Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@15:06:04 GMT

غذا با طعم فاضلاب...

تاریخ انتشار: ۱۳ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۰۹۴۰۷

غذا با طعم فاضلاب...

در برخی مناطق لرستان که زمین‌های کشاورزی و به ویژه برنج نزدیک منازل مسکونی قرار دارد، همواره این شایعه شنیده می‌شود که زمین‌ها را با فاضلاب آبیاری می‌کنند.

به گزارش ایسنا، برنج‌کاران همواره این صحبت را رد و تاکید می‌کنند که از آب سالم برای آبیاری استفاده کرده و از سلامت آن مطمئن هستند. 

 حالا با پخش یک فیلم که متعلق به شهرستان دورود است، مشخص شده که برخی زمین‌های کشاورزی و به ویژه برنج‌ از فاضلاب مناطق مسکونی سیراب می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

 البته این کار در شهرستان دورود موضوع تازه‌ای نیست و فاضلاب شهری به رودخانه تیره می‌ریزد که از آب آن نیز برای آبیاری مزارع کشاورزی استفاده می‌شود. 

برنامه‌های بدون تاثیر... 

 
در این خصوص محسن اکبری، مدیر جهاد کشاورزی دورود به ایسنا گفت: کار ما بیشتر آموزش و ترویج است و در بحث برنج کارگاه‌های زیادی برگزار کرده‌ایم. 

 وی ادامه داد: در این زمینه حتی اخطار کتبی داده‌ایم که اگر برای آبیاری از فاضلاب استفاده کنند به مراجع قضایی معرفی خواهند شد. 

 اکبری با اشاره به اینکه آبیاری با فاضلاب را چهار نفر انجام داده‌اند، افزود: جهاد کشاورزی نمی‌تواند در این زمینه شاکی باشد و باید محیط زیست و شبکه بهداشت شاکی شوند. 

 وی تاکید کرد: وظیفه  جهاد کشاورزی تامین امنیت غذایی است و در این خصوص کارگاه‌های زیادی برگزار می‌کنیم و به کشاورزان آموزش می‌دهیم اما اگر کسی با فاضلاب آبیاری کند دیگر متولی برخورد با آن ما نیستیم. 

 مدیر جهاد کشاورزی دورود با اشاره به اینکه این زمین‌ها که بیش از 10 هکتار است وسط شهر قرار دارد، اضافه کرد: برنج از لحاظ اقتصادی خیلی به صرفه است و شهرداری باید برای تعیین تکلیف این زمین‌ها اقدام کند. 

 این صحبت‌ها در حالی هم‌اکنون مطرح می‌شود که همواره برخی مزارع کشاورزی دورود با فاضلاب آبیاری شده و معلوم نیست چرا جلوی این کار گرفته نشده و همچنان ادامه دارد. 

دورود تصفیه‌خانه فاضلاب ندارد 

 
عباس ورمزیاری، مدیر اداره امور آب ‌و فاضلاب دورود نیز گفت: به علت نبود تصفیه‌خانه فاضلاب در این شهرستان، فاضلاب به‌صورت خام و تصفیه‌نشده وارد رودخانه تیره می‌شود. 

 وی ادامه داد: کشاورزان از آب این رودخانه برای آبیاری استفاده می‌کنند که مشکلات زیادی در پی دارد. 

 ورمزیاری یادآور شد: تصفیه‌خانه دورود در حال حاضر حدود 20 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و معلوم نیست چه زمانی تکمیل می‌شود. 

 مدیر اداره امور آب ‌و فاضلاب دورود بیان کرد: با توجه به نبود تصفیه‌خانه در این شهرستان، فاضلاب همانند سال‌های پیش از طریق رودخانه دفع می‌شود. 

فاضلابی سرطان‌زا... 

 
امین ثروتی، رئیس شبکه بهداشت دورود در این خصوص گفت: موادی که در آب‌های فاضلاب وجود دارد می‌تواند جذب محصولات زراعی و وارد چرخه غذایی انسان شود. 

