Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسئولان مربوطه در حوزه حوادث ترافیکی استان فارس در پنجاهمین جلسه کمیسیون اجرایی مدیریت ایمنی حمل و نقل و سوانح رانندگی فارس که سه‌شنبه شب با حضور سردار سید تیمور حسینی فرمانده پلیس راه کشور برگزار شد به بیان نقطه نظرات خود در خصوص وضعیت تلفات جاده‌ای و راه‌های پیشگیری از آن پرداختند.

استاندار فارس در این نشست با اشاره به انبوه مشکلات جاده‌های این استان گفت: باید پذیرفت هر جاده‌ای برای سرعتی مشخص ساخته شده و نمی‌توانیم با  سرعتی که در یک  آزاد راه حرکت می‌کنیم با همان سرعت در یک راه روستایی هم رانندگی کرد پس یکی از عواملی که باید به آن توجه شود عامل انسانی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عنایت الله رحیمی افزود: وقتی از میان ١١میلیون تردد فقط چند مورد تصادف می‌شود این یعنی اینکه یک نفر خطایی مرتکب شده که این اتفاق افتاده است به عنوان مثال جاده شیراز _اصفهان یکی از ایمن ترین  واستاندارترین جاده های فارس است اما بیشترین حوادث نیز در این جاده رخ می‌دهد.

وی با اشاره به رتبه پنجم استان فارس در ارائه خدمات بین راهی، خواستار افزایش نیرو و امکانات پلیس در راه‌های استان شد و افزود: امروز ما به اندازه وسعت استان و طول راه ها پلیس و امکانات نداریم و اگر پلیس راه جدیدی هم ایجاد شود نیرو برای تجهیز آن در اختیار نداریم.

رحیمی ادامه داد: اگر ما به سمت استاندارد سازی و نوسازگان ناوگان جاده ای برویم به شدت هزینه ها کم می‌شود و در کنار آن نیازمند قوانین بازدارنده برای کاهش رفتارهای پرخطر هستیم.

وی با تاکید بر برخورد جدی با متخلفان رانندگی ادامه داد: اگر کسی در وضعیت غیر عادی رانندگی کند دیگر نیاز به رافت اسلامی نیست، و باید برای وی مجازاتهایی در نظر گرفت که دیگر هیچگاه آن را فراموش نکند و باید کسانی را که مواد مخدر و مشروب مصرف و رانندگی می کنند بگونه ای نفره داغ کرد که دیگر هوس چنین کاری به سرشان نزند.

رحیمی  با اشاره به اقدامات گسترده عمرانی صورت گرفته از سال  ٩٢ تاکنون در حوزه راه‌های استان از رفتن به سمت مدل‌های جدید حمل و نقل نظیر حمل ونقل ریلی و افزایش آزاد راه‌ها به عنوان یکی از راهای برون رفت از مشکلات موجود یاد کرد و گفت: فرهنگ‌سازی، استفاده از خودروهای استاندارد و شناخت قوانین و مقررات از جمله مواردی است که رعایت آنها می‌تواند در کاهش تلفات اثر گذار باشد.

استاندار فارس ایجاد یک تفاهم نامه ملی با مدیران بیمه را در راستای ایمن سازی راه‌ها بسیار اثر گذار دانست و تصریح کرد : اگر بتوانیم برای بیمه ها جا بیاندازیم که کمک آنها در تجهیز و ایمنی راه ها چقدر می‌تواند در کاهش، تلفات و در نتیجه کاهش هزینه های آنها اثر گذار باشد بسیار ارزشمند خواهد بود.

وی خواستار توجه ویژه به رفع نیازهای پلیس راه خرامه _ سروستان شد و تصریح کرد: به رغم کاهش چشم گیر تلفات در مدت مشابه امسال نسبت به سال  قبل آن هم در حالی که ترددها افزایش یافته،بعضا شاهد تخریب‌هایی علیه دولت هستیم که این مورد نیازمند اطلاع رسانی خدمات دولتی به مردم است.

اقدامات دستگاه های فارس موثر بوده

معاون عمرانی استانداری فارس در ادامه این نشست گفت: این جلسه پنجاهمین جلسه کمیسیون اجرایی مدیریت ایمنی حمل و نقل و سوانح رانندگی فارس است.

