Web Analytics Made Easy - Statcounter

میرمحمدی گفت: ما در کشور قانون داریم و همین قانون مشخص کرده است که ازدواج پایین تر از سن مشخصی جرم است و مجرمان تحت تعقیب کیفری قرار می گیرند، باید به نوعی به قانون تمکین کنند، همانگونه که با تذکر و ورود مسئولان در همین قضیه موضوع جمع شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری در گفتگوی اختصاصی با پایگاه تحلیل و اطلاع رسانی صبح زاگرس؛ به جزئیات بیشتری راجع به ازدواج دختربچه بهمئی و محکوم کردن چنین سنت هایی در جامعه امروزی پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حجت الاسلام علی فتح میرمحمدی تصریح کرد:ما هم مثل شما از طریق سایت ها و فضای مجازی متوجه موضوع شدیم و موضوع را از طریق فرمانداری و بعضی از مسئولان محلی پیگیری کردیم .

وی افزود: به هر حال این موضوع صحت داشت، موضوع عقد بود و ازدواج صورت نگرفته بود ؛معمولا در مناطق عشایری در گذشته همچنین عرفی وجود داشت.

حجت الاسلام میرمحمدی با بیان اینکه درست یا غلط بودن این عرف باید جای دیگر بحث و بررسی شود، گفت: الان جامعه امروز این مسأله را بر نمی تابد و نمی پذیرد و ازدواج دختر در سن پایین ظلم به دختران است.

وی خاطرنشان کرد: به نوعی باید بزرگترها مداخله کنند و مسئولان به هوش باشند ؛ما این مشکل را گاهی در سراسر کشور هم مشاهده می کنیم، اگر به ثبت احوال هم مراجعه کنید و به شما در این راستا اطلاعاتی دهند، در سراسر کشور ازدواج های اینچنینی زیر 10 تا 15 سال وجود دارد.

 مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری ادامه داد:این موضوع رسانه ای شده است و سر وصدا ایجاد کرد و واکنش ها هم در سطح خارج از استان گسترده و زیاد بود.

حجت الاسلام میرمحمدی گفت:چیزی که ما پیگیری کردیم، خانوده ها احضار شدند و آنجا طبق گفته های مسئولان قضایی با توجه به اینکه عقد زیر 13 سال یک جرم است، عقد باطل شده، چون صیغه موقت محرمیت داشتند.

وی افزود: باید این موضوع به صورت جدی دنبال شود و کار فرهنگی صورت گیرد ، ائمه جمعه و جماعات و افراد فرهنگی در این زمینه مسئولیت سنگینی دارند تا با این پدیده مبارزه کنند ؛انشا الله از این به بعد شاهد چنین اخباری در سطح استان نباشیم.

حجت الاسلام میرمحمدی گفت:ما در کشور قانون داریم و همین قانون مشخص کرده است که ازدواج پایین تر از سن مشخصی جرم است و مجرمان تحت تعقیب کیفری قرار می گیرند، باید به نوعی به قانون تمکین کنند، همانگونه که با تذکر و ورود مسئولان در همین قضیه موضوع جمع شد.

وی افزود:دختر و پسری که قصد ازدواج دارند باید بالغ / بالغه و رشید/ رشیده باشند در واقع این شرایط تنها بلوغ جنسی نیست بلکه بلوغ فکری و عقلی هم هست.

مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری خاطرنشان کرد:یعنی در عرف جامعه کسی این را نمی پذیرد که دانش آموزی که به مدرسه ابتدایی می رود یا دنبال سرگرمی و بازی کودکانه باشد، به او تحمیل کنند که ازدواج کند، حتی ممکن است کودک فکر کند مسئله ازدواج یک بازی است که انجام می گیرد.

حجت الاسلام میرمحمدی افزود: بزرگتر ها باید این موضوع را درنظر بگیرند ؛در حال حاضر فکر نکنم کسی در جامعه ما باشد که نفهمد این امر امر اشتباهی است.

وی گفت: در گذشته در جامعه عشایری یک سری رسومات بود تحت عنوان "نشان کردن". یعنی خانواده های زوجین می آمدند و  یک نشان و یا کاغذی بین دو خانواده می نوشتند، تا این بچه ها بزرگ شوند با هم ازدواج کنند ؛خیلی وقت ها بزرگ می شدند و همدیگر را نمی خواستند، هر چند خیلی از موارد هم این وصلت ها در بزرگسالی شکل می گرفت.

وی افزود: الان این رسم خیلی کمرنگ شده است و درجامعه ما به حد صفر رسیده است و واکنش هایی که الان می بینید، نشان از این است که کار فرهنگی انجام گرفت ،آگاهی و اطلاعی رسانی صورت گرفت و اگر این واکنش ها نبود، ما می توانستیم ادعا کنیم که مثلا یا مردم آگاه نیستند و یا کاری انجام نشده است، این اقدام ها نشان واضح و روشنی از این است که در حال حاضر جامعه اینگونه رسوم را بر نمی تابد .

