Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- مرتضی خاکسار گفت: ایران گریدور گردشگری دنیا است و می‌توانیم گردشگری بازرگانی، تجاری، فرهنگی، تفریحی، روادید سیاسی، اقتصادی، مذهبی و سلامت و غذا داشته باشیم و منابع ارزی یا همان جی ان پی درآمد ناخالص گردشگری را از دنیا بگیریم. تاریخ انتشار: 09:38 - 13 شهريور 1398 - کد خبر: ۵۴۷۰۸۱

مرتضی خاکسار، کارشناس میراث فرهنگی در گفتگو با خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری میزان، درباره نقصان‌های صنعت گردشگری در کشور گفت: در شایط فعلی و با توجه به با شرایط سیاسی اقتصادی حاکم بر کشور تنها صنعتی که باید به آن پرداخته شود و نمونه‌های بارز آن که خیلی از کشور‌ها روی آن سرمایه گذاری کرده اند و نتیجه این سرمایه گذاری در این کشور‌ها آشکار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نفت باعث شده از بسیاری از قسمت ها غافل شویم

وی در ادامه افزود: تاریخ سیاسی اقتصادی کشور ما نشان دهنده این امر است که وابستگی و التهابات بازار سیاسی نفت از زمان مصدق تا به حال باعث شده نگاه و افکار مردم به طلای سیاه به عنوان یک فرآورده با ارزش و به نوعی یک لقمه حاضر وآماده تبدیل شود و به این صورت از همه قسمت‌ها غافل شویم.

جغرافیای ایران جغرافیای فلات ۵ قاره است

خاکسار در ادامه بیان کرد: مسئله دوم در صنعت گردشگری را باید در تاریخ جغرافیانی ایران و قدمت میراث ایران جستجو کرد و به خاطر همین موقعیت جغرافیانی و ژئوپلیکی‌ای ایران باعث شده همیشه در معرض تاخت و تاز و هجوم بیگانگان بوده است اینجا این سوال مطرح می‌شود که چرا همه دوست دارند به ایران دست پیدا کنند؟ چرا سایر کشور‌ها به این حد مورد هجوم و تاخت و تاز قرار نگرفته اند؟ چرا روسیه با قدرت نظامی و اقتصادی خودش در دنیا آرزوی دسترسی به آب‌های آزاد را دارد؟ اگر به موقعیت جغرافیایی ایران نگاه کنیم متوجه می‌شویم که جغرافیای ایران جغرافیای فلات ۵ قاره است یعنی ۵ اقلیم از ۵ نقطه دنیا را در یک قلمرو سیاسی یک میلیون شصتصد و چهل و هشت هزار صد و نود و پنچ کیلومتری داریم.

کل اروپا را اگر جمع بکنیم شاید به یک سوم مساحت ایران نمی‌رسد

وی افزود: ایرانی که می‌تواند تمام جاذبه ها‌ی گردشگری اروپایی را در خود داشته باشد. کل اروپا را اگر جمع بکنیم شاید به یک سوم مساحت ایران نمی‌رسد.

مصداق‌های فلات ۵ قاره بودن ایران

وی در ادامه درباره مصداق‌های فلات ۵ قاره ایران بودن گفت: جاذبه کویر مرکزی را از یک طرف و از سوی دیگر ارتفاعات برف خیز و سامانه‌های بارش برف را همزمان در فصل تابستان داریم و با فاصله یک ساعت می‌توانید سرما و برف را تجربه کنید و سپس به کویر مرکزی گرشاب با دمای ۷۶ درجه برویم که در دنیا ثبت جهانی شده است را بببنید.

کارشناس میراث فرهنگی در ادامه افزود: شهر‌های سواحل ایران و در دریای عمان و خزر و جزایر چند گانه در جنوب کشور قابلیت گردشگری دارند. در ایران شهر‌هایی را داریم که پایتخت گردشگری هستند مثل اصفهان، یزد و خیلی از شهر‌هایی که در شمال کشور داریم به عنوان مثال قلعه رودخان و تاریخ سیاسی و اجتماعی آن با بالای هزاران سال قدمت قابلیت سرمایه گذاری دارد.

