Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری برنا؛ چندروزی است خبر رونق تاکسی های هوایی در کشورهای مختلف دنیا سر و صدای زیادی کرده است. تاکسیرانی آمریکایی اوبر  بعد از ایالات متحده آمریکا این بار پروژه تاکسی‌های هلیکوپتری خود را در اقیانوسیه و شهر ملبورن کلید زده است.

 آن طور که بی بی سی گزارش داده پرواز آزمایشی تاکسی‌های پرنده اوبر از سال ۲۰۲۰ میلادی در آسمان ملبورن آغاز خواهد شد و احتمالا سه سال پس از این تاریخ استفاده مسافران عادی از این هواپیما آزاد خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در صورت اجرایی شدن این طرح ملبورن در کنار لس آنجلس و دالاس سومین شهری در جهان خواهد بود که از سیستم تاکسی های هوایی بهره مند خواهد شد. توسعه تاکسی‌های پرنده برای حمل و نقل مسافران به نظر می رسد با سرعت بالاتری در حال دنبال شدن است. چندین استارت آپ آینده حمل و نقل هوایی را در رونق تاکسی های هوایی دیده اند و تلاش دارند تا از این فرصت برای ارتقای کیفی استارت آپ خودشان نیر استفاده کنند. اینتل و ولوکوپتر از دیگر شرکت هایی هستند که به عنوان پیشگامان تاکسی‌های هوایی سعی دارند خود را در این عرصه مطرح کنند.

هدف اصلی این است که مردم بتوانند برای سفرهای کوتاه شهری و اجتناب از ترافیک در سطح خیابان و کاهش آلودگی در مراکز شهر از طریق گوشی‌های هوشمند خود اقدام به فراخوانی تاکسی‌های پرنده خودران و بدون خلبان کنند.

اوبر از سه سال پیش تاکنون در پی آن است که حمل و نقل هوایی را در جهان توسعه دهد. شاید برایتان جالب باشد که مالک این شرکت برجسته یک ایرانی است. دارا خسروشاهی کارآفرین 50 ساله ایرانی که در آمریکا زندگی می کند هم اکنون مدیر عامل اجرایی شرکت تکنولوژی‌های اوبر است.

اوبر اخیرا نخستین تصاویر از اتاق تاکسی‌های پرنده اش را منتشر کرده است.

در ایران هم کارهایی برای توسعه صنعت حمل و نقل هوایی شده است هر چند طبیعی است نباید انتظاری که از تاکسی هوایی در جهان داریم را با کشور خودمان مقایسه کنیم. با این اوصاف نفس صحبت از ایرتاکسی یا تاکسی هوایی در کشور اتفاق مثبتی است.

البته باید این نکته را هم در نظر گرفت که تا به امروز تاکسی های هوایی آنچنان که باید و شاید صرفه اقتصادی نداشته و شاید برای همین بوده تاکنون خیلی شاهد پیشرفت در این زمینه نبوده ایم. با این حال منوچهر منطقی، رئیس مرکز ملی فضایی معتقد است این نیاز این روزها بیش از پیش ایجاد شده است.

ایرتاکسی در کشور ما هواپیمای سبک یا فوق سبکی است که می‌تواند با ظرفیتی مانند یک تاکسی یا اتوبوس معمولی در مسیرهای با متراژ کم جا‌به‌جا شود. گفته می شود یکی از محاسن راه‌اندازی خطوط ایر تاکسی در کشور، سوق دادن صنعت هوانوردی به سمت مناطق محروم کشور است چرا که در حال حاضر امکان نشست و برخاست بسیاری از هواپیماهای ایرانی در فرودگاه‌های واقع در مناطق محروم کشور وجود ندارد.

چندی پیش شهرام آدم‌ نژاد معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی وعده داده بود تا پایان سال حداقل در دو مسیر شاهد راه اندازی ایرتاکسی باشیم. او با اشاره به اینکه تاکنون کار جدی در حوزه هوانوردی عمومی در کشور انجام نشده اظهار کرده است: به دلیل درخواست زیاد مردم برای داشتن هواپیماهای شخصی و همچنین توسعه صنعت حمل و نقل هوایی، هوانوردی عمومی در کشور آغاز به کار می‌کند.