حجت الاسلام میر محمدی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار صبح زاگرس در مورد تاکید مقام معظم رهبری در سفر دهه 70 به استان، راجع به جلوگیری از ظلم به زنان در این مناطق، گفت: بحث مورد تاکید رهبر انقلاب در آن سفر، بحث خون بستی زنان بود که در گذشته های دور در استان ما وجود داشت اما در حال حاضر این موضوع در استان ما وجود ندارد.

وی تصریح کرد:البته یکسری موارد هستند که ما نمی توانیم در مورد آنها قضاوت کنیم، شما از کجا میدانید که چه اتفاقاتی افتاد و یا منظور این خانواده ها از ازدواج چه بود؟یکسری مباحث هست که نیاز به گفتن نیست.

مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری با بیان اینکه ازدواج های تحمیلی به معنایی که در گذشته وجود داشت، الان وجود ندارد، گفت: در حال حاضر زنان آزادی عمل بسیار زیادی دارند و  پسران هم آزادی عملی خوبی ندارند و هیچکس نمی تواند ازدواجی را به آنها تحمیل کند ؛در این سالها ندیدم مورد خاصی را که به شخصی گفته باشند باید با فلان نفر ازدواج کنی.

حجت الاسلام میر محمدی در ادامه گفت:البته موارد خاصی هست که قابل باز شدن و مطرح شدن نیست، بعضی وقت ها مطالب منتشر شده در رسانه ها با واقعیت منطبق نیست یعنی کُنه موضوع را نمی دانند بعنوان نمونه همین بنده خدا را گفتند 30 ساله در صورتی که پسری 22 ساله است.

وی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار ما مبنی بر اینکه بحث ازدواج دختران با سن کم سال گذشته در مقطعی در سطح استان مطرح شد اما عده ای از مسئولان به دنبال پاک کردن صورت مسئله، این موضوع را تکذیب کردند و الان دیدیم دوباره موضوع تکرار شد، گفت:جامعه بدون آسیب وجود ندارد،آیا می توان گفت  که در جامعه های جهان اول از این موضوعات نیست؟هر جا نگاه کنید آسیب هست و در کنار این همه ازدواج اصولی ممکن است یک مورد ازدواج اینچنینی هم باشد ؛بحث این است که ببینیم واکنش مسئولان به موضوع چگونه است .

حجت الاسلام میر محمدی افزود:ازدواج های تحمیلی ممکن است محصول عوامل دیگری باشند و این موضوع باید بررسی شود، این موضوع تک عاملی که نیست و باید عوامل دیگر هم در کنار این موضوع دیده شود.

وی گفت:وقتی قانون روی این موضوعات حساس است و فضای مجازی به موضوع می پردازد، به هرحال اتفاقی مبارک و میمون است و جای شکر باقی است و نباید این زحمات نادیده گرفته شود، امیدواریم که هر چه جلوتر رویم، این مشکلات کمتر شود .

مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری در واکنش به این سوال که فضای مجازی در حال حاضر به گونه ای رقم خورد که نام استان کهگیلویه و بویراحمد را با آسیب های اجتماعی می شناسند،گفت:ما خوبی های زیادی داریم، استان ما را به استان شهید پرور، غیور، نفت خیز،دارای منابع آب، جنگل و کوه های سربه فلک کشیده و رودهای روان می شناسند و اینگونه نیست که بگوییم استان ما تنها با چنین موضوعاتی شناخته شده است.

وی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار صبح زاگرس مبنی بر اینکه امور فرهنگی استانداری در زمینه مقابله با چنین پدیده هایی چه برنامه هایی دارد؟ با بیان اینکه کار ما سیاست گذاری و نظارت است و کار اجرایی انجام نمی دهیم، گفت:ما دنبال همسان سازی و اصولی کردن ازدواج ها هستیم. ما مراکز مشاوره تاسیس کردیم و رایگان مشاوره می دهیم.

حجت الاسلام میرمحمدی در پایان گفت:ما مراکز ثبت ازدواج را به نوعی اجبار به گذراندن دوره آموزشی مشاوره قبل از ازدواج زوجین کردیم و با کمک ادارات بهزیستی ، ارشاد، دانشگاه علوم پزشکی و سازمان های مردم نهاد در حال فرهنگ سازی و مبارزه با آسیب های اجتماعی در سطح استان هستیم.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۰۷۰۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همه دعوتند؛ مراسم «ستاره‌های دختران کُرد زمین» در سنندج

همزمان با دهه کرامت و روز دختر روز دوشنبه ۲۴ اردیبهشت ماه مراسمی با عنوان «ستاره‌های دختران کُرد زمین» در سنندج برگزار می‌شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، حجت‌الاسلام برومند رازیانی ظهر امروز در جلسه قرارگاه رسانه‌ای فضای مجازی با موضوع روز دختر که در صداوسیمای کردستان برگزار شد، اظهار داشت: هر نوع رویداد و برنامه‌ای که پیوست رسانه ای داشته باشد، بازخورد و  ضریب خوبی در سطح جامعه خواهد داشت.

