Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، یکی از بازنشستگان روایت می‌کند از زندگی یکی از همکارانش؛ همکاری که در این وانفسای گرانی و بالا رفتن هزینه‌های زندگی، با خیلی چیزها، هم زمان می‌جنگد؛ با بیماری و دردهای بسیار آن از یک طرف و با بی‌پولی و درماندگی در تامین هزینه‌های درمان از سوی دیگر.

می‌گوید: «به عیادت بیماری رفتم که از کارگران بازنشسته تامین اجتماعی‌ست؛ آنهم از حداقل‌بگیران، با دختر و پسر جوانش زندگی می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ساعتی قبل از بیمارستان به خانه برگشته‌اند و او مثل تکه‌ای بیجان، فقط پوست و استخوان در بستر ولو شده است . چند ماهی است که زمینگیر است و این روزها، او را پوشک می‌کنند؛ پسرش که پیک موتوری‌ست، امروز هم سر کارش نرفته است. این پسر، دل پر دردی دارد؛ می‌گوید خستگی ما بیشتر روحی‌ست تا جسمی؛ پدرم از چندرغاز حقوقش برای این روزها، این روزهای سختِ پیری، بیمه پرداخت کرده و هنوز هم هر ماه، بیمه تکمیلی پرداخت می‌کند، اما نصیبی از خدمات درمانی ندارد؛ هیچ چیز عایدش نشده.»

به گفته‌ی بازنشسته‌ی ما، صحبت‌های پسر آن پیرمرد ادامه دارد؛ صحبت‌هایی که نشان می‌دهد اوضاع برای بازنشستگانِ ازکارافتاده، اصلاً خوب نیست: «امروز صبح با نسخه دکتر به نمایندگی بیمه تکمیلی رفتم تا برای یک اسکن مغز، معرفی‌نامه بگیرم. تا ظهر در نمایندگی معطل شدم، آخرش گفتند مرکز موافقت نکرده، شما پولش را پرداخت کنید بعد به شما می‌دهیم؛ با مرکز تماس گرفتم، گفتند تامین اجتماعی تعهدات مالی‌اش را انجام نمی‌دهد؛ با بیمارستان تماس گرفتم گفتند شرکت بیمه تکمیلی پول ما را نمی‌دهد؛ عاقبت درمانده و از همه جا مانده، مستاصل گوشی را زمین گذاشتم؛ اینها همه تکه‌های یک پازل هستند؛ تکه‌هایی از پازلِ نامُرادی پدرم که اینجا روی بستر افتاده و نمی‌تواند تکان بخورد....»

این پسر ادامه می‌دهد: «ساده‌ترین مرحله درمان، گرفتن نسخه دارویی پزشک است؛ فکر نکنید گرفتن همین داروها از داروخانه ساده است و برایمان هزینه ندارد.»

داروهایی که مشمول بیمه نیستند!

او درحالی‌که به کسیه نایلونی محتوی چند جعبه قرص و آمپول رنگارنگ که روی میز پاتختی کنارِ بستر پدر قرار دارد، اشاره می‌کند، سری تکان می‌دهد و می‌گوید: «داروها را پول گرفته‌اند، رایگان به ما نداده‌اند؛ متصدی داروخانه گفت از شش قلم دارو، فقط یک قلم‌اش بیمه است. بقیه را آزاد حساب کردند؛ بعد از عمری کار، یک میلیون و ششصد هزار تومان به پدرم حقوق می‌دهند؛ پوشک را قبلا بسته‌ای بیست وچهار هزار تومان می‌خریدیم، حالا هر بسته بالای هشتاد هزار تومان است؛ باور کنید این حقوق یک میلیون و ششصد هزار تومانی، پول پوشک و داروهای پدرم هم نیست؛ باقی زندگی چگونه باید بگذرد؛ خدا می‌داند....»