 وی تصریح کرد: از این طریق مواد انگلی، بیولوژیک، شیمیایی و فلزات سنگینی مثل سرب وارد چرخه غذایی انسان می‌شود. 

 ثروتی اضافه کرد: در این شرایط طبیعی است که انسان دچار بیماری‌های انگلی و روده‌ای و حتی سرطان شود.
رئیس شبکه بهداشت دورود خاطرنشان کرد: ما ناظر و گزارش‌دهنده‌ هستیم و قدرت اجرایی نداریم و دستگاه‌های متولی باید با خاطیان به طور جد برخورد کنند. 

کشت غیرقانونی برنج در محدوده شهری 

 
فریبا بهاری، سرپرست فرمانداری دورود نیز به ایسنا گفت: برخی از این زمین‌ها به طور غیر قانونی در محدوده شهری ایجاد و با فاضلاب آبیاری شده است. 

 وی با اشاره به اینکه تعداد معدودی دست به این اقدام زده‌اند، اضافه کرد: آبیاری با فاضلاب مشکلات زیادی دارد و تهدیدی برای امنیت و سلامت غذایی مردم است. 

 بهاری یادآور شد: در جلسه کمیسیون امنیت و سلامت غذایی با توجه به گزارش شبکه بهداشت در این خصوص، موارد را به حوزه قضایی ابلاغ کردیم و دادستان شهرستان به طور جدی پیگیر این موضوع است. 

 سرپرست فرمانداری دورود با بیان اینکه باید به شدت با خاطیان برخورد شود، اضافه کرد: هر زمان حکم اجرا شود از طریق رسانه‌ها اعلام خواهد شد. 

 به گزارش ایسنا، برخی سودجویان از هر طریقی به فکر درآمدزایی هستند و سلامت مردم برای آنان ارزشی ندارد و با توجه به افزایش قیمت برنج محلی، سطح زیر کشت این محصول نیز در بیشتر شهرستان‌های استان رشد داشته و انتظار می‌رود شبکه بهداشت نظارت بیشتری روی آبیاری با فاضلاب داشته باشد و از طرفی دستگاه قضا نیز مجازات سنگینی برای خاطیان درنظر بگیرد تا دیگر شاهد تکرار چنین مواردی نباشیم.

گفتنی است ایسنا مستندات مورد نیاز که نشان‌دهنده آبیاری مزارع عنوان شده با فاضلاب است را در اختیار دارد و در صورت لزوم می‌تواند ارائه کند.

گزارش از مهران مریدی، خبرنگار ایسنا منطقه لرستان
 
 انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: آبیاری مزارع با فاضلاب لرستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۰۹۴۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خانه خود را در بهار سبز کنید

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، اگر علاقه به کاشت چمن در فصل بهار دارید و می‌خواهید خانه خود را سبز کنید، می‌توانید با استفاده از بذر مرغوب در خانه خود یا هر مکانی که دوست دارید، چمن بکارید. این نکته را باید بدانید که بذر چمن باید به درستی کاشته شود و همینطور یکسری مراقبت‌ها از آن انجام شود تا خانه شما بتواند سبز بماند. در ادامه مطالب مفیدی را در این مورد به شما خوانندگان گرامی ارائه خواهیم داد.

چگونه بذر چمن را بکاریم؟

برای کاشت بذر چمن، ابتدا شما باید بذر مرغوب را از یک فروشنده معتبر خریداری کنید و سپس اقدام به کاشت نمائید. زمانی که قصد داشتید بذر چمن را در زمین بکارید، باید توجه داشته باشید که بذر را باید به صورت یکنواخت در زمین پخش کنید تا چمن شما به شکل یکدست رشد کند. یکی از نکاتی که باید به آن توجه داشته باشید، این است که کاشت بذر چمن نباید در روزهای طوفانی انجام شود. نکته دیگر این است که شما می‌توانید کاشت بذر را با استفاده از روش دستی و همینطور با استفاده از دستگاه بذرپاش انجام دهید.