محمدرضا رضایی افزود: این کمیسیون در سال ۹۷ و ۹۸ در ایام نوروز کارهای زیادی در زمینه کنترل ترافیکی و تردد در محورهای این استان انجام داده که منجر به کاهش ۴۰ درصدی تلفات رانندگی شد و در این استان با اقداماتی سهل الوصول و کم هزینه هدف کاهش تلفات رانندگی محقق شد.

رضایی ادامه داد: سعی شده جلسات مستمری برای کاهش تلفات جاده ای در سطح این استان برگزار شود و پلیس نیز طرح تشدید کنترل در ۳۰ کیلومتری حریم شهرها را نیز با آگاهی رسانی تابلویی و تقویت گشت نامحسوس و سایر روشها در دستور کار قرار داده که این طرح بعنوان مثال در شهرستان‌های مرودشت ،شیراز ، کازرون، فیروزآباد و داراب منجر به کاهش تلفات در ایام نوروز ۹۸ شد.

جاده ها نواقص زیادی دارد

فرمانده انتظامی استان فارس در ادامه این جلسه گفت: استاندار فارس نگاه ویژه‌ای به آسیب‌های اجتماعی و تصادفات دارد و مواردی که در این خصوص انتقال داده شده را سریعا پیگیری و در دستور کار قرار داده است.

سردار رهام بخش حبیبی افزود: براساس اقدامات انجام گرفته،وضعیت تصادفات در جاده‌ها بهتر از شهرها شده اما هنوز جاده همان جاده و با نواقص بسیار است،جاده می‌سازیم اما هنوز پاسگاه و پلیس راه آن مشخص نشده است.

وی با بیان اینکه زمانی که جاده ساخته می شود باید به مسائل ایمنی آن نیز توجه شود،اظهار داشت: راه و رعایت مسائل ایمنی آن باید همزمان و در زمان احداث پیگیری و اجرا شود نه اینکه ابتدا راه ساخته و بعد به دنبال ایجاد سایر امکانات و ایمن سازی آن باشیم.

فرمانده انتظامی فارس در ادامه سخنان خود بیان کرد: موضوع مهم دیگر رفع نقاط حادثه خیز در این استان است که باید با سرعت بیشتری خصوصا در نقاطی که خطر آنها بیشتر است پیگیری شود.

شاهد سوختن انسان ها در جاده ها هستیم

وی عنوان کرد: در بعضی تصادفات آتش سوزی نیز ایجاد می شود که اکنون تدبیری در این باره اندیشیده نشده و در اغلب موارد ماموران ما و سایر نهادهای امدادرسان در بسیاری از حوادث اینچنینی و آتش سوزی های جاده ای تنها مشاهده کننده سوختن سرنشین خودروها هستند چون تجهیزات لازم را در اختیار ندارند.

حبیبی اظهار داشت: می توان نیروهای هلال احمری را که در جاده ها مستقر هستند را مجهز به کپسول آتش نشانی کرد تا در این شرایط به داد سرنشینان برسند.

وی بیشترین علت تصادف را تخلف رانندگان دانست و گفت: هزینه جرم و تخلف در کشور ما پایین است و باید افزایش یابد تا بتواند بازدارندگی کافی داشته باشد.

۵۸ درصد تلفات رانندگی در صحنه

فرمانده پلیس راه شمال استان فارس نیز در ادامه این جلسه گفت: در پنج ماهه اول سال جاری با وجود افزایش حجم تردد در جاده های فارس،آمار فوتی این استان در اثر حوادث رانندگی سه درصد کاهش داشته است.

سرهنگ عبدالهاشم دهقانی افزود: ۴۲ درصد تلفات ناشی از حوادث رانندگی در این استان به دلیل برخورد خودروها با یکدیگر و ۳۲ درصد براثر واژگونی رخ داده است.

وی فراوانی تصادفات به لحاظ زمانی که ۴۸ درصد تعداد کل را شامل می شود را بین  ساعت ۱۶ الی ۲۴ عنوان کرد و گفت: ۵۸ درصد تلفات رانندگی استان در صحنه تصادف ، ۳۶ درصد در بیمارستان و ۶ درصد در حین انتقال به مراکز درمانی رخ داده است.

