Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-01@10:49:16 GMT

تبیین فلسفه عاشورا هدف اصلی عزاداری‌ها باشد

تاریخ انتشار: ۱۳ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۰۷۲۹۱

تبیین فلسفه عاشورا هدف اصلی عزاداری‌ها باشد

آیت الله «قربانعلی دری نجف آبادی» روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا، افزود: خمیرمایه نهضت عاشورا آمیختگی با عشق، آگاهی و بصیرت، ظلم ستیزی و ولایت پذیری دارد و تار و پود این نهضت عظیم با سیاست علوی و فاطمی عجین است.

وی اظهار داشت: واقعه عاشورا کانون نور و رحمت الهی و سرمایه ای از حریت و مردانگی است و امام حسین(ع) با شهادت خود پیام آزادی خواهی و شهادت در راه حق را جاودانه کرد و این ویژگی های مقدس باید در آیین های عزاداری به خوبی در جامعه تبیین شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نماینده ولی فقیه در استان مرکزی بیان کرد: پیام و فلسفه عاشورای حسینی دارای مضامین بلندی است که عزتمندی و اقتدار نظام اسلامی در دامان آن شکل گرفته است و این راه باید ادامه یابد.

فرهنگ عاشورا باید در جامعه نهادینه شود

نماینده ولی فقیه در استان مرکزی گفت: هر جلوه از واقعه عاشورا کلاس درس بزرگ آموزشی و تربیتی است و باید با راهبری درست آیین های سوگ، زمینه انتقال مفاهیم ناب و ارزش‏های انسانی و اسلامی را به اقشار مختلف مردم بیشتر فراهم کرد.

آیت الله دری نجف آبادی بیان کرد: باید تمهیداتی اندیشیده شود تا در ایام ماه های محرم و صفر ضمن برپایی عزاداری باشکوه برای حضرت سیدالشهدا(ع) آرمان ها و اهداف آن بزرگوار از قیام خونین عاشورا نیز برای اقشار مختلف مردم تشریح و تبیین شود.

وی اظهار داشت: ماه محرم ماه بیداری امت اسلام و آشنایی با فرهنگ ناب اسلام است و باید در کنار عزاداری برای سالار شهیدان، هدف آن بزرگوار از قیام خونین کربلا در جامعه تبیین شود.

امام جمعه اراک افزود: فرهنگ عاشورا سرمنشاء شکل گیری نهضت انقلاب اسلامی به وسیله امام خمینی(ره) است و امام راحل با پشتیبانی ملت مومن ایران با این فرهنگ مقدس توانستند حکومت اسلامی بر پایه موازین قرآن کریم و سیره اهل بیت(ع) را در جامعه نهادینه کنند و صیانت از آن نیز تنها با فرهنگ عاشورا امکانپذیر است و آحاد مردم و مسئولان باید به این مسئله مهم توجه ویژه داشته باشند.

ائمه جمعه رسالت سنگینی در انتقال فرهنگ عاشورا دارند

نماینده ولی فقیه در استان مرکزی گفت: ائمه جمعه و در مجموع جامعه روحانیان رسالت سنگینی در انتقال فرهنگ عاشورا و نهضت امام حسین(ع) دارند و باید از فرصت ایام عزاداری حضرت سیدالشهدا(ع) برای این امر مهم استفاده کنند. 

آیت الله دری نجف آبادی اظهار داشت: دشمنان نظام و مذهب مقدس تشیع با استفاده از فضای مجازی و شبکه های اجتماعی در صدد انتقال مفاهیم نادرست عاشورا در جهان هستند و در چنین شرایطی می طلبد روحانیان و ائمه جماعات با تجهیز به علوم و فناوری روز دنیا به خصوص در زمینه فضای مجازی، نسبت به انتقال فرهنگ عاشورا با بهره گیری از آثار بزرگانی همچون آیت الله شهید «مرتضی مطهری» و امام راحل اقدام کنند. 

وی افزود: نسل جوان و نوجوان آشنایی چندانی با فرهنگ عاشورا و نهضت حسینی(ع) ندارند و تمام ویژگی های محرم و امام حسین(ع) را در آیین های عزاداری می بینند، بنابراین جامعه روحانیان باید با نزدیک شدن به این نسل های آینده ساز، آرمان های حضرت سیدالشهدا(ع) از قبیل مقابله با ظلم و استبداد، ایثار و فداکاری در راه دین خدا، ولایتمداری و جلب رضایت خداوند در انجام امور تلاش کنند.