زنگ گردشگری در ایران به صدا درآمده است

این استاد دانشگاه در ادامه افزود: در بحث درآمد خارجی از گردشگری وقتی تور‌های ورودی داشته باشیم و روی آن‌ها تبلیغ و برنامه ریزی شود می‌توانیم به این درآمد دست پیدا کنیم. البته با همت دست اندرکاران این حوزه زنگ گردشگری ایران ۵ سال است که دارد به گوش می‌رسد.

وی در ادامه افزود: وزارت گردشری باید تاسیس می‌شد؛ چرا اقتصاد ما باید به نفت وابسته باشد و بازار پر التهاب پر چالش باید با برنامه ریزی کار کند تا صنایع دیگر در کشور پول ساز باشند. در اقتصاد به زبان عامیانه یک مثالی می‌زنند و می‌گویید یک آدم موفق تمام تخم مرغ‌های را توی یک سبد نمی‌گزارد چرا که اگر یک تخم مرغ شگست بتواند از بقیه استفاده کند، ولی متاسفانه تمام رویکرد ما امروز روی سبد نفت گذاشته شده و هم اکنون این سبد در حال شکسته شدن است و چرا نباید به سایر سبد‌ها مثل گردشگری توجه داشته باشیم.

ایران کریدور گردشگری دنیا است

این استاد دانشگاه در ادامه بیان کرد: ایران گریدور گردشگری دنیا است و می‌توانیم گردشگری بازرگانی، تجاری، فرهنگی، تفریحی، روادید سیاسی، اقتصادی، مذهبی و سلامت و غذا داشته باشیم و منابع ارزی یا همان جی ان پی درآمد ناخالص گردشگری را از دنیا بگیریم.

خاکسار در ادامه افزود: با تصویب طرح وزارت گردشگری اتفاقات خوبی در کشور خواهد افتاد. در کشور سالیانه نیروی زیادی در حوزه گردشگری و هتل داری تربیت می‌شود برای مبحث گردشگری به روش علمی و نوین و این نیرو‌ها کار می‌خواهند و باید در بدنه گردشگری جذب شوند.

باید جاذبه‌های طبیعی ایران شناسایی شود و به مردم شناسانده شود

خاکسار در ادامه بیان کرد: گردشگری صنعتی است که بستر جذب بیش از ۱۵۰ تا ۲۰۰ شغل وابسته به گردشگری است. برای رونق این مسئله حتی باید تلوزیون گردشگری نیز داشته باشیم تا گردشگری ایران را به دنیا معرفی کنیم. باید جاذبه‌های طبیعی ایران شناسایی شود و به مردم شناسانده شود.

باید جاذبه‌های طبیعی ایران شناسایی شود تا ایرانی پول را به حلقوم کشور‌های غریب نریزند

خاکسار در ادامه افزود: می‌توان جاذبه‌های طبیعی ایران را شناسایی کرد و لایه لایه‌های این توان بزرگ را به دنیا معرفی کرد و باعث شوند تا ایرانی پول را به حلقوم کشور‌های غریب نریزند. ترکیه یک سال از نظر امنیت دچار بحران شد و ایرانی‌ها به همین دلیل به ترکیه نرفتند و همین باعث شد به ترکیه سفر نکنند و نتیجه این شد که بسیاری از هتل‌ها ورشکسته شدند.

با عدم برنامه ریزی منبع ارز بری برای خودمان ایجاد کرده ایم

خاکسار در ادامه تاکید کرد: با عدم برنامه ریزی منبع ارز بری برای خودمان ایجاد کرده ایم؛ که با تشکیل وزارت میراث فرهنگی اتفاقات خوبی خواهد افتاد. بای بستر بازار جذب توریم داخلی فراهم شود و مردم وقتی پول خود را عوض خرج کردن در خارج از کشور در داخل خرج کنند و این کار با ایجاد بازار متنوع گردشگری فراهم می‌شود.