در این اوضاع و احوال، این پدر و پسر که هر ماه از سر ناچاری، هزینه‌های هنگفت بیمه‌های تکمیلی را می‌پردازند، دو تا درآمد را روی هم گذاشته‌اند تا زندگی پیرمرد بیمار، لنگ‌لنگان بگذرد؛ یکی حداقل مستمری بازنشستگی و دیگری درآمد پیک موتوری. هر دوی این پول‌ها روی هم جمع می‌شود اما گره‌ای از زندگی پیرمرد بیمار باز نمی‌شود؛ هنوز پول داروها و هزینه‌های کلینیکی و رادیولوژی سنگین است و یک خانواده بازنشسته بعد از سی سال کار کردن و زحمت کشیدن، نمی‌تواند از پس این هزینه‌ها بربیاید؛ جالب اینجاست که این خانواده که سی سالِ تمام به صورت مرتب حق بیمه پرداخته، حالا در زمان کهولت و بازنشستگی، هر ماه پول اضافی بابت بیمه تکمیلی می‌پردازد...

دولتی که بدهی کارگران را نمی‌پردازد!

بازنشسته‌ی ما در ادامه صحبت‌هایش، از روایت این پیرمرد به دردی می‌رسد که دردی مشترک است؛ دردی همگانی برای همه کارگرانی که درماندگی ۳۰ سال کار کردن، روی سلول‌های تنشان اثر گذاشته؛ کارگران دیروز که امروز پیرزنان و پیرمردانی هستند، درگیر بیماری و ضعف: «وقت بیرون آمدن از خانه، به چهره بازنشسته زمینگیر که پیر و ازکارافتاده شده است، خیره شدم؛ دیدم همه وجودش نیاز به خدمات بهداشتی و درمانی و مراقبت‌های پزشکی دارد، حقی که اصل  ۲۹ قانون اساسی آن را همگانی و دولت را مکلف به ارائه آن کرده است؛ با این وجود دولت در اجرای برنامه‌های صندوق بین‌المللی پول  ۲۰۷ هزارمیلیارد تومان به صندوق بازنشستگی تامین اجتماعی بدهکار است و این بدهی هنوز پرداخت نشده است. دولت نه تنها اصل ۲۹ قانون اساسی را از یاد برده، بلکه کارگران را در اداره اموال خودشان «صاحب حق» نمی‌داند؛ نه «شستا» را از آن کارگران می‌داند و نه منابع تامین اجتماعی را؛ دولت اگر بدهی هنگفت خود به تامین اجتماعی را بپردازد و این صندوق، درست و باکفایت و تحت نظارت خود کارگران و بازنشستگان، اداره شود، دیگر بازنشستگان بعد از سی سال جان کندن، نیازی به پرداخت هزینه‌های بیمه تکمیلی ندارند....»

روایت این پیرمرد به پایان می‌رسد اما دردهای بازنشستگان به خصوص آنهایی که درگیر رنج بیماری هستند، تمامی ندارد؛ بازنشستگان بارها اعلام کرده‌اند بیمه پایه را ارتقا دهید؛ ما نمی‌توانیم بعد از سی سال بیمه‌پردازی، هم برای بیمه تکمیلی پول اضافی بپردازیم هم پول دارو و درمان و سونوگرافی و فیزوتراپی و هزار عملیات پزشکی دیگر را از جیب خالی خود بدهیم؛ بازنشستگان بارها در بیانیه‌ها و اطلاعیه‌هایشان تاکید کرده‌اند: "نه" به بیمه تکمیلی!

گزارش: نسرین هزاره مقدم

منبع: ایلنا

کلیدواژه: بازنشستگان تامین اجتماعی بیمه تکمیلی بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی هزینه های درمان بازنشستگان حداقل مستمری بازنشستگان تامین اجتماعی بدهی 207 هزار میلیاردی دولت به تامین اجتماعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۰۴۴۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مروری بر بودجه در سال ۱۴۰۳؛ دست دولت در جیب مردم برای جبران کسری!

