Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-27@03:02:19 GMT

باید به دنبال وقف قرآنی درآمدزا باشیم

تاریخ انتشار: ۱۳ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۰۶۶۵۴

باید به دنبال وقف قرآنی درآمدزا باشیم

به گزارش خبرنگار مهر، نشست تخصصی کارآفرینی اشتغال و خودباوری در زمینه مؤسسات قرآنی با حضور علیرضا شاهسونی مدیر مؤسسه قرآنی بیت الاحزان حضرت زهرا (س) برگزار شد.

شاهسونی ضمن تسلیت به مناسبت ایام سوگواری عزاداری ایام حسینی (ع) گفت: ما در بحث فعالیت اقتصادی در دو حوزه می‌توانیم اظهار نظر کنیم؛ یکی در حوزه فرهنگ و تولیدات فرهنگی و دیگری در حوزه تولیدات غیر فرهنگی.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حوزه تولیدات فرهنگی دامنه وسیعی دارد و کسی با تولید محصولات فرهنگی مخالفتی نمی‌کند چرا که محصولات فرهنگی جزو ابزار کاری نیز بشمار می‌رود. به عنوان مثال نشر کتاب و تولید نرم افزارهای قرآنی جز ابزار کار مؤسسات قرآنی است که باید تولید شود. که اگر بوسیله مؤسسات این محصولات تولید شود هم اصولی‌تر و هم فاخر تر خواهد بود و افرادی دست اندرکارند که از جامعه قرآنی می‌باشند.

وی ضمن اشاره به اینکه امروزه پوشاک نیز از تولیدات فرهنگی محسوب می‌شود، ادامه داد: یکی از مسائلی که جامعه از آن رنج می‌برد، بحث تولیدات فرهنگی در زمینه پوشاک است که اگر با دید فرهنگی به آن نگاه کنیم چه کسی شایسته تراز مؤسسات قرآنی می‌تواند آن را پیش ببرد؟

مدیر مؤسسه بیت الاحزان با اشاره به تولیدات غیر فرهنگی در سایر بخش‌ها گفت: ممکن است بعضی با ورود مؤسسات به بخش اقتصادی مخالف باشند، اما اگر بخواهند مؤسسات ورود کنند نحوه ورود آنها حائز اهمیت می‌شود. مؤسسات با آگاهی از شرایط و معیارهای مشخص و ضوابط منعی در ورود حوزه اقتصادی ندارند. خیلی از این شرایط همان فعالیت‌های عمومی یک کسب و کار خواهد بود که هر کسی که بخواهد وارد تولید شود آن را باید دارا باشد. آگاهی و تجربه و تخصص در زمینه کاری مواردی است که افراد باید آن را دارا باشند. گاهی اوقات مؤسسه‌ای وارد یک مقوله اقتصادی می‌شود و در زمینه اقتصادی شکست می‌خورد و آن شکست منجر به شکست در فعالیت فرهنگی و دینی می‌شود. سوالی که مطرح می‌شود این است که آیا مؤسسه‌ای که تجربه و تخصص مورد نیاز ندارد می‌تواند موفق باشد؟ هر کس دیگری غیر از مؤسسه قرآنی هم بود و با تجربه کم وارد می‌شد شکست می‌خورد. بنابراین شرط اولیه برای ورود به عرصه اقتصادی این است که باید صاحب تجربه و تخصص و توانایی در آن حوزه بود.

شاهسونی با تاکید بر اینکه باید به دنبال وقف قرآنی درآمدزا باشیم، تصریح کرد: ما در حال حاضر وقف‌های درآمدزا خیلی کم داریم اگر وقفی باشد یک منزل برای فعالیت‌های قرآنی وقف شده است اما از قدیم زمین‌های کشاورزی زیادی وقف امام حسین (ع) شده و چقدر خوب است اگر ما در خصوص وقف‌های قرآنی درآمدزا صحبت کنیم. توصیه ام به شعب بیت الاحزان رفتن به سمت و سوی وقف‌های قرآنی درآمدزا است. در حال حاضر استقبال عمومی از فعالیت‌های اقتصادی خوب بوده است و مردم اطمینان و اعتماد بیشتری به مؤسسات قرآنی و مردمی دارند.