وی گفت: به مناسبت دهه کرامت و روز دختر روز دوشنبه 24 اردیبهشت ماه مراسمی با عنوان «ستاره‌های دختران کُرد زمین» در سنندج برگزار می‌شود که برنامه‌ای چند بعدی و پرمحتوا و مناسب تمام رده‌های سنی است و صرفاً یک جشن و هیاهوی شاد نیست.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان کردستان با بیان اینکه این جشن با استفاده از ظرفیت‌های بومی و چهره‌های توانمند ملی اجرا می‌شود، افزود: اجرای سرود دختر ایران، دف نوازی، موسیقی، استندآپ بومی و ملی و برنامه ویژه کودکان از جمله برنامه‌های این مراسم خواهد بود.

وی با ذکر اینکه تعدادی از بازیگران «نون.خ» نیز در این مراسم حضور پیدا خواهند کرد، عنوان کرد: در پایان به قید قرعه جوایزی به شرکت‌کنندگان اهدا خواهد شد، از همه مردم برای حضور باشکوه در این جشن دعوت می‌شود تا بلکه آئیینی در شأن و کرامت دختران این دیار برگزار کنیم.

رازیانی خواستار فضاسازی شهری و پوشش کامل رسانه‌ای شد و ابراز داشت: امیدواریم با همراهی سایر دستگاه‌ها بتوانیم برنامه باشکوهی برگزار کنیم.

ضرورت هویت‌سازی و الگوسازی زنان موفق 

آمنه غلام‌ویسی، مدیرکل ورزش و جوانان استان کردستان نیز در این جلسه به وضعیت زنان قبل و بعد از اسلام اشاره و اظهار داشت:  دشمنان ایران و اسلام برای ضربه به خانواده و زنان ایرانی هجوم آورده و متأسفانه در تلاش برای گرفتن هویت زن و‌ دختر ایرانی هستند.

وی گفت: هیچ زن و دختری در دنیا به اندازه زن و‌ دختر ایران جایگاه و حرمت ندارد و خوشبختانه دختران در میان خانواده‌ها بسیار مورد توجه و ارزشمند هستند اما غربی‌ها اجازه شناسایی هویت زن و دختر ایرانی را نمی‌دهند و با القا کردن زن درجه پایین و تبلیغات منفی؛ سبک زندگی اسلامی، پوشش حجاب، فرهنگ و لباس را زیر سؤال برده و زنان را مجبور می‌کنند علی‌رغم میل باطنی از ارزش‌های خود دست بکشند.

مدیرکل ورزش و جوانان استان کردستان با بیان اینکه دشمنان در فضای مجازی دنبال رواج بی‌بندوباری و بدحجابی هستند، تصریح کرد: زنان باید بسیار مراقب و فریب توطئه‌های آنان را نخورند، حمله به هویت زن کُرد از دسیسه‌های بدخواهان است، آنان بنیان و وخانواده‌های ایرانی را مورد حمله قرار داده تا به اهداف شوم خود برسند.

غلام‌ویسی بر ضرورت تولید محتوا و الگوسازی و استفاده در جامعه تأکید کرد و افزود: دختران و زنانی در روستاهای دور افتاده استان هستند که مستعد و توانمندی‌های زیادی دارند، بنابراین می‌توان اینها را به جامعه معرفی کرد. الگو سازی از دختر و زن کُرد بسیار مهم بوده و باید همه دستگاه‌ها در کنار صداوسیما و رسانه‌ها پای کار بیایند.

دانش‌آموزان با هویت و اصالت ایرانی آشنا شوند

عیسی فلاحی، معاون فرهنگی فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان نیز در این جلسه اظهار کرد: بیشتر کلید واژه‌ها باید در بحث هویت دینی و ملی باشد چراکه در بحران جامعه زنان و جوانان امروزه فراموشی هویت دینی و ملی است. 

وی گفت: هویت ما ابتدا از خانواده شروع می‌شود، وقتی پدران و مادران ما به دختر خود اجازه می‌دهند که در سطح جامعه با بی‌حجابی در جامعه حضور یابند قطعا طرح نور و صیانت جواب نمی‌دهد، لذا باید در سطح  خانواده الگو سازی و قانع شوند.