فرمانده پلیس راه شمال استان فارس چالش حوزه راه را در این استان تشریح کرد و افزود: سهم فارس از آزاد راه صفر است و مسافت طولی شمال به جنوب بالغ بر ۸۰۰ کیلومتر و غرب به شرق به طول ۵۸۰ کیلومتر است که همین مسئله خطرات ناشی از خستگی و واژگونی خودروها را افزایش داده است.

پلیس بی اطلاع از سرعت در جاده

وی با بیان این مطلب که پلیس از وضعیت سرعت‌ها در جاده اطلاعی ندارد و اگر راننده ای از سرعت مطمئنه تخطی کند باید سریع جلوی آن گرفته شود در صورتی که تجهیزات و زیرساخت آن اکنون در اختیار پلیس نیست،گفت: در حال حاضر به ازای هر ۱۶۰ کیلومتر یک دوربین در جاده های فارس نصب شده که آمار بسیار کمی است و باید جبران شود.

سرهنگ دهقانی در بخش دیگری از سخنان خود عنوان کرد: کمربندی شیراز دیگر خاصیت و ماهیت خود را از دست داده و به راه درون شهری تبدیل شده است بگونه ای که بستر آن متعلق به راهداری و حریم آن متعلق به شهرداری است و این دوگانگی مدیریتی باعث بروز مشکلات و تلفات بسیاری در این مسیر شده است.

 ۱۷۰ میلیون تردد طی یکماه در فارس

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای فارس نیز در این نشست گفت: ۱۷۰ میلیون تردد در طول ماه در جاده های این استان ثبت می شود که به نسبت سال گذشته ۷ درصد افزایش داشته اما خوشبختانه روند آمار فوتی ناشی از حوادث رانندگی کاهشی بوده است.

علیرضا سیاهپور افزود: ۳۵ سامانه نظارت تصویری در حال نصب شدن در سطح جاده های جنوب و شرق استان است که هشت سامانه آن در محور شیراز به سمت خرامه خواهد بود.

این مقام مسوول  با بیان اینکه براساس برنامه ریزی انجام شده دو هزار دوربین باید در پنج سال آینده در سطح راههای این استان نصب شود،گفت: تخریب دوربین‌های نصب شده در جاده ها نیز مشکلی است که باید چاره ای برای آن اندیشیده شود.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای فارس اظهار داشت:۱۳۱ موافقت نامه اصولی برای ساخت مجتمع های رفاهی بین جاده ای صادر شده که ۳۱ مورد آن در حال ساخت است که ۹ مورد آن تا آخر سال جاری به بهره برداری می رسد.

وی از ساخت ۴ پلیس راه جدید در سطح جاده های استان خبرداد و افزود: تلاش داریم به سمت افزایش گشت جاده ای پیش رویم زیرا تاثیر گذارتر بوده است.

وی در ادامه سخنان خود گفت:۱۷۰ نقطه حادثه خیز در سطح استان فارس شناسایی شده که ۱۶۸ مورد آن آشکار سازی شده و بهسازی ۲۸ مورد آن نیز در دست اقدام است.

سیاهپور اضافه کرد: ۸۸ نقطه حادثه خیز نیز توسط پلیس راه شناسایی شده که ۲۲ نقطه آن رفع و مابقی در حال اقدام است و همچنین۱۱ نقطه حادثه خیز نیز فرماندهی ناجا مشخص کرده که ۹ مورد برطرف و دو نقطه نیاز به مطالعه بیشتر نیاز دارد.

پراید مشکل آفرین است

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز در این جلسه گفت: پراید در حوادث جاده ای کشور مشکل آفرین است زیرا اول اینکه میزان تصادف خودروهای خارجی کمتر و دوم اینکه اگر هم تصادف کنند ظریب خسارت جانی در این خودروها بسیار کمتر است.

دکتر علی بهادر افزود: ایمن سازی خودروهای ساخت داخل و نصب دوربین کنترل سرعت نقش بسزایی در کاهش تلفات جاده ای دارد.