وی با تأکید بر اینکه عدم اختلاط فعالیت‌های فرهنگی و اقتصادی ادامه داد: تداخلی در فعالیت‌های اقتصادی و آموزشی، فرهنگی نباید ایجاد شود یعنی فعالیت‌های اقتصادی باید مجزا از بخش فرهنگی باشد. گوییا که دو مؤسسه در کنار هم فعالیت کنند، که یک مؤسسه درآمدهای خود را به مؤسسه دیگر تزریق می‌کند خود ما در این زمینه تجربیات خوبی داشتیم. به عنوان مؤسسه‌ای که در این زمینه تجربیاتی داشته‌ایم باید بگویم در زمانی به دنبال فعالیت‌های زودبازده رفتیم و آموزش دیدیم اما وقتی متوجه شدیم به فعالیت‌های آموزشی ضربه میزند آن را قطع کردیم تا زمانی که مدیریت این دو را جدا کردیم. مدیر آموزش از فعالیت‌های مدیر اقتصاد خبر ندارد و تنها تمرکزش در بخش آموزش است و این باعث بهبود شرایط کاری می‌شود.

شاهسونی با اشاره با بیان اینکه مشکلی برای مؤسسات به وجود نمی‌آید، تصریح کرد: اگر مؤسسات به فعالیت‌های اقتصادی نیز توجه کنند به منویات مقام معظم رهبری جامعه عمل نیز پوشانده‌اند چون مؤسسات از جهاتی توانمندی و اعتبار خاص خودشان را دارند و تولیت خاصی در بین مردم و جامعه دارند. اینها شرایطی است که موقعیت خوبی در فعالیت‌های اقتصادی کسب کنند. به عنوان مثال مؤسسه بیت الاحزان در زمینه باغداری وارد شده است و مردم رغبت بیشتری در تهیه محصولات کشاورزی به جهت تبرک نام حضرت زهرا (س) و قرآن دارند و یا کارگاه تیرچه بلوکی که ما برای قطعات ساختمان سازی احداث کردیم. اگر مؤسسات صحیح و درست از ظرفیت و پتانسیل اعتباری خود استفاده کنند می‌توانند از نظر اقتصادی هم بصورت عالی بهره ببرند به شرطی که هم تخصص مد نظر باشد و هم تفکیک بخش اقتصاد از بخش فرهنگی صورت گیرد.

شاهسونی با تاکید براینکه اشتباه رایجی است که مدیر آموزش مدیر اقتصادی یک مؤسسه هم باشد، عنوان کرد: اگر مدیر مؤسسه نه تنها بر بخش آموزش تسلط داشته باشد بلکه بخش اقتصاد مؤسسه را هم مدیریت کند باعث می‌شود مؤسسه فعالیت‌های قرآنی را از دست بدهد اما اگر مدیر مؤسسه خودش را شخصاً درگیر نکند و از اعتبار مجموعه استفاده کند تا افراد متخصص بتوانند بهره وری لازم را داشته باشند قطعاً افق روشن‌تری در انتظار مؤسسات قرآنی خواهد بود.

وی با بیان مثالی در خصوص مؤسسه بیت الاحزان گفت: مثال ساده اش دفتر زیارتی که مؤسسه بیت الاحزان راه اندازی کرده است و سالانه ۱۰ الی ۱۵ هزار نفر به مشهد اعزام می‌کند. در این فعالیت تقریباً درصد دخل و تصرفم به عنوان یک مدیر یک درصد است و کلیه فعالیت‌هایی که انجام می‌شود به بخش دیگری سپرده ام و فقط جنبه نظارتی دارم. می‌توانم بگویم یکی از پشتوانه‌های مؤسسه و فعالیت‌های قرآنی شکل گرفته در این مؤسسه همین دفتر زیارتی بوده است و قطع یقین که اگر چنین فعالیتی برای مؤسسه بیت الاحزان رقم نمی‌خورد این مؤسسه نیز به سرنوشت بسیاری دیگر از مؤسسات که گاهاً دچار رکود و تعطیلی شده‌اند پیش می‌رفت مؤسسه اگر فعالیت‌هایش افزایش نداشته باشد، کاسته هم نشده است و علت آن بازوهای اقتصادی مؤسسه از جمله دفتر زیارتی است.