در ابتدای کار زمین مورد نظر باید به قطعات مساوی تقسیم بندی شود و شما باید بذر را با هر قطعه‌ای که می‌خواهید در آن بریزید، تناسب دهید. سپس هر قطعه را بذر پاشی کنید و توجه کنید که عمق کاشت بذر نیز باید بین نیم تا یک سانتی‌متر باشد. همینطور می‌توانید بذر را به دو بخش تقسیم کنید و نصف آن را در یک جهت و نصف دیگر آن را نیز، عمود بر جهت اول بکارید. بعد از کاشت بذر، با استفاده از شن کش، بذرهای چمن را زیر خاک قرار دهید و سپس روی آن‌ها را با استفاده از کود دامی پوشش دهید.

مراقبت‌های زراعی از چمن به چه شکل است؟

همانطور که گفتیم، مراقبت از چمن برای رشد بهتر و ماندگاری آن، اهمیت زیادی دارد. یکی از مواردی که در لیست مراقبت‌های زراعی از چمن قرار می‌گیرد، آبیاری چمن است. شما عزیزان پس از بذر پاشی، باید آبیاری را انجام دهید. در آبیاری بذرها باید تا عمق ۱۵ تا ۱۰ سانتی‌متر به صورت کامل خیس شوند. همینطور باید بگوییم که اگر می‌خواهید چمن زنی کنید، باید این کار را از ارتفاع ۳ تا ۵ سانتی‌متری انجام دهید. توجه کنید که اگر کوتاه کردن چمن‌ها را بیش از حد انجام دهید و به عبارت دیگر چمن زنی بیشتر از روی سطح خاک انجام شود، باعث می‌شود که علف‌های هرز بر چمن‌ها غلبه کنند.

نکات مهم در زمینه مراقبت و نگهداری از چمن

در این بخش قصد داریم نکات مهمی که در زمینه مراقبت و نگهداری از چمن وجود دارند را به صورت دقیق‌تری بررسی کنیم. این نکات عبارتند از:

آبیاری صحیح چمن

یکی از نکات مهمی که برای مراقبت از چمن باید به آن توجه کنید، آبیاری صحیح چمن است. از جمله بدترین اشتباهاتی که ممکن است برخی از افراد برای آبیاری چمن انجام دهند، این است که چمن را به صورت روزانه آبیاری کنند. اگر آبیاری چمن به صورت روزانه انجام شود، باعث می‌شود که چمن ضعیف شود و همینطور ریشه‌های آن سست شوند. آبیاری روزانه چمن را هفته‌ای دو بار به شکل عمیق انجام دهید تا چمن بتواند مقاومت بیشتری پیدا کند. بهترین زمانی که شما می‌توانید به آبیاری چمن بپردازید، صبح خیلی زود است.

لازم به ذکر است که ظهرها بیشتر آبی که شما به چمن می‌دهید، تا قبل این که به چمن برسد، تبخیر می‌شود و باعث می‌شود که چمن‌ها بسوزند. از طرفی دیگر آبیاری شبانه نیز، باعث می‌شود که آفت‌ها و قارچ‌ها در چمن به وجود بیایند. چمن‌ها در هفته به ۲ سانت و نیم آب احتیاج دارند. همینطور برخی از چمن‌ها نیز، نسبت به کم آبی مقاومت کمتری دارند.