وی بر ضرورت الگوگیری و ترویج سبک زندگی اسلامی در سطح جامعه تأکید کرد و گفت: در این راستا چهره‌های ملی، فاخر و موفق جامعه که در کتاب‌ها نیز معرفی شده‌اند، به جامعه شناسانده و دانش‌آموزان را با هویت و اصالت ایرانی اسلامی آشنا کرد. 

معاون  ارشاد اسلامی استان کردستان تصریح کرد: متأسفانه در حوزه پرورشی کل دستگاه‌ها ضعیف عمل کرده و این خلاء در مدارس می‌لنگد، باید در بحث هویت ملی و الگو سازی زنان موفق در عرصه‌های تاریخی و اجتماعی تلاش بیشتری صورت گیرد و رسانه‌ها نیز ما را همراهی کنند.

آگاه‌سازی خانواده‌ها کلید واژه مقابله با آسیب‌های فضای مجازی

سرهنگ منصوری سرپرست پلیس فتای استان کردستان نیز در این جلسه با اشاره به تهدیدات و هجمه‌های دشمنان اظهار داشت: فضای مجازی علاوه بر محاسن و کارکردهای مفید آن موجب آسیب‌های بسیاری برای نسل جوان و دختران دارد، متأسفانه استفاده از فضای مجازی محدودیت زمانی و مکانی نداشته و استفاده از آن بسیار آسان است که طبق آمار روزانه 3 تا 7 ساعت دختران در این فضا حضور دارند.

وی خواستار آگاه‌سازی و ارتقای سوادرسانه خانواده‌ها شد و گفت: انتظار می‌رود که والدین فعالیت فرزندان خود در فضای مجازی را کنترل و هدیا کنند چراکه در صورت سهل‌انگاری، جرایم و مشکلات زیادی در این حوزه پیش‌روی آنان وجود دارد.

سرپرست پلیس فتای استان کردستان آگاه‌سازی خانواده‌ها را کلید واژه مقابله با آسیب‌های فضای مجازی ذکر کرد و افزود: در همین راستا کارگاه‌ها و کلاس‌های آموزشی مختلفی در طول سال برگزار می‌شود که امیدواریم خانواده‌ها همراهی کنند. آموزش و آگاه‌سازی بزرگترین و مؤثرترین راه است تا والدین بتوانند استفاده از فضای مجازی در خانواده خود را مدیریت کنند.

منصوری با یادآوری اینکه دشمنان با استفاده از بستر فضای مجازی دنبال ترویج بی‌بندوباری در جامعه هستند، بر ضرورت اقدامات پیشگیرانه تأکید کرد و بیان داشت:  آموزش و آگاه سازی والدین و جوانانمان می‌تواند تهدیدات این حوزه را کاهش دهد.

سبک زندگی دخترانه

لیلا حیدری، مشاور امور بانوان اداره کل آموزش و پرورش استان کردستان نیز در این جلسه اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران، ارزش بسیاری برای زن ایرانی و اسلامی نهاده و در این راستا ولادت حضرت فاطمه معصومه(س) را به عنوان روز دختر برای ارزش نهادن و اعتباری بخشی به دختران نام‌گذاری کرده است.

وی  افزود: به مناسبت گرامیداشت این ایام؛ برنامه‌های مختلفی اعم از دیدار دختران با استاندار کردستان، طرح سبک زندگی دخترانه، برنامه سبک و هویت دختران و محافل دختران در سطح استان برگزار خواهد شد.

حیدری تصریح کرد: پیشنهاد می‌شود هویت سازی و الگو سازی دختران در حوزه‌های علمی، آموزشی، هنری و ورزشی با پوشش بومی و‌ محلی و به منظور ترویج حجاب و عفاف در برنامه‌ها مدنظر قرار گیرد.

انتهای پیام/484/

دیگر خبرها

  • برگزاری مراسم روز دختر با حضور دختران دانشجو در حرم بانوی کرامت
  • همه دعوتند؛ مراسم «ستاره‌های دختران کُرد زمین» در سنندج
  • سبک زندگی ایرانی اسلامی باید ترویج شود/لزوم معرفی دختران موفق کرد
  • ۲۴ اردیبهشت سنندج میزبان جشن بزرگ «روز دختر» است
  • سریال «ماه شرف خانم» در سیمای مرکز کردستان تولید می‌شود
  • 900 برنامه ویژه برای بزرگداشت دهه کرامت/ جشن روز دختر در هزار شهر کشور
  • چرا نرخ طلاق در استان البرز بالاست؟
  • جدال پدر و دختر بر سر خواستگار آمریکایی | رضایت نمی‌دهم مگر به شرط...
  • برپایی جشن ازدواج ۲۳ پاسدار در سردشت
  • دست‌درازی به دختر خردسال توسط پدر | مادر با مفتول شوهرش را کشت!