وی ادامه داد: بعضی میگویند مردم وقتی می‌بینند مؤسسه سراغ اقتصاد رفته کمک‌های مردمی کاسته می‌شود اما من میگویم این‌طور نیست. به عنوان مثال شرکت‌های آستان قدس زیاد داریم در حالی که نه تنها اعتماد مردم کاسته نشده بلکه نذر و نذورات به حضرت سلطان علی ابن موسی الرضا (ع) همچنان ادامه دارد. وقتی مردم ببینند که مؤسسه‌ای پابرجاست، اطمینان و اعتماد بیشتری به آن می‌کنند.

مدیر مؤسسه بیت الاحزان حضرت زهرا (س) در خصوص حمایت‌های دولت افزود: در اینکه دولت باید مادی و معنوی حمایت کند شکی نیست اما اینکه دولت تمام و کمال هزینه‌های مؤسسات مردمی را تأمین کند، درست نیست چرا که پویایی و تکاپو از دست می‌رود و ما نهادهایی را دیدیم که دولت هزینه آنها را داده و در پایان نیز خروجی مناسبی نداشته‌اند. در واقع دولت اگر حمایت‌های معنوی خود را تمام و کمال داشته باشد شاید دیگر نیاز به حمایت مادی دولت هم نباشد.

کد خبر 4709025

منبع: مهر

کلیدواژه: فعالیت های قرآنی آستان قدس موسسه قرآنی امام حسین ع کنفرانس بین المللی معرفی کتاب فعالیت های قرآنی عاشورا نشست علمی ماه محرم کربلا پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی علوم انسانی اسلامی مباهله امام موسی صدر سازمان تبلیغات اسلامی فلسفه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۰۶۶۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور موسسه نیکوکاری کنترل سرطان ایرانیان در نمایشگاه سلامت

به گزارش خبرگزاری مهر، هفته سلامت ۱۴۰۳ (یکم تا هفتم اردیبهشت) با شعار «سلامت خانواده و مردمی سازی سلامت»، برگزار می‌شود.

همزمان با شروع هفته سلامت، نمایشگاهی با همین عنوان در پارک لاله تهران برپا شد که نهادها و مؤسسات و بخش‌های مختلفی، در این نمایشگاه غرفه دارند.

مؤسسه نیکوکاری کنترل سرطان ایرانیان (مکسا)، یکی از مؤسسات فعال در حوزه سرطان است که با هدف خدمت به بیماران مبتلا به سرطان در کشور، مشغول فعالیت است.

برپایی غرفه مکسا در نمایشگاه سلامت

کارشناسان مؤسسه نیکوکاری کنترل سرطان ایرانیان با حضور در غرفه مکسا در پارک لاله که به مناسبت هفته سلامت برپا شده است به سوالات شهروندان پاسخ می‌دهند.

این مؤسسه در روزهای هفته سلامت، با حضور کارشناسان مختلف، پاسخگوی مراجعان بوده است.

حضور مسئول مددکاری بخش طب تسکینی

در روز دوم نمایشگاه که با عنوان سلامت زمین و خانواده نامگذاری شده است، لیلا یار محمدی مسئول مددکاری مؤسسه نیکوکاری کنترل سرطان ایرانیان، با حضور در غرفه مکسا، پاسخگوی مراجعان بوده.

نمایشگاه هفته سلامت تا هفتم اردیبهشت ادامه دارد.

کد خبر 6088148 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • علمداران اجتماعی به‌دنبال گره گشایی مشکلات اجتماعی توسط مردم است
  • مأموریت ویژه جامعه قرآنی ارتقای ظرفیت‌های معنوی کشور است
  • حمله به اسرائیل عظمت ایران را نشان داد
  • توسعه فعالیت‌های فرهنگی و قرآنی برای مدد جویان کمیته امداد امام خمینی (ره)
  • همه باید همدل و متحد به دنبال موفقیت تراکتور باشیم
  • حضور موسسه نیکوکاری کنترل سرطان ایرانیان در نمایشگاه سلامت
  • تجلیل از مؤسسات خیریه، گروه‌های جهادی و مراکز نیکوکاری فارس
  • کتابخانه‌های کشور به یک مرکز فرهنگی اجتماعی تبدیل شده‌اند
  • اجرای طرح "مسجد، پایگاه قرآنی" در ۱۰۲ کانون فرهنگی هنری همدان
  • وزیر ارشاد از ابلاغ مصوبه برپایی بازار هنر ایران خبر داد