وی با بیان اینکه خودروسازان باید ایمنی را شرط تولید قرار دهند،اظهار داشت: چه لزومی دارد خودرویی مانند پراید ساخته شود که ایمنی ندارد اما ۱۸۰ کیلومتر در ساعت می توان با آن رانندگی کرد.

۹۸۷۳ /۶۱۱۳

انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: قیمت خودرو قیمت دلار حقوق زنان نقل و انتقالات لیگ برتر آزاد راه استاندارد راهداری و حمل و نقل جاده رئیس دانشگاه علوم پزشکی مواد مخدر قیمت خودرو قیمت دلار حقوق زنان نقل و انتقالات لیگ برتر امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۰۲۲۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بنوش و بمیر!

فرارو- روز‌های نخست اردیبهشت ۱۴۰۳ با خبر درگذشت عده‌ای بر اثر مصرف الکل آغاز شد، اما این بار قربانی‌های الکل، نه افراد کم اطلاع و ناآگاه بلکه پزشک بودند. در پی مسمومیت چند پزشک شیرازی، بر اثر مصرف مشروبات الکلی غیراستاندارد در یک مهمانی، یکی از پزشکان جان باخت و برخی نیز به کما رفته و حتی دچار عارضه کلیوی شدند.

به گزارش فرارو، جان باختن، کوری یا مسمویت‌های حاد بر اثر مصرف الکل‌های تقلبی، پدیده‌ای جدید در کشور نیست و هر سال افرادی از جمله جوانان و حتی در برخی موارد، نوجوانان را قربانی می‌کند. مسیر تهیه تا مصرف تولید یا واردات الکل تقلبی در کشور، مسیری است که بار‌ها توسط نیرو‌های انتظامی و قضایی کشور مسدود شده، اما تولیدکنندگان و فروشندگان الکل، تمامی مسیر‌های میانبر را آموخته اند و باز هم طعمه‌های خود را پیدا می‌کنند.

خریدی آسان به قیمت جان!

سامان، جوان ۲۴ ساله‌ای که سابقه مصرف الکل و برخورد قانونی با این موضوع را دارد به فرارو می‌گوید: «طی دفعاتی که الکل مصرف کردم چند بار با مشکلاتی از جمله بستری‌های کوتاه مدت در بیمارستان به علت تهوع و علائم مسمومیت شدید رو به رو شدم، حتی دفعه آخر پزشک معالجم گفت یا با کبد و کلیه ات خداحافظی کن و یا دور الکل را خط بکش. اما هیچ روشی برای تشخیص الکل تقلبی از اصلی نداشتم.» اگرچه سامان این روز‌ها اهل ورزش حرفه‌ای است و دور مصرف الکل را خط قرمز کشیده، اما متاسفانه تعداد افرادی که تجریه‌ای مشابه با او را دارند و جان سالم به در نبرده اند کم نیست.

به گفته پزشکان، علائم مسمومیت ناشی از مصرف الکل تقلبی ممکن است ساعت‌ها بعد از نوشیدن سراغ فرد بیاید تا جایی که حتی مسموم فراموش کند الکل مصرف کرده است. در واقع علائم مسمومیت با الکل معمولا حدود ۱۲ تا ۲۴ ساعت بعد از مصرف خودش را نشان می‌دهد، دقیقا زمانی که اتانول مصرفی موجود در خون کم می‌شود و میزان متانول غیراستاندارد موجود در مشروب کارش را شروع می‌کند.

مشکل دیگر این است که برخی جوانان کم سن و سال‌تر به علت ترس از برخورد والدینشان خیلی دیر موضوع مصرف الکل را به عنوان علت حال بد خود مطرح می‌کنند. مهتاب که خود دو فرزند بزرگسال دارد به فرارو می‌گوید: «درخانواده ما مصرف الکل اصلا رواج ندارد، اما متاسفانه سال گذشته برادرزاده ۱۶ ساله ام در یک مهمانی دوستانه در قالب یک نوشیدنی خنک، مقداری الکل تقلبی مصرف کرد، فردای آن روز حالش به حدی بد شد که کارش به بیمارستان کشیده شد، اما از ترس پدرش نگفت نوشیدنی مشکوک به الکل مصرف کرده و در نهایت بدون گفتن اصل ماجرا جان باخت. ما اصل قضیه را بعد‌ها از دوستان نزدیکش شنیدیم.»

