Web Analytics Made Easy - Statcounter

آتش‌سوزی و دود ناشی از آن همواره یکی از تهدیدهایی به شمار می‌رود که خسارات جبران‌ناپذیری را به ساختمان‌ها و ساکنان وارد می‌کند. در این میان مقاومت مصالح و تجهیزات در برابر حریق و استفاده از فن‌های هدایت دود نقش مهمی را در کاهش خسارات احتمالی ایفا می‌کنند.

به گزارش ایسنا، بنابر اعلام شرکت دمنده، در سال‌های اخیر حساسیت هر چه‌ بیشتر نهادهای نظارتی ساخت و ساز برای رعایت موارد ایمنی ساختمان‌ها باعث شده تا کارفرمایان توجه بیشتری را نسبت به این مساله داشته باشند و در تهیه مصالح و تجهیزات مورد نیاز پروژه‌های خود، از استانداردهای مقاومت در مقابل حریق محصولات، اطمینان حاصل کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به دلیل تکنولوژی بالای فن‌های مقاوم در برابر حریق و لزوم توجه به استانداردهای موشکافانه، تاکنون این محصول در ایران تولید نشده بود و تهیه آن معمولا از طریق شرکت‌های اروپایی صورت می‌پذیرفته است. تلاطم‌ بازار ارز از یک سو و تحریم‌های اعمال شده علیه ایران از سوی دیگر، کارفرمایان را همواره با دغدغه‌ای جدی برای تامین محصولات مقاوم در برابر حریق مواجه می‌کرده است.

از این رو، شرکت دمنده، با بیش از نیم قرن سابقه در تولید ملی، پس از چندین سال تحقیق و پژوهش موفق شده است در تولید فن‌های مقاوم در برابر حریق اف۳۰۰، کشور ایران را به خودکفایی برساند.

مکنده‌های اف۳۰۰ که در شرایط حریق به خروج دود از ساختمان کمک می‌کنند، یکی از محصولات استراتژیک به شمار می‌روند که پیش از این نمونه داخلی آن در کشور وجود نداشته است. این اقدام گامی مهم در راستای تسهیل تامین مکنده‌های مقاوم در برابر حریق به شمار می‌رود که علاوه بر رفع دغدغه‌های واردات کالای خارجی، این محصول را با قیمت بسیار به صرفه‌تر نسبت به نمونه‌های اروپایی به دست کارفرمایان می‌رساند.

مهدی بستانچی عضو هیئت مؤسس و هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان سیستم های تهویه مطبوع در مورد  اهمیت فن‌های مقاوم در برابر حریق اف۳۰۰ اظهار داشت: این فن‌ها در دمای ۳۰۰ درجه سانتیگراد نیز می‌توانند به فعالیت خود ادامه دهند و دود ناشی از آتش را به خارج از ساختمان هدایت کنند. این موضوع باعث می‌شود، ساکنان ساختمان در حال حریق، فرصت بیشتری را برای پناه بردن به محل امن داشته باشند. مهم‌ترین ویژگی این محصول تطابق آن با استانداردهای بین‌المللی مقاومت در مقابل آتش است. ضمن اینکه قیمت این محصول نسبت به نمونه‌های خارجی۵۰ درصد پایین‌تر به بازار عرضه‌ می‌شود.

بستانچی افزود: شرکت دمنده برای آزمودن این محصول صرفا به استانداردهای داخلی بسنده نکرده است و برای به دست آوردن سهم بازار محصولات ایرانی در خارج از علاوه بر تاییدیه آتش نشانی و گواهینامه مرکز تحقیقات وزارت مسکن و شهرسازی، محصول خود را برای آزمایش به آزمایشگاه‌های معتبر اروپایی نیز ارسال کرده‌ که در نتیجه این موضوع تطابق فن مقاوم در برابر حریق شرکت دمنده با استاندارد اروپایی EN ۱۲۱۰۱-۳ اثبات شده است.

وی ادامه داد پس از تامین نیاز بازار داخلی، سی درصد از سهم تولید خود را به خارج از ایران صادر می‌کنیم و در این بازارهای اروپایی نیز اهداف ما هستند.  اهل «فن» به خوبی می‌دانند که تولید جت‌های مقاوم در برابر حریق، نقطه عطف مهمی در صنعت تهویه کشور به شمار می‌رود و شرکت دمنده موفق شده است با بومی سازی دانش تولید این محصول راه را برای سایر رقبا نیز باز کند تا به بازار محصولات مقاوم در برابر حریق ورود کنند.