اگرچه تاکسی‌های هوایی اصطلاحی است که برای هواپیماهای دربستی در فرودگاه‌های کشور به کار می رود و مقایسه آن با تاکسی های هوایی که امثال اوبر و اینتل و ولوکوپتر در حال تمرکز روی آن هستند اشتباه به نظر می رسد با این حال تلاش برای ارتقا و توسعه در حوزه هوانوردی عمومی اتفاق مثبتی است که انتظار می رود در کشور ما با سرعت بیشتری رشد کند.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: ایران اینتل تاکسی صنعت فرودگاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۰۳۸۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاکسی هوایی بین گناباد-مشهد راه‌اندازی می‌شود

رضا نصیری فرماندار گناباد گفت: راه اندازی آموزش‌های هوانوردی و خلبانی و تاکسی هوایی (ایرتاکسی) اولویت فرودگاه منطقه‌ای این شهرستان در سال جاری است.

او افزود: با توجه به امکانات و زیرساخت‌های لازم این فرودگاه برگزاری دوره‌های آموزش هوانوردی و خلبانی از طریق مسوولان مربوطه در دست پیگیری است که با راه اندازی آنها تعداد پرواز‌ها و جایگاه فرودگاه گناباد افزایش می‌یابد.

فرماندار گناباد ادامه داد: به موازات برقراری دوره‌های آموزش هوانوردی، راه اندازی رشته‌های مرتبط در دانشگاه آزاد اسلامی واحد گناباد نیز از طریق مسوولان این دانشگاه در سطوح کشوری به عنوان یک اولویت مهم در حال پیگیری است.

نصیری با اشاره به ظرفیت‌های گردشگری مذهبی و وجود تعدادی از بقاع متبرکه و مرقد برادران امام رضا (ع) در گناباد و از طرفی قابلیت‌ها و زیرساخت‌های گردشگری سلامت، بیان کرد: راه اندازی تاکسی هوایی در این مسیر موجب رونق بیشتر فرودگاه منطقه‌ای گناباد و منطقه خواهد شد.

او با اشاره به پتانسیل‌های اقتصادی و صنعتی و معدنی و کشاورزی گناباد تصریح کرد: می‌توان از فرصت راه اندازی فرودگاه این شهرستان برای تبدیل گناباد به عنوان بندرخشک و بارانداز کالای شرق کشور استفاده کرد که این مساله در رونق اقتصادی منطقه نقش مهمی دارد.

فرماندار گناباد تاکید کرد: افزایش تعداد پرواز‌های فرودگاه گناباد از یک روز به ۲ تا ۳ روز در هفته در دست بررسی است.

نصیری اظهار کرد: این مسائل در قالب یک طرح در دست تهیه و جهت بررسی بیشتر و اتخاذ راهکار‌های مقتضی به وزیر راه و شهرسازی و شرکت فرودگاه‌های کشور ارسال می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • سوخت گیری در آسمان چگونه و چقدر طول می‌کشد؟
  • راه اندازی تاکسی هوایی بین گناباد-مشهد
  • جزئیات راه‌اندازی تاکسی هوایی بین گناباد-مشهد
  • تاکسی هوایی بین گناباد-مشهد راه‌اندازی می‌شود
  • انجام ۲۷ هزار پرواز نوروزی توسط شرکت‌ های هوایی
  • انجام ۲۷ هزار پرواز نوروزی توسط شرکت‌های هوایی
  • انجام تنها ۲۷ هزار پرواز نوروزی توسط یک شرکت هوایی
  • انجام تنها ۱۷ هزار پرواز نوروزی توسط یک شرکت هوایی
  • نقص فنی، پرواز مشهد - تهران را از آسمان به مبدا بازگرداند
  • ایرتاکسی فرصتی برای رونق مسیرهای کم تقاضا