نگاهی به آمار‌های مسمومیت‌های الکلی در کشور نشان می‌دهد که قربانیان مصرف الکل، از زن تا مرد و از نوجوان تا کهنسال گسترده اند. البته با توجه به ممنوعیت مصرف الکل در کشور، آمار یا نظرسنجی رسمی، دقیق و قابل اتکای جدیدی نداریم که تشخیص دهیم میزان مصرف الکل در کدام گروه سنی یا کدام قشر کشور با چه درصدی بالاتر یا پایین‌تر است. اما آمار‌های قدیمی که سال ۱۳۹۰ توسط وزارت بهداشت در قالب پویش ملی سلامت روان در جمعیت ۱۵ تا ۶۴ ساله کشور انجام شد، می‌گوید میزان مصرف کسانی که دچار وابستگی به الکل بودند، ۵.۹۸ لیتر در سال (معادل روزانه یک پیمانه) و برای مردان ۶.۴۹ لیتر و برای زنان ۱.۷۴ لیتر و سرانه سالانه مصرف الکل به ازای هر ایرانی بالغ، ۱۰۸ سی‌سی (معادل ۶ الی ۷ پیمانه) و مصرف سالانه الکل خالص در کشور ۵ میلیون و ۷۵۰ هزار و ۴۳۸ لیتر برآورد شده است.

تا یکی دو دهه پیش مراکز ترک اعتیاد مواد مخدر بسیار رایج‌تر از مراکز ترک الکل بودند. اما این روز‌ها کلینیک‌های ترک اعتیاد الکل نیز برای رهایی از عذاب وابستگی به الکل مشغول کارند. صبا به عنوان یکی از افرادی که به علت اعتیاد به الکل زندگی مشترک خود را از دست داده به فرارو می‌گوید: «این روز‌ها الکل مصرف نمی‌کنم و در یک کلینیک خصوصی پس از بار‌ها ترک ناموفق، بالاخره ترک کرده و ۳ سال است که پاکم، اما روز‌هایی که به الکل وابسته بودم حاضر بودم هر چیزی را که الکل دارد مصرف کنم و اصلا در قید و بند این نبودم که بدانم مسموم می‌شوم یا نه. یکی از سخت‌ترین مراحل زندگی من همین بود که به دیگران بگویم به الکل اعتیاد دارم و رفتار‌های عجیبم به خاطر همین موضوع است.»

قانون در برابر فروش و مصرف الکل

بر اساس ماده ۷۰۲ قانون مجازات اسلامی، تولید، نگهداری، خریدوفروش و در معرض فروش قراردادن هرگونه مشروبات الکلی، ۷۴ ضربه شلاق و ۶ ماه تا ۱ سال، مجازات حبس و همچنین پرداخت جریمه نقدی به‌اندازه ۵ برابر ارزش عرفی محموله را در پی دارد. همچنین بر اساس تبصره۱ ماده۷۰۳ قانون مجازات اسلامی، درصورتی‌که مشروبات الکلی به میزان بیش از۲۰ لیتر باشد و در یک وسیله نقلیه از قبیل ماشین یا موتور حمل شود، دو حالت جهت مجازات تعیین شده است. چنانچه حمل مشروبات الکلی با اطلاع مالک باشد، وسیله نقلیه به نفع دولت ضبط می‌شود و اگر مالک در جریان نباشد، مرتکب جرم، به پرداخت جریمه نقدی معادل قیمت وسیله نقلیه، محکوم خواهد شد. باید به این نکته اشاره کرد که این موارد علاوه بر مجازاتی است که برای حمل و نگهداری مشروبات الکلی تعیین شده است.

