Web Analytics Made Easy - Statcounter

استان خراسان شمالی استانی محروم و کمتر توسعه یافته است که گردشگری و جاذبه‌های سیاحتی استان می تواند پیشران خوبی برای توسعه استان باشد اما تا کنون چنین نشده است. ۱۳ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۱:۰۰ استانها خراسان شمالی نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بجنورد طرح‌ها و برنامه‌های صنعت گردشگری چند سالی است که بحث داغ جلسات و نقل محافل اقتصادی استان است و درحالی تابستانی دیگر را می‌گذرانیم که همانند گذشته نتوانسته‌ایم از این فرصت طلایی استان برای درآمدزادیی استفاده کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پتانسیل درآمدزایی صنعت گردشگری به اندازه نفت و خودرو استوزارت خارجه قطر: ایران برای قطری‌ها روادید گردشگری فرودگاهی صادر می‌کندافزایش بهره‌وری در حوزه گردشگری و صنایع دستی با تشکیل وزارت میراث

استان خراسان شمالی استانی محروم و کمتر توسعه یافته است که گردشگری و جاذبه‌های سیاحتی استان می تواند پیشران خوبی برای توسعه استان باشد اما تا کنون چنین نشده است. طرح‌ها و برنامه‌های جدیدی نظیر بوم گردی، جشنواره انگور، عسل و دیگر برنامه‌ها نیز نتوانسته‌اند به ظرفیت بالقوه گردشگری استان فعلیت بخشیده و این مهم مورد انتقاد استاندار نیز قرار گرفت.

تابستانی که گذشت فرصتی که از دست رفت

در سال‌های اخیر پرداختن به مسئله بوم‌گردی‌ها ماهیئت کلی صنعت گردشگری را شکل داده و از آن به عنوان هدف در صنعت گردشگری خراسان شمالی یاد شده و باعث غفلت از دیگر مولفه‌های رونق این صنعت شده است.

صنعت گردشگری به واسطه درآمد و جذابیت بالا روز به روز در بازار داغ رقابت جلوه‌های جدیدی را از خود به نمایش می‌گذارد به طور مثال امروزه صنعت گردشگری به بخش‌های مختلف گردشگری فرهنگی، اکوتوریسم، غذایی، سلامت و غیره تقسیم شده است که متاسفانه دست استان از خیلی از این مدل‌های گردشگری خالی است.

حال توقع زیادی از مدیران گردشگری استان نیست، اما انتظار می‌رود با توجه به اینکه خراسان شمالی سالانه 20 میلیون مسافر عبوری را در خود میبیند با برنامه ریزی درست و بستر سازی مناسبت در مسیرهای اصلی استان نظیر جاده آسیایی حداقل بتوانیم یک ساعت این مسافران را در شهرهای مختلف استان نگه داشته و از آن بهره کافی را ببریم، اما دریغ از این بستر سازی مناسب.

گردشگری تنها در پرداختن به بوم‌گردی‌ها خلاصه نمی‌شود

این موضوع در صحبت‌های استاندار خراسان شمالی نیز پوشیده نماند و شجاعی در این باره اظهار داشت: متاسفانه به محض اینکه در حوزه گردشگری ورود می‌کنیم نگاه‌ها می‌رود به سمت بومگردی‌ها و روستای هدف گردشگری، در صورتی که زمانی می‌توانیم نهایت استفاده را از مسافران داشته باشیم که در مسیر رفت و آمد آن‌ها پروژه‌ها و طرح‌هایی را اجرا کنیم.

وی در ادامه افزود: نمی‌شود اغلب مسافران را 40 یا 50 کیلومتر از مسیر اصلیشان دور کرد تا بتوانند از بومگردی‌ها استفاده کند.

محمدعلی شجاعی تصریح کرد: خراسان شمالی به واسطه قرار داشتن در حد فاصل دو قطب سیاحتی و زیارتی کشور، محل گذر میلیون ها مسافر است که باید از این ظرفیت استفاده بهینه شود.

اعتبارات گردشگری در ساخت راه و ابنیه هزینه نشده است

اما لازم است بدانیم که تاکنون طرح و برنامه‌هایی برای راه اندازی بازارچه‌ و ایستگاه‌هایی در مسیر مسافران در نظر گرفته شده اما تا کنون به مدد توسعه گردشگری استان نیامده است.

مدیرکل میراث و فرهنگی خراسان شمالی در خصوص یکی از این طرح‌ها در مانه و سملقان در این باره اظهار داشت: در راستای احداث بازارچه صنایع دستی در مانه و سملقان محدودیت اعتباری نداریم لذا مکاتباتی با فرمانداری این شهرستان صورت گرفته تا در هر نقطه‌ای که زمین آماده باشد این بازارچه احداث شود چراکه در مسیر حاشیه جاده آسیایی قرار داریم و می‌توانیم بهترین معرفی و فروش ارائه خدمات را داشته باشیم.