بستانچی به تمامی تولیدکنندگان این صنعت توصیه کرد که صداقت با مشتری را رکن اصلی ارزش‌های سازمانی خود قرار دهند چرا که اگر مشتری آگاه باشد چه کالایی را به چه مشخصات و استانداردهایی تهیه می‌کند، کیفیت تولید برای صادرات در کشور بالاتر خواهد رفت.

وی اعتقاد دارد اگر چه بسیاری از مشتریان ابزار دقیق تست محصولات ما را در اختیار ندارند، اما مشتری به توضیحات فنی اظهار شده از جانب تولیدکننده اعتماد می‌کند و هر تولید کننده‌ای به نیابت از مشتری موظف است ویژگی‌های فنی محصول خود را از زوایای مختلف بررسی کند تا مبادا خلاف اظهارات کاتالوگ‌های فنی محصولی تولید شود.

موضوع پر اهمیت دیگر از دیدگاه مهدی بستانچی توجه به مسئولیت‌های اجتماعی و جامعه است، بومی سازی محصولات و مهندسی معکوس است. اگرچه هزینه‌های هنگفت تحقیق و توسعه را بر شرکت‌ها تحمیل می‌کند اما نباید فراموش کرد که کاهش وابستگی کشور به کالاهای وارداتی نیز یکی از ارزش‌های مهم برای هر کسب و کار است. برای مثال شرکت دمنده، در شرایط اقتصادی فعلی ۱۰۰ نفر نیروی کار تازه نفس را به مجموعه اضافه کرده‌ است و برنامه دارد به موازات ورود به بازارهای جدید، منابع انسانی خود را توسعه دهد.

موضوع بعدی که  تولیدکنندگان باید به آن توجه داشته باشند، بالا بردن دانش مشتریان با استفاده از تولید محتوا است.

در همین حال  نهادهای کنترل کیفیت و خصوصا قانون‌گذار باید در حیطه استاندارد جدی و سخت‌گیر باشند. بخشی از این دقت در استانداردسازی محصولات مربوط به امنیت و جان مردم است که نباید به آسانی از کنار آن گذشت.

بخشی دیگری نیز متوجه بازار است؛ وقتی نظارت بر کیفیت کمتر شود، رقابت محصولات با کیفیت در بازار سخت می‌شود و این موضوع ممکن است در دراز مدت به حیثیت کالای ایرانی ضربه بزند که در نهایت این ضرر متوجه تمامی تولیدکنندگان خواهد شد.

بنابراین تولیدکننده وظیفه دارد کالای با کیفیت و استاندارد تولید کند و با بهره‌گیری از محتوا، دانش مشتری را بالا ببرد، مشتری باید برای انتخاب محصول با کیفیت مطالعه داشته باشد و در نهایت،  قانون‌گذار باید به مقوله‌ی استاندارد و کیفیت موشکفانه وارد شود تا زنجیره کیفیت کالای ایرانی کامل باشد.

علاقه‌مندان جهت کسب اطلاعات بیشتر و آشنایی با شرکت دمنده می‌توانند به سایت این شرکت به آدرس www.damandeh.com مراجعه کنند.

انتهای رپرتاژ آگهی

منبع: ایسنا

کلیدواژه: آتش سوزي حریق ساختمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۰۵۹۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گلایه از وضعیت شتاب‌دهی در حوزه زیست فناوری/اخذمجوزها محصول را منقضی می‌کند

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، امروزه از میکروب‌ها در صنایع غذایی، دارویی و تولید انواع واکسن و صنعت معدن، مکمل‌های دام طیور و آبزیان استفاده می‌شود.

یکی از شتاب‌دهنده‌های تخصصی حوزه زیست فناوری غذایی، میکروبی و پروبیوتیک ایران توسعه استفاده از میکروارگانیسم‌ها در صنایع مختلف را جزء اهداف اصلی خود قرار داده و با شناسایی و حمایت از طرح‌های این حوزه، گام‌های اساسی برای رشد این صنعت برداشته است.