باید مکان‌های گردشگری داخلی به مصرف کننده‌های تور در کشور شناسانده شود

کارشناس میراث فرهنگی در ادامه بیان کرد: باید مکان‌های گردشگری داخلی به مصرف کننده‌های تور در کشور شناسانده شود تا ارز بری متوقف شود که در نتیجه آن صنعت گردشگری شکوفا می‌شود و فعالین گردشگری دلگرم شده و اقتصاد ما قوی‌تر از گذشته خواهد شد و ارز صرف رقابت بازار داخلی شده و درآمد ناخالص ملی ما هم در گردشگری بین المللی تخصصی رشد می‌کند.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: میراث فرهنگی گردشگری صنعت گردشگری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۰۵۳۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزیده‌های نفتی هفته

خبرهای مربوط به سفر وزیر نفت به همراه رئیس‌جمهوری به پاکستان و سریلانکا، معرفی ابرپروژه‌های صنعت گاز برای سرمایه‌گذاری و استفاده از فناوری هسته‌ای برای کمک به صنعت نفت را در گزیده‌های نفتی این هفته بخوانید.

سفر وزیر نفت به پاکستان و سریلانکا: جواد اوجی، وزیر نفت روز دوشنبه این هفته (سوم اردیبهشت) به همراه رئیس‌جمهوری و برخی دیگر از وزیران کابینه عازم اسلام‌آباد پاکستان و پس از پایان این سفر، بامداد روز چهارشنبه (پنجم اردیبهشت) عازم کشور سریلانکا شد.

وزیر نفت در جریان سفر به اسلام‌آباد با مصدق مسعود ملک، وزیر نفت پاکستان، دیدار و گفت‌وگو کرد. در این دیدار، هر دو طرف بر تحکیم روابط دو کشور، به‌ویژه در بخش انرژی و نفت و گاز تأکید کردند.

توسعه همکاری‌های دوجانبه در حوزه انرژی و صدور خدمات فنی و مهندسی از مهم‌ترین محورهای مذاکرات وزیران نفت ایران و پاکستان بود. اوجی همچنین در حاشیه اعلام کرد که طرف پاکستانی مشتاق است هرچه زودتر تزریق گاز به خط لوله آی‌پی انجام شود و با اقدام‌هایی که انجام خواهد شد، امیدواریم طبق قرارداد بین‌المللی که بین ایران و پاکستان امضا شده است، در دوران فعالیت دولت سیزدهم شاهد آغاز صادرات گاز به پاکستان باشیم.

هدف‌گذاری ۱۰ میلیارد دلاری برای حجم مبادلات اقتصادی ایران و پاکستان: سیدابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهوری نیز در جریان سفر به پاکستان، در نشست مطبوعاتی مشترک با شهباز شریف، نخست‌وزیر این کشور بیان کرد: افزایش تبادلات اقتصادی و تجاری ایران و پاکستان در گام نخست ۱۰ میلیارد دلار هدف‌گذاری شده است. وی همچنین در نشست مشترک هیئت‌های عالی‌رتبه دو کشور، با تشریح برخی زمینه‌های مساعد برای گسترش همکاری‌ها و روابط ایران و پاکستان از جمله در حوزه انرژی، به اهمیت امنیت به‌ویژه در مرزهای مشترک دو کشور برای رونق تبادلات مرزی اشاره کرد.

سیدابراهیم رئیسی همچنین روز پنجشنبه (ششم اردیبهشت) پس از بازگشت از سفر رسمی به دو کشور پاکستان و سریلانکا، در گفت‌وگویی درباره نتایج و دستاوردهای این سفر تصریح کرد: در سفر به پاکستان درباره همکاری‌ها در حوزه انرژی تصمیم‌هایی گرفته و مقرر شد این همکاری‌ها با قوت ادامه یابد.

استفاده از فناوری هسته‌ای برای کمک به صنعت نفت: تفاهم‌نامه همکاری وزارت نفت و سازمان انرژی اتمی ایران این هفته بین محمد قنادی‌مراغه، معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی سازمان انرژی اتمی ایران، و وحیدرضا زیدی‌فر، معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری امضا شد.

معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری در آیین امضای این تفاهم‌نامه با بیان اینکه با آغازبه‌کار دولت سیزدهم بحث افزایش همکاری میان این وزارتخانه و سازمان انرژی اتمی ایران بیشتر مورد تأکید قرار گرفت، گفت: تلاش می‌کنیم از سرریز فناوری‌های به‌دست‌آمده در صنعت هسته‌ای کشور برای افزایش کیفیت محصولات نفتی بهره ببریم.