نماینده ولی فقیه در استان مرکزی احیای فریضه امر به معروف و نهی از منکر را یکی از اهداف امام حسین(ع) و مکتب عاشورا دانست وگفت: برای پرداختن به فریضه اجتماعی و حیاتی امر به معروف و نهی از منکر باید علم و آگاهی و شناخت بیشتر حاصل شود وهمه در راستای تبیین این فریضه در جامعه تلاش کنند.

آیت الله دری نجف آبادی ادامه داد: جامعه امروز ما بیش از هر زمان دیگری نیاز به فرهنگ عاشورا دارد که یکی از جلوه های این فرهنگ‏های ناب، امر به معروف و نهی از منکر است که باید با جدیت دنبال شود.

عزاداران حسینی(ع) از بدعت گذاری و ترویج خرافات پرهیز کنند 

نماینده ولی فقیه در استان مرکزی گفت: بدعت گذاری در آیین عزاداری سالار شهیدان(ع) از جمله ورود علامت های غول پیکر و قمه زنی، مغایر با شعائر اسلامی و سنت عزاداری های است.

آیت الله دری نجف آبادی افزود: دشمنان اسلام و مذهب مقدس تشیع به دنبال مخدوش کردن چهره اسلام در جهان و ایجاد نحله های انحرافی هستند و سازماندهی و حمایت از گروهک های تکفیری از سوی استکبار جهانی نیز به همین منظور انجام شده و می طلبد مسلمانان با هوشیاری از گفتمان اصیل دینی خود حراست کنند.

وی ادامه داد: همه علمای مذهب مقدس تشیع و مقام معظم رهبری، قمه زنی را در هر شرایطی ممنوع و حرام اعلام کردند، بنابراین مردم باید به جای قمه زنی و کارهای حاشیه ای در آیین عزاداری امام حسین(ع)، امر به معروف و نهی از منکر و اقامه نماز اول وقت که مهمترین پیام عاشورا است را در دستور کار خود قرار دهند.

امام جمعه اراک بیان کرد: نهضت عاشورا و قیام امام حسین(ع) دارای پیام های اخلاقی و معنوی زیادی است که باید در عزاداری ها بیشتر به آنها پرداخت که از جمله مهمترین آنها امر به معروف و نهی از منکر است که ضرورت دارد برای نسل جوان وجامعه بیش از گذشته بازگو شود.

آیت الله دری نجف آبادی گفت: آیین های محرمی باید بر پایه انتقال مفاهیم عمیق نهضت و پیام عاشورا و معرفی ابعاد قیام حسینی برگزار شود و از رفتارهای خرافی و فاقد مبنای علمی و واقعی پرهیز شود.

نماینده ولی فقیه در استان مرکزی بیان کرد: پایه و اساس انقلاب اسلامی بر ارزش های عاشورایی و حسینی استوار شده، بنابراین ائمه جماعات و مبلغان دینی باید با درک این مقوله مهم تمامی تلاش خود را برای اشاعه تشریح و تبیین اهداف حضرت اباعبدالله(ع) در روز عاشورا به کار بندند.

وی با تاکید بر ساماندهی نذورات در ایام عزاداری نیز گفت: نذر و نذورات از اقدامات شایسته ای است که مردم مومن ایران اسلامی در مناسبت های مختلف مذهبی انجام می دهند اما این مهم باید از سوی مسئولان و هیات امنای هیات های مذهبی ساماندهی شده و تا آنجا که ممکن است نذورات در مناطق حاشیه ای شهر ها و بین افراد نیازمند توزیع شود.

بیش از یک‌هزار مبلغ در ایام محرم امسال به نقاط مختلف استان مرکزی اعزام شدند.

یک‌هزار و ۵۰۰ مداح به صورت سازماندهی شده در نقاط مختلف استان مرکزی فعالیت می کنند که از این تعداد ۵۰۰ مداح در شهرستان اراک فعالیت دارند.

همچنین ۲ هزار هیات مذهبی در استان مرکزی به ثبت رسیده است.