به چمن کمپوست بدهید

یکی از کارهای دیگری که باید در زمینه مراقبت از چمن انجام دهید، این است که به چمن کمپوست بدهید. برای انجام این کار، باید کمپوست با کیفیت را تهیه کنید و چمن را به خوبی با آن پوشش دهید. خاصیتی که کمپوست دارد، این است که می‌تواند خاک را احیا کند و همینطور باعث قوی‌تر شدن ریشه گیاه شود. شما باید بدانید که تنها یک قاشق چای‌خوری از این محصول، دارای ذرات بسیاری است که این ذرات مغذی هستند و برای خاک فوایدی دارند. این ذرات باعث می‌شوند که آب و هوا به صورت بهتری به زمین جذب شود. با استفاده از بیل می‌توانید کمپوست را روی زمین بپاشید تا یک لایه تقریباً به ضخامت یک و نیم سانتی‌متر به وجود بیاید و سپس با استفاده از شن کش آن را توزیع کنید. یکی از توصیه‌هایی که داریم، این است که اگر زمین چمن شما وسعت بزرگی دارد، می‌توانید از کمپوست فله‌ای استفاده کنید.

کوددهی چمن

از جمله نکات مهم دیگر مراقبت از چمن، کوددهی آن است و شما باید بدانید که چه نوع کود کشاورزی ای را در چه زمانی و چگونه باید به چمن بدهید. ازت یکی از فراوان‌ترین عناصر غذایی است که در گیاهان وجود دارد. پس گیاهان باید این عنصر را به بیشترین مقدار تأمین کنند. پتاسیم و فسفر نیز، جز عناصر مهم هستند. توجه کنید که مقادیر کم یا بیش از حد این عناصر، باعث می‌شود که برای گیاه یکسری مشکلات به وجود بیاید و بنابراین شما باید آن‌ها را در حد تعادل به گیاه خود بدهید. حداکثر مقداری که شما می‌توانید کودهای مجاز را به چمن بدهید، در هر نوبت ۴۵ کیلوگرم در هکتار است.

در مجموع در طول سال بین ۱ تا ۴ نوبت باید توسط گیاه مصرف شوند. زمان کوددهی نیز، باید زمانی باشد که چمن در رشد فعال خود به سر می‌برد. زمان رشد فعال برای چمن‌هایی که در فصل سرد هستند، زمانی است که درجه حرارت ۲۷-۱۵/۵ درجه باشد. بنابراین اگر در این دوره کود را چمن‌ها بدهید، باعث می‌شود که آن‌ها بتوانند تقویت شوند.

سخن پایانی

استفاده از بذر گل یا بذر چمن برای کاشت گل یا چمن، خواسته بسیاری از افراد است و شما باید یکسری نکات را برای رشد بهتر آن‌ها انجام دهید. ما نکات مختلفی را که در زمینه مراقبت چمن باید آن‌ها را رعایت کنید، در اختیارتان گذاشتیم و شما عزیزان می‌توانید با استفاده از آبیاری صحیح، کوتاه کردن به اندازه چمن‌ها، استفاده از کود کشاورزی و غیره، چمن‌های خود را تقویت کنید. برای کسب اطلاعات دقیق‌تر و جزئی‌تر در این مورد، می‌توانید از کشاورزان با تجربه‌تر کمک بگیرید.

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.

کد خبر 6097360

دیگر خبرها

  • امحای ۹۰ هکتار از مزارع آبیاری شده با فاضلاب در شیراز آغاز شد
  • طبیعت چشم‌نواز دورود لرستان + فیلم
  • افزایش دبی آب در شبکه آبیاری دشت قزوین
  • استان اردبیل در تنش آبی قرار دارد
  • مزارع کشاورزی که با فاضلاب خام و پساب آبیاری شوند، معدوم خواهند شد/چرخه تصفیه خانه‌ها باید تکمیل شود
  • کشف ۳۷ دستگاه گاز صفحه‌ای قاچاق در لرستان
  • خانه خود را در بهار سبز کنید
  • متخلفان صید ماهی در تور محیط بانان لرستان
  • دستگیری صیادان غیر مجاز ماهی در دورود
  • قدردانی از معلمان روستای ژان شهرستان دورود+گزارش