محمد جواد عسکری اظهار داشت: مسائل محیط زیسیت باید جزء اولویت‌های مهم دستگاه‌های دولت و دستگاه‌های اجرایی باشد، امروز اثرات کم توجهی به این حوزه را با مشکلات به وجود آمده مشاهده می‌کنیم و برای جبران این کم توجهی‌ها لازم است در قالب برنامه حرکت کنیم.   نماینده مردم داراب و زرین دشت در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه ۲۲۰ حکم مربوط به دستگاه‌های متولی در زمینه قانون هوای پاک وجود دارد که ۲۰ حکم آن اجرا شده، ۶۰ حکم ناقص اجرا شده و مابقی آن تاکنون اجرا نشده اند، ادامه داد: سالانه افراد زیادی به دلیل آلودگی هوا فوت کرده و یا با مشکلات جدی مواجه می‌شوند، دستگاه‌هایی که در زمینه اجرای قانون هوای پاک کم کاری کرده‌اند به عنوان مصداق ترک فعل به دستگاه قضائی معرفی کرده‌ایم.   وی با تاکید بر اینکه راهی جر ایجاد هم افزایی برای اجرای قانون هوای پاک نداریم، عنوان کرد: باید در کشور گفتمان محیط زیستی را ایجاد کنیم و همه عوام و خواص مسائل زیست محیطی را سرلوحه کار خود قرار دهند.   عسکری با بیان اینکه با پیگیری‌ها و نظارت‌های میدانی انجام شده مشکلات انتقال آب به دریاچه ارومیه را برطرف کردیم و روند احیا آن امیدی را ایجاد کرده است، گفت: باید مسائل محیط زیست را جدی‌تر از گذشته ببینیم، درحال حاضر مسائلی از قبیل آلودگی دریا‌ها و دریاچه‌ها با ورود فاضلاب را شاهد هستیم و از سوی دیگر شاهد خشک شدن دریاچه‌های آب شور هستیم که ریزگرد آنها خسارت زیادی را به همراه دارد.   وی با اشاره به اینکه باید مسائل محیط زیستی را به صورت جدی‌تر در کتاب‌های درسی آورده شود، افزود: واحد‌های تولیدی و معادن باید به تعهد خود در زمینه کنترل آلایندگی حاصل از فعالیت عمل کنند. وزارت نفت نیز باید در حوزه زیست محیطی به وظایف خود عمل کند و متاسفانه کم کاری این وزارتخانه پیگیری نشده است.   رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس با اشاره به نشست کمیسیون متبوع خود با رئیس سازمان حفاظت محیط زیست و تاکید بر اینکه باید حوزه محیط زیست را دانش بنیان کنیم، عنوان کرد: خوشبختانه در مناطق حفاظت شده با اقداماتی که صورت گرفته جمعیت قوچ، میش، کل، بز و گوزن زرد ایرانی درحال افزایش است که جای تقدیر دارد و باید این فعالیت‌ها باید تقویت و حمایت قانونی شوند.   وی با اشاره به اینکه آمادگی داریم تا هرگونه حمایتی را در زمینه تقنینی از سازمان حفاظت محیط زیست داشته باشیم، ادامه داد: کم بودن نیروی کار و محیط بان در سازمان حفاظت محیط زیست مشکل ساز است و باید هرچه سریع‌تر این کسری جبران شود.   عسکری با بیان اینکه باید برای کانون‌های ریزگرد‌ها اقدامات جدی و فوری انجام شود، تصریح کرد: در برخی نقاط کشت درخت اکالیپتوس با توجه به رشد سریع ترویج داده شده، اما باید توجه شود که این نوع درخت بسیار آب‌بر بوده و موجب از بین رفتن منابع آبی می‌شود.

دیگر خبرها

  • مایملک قانونی سرخابی‌ها؛ دو ورزشگاه و یک ساختمان اداری
  • حل مشکلات انتقال آب به دریاچه ارومیه
  • تاکید وزیر اقتصاد بررفع موانع حقوقی و قانونی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی
  • برای رفع موانع حقوقی و قانونی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید برنامه جمعی داشت
  • صدور اسناد مالکیت برای ۴ میلیون مترمربع از اراضی ملی شهر مهاجران
  • اسناد همکاری میان ایران و سریلانکا به امضا رسید
  • نظارت هوشمند بر دفاتر اسناد رسمی سال جاری انجام می شود
  • بررسی پرونده «صندوق پس انداز کارکنان راه آهن جمهوری اسلامی ایران» با ۷ هزار شاکی
  • عملیاتی شدن نظارت هوشمند بر دفاتر اسناد رسمی
  • نقش پررنگ سینما در آزادسازی زندانیان جرائم غیرعمد