۳۰۱۷/۳۰۷۵

انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: قیمت خودرو قیمت دلار حقوق زنان نقل و انتقالات لیگ برتر اهل بیت دین عاشورا عزاداری فلسفه قیمت خودرو قیمت دلار حقوق زنان نقل و انتقالات لیگ برتر امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۰۷۲۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت فیلم «عشق آباد» با محوریت امام رضا (ع) و فرهنگ رضوی

دبیر بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی امام رضا(ع) از آغاز فعالیت نخستین جشنواره فیلم دینی رضوان خبر داد و گفت: در این جشنواره سعی شده با هدف استفاده از ابزار مؤثر فیلم در راستای توسعه معارف دینی، اخلاقی و انسانی به شناسایی و فعال‌سازی استعدادهای جوان نیز در استان‌های مختلف بپردازیم. او همچنین از ساخت فیلمی مرتبط با فرهنگ رضوی خبر داد.

به گزارش ایسنا، فرهاد قائمیان -دبیر بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی امام رضا(ع)- در نشست خبری نخستین جشنواره بین‌المللی «فیلم دینی رضوان» که در سازمان سینمایی سوره برگزار شد با بیان اینکه پشتوانه و حمایت‌های شما اهالی رسانه همیشه برای ما ارزشمند بوده و هست، اظهار کرد: امیدواریم با کمک و نقش‌آفرینی شما اهالی رسانه بتوانیم یکی از معتبرترین جشنواره‌های کشور را برگزار کنیم.

وی با اشاره به اینکه نخستین جشنواره فیلم دینی رضوان فعالیت خود را از امروز ۱۰ اردیبهشت‌ماه آغاز می‌کند، افزود: بنیاد بین‌المللی فرهنگی هنری امام رضا(ع) با مشارکت سازمان سینمایی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان سینمایی سوره مهر حوزه هنری به مناسبت دهه کرامت این جشنواره را در قالب‌های داستانی، مستند و پویانمایی در دو بخش فیلم‌های دینی و ویژه رضوی به صورت رقابتی برگزار می‌کند.

شناسایی استعدادهای جوان در حوزه فیلم‌سازی

دبیر بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی امام رضا(ع) در ادامه به فراز و نشیب‌های برگزاری این جشنواره در سال‌ها گذشته اشاره کرد و گفت: امسال با هدف استفاده از ابزار مؤثر فیلم در راستای توسعه معارف دینی، اخلاقی و انسانی تلاش شده تا به شناسایی و فعال‌سازی استعدادهای جوان نیز در استان‌های مختلف بپردازیم.

وی تأکید کرد: در بخش ویژه رضوی نیز به دنبال اشاعه فرهنگ منور رضوی، در سطح جامعه از طریق گسترش فعالیت‌های فرهنگی و هنری به‌خصوص فیلم هستیم که در این راستا تلاش شده تولید فیلم در استان‌ها با حمایت بنیاد بین‌المللی امام رضا(ع) صورت بگیرد.

برگزاری کارگاه آموزشی در مشهد

قائمیان از برگزاری کارگاه حضوری سه‌روزه در مشهد از تاریخ ۲۵ الی ۳۰ تیرماه جاری خبر داد و ابراز کرد: جهت توسعه گفتمان جشنواره فیلم دینی (بخش ویژه رضوی) کارگاه‌های آموزشی با حضور اساتید مطرح ملی برگزار می‌شود که متقاضیان شرکت از استان‌های دیگر نیز می‌توانند به صورت آنلاین در این کارگاه‌ها شرکت کنند.

ساخت فیلم «عشق آباد» با محوریت فرهنگ رضوی

وی از تولید یک فیلم‌نامه بر اساس کتاب «از عشق‌آباد تا عشق‌آباد» خبر داد و عنوان کرد:  در جلسه اخیر دبیران جشنواره‌های امام رضا(ع) با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، اعلام شد که تولید  یک فیلم سینمایی با محوریت فرهنگ رضوی را آغاز کنیم که احتمالاً اسم آن را به «عشق‌آباد»  تغییر دهیم.