آفتاب‌‌نیوز :

هیرش سعیدیان- پس از مدت‌ها تاخیر غیرمعمول، دولت سیزدهم بخش دوم قانون بودجه ۱۴۰۳ را  که شامل جداول و ضمائم منابع شرکتی نیز می‌باشد، منتشر کرد.

۳ میلیون و ۷۴۱ هزار میلیارد تومان جمع منابع در نظر گرفته شده بودجه سال جاری است. حمیدرضا حاجی بابایی، رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس برای بودجه دولت در سال ۱۴۰۳ قریب ۳۰۰ هزار میلیارد تومان کسری پیش‌بینی نمود، برخی کارشناسان مانند مهدی پازوکی چنین پیش‌بینی‌هایی را «بیش از حد خوشبینانه» ارزیابی کرده‌اند. کسری بودجه که در اثر افزایش هزینه‌های دولت ایجاد می‌شود، یکی از علل اصلی رشد تورم در جامعه است.

 وضعیت ناامید کننده بیمه ایران و ماشین سازی تبریز

بر اساس جدوال پیوستی،  شرکت ماشین‌سازی تبریز که زمانی یکی از شواحد‌های های موفق و صادر کننده نمونه صنعتی ایران محسوب می‌شد، در سال ۱۴۰۳ جزء شرکت‌های سر به سر و بدون سود طبقه بندی شده است، درآمد و هزینه‌های این شرکت به شکل برابر معادل ۸۰۵ میلیارد و ۶۴۰ میلیون تومان است.

در حالی که شرکت‌های خصوصی بیمه کشور نیز در سال‌های اخیر اغلب در ترازنامه خود سود‌های قابل قبولی شناسایی کرده‌اند، وضعیت بزرگ‌ترین شرکت بیمه کشور چندان نویدبخش به نظر نمی‌رسد.

در جداول بودجه، درآمد شرکت سهامی بیمه ایران به عنوان تنها بیمه دولتی کشور، ۷۳ هزار و ۵۱۲ میلیارد و هزینه‌های آن حدود ۷۳ هزار و ۴۱۲ میلیارد برآورد شده است. با توجه به زیان انباشته شرکت به نظر می‌رسد این مجموعه جزء شرکت‌های زیان‌ده به حساب آید، اخیراً مدیرعامل بیمه ایران پس از ماه‌ها اعتراض و انتقاد کارشناسان از سمت خود برکنار شد.

شرکت راه آهن درگیری داخلی و زیان گسترده

اخیراً ۵ تشکل اصلی صنفی شرکت‌های خصوصی پیمانکار و دخیل در صنعت راه آهن ج. ا در نامه‌ای ۷ صفحه‌ای از نحوه مدیریت سید میعاد صالحی مدیرعامل این نهاد انتقاد کرده و وی را مسئول زیان و افت عملکرد قابل توجه رجا معرفی کردند. یک منبع آگاه در گفتگو با آفتاب‌نیوز، توقف اولین قطار ترانزیتی از افغانستان به ترکیه و عدم صدور اجازه عبور برای آن را نیز به اختلافات داخلی در راه آهن نسبت داد.

در جداول بودجه ۱۴۰۳ علی رغم انحصار شرکت راه آهن، برای این شرکت حدود ۱۰۰۰ میلیارد تومان زیان پیش بینی شده است.

بودجه باشگاه پرسپولیس چند برابر استقلال

در بودجه سال جاری، هزینه‌های باشگاه استقلال ۶۹ میلیارد و ۵۰۰ میلیون و درآمد‌های آن ۷۰ میلیارد و ۵۰۰ میلیون محاسبه شده است. در واقع این باشگاه هیچ سودی ندارد. باشگاه استقلال اخیراً با اجبار دولت به هلدینگ سرمایه گذاری خلیج فارس  واگذار شد. با توجه به اینکه سهامدار عمده این مجموعه شرکت‌های سهامی عدالت و صندوق بازنشستگی نفت هستند، در واقع از این پس، پول قرارداد بازیکنان از جیب سهامداران عدالت و بازنشستگان نفت پرداخت خواهد شد. پرسپولیس نیز به یک کنسرسیوم بانکی واگذار شد.