اما آنچه که مانع از راه اندازی این بازارچه‌ها و سوق دادن اعتبارات به این بخش می‌باشد وجود خلأها و کاستی‌های جدی در زیر ساخت‌ها نظیر راه، تامین آب شرب، مسائل بهداشتی و غیره است که با در اولویت گرفتن، اعتبارات گردشگری را نیز به خود اختصاص می‌دهند.

در همین خصوص معموری فرماندار مانه و سملقان اظهار داشت: اعتبارات شهرستانی تنها 30 تا 40 درصد اعتبارات کشوری شامل می‌شود که نشان از کمبود اعتبارات دارد و بدیهی است که این اعتبارات باید در اولویت‌های اصلی شهرستان‌ها هزینه شوند.

راه، آب شرب، بهداشت و فرسودگی اولویت‌های اصلی شهرستان راز و جرگلان هستند

راز و جرگلان٬ منطقه‌ای مرزی و بکر در استان خراسان شمالی است که می‌تواند به منطقه‌ای نمونه برای گردشگری تبدیل شود موضوعی که تا کنون جامع عمل نپوشیده است. محمد زارعی فرماندار راز و جرگلان نیز در این باره اظهار داشت: دغدغه‌ اصلی ما در شهرستان راز و جرگلان برطرف کردن مشکلات حوزه بهداشت، راه، آب روستایی و فرسودگی است و قطعا تا زمانی که چنین چالش‌های اولیه برطرف نشود نمی‌توان به مسئله دیگری فکر کرد.

وی در ادامه افزود: مرگ و میرهای هرساله مسافران و عبور کنندگان از شهرستان راز و جرگلان باعث شده تا یک سوم اعتبارات را به حوزه راه اختصاص دهیم و باقی ناچیز اعتبارات را در نقاط ضعف دیگر خرج کنیم.

اظهار نظرها نشان از این دارد که استفاده از فرصت گردشگری در استان محرومی مانند خراسان شمالی مسیر ناهموار و پر پیچ و خمی دارد که عبور از آن‌ها نیازمند اعتبارات و توجه بیشتر دولت به این استان محروم است. بدیهی است که نمی‌شود در شهرستانی که از کمترین امکانات شهروندی نظیر راه، آب و غیره برخوردار نیست٬ اعتباری را برای رونق گردشگری اختصاص داد.

انتهای پیام/ش

R7719/P4001/S6,55/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۰۳۵۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معرفی ریسباف محور طرح های سرمایه گذاری گردشگری اصفهان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ به گفته مدیر کل میراث فرهنگی اصفهان، فرصت‌های سرمایه‌گذاری استان اصفهان با محوریت کارخانه عظیم و تاریخی ریسباف در سه حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در نمایشگاه ایران اکسپو به سرمایه‌گذاران خارجی معرفی شد.
امیر کرم‌زاده، مجموعه تاریخی کارخانه ریسباف را یکی از مهمترین و زیباترین بنا‌های صنعتی و تاریخی کشور معرفی کرد وافزود: مقرر است این کارخانه به موزه بزرگ اصفهان تبدیل شود.
نمایشگاه ایران اکسپو ۱۴۰۳ درتهران بزرگ‌ترین و مهم‌ترین رویداد تجاری به‌منظور نمایش توانمندی‌های صادراتی با بازار‌های بین‌المللی است که در این دوره از نمایشگاه، غرفه اصفهان به معرفی توانمندی‌های صادراتی استان با رویکرد و ارائه زنجیره ارزش‌های راهبردی به‌ویژه در بخش گردشگری و صنایع دستی و ارائه فرصت‌های سرمایه‌گذاری پرداخت.
دراین رویداد همچنین بیش از ۱۰۰ فرصت سرمایه‌گذاری گردشگری به‌ویژه ۱۲ طرح برتر گردشگری در غرفه اصفهان معرفی شد.
روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان اعلام کرد: تفاهم‌نامه‌های توسعه گردشگری با ۶ استان تهران، یزد، فارس، کرمان، قم و خراسان رضوی به‌منظور تعامل و همفکری بیشتر و استفاده حداکثری از ظرفیت‌های استان‌ها در این نمایشگاه منعقد شد.

دیگر خبرها

  • طرح مشکلات بانکی خراسان شمالی در هیئت دولت
  • موضوع ناترازی بانک‌های خراسان شمالی در جلسه هیات دولت مطرح می‌شود
  • معرفی ریسباف محور طرح های سرمایه گذاری گردشگری اصفهان
  • ترکیب استقلال مقابل تراکتور؛ فرصت طلایی برای گلر جوان آبی‌ها
  • غذاهای محلی ریشه در آداب‌و رسوم جامعه دارد
  • رفع کمبودهای حوزه آب برای توسعه صنعت و کشاورزی خراسان شمالی
  • برگزاری جشنواره‌های ویژه گردشگری در اردبیل برنامه‌ریزی می‌شود
  • معرفی ۴۲ فرصت سرمایه‌گذاری همدان در نمایشگاه اکسپو
  • طلایی شدن بانوی تیرانداز خراسان رضوی
  • تدوین رویدادهای فصل گردشگری در استان اردبیل