دبیر بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی امام رضا(ع) اضافه کرد: این فیلم‌نامه نیز در راستای فرهنگ امام رضا(ع) است که امیدواریم تا سال آینده با توجه به بزرگی و تاریخی بودنش ساخته شود، در این صورت می‌توانیم بگوییم جشنواره‌های امام رضا(ع) به اهداف والای خود رسیده است.

برگزاری اختتامیه جشنواره در آبان ماه جاری

وی زمان اختتامیه جشنواره بین‌المللی فیلم دینی رضوان را ۱۶ و ۱۷ آبان ماه اعلام کرد و گفت: البته زمان اختتامیه بخش بین‌الملل اردیبهشت‌ماه سال آینده خواهد بود که در آن فیلم‌سازان از کشورها و ادیان مختلف حضور خواهند داشت؛ امیدواریم در بخش بین‌الملل نیز بتوانیم در کنار یکدیگر شاهد تماشا و حضور تمام انسان‌هایی باشیم که به معارف دینی علاقه‌مند هستند.

توسعه معارف دینی در دنیای مدرن

محمدحسین لطیفی -دبیر بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی امام رضا(ع)- نیز در این نشست اظهار کرد: بسیار خوشحالم که این سعادت نصیب من شده است تا در کنار سایر دوستان بتوانیم مسیری را در حوزه معرفی و توسعه معارف دینی و رضوی آغاز کنیم که انتها نداشته باشد و تا سال‌ها ادامه پیدا کند، آن‌هم در جهان پرهیاهوی امروز که جای خالی دین به‌خوبی احساس می‌شود.

وی ادامه داد: امروز انسان‌ها در جریان زندگی روزمره تحت آماجی قرار دارند که تلاش بسیاری برای دین زدایی دارند، غافل از اینکه هستی آرامش خود را از قلب‌هایی می‌گیرد که با تمام مشکلات و فشارها متوسل و متوکل به یک جریان معنوی هستند.

ضرورت اثرگذاری معنوی در تولیدات سینمایی

دبیر بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی امام رضا(ع) با بیان اینکه هدف از این جشنواره می‌تواند تولید آثار سینمایی باشد که تماشاگر با دیدن آن‌ها با خود بگوید «چقدر حالم خوب شد» و اثرگذاری روحی و معنوی برای مخاطب خود داشته باشد، تصریح کرد: در حقیقت اگرچه فیلم‌ها با رویکردهای مختلفی ساخته می‌شوند اما اگر به‌خوبی محتواهای آن‌ها را بررسی کنیم متوجه گسترده بودن سینمای دینی خواهیم شد که نمایانگر مفاهیمی همچون محبت، ایثار و گذشت است.

وی افزود: بنابراین علی‌رغم گستردگی سینمای دین هدف اساسی ما از برگزاری جشنواره فیلم دینی رضوی توجه خاص و ویژه‌تر به مباحث و معارف دینی است.

ضرورت اطلاع‌رسانی گسترده

لطیفی با مخاطب قرار دادن اهالی رسانه به نقش مهم آن‌ها در اطلاع‌رسانی دقیق و به‌موقع اخبار اشاره و خاطرنشان کرد: در این امر مهم و خطیر ما نیاز به حمایت تمام عزیزان رسانه‌ای داریم تا فراخوان این جشنواره به‌تمامی کسانی که علاقه‌مند به حضور هستند، برسد و کسی جا نماند.

وی برگزاری جشنواره فیلم دینی رضوی را فرصتی دانست تا فیلم اولی‌ها و فیلم‌سازان جوان بتوانند با حمایت انجمن سینمای جوان شهر و استان خود به تولید آثار فاخری در حوزه دین بپردازند، گفت: به همین منظور ما قالب فیلم را کوتاه در نظر گرفتیم و ساخت فیلم‌های داستانی بلند را در محورهای جشنواره قرار ندادیم.

دبیر بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی امام رضا(ع) با اشاره به حضور تمام ادیان آسمانی در بخش بین‌الملل این جشنواره اظهار کرد: امیدواریم این فعالیت موجب شود تا مبحث «انسان به‌علاوه خدا» بیشتر در سطح تولیدات سینمایی و زندگی روزمره افراد نهادینه شود. در بخش ویژه رضوی نیز که به صورت خاص به فرهنگ رضوی پرداخته خواهد شد، به دنبال این امر هستیم تا زمینه آشنایی و اُنس با آیین، مسلک و معارف امام رضا (علیه‌السلام) را بیش‌ازپیش گسترش دهیم.