مهدی پورشاکر میبدی، دانشجوی دکترای زیست فناوری میکروبی و مدیرعامل این شتاب‌دهنده در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: این شتاب‌دهنده فعالیت خود را سال ۱۳۹۷ آغاز و مجوز شتاب‌دهی‌ را نیز سال ۱۳۹۸ از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری دریافت کرده است.

وی افزود: در ابتدای تأسیس این مجموعه، اعضای هیئت مدیره به این نتیجه رسیدند که اکوسیستم زیست فناوری کشور به خصوص حوزه صنایع غذایی، بیوتکنولوژی و پروبیوتیک‌ها، جای رشد و پیشرفت بسیار خوبی دارد و می‌تواند گردش اقتصادی خیلی بالایی برای کشور به همراه بیاورد. 

به گفته پورشاکر، از اين‌رو پلتفرمی پیرامون تک ژن زیست و غذا‌های فراسودمند طراحی کردیم و براساس روابطی که با انجمن پروبیوتیک داشتیم و زیرساخت‌های صنعتی، علمی و آزمایشگاهی که وجود داشت، سعی کردیم خدمتی به افراد علاقمند این حوزه ارائه دهیم.

وی افزود: ما برای راه‌اندازی این شتاب‌دهنده مدل‌های مختلف دنیا را بررسی کردیم و در نهایت به صورت استارتاپ استودیو_که کارخانه استارت‌آپ یا استودیوی سرمایه‌گذاری نیز شناخته می‌شود_فعالیت‌ را آغاز کردیم و به سراغ دانشگاه‌ها، مراکز عملی و انجمن‌های مختلف رفتیم.

وی گفت: خودمان به تیم‌ها ایده دادیم و از آنها حمایت کردیم تا به محصول برسند.

پورشاکر خاطرنشان کرد: در دوره نخست با ۶ تیم فعالیت را آغاز کردیم؛ خروجی این کار ایجاد ۶ تیم، ۳ محصول و ۲ شرکت بود.

مدیر این شتاب‌دهنده‌ با بیان اینکه موفقیت این دوره الگویی برای تیم‌های بعدی شد و نقشه راه موفقی را برای ما ایجاد کرد، گفت: در دوره دوم با ۱۸ تیم فعالیت‌مان را آغاز کردیم که تقریباً اواخر سال۱۴۰۱ فعالیت این دوره به اتمام رسید. در این دوره نیز برای ۱۰ تیم جذب سرمایه‌گذاری انجام شد. ۷ الی ۸ تیم نیز در حال مذاکره با سرمایه‌گذاران هستند.

وی ادامه داد: دوره سوم را نیز با حمایت از ۲۵ تیم آغاز کرده‌ایم. این تیم‌ها نیز اکنون در حال گذراندن دوره شتابدهی‌شان‌اند.

وی به نحوه حمایت این شتاب‌دهنده از شرکت‌ها و تیم‌ها پرداخت و در این خصوص گفت: شتاب‌دهنده دو نوع خدمت ارائه می‌کند. یک سری از خدمات نقدی یا مالی و خدمات دیگر غیر نقدی هستند. ما بر اساس نوع طرح، نوع همکاری و میزان مشارکت تیم‌ها و میزان هزینه‌ها، این تیم‌ها را حمایت می‌کنیم.

طولانی بودن فرایند اخذ مجوز‌ها منجر به شکست محصولات می‌شود

پورشاکر به پاره‌ای از مشکلات این شتاب‌دهنده برای اجرای طرح‌ها اشاره کرد و افزود: در حال حاضر بحث رگولویشن (قانون‌گذاری بر فرآیندی) یکی از بزرگترین مشکلات و معضلاتی است که اغلب شرکت‌های بزرگ فعال در حوزه زیست فناوری با آن مواجه‌اند.

وی با بیان اینکه این قانون وجود دارد ولی وقتی محصولی توسعه پیدا می‌کند، برای ورود به بازار عمری دارد، گفت: تا زمانی که جامعه تشنه آن محصول است باید وارد بازار شود. اگر محصول تولیدی وارد بازار شود، صاحب فناوری برنده می‌شود و هزینه‌هایی که صرف آن محصول کرده است به نتیجه می‌رسد.

وی گفت: اما اگر از مدت زمان ارائه آن محصول بگذرد، شرکت تولید‌کننده هر هزینه‌ای که صرف کرده است، سوخت می‌شود.