دولت به بهانه آنکه خریداران خصوصی «اهلیت ندارند» از واگذاری این دو باشگاه پرطرفدار به بخش خصوصی خودداری کرد.

در قانون بودجه ۱۴۰۳ منابع و هزینه‌های باشگاه پرسپولیس، اما چند برابر باشگاه استقلال در نظر گرفته شد. برابر جدوال بودجه ۱۴۰۳  منابع و هزینه‌های این باشگاه به شکل تقریباً برابر ۴۲۷ میلیارد تومان  است.

خبرگزاری ایرنا با ۸۳ میلیارد تومان درآمد و ۴۵۲ میلیارد هزینه جزء  شرکت‌های با درصد بالای زیان‌دهی به نظر می‌رسد. از ایرنا زیان‌ده‌تر، صداوسیما جمهوری اسلامی است که تنها ۶۶۰۰ میلیارد درآمد و بیش از ۲۷ هزار میلیارد تومان هزینه دارد.

بانک مسکن نیز حدود ۵۲ هزار میلیارد تومان درآمد و بیش از ۵۳ هزار میلیارد تومان هزینه دارد که این بانک را به تنها بانک زیان‌ده دولتی (به ادعای  قانون بودجه) بدل ساخته است.

بودجه ناچیز برنامه ترک اعتیاد و اطفاء حریق جنگل‌ها

مبلغ سرمایه‌گذاری در مناطق کمتر توسعه یافته ۱۰ هزار میلیارد تومان است. برخی مبالغ در بودجه سال جاری به شکل معناداری ناچیز در نظر گرفته شده‌اند. برای مثال کل بودجه برنامه ترک اعتیاد معتادان مواد مخدر و روانگردان و بیمه پایه سلامت مرتبط با آن تنها حدود ۲۰ میلیارد تومان است. در حالی که بر اساس آمار‌ها حداقل ۵ میلیون معتاد در کشور وجود دارد.

حق بیمه پایه سلامت زندانیان و خانواده آن‌ها نیز تنها حدود ۲۷ میلیارد تومان است.  بودجه در نظر گرفته شده برای پیشگیری و اطفاء حریق جنگل‌ها و مراتع نیز کمتر از ۶ میلیارد تومان است. اجرای طرح مقابله با بیابان‌زدایی و کانون‌های بیابان زا نیز تنها ۵۵۰ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان بودجه در اختیار دارد.

این در حالی است که در لایحه پیشنهادی دولت تنها بودجه سازمان تبلیغات ۵ هزار و ۲۶ میلیارد در نظر گرفته شد. نهاد‌های جامعه المصطفی العالمیه و نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه نیز هر کدام بیش از ۱۴۰۰ میلیارد تومان بودجه دریافت کردند.

دیگر خبرها

  • آشنایی با نحوه محاسبه هزینه بیمه شخص ثالث
  • حال ناخوش رانندگان تاکسی در گرگان
  • جزئیات افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی / همسان‌سازی یا افزایش حقوق کدامیک مهم‌ترند؟
  • کاردرمانی در منزل چقدر هزینه دارد؟
  • جزئیات دانلود و بارگذاری فیش حقوقی بازنشستگان
  • پرهزینه و زیان‌ده؛ پول قرارداد پرداخت بازیکنان استقلال و پرسپولیس از جیب کارگران و بازنشستگان!
  • اتصال نسخه الکترونیک به بیمه‌های تکمیلی تا یک ماه دیگر
  • (ویدیو) علت تأخیر در پرداخت الکترونیکی بیمه‌های تکمیلی
  • مروری بر بودجه در سال ۱۴۰۳؛ دست دولت در جیب مردم برای جبران کسری!
  • ۸ رفتار ناسالم که می‌تواند دوران بازنشستگی شما را به چالش بکشد