Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- افزایش بهره‌وری نیروی انسانی باعث ایجاد ارزش افزوده، کاهش تورم و بهبود سطح زندگی کارگری و افزایش رفاه در جامعه می‌شود. وضعیت نابه سامان کاری در ادارات و نهاد‌های دولتی که در هر روز گاهی کمتر از یک ساعت کار مفید دارند به ما نشان می‌دهد که باید بنگاه‌های دولتی به بخش خصوصی واگذار شوند تا بتوان میزان بهره‌وری را افزایش داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تاریخ انتشار: 11:02 - 13 شهريور 1398 - کد خبر: ۵۴۷۱۰۸

به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان، یک اینفوگرافی درباره کشور‌هایی با بیشترین ساعات کاری در فضای مجازی منتشر شد که در آن ۱۶ کشورِ دارای بیشترین ساعات کاری نمایش داده شده است. در این میان نکته قابل توجه این اینفوگرافی حضور نام کشورمان در جایگاه چهارم کشور‌های دارای بیشترین ساعات کاری بود. بالاتر از ایران کلمبیا، ترکیه و مکزیک قراردارند. جالب است که بدانید آلمان با ۲۶ ساعت کار در هفته کمترین ساعات کاری را دارد. حالا این سوال به وجود می‌آید که آیا ساعات کار زیاد، به بیشتر شدن بهره وری کمک می‌کند یانه؟


نگاهی به آمار‌ها نشان می‌دهد این روند گاه حالت معکوس دارد و آنچه مهم است بهره وری بالا و ساعت کارمفید است، نه میزان ساعت حضور زیاد در محل کار. امروز سعی کرده‌ایم با مقایسه ساعات کاری در کشور‌های مختلف با مقدار بهره‌وری آنها، در این باره صحبت کنیم.


تعریف میانگین ساعات کاری
میانگین ساعات کار طبق تعریف سازمان همکاری‌های اقتصادی و توسعه (OECD)، یعنی کل تعداد ساعات کاری یک فرد در طول یک سال، تقسیم بر میانگین تعداد افراد شاغل در آن سال. ساعت کاری واقعی، ساعات منظم شغل‌های تمام وقت و نیمه وقت، اضافه‌کاری همراه با دستمزد یا بدون دستمزد و شغل‌های دوم را در برمی‌گیرد و تعطیلات رسمی، مرخصی‌های استحقاقی سالانه، مرخصی استعلاجی و مرخصی زایمان، توقف مشاغل فصلی و تعطیلی‌های ناگهانی به دلیل شرایط آب‌وهوایی را لحاظ نمی‌کند.


کشور‌هایی با کمترین ساعات کاری
از میان ۳۷ کشور بررسی شده، آلمانی‌ها هم اکنون کمترین ساعات کاری را دارند. آخرین گزارش چشم‌انداز اشتغال سازمان همکاری‌های اقتصادی و توسعه که در سال ۲۰۱۷ منتشر شده، حاکی از آن است که میانگین ساعات کاری در آلمان به‌صورت سالانه ۱۳۶۳ ساعت است (معادل ۲۶ ساعت در هفته) بریتانیایی‌ها به‌طور میانگین هزار و ۶۷۶ ساعت در سال کار می‌کنند که معادل ۳۲ ساعت در هفته است. همچنین شهروندان هلند، نروژ، دانمارک و فرانسه به سمت کاهش ساعات کاری می‌روند. کشور ما با قرار گرفتن در طیف کشور‌هایی با ساعات کاری بالای ۴۲ ساعت در هفته، یکی از رکورددار‌های ساعات کاری زیاد در دنیاست. کشور‌هایی مانند سنگاپور، عربستان سعودی، ترکیه، بنگلادش و پاکستان از این منظر وضعیتی مشابه کشور ایران دارند، در مقابل این آمار، کشور‌هایی مانند استرالیا یا ایتالیا این میزان ساعت کاری را به زیر ۴۰ ساعت یا متوسط ۳۳ ساعت در هفته برای نیرو‌های کار رسانده‌اند. به عبارت دیگر، این کشور‌ها تلاش کرده‌اند به‌جای ماندگار کردن کارمندان بر سر کار‌های رسمی غیررسمی، بهره‌وری وظایف محول شده را افزایش دهند و از زمان کار بکاهند.


بهره‌وری کمتر از افغانستان!
آمار سالانه ساعات کار مفید ایران در مقایسه با کشور‌های ترکیه، افغانستان و پاکستان خیلی جالب توجه است. ساعات کار مفید سالانه در ترکیه ۱۳۳۰ساعت، در پاکستان ۱۱۰۰ ساعت و در افغانستان ۹۵۰ ساعت برآورد شده است که در مقایسه با ایران (۸۰۰ ساعت) شرایط مناسب‌تری دارند. البته وضعیت ایران در مقایسه با کشور‌های کویت و عربستان بهتر است. این کشور‌ها به ترتیب با ۶۰۰ و ۷۲۰ ساعت کار مفید سالانه پس از ایران قرار گرفته‌اند. آمار ساعات کاری ایران مجموع ساعات کاری مفید دو بخش خصوصی و دولتی در ایران است. طبق یکی از گزارش‌ها متوسط ساعات کار روزانه مفید در بخش دولتی در خوش بینانه‌ترین حالت دو ساعت است! در عین حال مرکز آمار این عدد را هفت ساعت در هفته می‌داند، این آمار زمانی تکان دهنده‌تر می‌شود که بدانیم اقتصاد ایران به شدت دولتی است. با توجه به این آمار، می‌توانیم بخش مهمی از عقب‌ماندگی اقتصادی ایران را به ساعات غیرمفید کاری ارتباط دهیم، به این صورت که اگر نیروی کار به میزان کافی کار روزانه خود را به هر دلیلی انجام ندهد، نظام تولیدی کشور صدمه می‌بیند و بسیاری از بخش‌های دیگر را دچار مشکل می‌کند.