مدیرعامل این شتاب‌دهنده ادامه داد: متأسفانه گاهی آنقدر این فرایند‌ها زمان بر است که محصول پس از اخذ مجوز دیگر در بازار خریداری ندارد. به عنوان مثال ما محصولی را برای تقویت و مقاومت دربرابر بیماری کرونا توسعه دادیم، محصولی که بسیار مؤثر بود و نتایج کارآزمایی این ادعا را اثبات کرده اند، اما فرایند اخذ مجوز آن به قدری طولانی شد که دیگر کرونایی نبود. عملاً هزینه‌هایی که ما صرف این پروژه کردیم هدر رفت.

وی یادآورشد: ما ایده‌های بزرگ دانش بنیان و نوآوری‌های زیادی راه‌اندازی کردیم تا محصولات بومی‌سازی و به بازار عرضه شوند. برخی از محصولات نیز برای نخستین بار توسط پژوهشگران این مجموعه طراحی و تولید شده اند.

وی گفت: برای اینکه رو به استفاده از این محصولات بیاوریم باید دو نکته رعایت شود. یک، باید فرهنگ‌سازی شود. دوم، باید ریسک‌هایی که احتمالاً برای مصرف‌کننده به وجود می‌آید را پوشش دهیم. این دو کار از جمله کار‌هایی است که از دست شرکت‌های کوچک و حتی شرکت‌های بزرگ بر نمی‌آید و نمی‌توانند فرهنگ‌سازی کنند که مردم پروبیوتیک مصرف کنند.

اقتصاد دریا در ایران مغفول باقی مانده است

وی اظهار کرد: یکی از شاخص‌ترین محصولات این مجموعه در ارتباط با واکسن‌های حوزه آبزیان است. ایران یکی از بزرگترین کشور‌های تولید‌کننده محصولات آبزی پروری؛ ماهیان گرم آبی و سردآبی است، اما متأسفانه اقتصاد دریا که یکی از بزرگترین اقتصاد‌های دنیاست در کشور مغفول مانده است.

وی اضافه کرد: ما خیلی خوب می‌توانیم روی این مسئله خودی نشان بدهیم. زمانی که تجربه کشور‌های مشابه دنیا را بررسی می‌کنیم، نروژ یکی از بزرگترین کشور‌ها در این حوزه است و صد در صد به پیشگیری رو آورده است و با استفاده از طراحی و واکسیناسیون ماهی‌ها در اقلام مختلف، رنج بیماری را کاهش داده که این امر منجر به افزایش تولید و کاهش قیمت تمام شده و ارتقای سطح سلامت مصرف‌کنندگانش شده است.

به گفته وی، از سوی دیگر آنتی بیوتیک داخل بدن موجود رسوب می‌کند و مصرف‌کنندگان با مصرف گوشت آن آنتی بیوتیک را دریافت می‌کنند و زمینه خطر مقاوم‌سازی به آنتی بیوتیک در آنها از بین می‌رود.

وی در پایان گفت: حال من شرکت دانش‌بنیان، استارت‌آپ و شتاب‌دهنده این واکسن را طراحی کرده‌ام. از نظر عملی نیز مجوز آن را گرفته‌ام، اما نمی‌توانم فرهنگ‌سازی کنم، زیرا در همه دنیا کار فرهنگ‌سازی برعهده دولت است. دولت‌ها با روش‌های مختلف آموزشی و وضع قوانین استفاده از این محصولات را فرهنگ‌سازی می‌کنند. دولت ایران نیز باید به این مسئله ورود پیدا کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تن ماهی و رب گوجه چند درصد گران می‌شود؟
  • ۸۰۳ میلیون دلار محصولات شیلاتی از مازندران صادر شد
  • ۷۰ درصد پنبه کشور در گلستان تولید می شود
  • شرکت‌های دانش‌بنیان صنایع معدنی گرد هم می‌آیند
  • گلایه از وضعیت شتاب‌دهی در حوزه زیست فناوری/اخذمجوزها محصول را منقضی می‌کند
  • پیش بینی تولید بیش از ۸۰۰۰۰ تن محصول گندم از شهر خوشه‌های طلایی
  • ارائه ۵ محصول زنجیره ارزش راهبردی استان کرمان در نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴
  • آشنایی با کابل نسوز
  • خسارت خشکسالی به ۱۴۰ هزار هکتار محصول گندم بوشهر
  • اطلاعات پروژه جدید بهمن دیزل