توقف جشنواره فیلم رضوی در سال ۹۸

در ادامه این نشست سید جواد رفاهی -مشاور راهبردی مدیر عامل بنیاد بین‌المللی امام رضا(ع) و مسئول دبیرخانه جشنواره‌ها- با اشاره به تاریخچه برگزاری فیلم رضوی اظهار کرد: نخستین دوره این جشنواره سال ۸۳ در مشهد مقدس شروع شد که با تمام فراز و نشیب‌های بسیاری که داشت سال ۹۸ در گلستان آخرین دوره خود را برگزار کرد.

وی افزود: به دلیل اینکه اکثر فیلم‌های تولیدی و دریافتی دبیرخانه جشنواره با موضوعات و محتواهایی غیر از معارف رضوی ساخته شده بود که ارتباطی با فرهنگ رضوی نداشتند، جشنواره فیلم رضوی از سال ۹۹ تا امسال متوقف شد. در همین راستا به این نتیجه رسیدیم که جشنواره فیلم دینی رضوان را برگزار کنیم تا محتوای تولیدات سینمایی به صورت دقیق و ویژه مباحث دینی و معارف رضوی را پوشش دهند.

بخش ایده تا فیلم ویژه نسل جوان

مشاور راهبردی مدیر عامل بنیاد بین‌المللی امام رضا(ع) با بیان اینکه «فیلم اولی‌ها»، «فیلم‌سازی با موبایل» و «ایده تا فیلم (سراج)» سه بخش مهم جشنواره فیلم دینی رضوی هستند، عنوان کرد: هدف از بخش ایده تا فیلم (سراج) کشف و پرورش استعدادهای جوان است لذا نویسندگان و کارگردانان جوان (متولدین سال ۷۰ به بعد) می‌توانند ایده‌های خود را در قالب حداقل یک پاراگراف (۴خط) و حداکثر یک صفحه طبق جدول زمان‌بندی اعلام شده به دبیرخانه ارسال کنند.

بارگذاری فراخوان رسمی جشنواره در سایت شمس توس

سعید زمانی -معاون ترویج و جریان سازی بنیاد بین‌المللی امام رضا(ع)- نیز در این نشست با بیان اینکه از امروز ۱۰ اردیبهشت‌ماه جاری فراخوان رسمی جشنواره در بستر سایت شمس توس بارگذاری می‌شود، گفت: تمام علاقه‌مندان می‌توانند با مطالعه محورهای این فراخوان در زمینه موردعلاقه خود ثبت‌نام کنند.

وی با اشاره به سازمان‌ها و نهادهای همکاری کننده در این رویداد بین‌المللی تصریح کرد: مجموعه‌هایی مانند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان سینمایی سوره، موسسه آفرینش‌های هنری استان قدس رضوی، مرکز ارتباطات و رسانه استان قدس رضوی، سازمان اوقاف و امور خیریه و صداوسیمای جمهوری اسلامی در تعامل با بنیاد بین‌المللی امام رضا(ع) هستند.

گفتنی است در پایان این نشست با حضور اهالی رسانه از پوستر جشنواره فیلم دینی رضوی رونمایی شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کارنامه و کتابشناسی شهیدمطهری؛ از مشهد و قم تا مبارزه با مارکسیسم
  • راه مبارزه با ناامیدی جهاد تبیین در عرصه‌های مختلف است
  • عزاداری شیعیان هندوستان در مسجد کوفه
  • مجتهدی حال فلسفی‌اش از قال فلسفی‌اش بیشتر بود
  • حرکت کاروان عزاداری شهادت امام صادق (ع) از میدان المپیک تا دانشگاه علامه طباطبایی 
  • دسته‌روی هیأت‌های مذهبی در خراسان‌ شمالی برگزار می‌شود
  • حرکت دسته عزاداری در روز شهادت امام جعفر صادق (ع) در تهران برگزار می شود
  • ساخت فیلم «عشق آباد» با محوریت امام رضا (ع) و فرهنگ رضوی
  • استاد مجتهدی هم معلم و هم مولف بود
  • ضرورت روشنگری و تبیین دانشجویان در فضای رسانه‌ای