معرفی ابرپروژه‌های صنعت گاز برای سرمایه‌گذاری: نشست متقاضیان سرمایه‌گذاری در پروژه‌های مخازن ذخیره‌سازی زیرزمینی گاز طبیعی، مگاپروژه هوشمندسازی و بهینه‌سازی مصرف گاز در ایستگاه‌های تقویت فشار، این هفته با حضور نمایندگان شرکت‌های فولادی کشور به میزبانی شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران برگزار شد که طی آن پروژه‌های ذخیره‌سازی مخزن نمکی نصرآباد کاشان، میدان هیدروکربنی شوریجه مشهد، مگاپروژه هوشمندسازی مصرف گاز و پروژه بهینه‌سازی مصرف گاز در ایستگاه‌های تقویت فشار گاز برای سرمایه‌گذاری به نمایندگان شرکت‌های فولادی کشور معرفی شدند.

تکمیل زنجیره ارزش، گلوگاه جهش تولید در صنعت پتروشیمی: مرتضی شاهمیرزایی، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی روز یکشنبه این هفته (دوم اردیبهشت) در نشست‌های تخصصی جداگانه با مدیریت‌های صنایع پایین‌دستی، کنترل تولید و طرح‌های شرکت ملی صنایع پتروشیمی، گلوگاه راهبرد جهش تولید در صنعت پتروشیمی را تکمیل زنجیره ارزش محصولات دانست.

وی همچنین در سفر به منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی، در جمع مدیران عامل شرکت‌های پتروشیمی مستقر در این منطقه تأکید کرد که شرکت‌های پتروشیمی باید در صورت تولید تجهیز یا قطعه‌ای در داخل کشور، نیاز خود را از طریق تولیدکنندگان و سازندگان ایرانی تأمین کنند.

وی در سفر عملیاتی خود به عسلویه با اشاره به شتاب‌گیری روند جمع‌آوری گازهای همراه و مشعل در سال ۱۴۰۳ هم گفت: تا پایان امسال مشعل‌های گازی واحدهای پتروشیمی جمع‌آوری می‌شوند.

تداوم تنش‌ها در خاورمیانه و افزایش قیمت نفت: ادامه ارزیابی خطرهای ژئوپلیتیک در منطقه خاورمیانه از سوی سرمایه‌گذاران، سبب شد قیمت‌ نفت این هفته و در روز سه‌شنبه (چهارم اردیبهشت) پس از کاهش در معامله‌های روز پیش افزایش یابد؛ قیمت نفت خام شاخص برنت دریای شمال در این روز تا ساعت ۶ و ۳۴ دقیقه به‌وقت گرینویچ با ۱۸ سنت افزایش به ۸۷ دلار و ۱۸ سنت برای هر بشکه رسید. در همین حال، نفت خام شاخص دبلیوتی‌آی آمریکا نیز در این روز با ۱۶ سنت افزایش، ۸۲ دلار و ۶ سنت برای هر بشکه معامله شد.

دیگر اخبار: برگزاری نشست کارگروه راهبری به‌کارگیری هوش مصنوعی در صنعت نفت، تأکید معاون وزیر نفت بر وصول بدهی‌ ابربدهکاران صنعت گاز و بهره‌برداری از ۱۴ جایگاه سوخت مایع در منطقه فارس از دیگر خبرهای صنعت نفت در هفته جاری بودند.

دیگر خبرها

  • راه آهن، لکوموتیو کنسرسیوم را توقیف کرده است؛ افغانستان به دنبال استفاده از کریدور لاجورد
  • جایزه ملی تعالی گردشگری برگزار می‌شود
  • راه‌آهن، لکوموتیو کنسرسیوم را توقیف کرده است/ افغانستان به‌دنبال استفاده از کریدور لاجورد
  • سومین دوره جایزه ملی تعالی گردشگری برگزار می‌شود
  • مقابله با آمریکا؛ هدف مشترک تهران - مسکو
  • مریم خمینی نوه امام در خارج از کشور چه کاره است؟
  • میمند شهر ملی شیشه گری
  • نوه امام خمینی در خارج از کشور چه کاره است؟ 
  • گزیده‌های نفتی هفته
  • برگزاری دومین رویداد جوانی در استان همدان