به طور کلی، روند مبارزه با عرضه مشروبات الکلی شامل سه مرحله است: مبادی ورودی، مسیر حمل‌ونقل، دپو و انبار‌ها. بررسی‌های سازمان مبارزه با قاچاق کالا نیز نشان می‌دهد که حدود ۸۰ درصد مشروبات الکلی از خلا‌های مرزی غربی کشور و ۲۰ درصد نیز به‌صورت کالا‌های ملوانی و لنج‌های غیرمجاز به درون کشور وارد می‌شوند.

اگرچه خرید و فروش مشروبات الکلی در کشور جرم محسوب می‌شود، اما ساقی‌های انواع مشروبات الکلی از روش‌های مختلفی برای ایجاد شبکه فروش استفاده می‌کنند. یکی از این روش‌ها، ایجاد تبلیغات فرد به فرد است، برای مثال افرادی که از یک ساقی مشروبات الکلی خرید می‌کنند به دوستان خود هم اطلاع می‌دهند. 

به جز این روش، روش‌های دیگری نیز برای خرید و فروش الکل وجود دارد که یکی از این روش‌ها، کانال‌های تلگرامی، صفحات اینستاگرامی و سایت‌ها و صفحات موجود در انواع و اقسام شبکه‌های اجتماعی است. روش خرید آنلاین یا مجازی مشروبات الکی با کلاهبرداری‌های متعددی هم همراه است. برای مثال برخی کاربران فضای مجازی گفته اند که پول را به حساب فروشنده واریز کرده اند، اما چیزی برایشان ارسال نشده است، یا به جای ارسال نوشیدنی مارک داری که سفارش داده بودند یک نوشیدنی که کاملا مشخص بوده پلمپ نیست و تقلبی است برای آنان فرستاده شده است. با این وجود، پلیس سایبری و نیروی انتظامی به شکل مستمر در حال مبارزه با این کانال‌های فروش آنلاین هستند.

با وجود این که برخ انواع الکل دست ساز و به اصطلاح خانگی به فروش می‌روند، اما برخی نیز با نام و عنوان برند‌های مشهور به فروش می‌رسند. در کنار مشروبات تقلبی تولید داخل، بخشی از این مشروبات نیز به‌صورت قاچاق وارد کشور می‌شود. یاسر سوادکوهی؛ مدیرکل پیشین دفتر هماهنگی مقابله ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز درباره موضوع آمار قاچاق مشروبات الکلی گفت: «مشروبات الکلی در دسته کالا‌های ممنوع‌الورود به کشور قرار دارد که در این دسته کالا‌ها در سال ۱۴۰۱، آمار بیانگر حدود ۵۳۰ میلیون دلار قاچاق بوده که علاوه بر مشروبات الکلی، آمپول‌های سقط جنین، ماهواره و ... نیز در این دسته قرار دارند. در سال ۱۳۹۹ حدود ۹۲۱ هزار بطری مشروبات الکلی به ارزش ریالی ۲۱۴ میلیارد تومان کشف شد درحالی‌که برای سال ۱۴۰۰ حدود ۱ میلیون و ۱۰۰ هزار بطری به ارزش ۳۳۲ میلیارد تومان کشفیات به وقوع پیوسته که از لحاظ مقدار و ارزش به ترتیب ۱۶ و ۵۴ درصد رشد داشته است.»

دیگر خبرها

  • تشکیل ۴۳۴ پرونده برای رانندگان متخلف ناوگان برون شهری آذربایجان غربی
  • تشکیل ۴۳۴ فقره پرونده برای رانندگان متخلف ناوگان برون‌شهری آذربایجان‌غربی
  • بنوش و بمیر!
  • بهره‌مندی از ظرفیت بسیج سازندگی در مدیریت مصرف انرژی
  • ◄ انتقاد رانندگان کامیون با سابقه از حذف مدرک دیپلم برای دریافت کارت هوشمند رانندگی
  • صافکار متخلف اردبیلی نقره داغ شد
  • بزرگترین خدمت به عرصه تولید مدیریت مصرف انرژی است
  • از توقیف بیش از ۶۰۰ کیلو مواد مخدر تا کشف داروی غیرمجاز از مرغ فروشی
  • این دروغ را درباره کاهش افسردگی باور نکنید
  • جابه‌جایی بیش از ۳۴ میلیون تن کالا از مبادی فارس