Web Analytics Made Easy - Statcounter

بهزاد ولیزاده، مسئول دبیرخانه ستاد كنترل و مبارزه با دخانیات وزارت بهداشت در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره افزایش شیوع مصرف سیگارهای الکترونیکی، اظهار کرد: سیگارهای الکترونیکی با هدف کاهش مصرف سیگارهای سنتی در دنیا رواج پیدا کرد اما بنابر نظر سازمان جهانی بهداشت، به نظر می رسد، ورود سیگارهای الکترونیکی با فشار صنعت دخانیات انجام شده  است و این سیگارها برخلاف تصور غلط برخی‌ها برای سلامتی انسان ضرر دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سیگار الکترونیکی، جایگزین سیگار‌ سنتی نیست

او ادامه داد: برخی از افراد با هدف ترک دخانیات از سیگار‌های الکترونیکی استفاده می‌کنند، اما متأسفانه باید بگوییم که این سیگار‌ها جایگزین خوبی برای سیگار‌های سنتی نیستند و بنابر نظر سازمان جهانی بهداشت مواد معطر موجود در سیگار‌های الکترونیکی به سلامت افراد آسیب می‌رساند.

مسئول دبیرخانه ستاد کنترل و مبارزه با دخانیات وزارت بهداشت تأکید کرد: سیگار‌های الکترونیکی نه تنها باعث ترک دخانیات نمی‌شود بلکه در بین نوجوانان و جوانان عاملی برای شروع مصرف سیگار‌های سنتی و حتی قلیان محسوب می‌شود.

ولیزاده با اشاره به اینکه مواد معطر موجود در خود سیگار‌های الکترونیکی، بیان کرد: دود ایجاد شده در این سیگار‌ها دارای ترکیبات حلقوی بوده که باعث بروز سرطان در افراد مصرف کننده می‌شود.

مسئول دبیرخانه ستاد کنترل و مبارزه با دخانیات وزارت بهداشت افزود: نیکوتین موجود در سیگار‌های الکترونیکی به حالت اسپری به حفره دهان وارد می‌شود و همین موضوع تبعاتی به دنبال دارد که از جمله آن می توان به  مصرف سیگار‌های سنتی مانند وابستگی به مواد دخانی اشاره کرد.

ولیزاده گفت: مصرف سیگار‌های الکترونیکی کنجکاوی نوجوانان برای شروع استعمال قلیان و حتی سیگار‌های سنتی را بیشتر می‌کند و متأسفانه در برخی از کشور‌ها واردات و توزیع سیگار‌های الکترونیکی آزاد است.

بیشتر بخوانید: سیگارهاى الکترونیکى؛ گرگی در لباس میش/ آیا ویپ در ترک سیگار مؤثر است؟

 سیگار الکترونیکی، کالای آسیب‌رسان معرفی شد

مسئول دبیرخانه ستاد کنترل و مبارزه با دخانیات وزارت بهداشت بیان کرد: خوشبختانه در ایران از سال ۸۴ با شیوع مصرف سیگار‌های الکترونیکی، ممنوعیت واردات، تولید و توزیع این سیگارها به سازمان‌های مرتبط ابلاغ شد و سیگار الکترونیکی به عنوان یک کالای آسیب‌رسان معرفی شد؛ به طوری که عرضه سیگار الکترونیکی یک نوع کالای قاچاق محسوب می‌شود و توزیع و فروش آن ممنوع است.

او تصریح کرد:‌ ایران در زمینه معرفی سیگار‌های الکترونیکی به عنوان کالای قاچاق و ممنوعه یک گام جلوتر از بسیاری از کشور‌ها است.

ولیزاده ادامه داد: آئین‌نامه جامع کنترل دخانیات در قانون مصوب سال ۸۴، ۸۵ و ۸۶ به تصویب رسید و پروتکل ممنوعیت واردات، تولید و توزیع آن تدوین شده است.

مسئول دبیرخانه ستاد کنترل و مبارزه با دخانیات وزارت بهداشت در پایان گفت: تمامی راهکار‌های لازم با هدف جلوگیری از شیوع دخانیات اتخاذ و در وزارت بهداشت اقدامات خوبی در راستای کاهش مصرف دخانیات انجام شده و  ۲ معاهده بین‌المللی به امضاء رسیده است.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار پزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۰۰۲۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حدود ۱۹ هزار بیمار تالاسمی در کشور داریم

امیرحسام علیرضایی به بهانه روز بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج و همچنین روز جهانی تالاسمی، با بیان اینکه ۱۸ اردیبهشت به عنوان روز بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج نامگذاری شده درباره وضعیت بیماری‌هایی از این دست اظهار کرد: ام‌اس، تالاسمی، هموفیلی جزو موارد پرتکرار بیماری‌های خاص به حساب می‌آیند. بررسی‌ها بیانگر این است حدود ۱۰۰ هزار نفر در کشور به بیماری ام‌اس مبتلا هستند. همچنین میزان ابتلا به بیماری‌های تالاسمی و هموفیلی به ترتیب  ۱۸ هزار و ۸۰۰ نفر و ۱۴ هزار نفر است. سرطان جزو بیماری‌های صعب‌العلاج به حساب می‌آید و برآوردها حاکی از آن است حدود ۴۰۰ هزار نفر در کشور با این بیماری دست‌وپنجه نرم می‌کنند.

وی ادامه داد: در حال حاضر، ۳۸ هزار و ۹۵۱ بیمار دیالیزی در ۶۸۲ بخش دیالیز تحت درمان قرار دارند. همچنین تعداد تخت و دستگاه‌های دیالیزی موجود در کشور معادل ۹ هزار و ۱۹۹ مورد است. ۵ قلم از لوازم مصرفی دیالیز، تولید داخلی است و ۲نوع دستگاه دیالیز در کشور تولید می‌شود.

رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌ها وزارت بهداشت درباره وضعیت دارویی بیماران دیالیزی گفت: داروهای اساسی بیماران دیالیزی به صورت رایگان در اختیار آن ها قرار می‌گیرد.

بیمه رایگان برای تمام بیماران خاص

علیرضایی با اشاره به وضعیت پوشش بیمه‌ای بیماران خاص و صعب‌العلاج اظهار کرد: تمام بیماران خاص از پوشش بیمه‌ای رایگان برخوردار هستند. اعتبار ۷ هزار میلیارد تومانی برای صندوق بیماری‌های خاص‌ و صعب‌العلاج در سال ۱۴۰۲ درنظر گرفته شده بود اما با توجه به افزایش تعداد بسته‌های خدمتی، این مبلغ به افزایش بیشتر در سال ۱۴۰۳ نیاز دارد.

وی درباره اقدامات وزارت بهداشت در ارتباط با بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج توضیح داد: «تدوین بسته‌های جامع تشخیص و درمان بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج  با پوشش حمایتی از محل بیمه‌های پایه و صندوق بیماران صعب العلاج»، «افزایش تعداد بیماری‌های تحت پوشش»، «افزایش خدمات در هر بسته حمایتی» و «تشکیل کمیته های مشورتی علمی مرتبط در معاونت درمان» جزو اقدامات وزارت بهداشت در زمینه بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج به حساب می‌آید.

برنامه وزارت بهداشت برای افزایش حمایت‌ها از بیماران خاص و صعب‌العلاج

رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت درباره اقدامات وزارت بهداشت در خصوص بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج در سال جاری گفت:  «افزایش حفاظت مالی»، «کمک به تامین هزینه‌ها از محل اعتبارات بیمه پایه و صندوق بیماران خاص» و «افزایش بیماری‌های تحت پوشش» از برنامه‌های وزارت بهداشت در سال جاری به حساب می‌آید.

وی با بیان اینکه ۱۸ اردیبهشت، روز جهانی تالاسمی است، اظهار کرد: در حال حاضر، حدود ۱۹ هزار بیمار در سامانه تالاسمی کشور ثبت‌شده‌اند که ۱۵هزار و ۵۰۰ نفر از این تعداد جزو «تالاسمی ماژور» هستند. همچنین ۲ هزار و ۸۰۰ نفر جزو بیماران «اینترمدیا» و یک هزار بیمار نیز جزو «سیکل‌سل» و سایر اختلالات هموگلوبینوپاتی هستند.

علیرضایی درباره مراکز خدمات تخصصی تزریق خون در کشور برای بیماران تالاسمی نیز گفت: ۲۴۰ بخش مرکز خدمات تخصصی تزریق خون در بیمارستان‌های دولتی به بیماران خدمات مورد نیاز را ارائه می‌دهند. خدمات مراکز تخصصی تزریق خون شامل تزریق خون ،  تزریق داروهای ویژه آهن‌زدا و  سایرخدمات معمول می‌شود. همچنین آزمایش‌های تخصصی مانند فریتین، MRI.T۲، توانبخشی و دندانپزشکی در ۳۰ قطب دانشگاهی انجام می‌شود.

رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌ها وزارت بهداشت درباره جامعه آماری مبتلایان به بیماری تالاسمی گفت: ۵ استان سیستان‌وبلوچستان، هرمزگان، خوزستان، گیلان و مازندران نسبت به دیگر استان‌ها با بیماری تالاسمی بیشتر مواجه هستند.

چگونگی دسترسی و پوشش بیمه‌ای داروهای تالاسمی

وی درباره دسترسی به داروهای مورد نیاز بیماران تالاسمی گفت: داروهای آهن‌زدای تولید داخل شامل داروهای خوراکی و تزریقی به میزان کافی موجود است. همچنین داروهای برند خارجی بر اساس  مقررات در دسترس بیمارانی که به این داروها نیاز دارند، قرار می‌گیرد و به میزان ۹۷ درصد تحت پوشش بیمه‌ای قرار دارند. 

علیرضایی درباره کیفیت داروهای داخلی در مقایسه با داروهای خارجی گفت: بررسی و تایید کیفیت داروهای تولید داخل توسط ادارات ذی‌ربط در سازمان غذا و دارو انجام می‌شود.

اهمیت غربالگری بیماری تالاسمی در زوج‌ها

رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌ها وزارت بهداشت درباره غربالگری بیماری تالاسمی در کشور گفت: پیش از ازدواج، غربالگری زوج‌ها انجام می‌شود و در صورت ناقل بودن زوج و تمایل به ازدواج، آزمایش ژنتیک والدین و جنین در مراکز دولتی با پوشش کامل بیمه‌ای انجام می‌شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • ممنوعیت ارائه خدمات به دارندگان مجوزهای کاغذی در استان مرکزی
  • وزارت بهداشت : محموله روغن آلوده به سموم مجوز مصرف ندارد
  • وزارت بهداشت: محموله روغن آلوده به سموم مجوز مصرف ندارد
  • شکایت تیک‌تاک و بایت دنس برای جلوگیری از فروش اجباری در آمریکا
  • آسیب مغزی و فلج جوان انگلیسی در پی مصرف گاز خنده
  • تحقق طرح کاهش مصرف پلاستیک نیازمند تلاش همگانی است
  • مصرف دخانیات از مهم‌ترین عوامل ایجاد سرطان دهان
  • حدود ۱۹ هزار بیمار تالاسمی در کشور وجود دارد
  • حدود ۱۹ هزار بیمار تالاسمی در کشور داریم
  • دفاع عجیب خبرگزاری دولت از قلیان پرعارضه اکسیژن