لزوم خصوصی سازی
نیروی کار یکی از مهم‌ترین عوامل تولید در چرخه تولید به حساب می‌آید و براساس تحقیقات انجام شده در کشورمان، مهم‌ترین عامل تولید نیروی انسانی است و میزان اتکای کارفرما به نیروی کار از سرمایه بیشتر است؛ بنابراین درک عمیق بهر‌ه‌وری نیروی انسانی و شناخت عوامل موثر بر آن از اهمیت فراوان برخوردار است. افزایش بهره‌وری نیروی انسانی باعث ایجاد ارزش افزوده، کاهش تورم و بهبود سطح زندگی کارگری و افزایش رفاه در جامعه می‌شود. وضعیت نابه سامان کاری در ادارات و نهاد‌های دولتی که در هر روز گاهی کمتر از یک ساعت کار مفید دارند به ما نشان می‌دهد که باید بنگاه‌های دولتی به بخش خصوصی واگذار شوند تا بتوان میزان بهره وری را افزایش داد.


منبع: روزنامه خراسان
انتهای پیام/

خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: ساعت کاری مفید اداره دو ساعت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۰۶۹۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعطیلی پنجشنبه‌ها منجر به کاهش حقوق می شود؟+ جزئیات

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی گفت: با تصویب طرح تعطیلی پنجشنبه‌ها کاهشی در میزان حقوق‌های پرداختی نخواهیم داشت و یکی از ویژگی‌های این طرح این است که ساعات اضافه کاری به نفع کارکنان باشد.

علی اکبر بسطامی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در رابطه با طرح تعطیلی پنجشنبه‌ها اظهار کرد: لایحه دولت در مورد کم کردن ساعت کار کارکنان دولت و در جهت تعالی خانواده بود تا کارمندان دولت، سازمان‌ها و نهادها بتوانند در کنار خانواده‌هایشان باشند و در این طرح ۴۴ ساعت را به ۴۰ ساعت کار با هماهنگی دولت تقلیل دادیم و قرار شد در هفته دو روز تعطیل شود.

وی افزود: در ابتدا نظر ما این بود که روزهای شنبه را همزمان با دیگر نقاط جهان تعطیل کنیم تا از نظر مبادلات اقتصادی هماهنگی داشته باشیم، اما به دلایلی تصمیم گرفته شد که این کار انجام نشود و به سمت این برگشتیم که در هفته دو روز تعطیل باشد.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در نهایت مطابق این طرح ۴۶ ساعت به ۴۲ ساعت تقلیل داده شد و قرار شد کارکنان ۵ روز در هفته کار کنند تا هم کارکنان بتوانند در کنار خانواده خود باشند و هم راندمان کاری بالا برود و اثرگذاری کار بیشتر شود و این نگاهی بود که دولت و مجلس به این موضوع داشت؛ در نهایت باید دید نظر نهایی صحن در مورد این طرح چیست.

بسطامی در پاسخ به این پرسش که آیا این طرح در مجلس یازدهم تصویب خواهد شد یا خیر، گفت: لوایح بسیار زیادی در نوبت هستند و بستگی دارد که در زمان اندک باقی مانده نمایندگان با توجه به مطالبه افکار عمومی به این موضوع بپردازند یا خیر، اگرچه تلاش ما در مجلس این است که این طرح در هفته‌های آینده در دستور کار قرار بگیرد و تصویب شود.

وی تاکید کرد: با تصویب این طرح کاهشی در میزان حقوق‌های پرداختی نخواهیم داشت و یکی از ویژگی‌های این طرح این است که ساعات اضافه کاری به نفع کارکنان باشد یعنی به نرخ ساعات کاری اضافه خواهد بود که از حقوق مستمری که قبلاً می‌گرفتند بالاتر است و این به نفع کارکنان دولت خواهد بود.

کد خبر 749971

دیگر خبرها

  • خبر مهم برای معلمان غیردولتی؛‌ کاهش محسوس ساعات کاری در هفته با بیمه کامل
  • سریلانکا به سرمایه‌گذاران ایرانی زمین دولتی می‌دهد
  • تعطیلی پنجشنبه‌ها منجر به کاهش حقوق می شود؟+ جزئیات
  • بخش خصوصی؛ضدتحریم،ارزآور
  • بخش خصوصی؛ ضد تحریم، ارزآور
  • وضعیت جوی قم در ۲۴ ساعت آینده
  • ظرفیت نیروگاه‌ها پاسخگوی نیاز کشور در فصل تابستان نیست
  • تغییر ساعت پخش در شبکه تماشا
  • بودجه فرهنگی ایران نصف شاخص بین‌المللی است / موازی‌کاری فرهنگی داریم!
  • کارگران هم مشمول «کاهش ساعت کاری» می‌شوند؟