Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@09:07:30 GMT

محلات هدف حاشیه‌نشینی مازندران روکش آسفالت می‌شود 

تاریخ انتشار: ۱۳ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۱۲۳۸۸

محلات هدف حاشیه‌نشینی مازندران روکش آسفالت می‌شود 

به گزارش روابط عمومی اداره کل راه و شهرسازی مازندران، سید محمد نظری گفت: طبق مطالعات صورت گرفته و با توجه به گسترش بافت‌های ناکارآمد شهری در استان، حاشیه نشینی پدیده‌ای گذرا و ناپدید شدنی نیست و در سطح شهرهای استان در حال گسترش است. از آنجا که این سکونتگاه‌ها با مسائل پیچیده‌ای روبه‌رو هستند این مشکلات قابلیت سرایت به باقی شهر را دارند و عدم رفع آنها، قشر فقیر شهری را در چرخه‌ای از فقر و عدم ارتقاء اجتماعی گرفتار خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی  توجه به ابعاد اقتصادی ، فرهنگی ، اجتماعی ، زیست محیطی و کالبدی شهر را در یک ساختار به هم پیوسته و یکپارچه از اصول بازآفرینی شهری برشمرد و گفت که برای روکش آسفالت این محلات یک میلیارد و ۵۸۰ میلیون ریال هزینه شده است.

پیش از این هم در ماه مرداد امسال روکش آسفالت در محلات هدف حاشیه نشینی امت آباد ، اسپیاری و کتی غربی در شهرستان های آمل و بابل اجرا شده بود.

استان مازندران بر اساس گزارش رسمی استانداری دستکم یکصد منطقه حاشیه نشین در ۲۲ شهرستان با ۵۹ نقطه شهری دارد که بیش از ۱۳۵ هزار نفر جمعیت را در خود جای داده اند. خانواده های ساکن در مناطق حاشیه ای مازندران بیش از ۳۵ هزار خانوار و گستره حاشیه نشینی مناطق یکصدگانه هم حدود یکهزار و ۱۰۰ هکتار برآورد می شود.

کارشناسان حاشیه نشینی را سکونت گاه اصلی و مهم آسیب های اجتماعی می دانند که بر فرآیند مدیریت شهری تاثیر منفی می گذارد و در صورت تداوم و گسترش می تواند یک شهر را با بحران رو به رو کند.

ساماندهی حاشیه نشینی با شناسنامه دار شدن این مناطق که از آن با عنوان مناطق ویژه اجتماعی هم یاد می یشود از سال ۹۲ و با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید کلید خورد و بعدها از طریق رسیدگی به منظر شهری این مناطق، پاکسازی نقاط آلوده و استقرار امکانات زیرساختی ارائه خدمات مانند مدرسه، درمانگاه و آسفالت کردن ادامه یافت.

اگر چه تعریف واحدی از حاشیه نشینی به عنوان یک پدیده دنیای صنعتی وجود ندارد و در ایران هم این پدیده دستکم یک قرن سابقه دارد، ولی بر این تعریف اجماع نسبی وجود دارد که می گوید " حاشیه نشینان خانوارها و افرادی هستند که در محدوده اقتصادی و اجتماعی شهر ساکنند، اما جذب اقتصاد و اجتماع شهر نشده‌اند و در حاشیه فعالیت‌های زندگی مردم شهرنشین قرار دارند".

وجود نابرابری، ساختار نامناسب شغلی، نبود تسهیلات خدماتی و بهداشتی، مسکن نامناسب، پایین بودن سرمایه فرهنگی، ضعف امنیت و ... از معضل های نواحی حاشیه‌نشین به شمار می رود و همین ضعف ها و کمبودها سبب می شود تا این مناطق به بستری برای پیدایش و اشاعه آسیب‌های اجتماعی تبدیل شوند.

بر پایه آمارهای غیررسمی که گاهی مورد استناد مسئولان کشوری هم قرار می گیرد، ۲۰ میلیون نفر در ایران حاشیه نشین محسوب می شوند که ۱۱ میلیون نفر از آنها در بافت فرسوده ۴۹۵ شهر به مساحت ۵۴ هزار هکتار و ۹ میلون نفر دیگر در سکونتگاه‌های غیررسمی در ۹۱ شهر به مساحت ۵۳ هزار هکتار زندگی می‌کنند.

اگر چه سهم مازندران از حاشیه نشینی زیاد نیست، ولی با توجه به تراکم جمعیتی در شهرها ، کمبود زمین در این مناطق و پیوستگی شهرها و روستاها به یکدیگر، همین مقدار هم می تواند به معضل جدی تبدیل شود.

  ۱۶۵۴

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مازندران حاشیه نشینی راه و شهرسازی آسفالت معابر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۱۲۳۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انعقاد تفاهم‌نامه طرح «هر مسجد یک حقوقدان» در سیستان و بلوچستان

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری سیستان و بلوچستان گفت: در راستای تحقق اهداف سیاست‌های کلی قضائی و اجرای بیانات مقام معظم رهبری(مدظله‌العالی) تفاهم‌نامه همکاری بین معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم و سازمان بسیج حقوق‌دانان استان سیستان و بلوچستان منعقد شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از سیستان و بلوچستان و به نقل از روابط عمومی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان، حجت‌الاسلام غلامرضا نجفی اظهار کرد: در زمینه ارتقای سواد حقوقی و قضائی جامعه و تأکیدات ریاست قوه قضائیه و گسترش میزان مشاوره‌های حقوقی در جامعه با هدف آشنا کردن مردم با حقوق و وظایف خود، افزایش کارآمدی نظام در عرصه قضائی و ارتقای عدالت، همچنین افزایش صلح و سازش و استفاده از معتمدان و متنفذان می‌توان باعث کاهش برخی مشکلات و معضلات در جامعه شد.

وی افزود: جامعه هدف و دامنه فعالیت این طرح، همه شهروندان و اعضای خانه‌های سازش و مراجعان مردمی برای اخذ مشاوره حقوقی و ملاقات با مشاوران و کارشناسان حقوقی با اولویت محلات حاشیه‌نشین شهر است.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان بیان کرد: در همین راستا محورهای مشاوره در زمینه حقوقی کیفری، خانواده، رعایت حقوق شهروندی، انعقاد قراردادها مانند خریدوفروش املاک و خودرو و همچنین آشناسازی مردم با قوانین و مقررات حقوقی است.

وی گفت: همچنین در سال گذشته طرح قاضی مدرسه در سطح استان انجام شد و در سال‌جاری با استفاده از ظرفیت‌های رسانه‌ای همچون عکس نوشته، اینفوگرافی و پادکست با توجه به جامعه هدف در بسترهای مختلف شبکه اجتماعی به صورت مستمر انجام خواهد شد.

نجفی اذعان کرد: هدف بر آن است تا با شناسایی مساجد پرمخاطب محلات شهری در تمام شهرستان‌های استان با حضور وکلای مجرب و کارشناسان حقوقی، ارتقای آگاهی‌های همگانی به نحو مؤثر عملیاتی شود، علاوه بر این با استفاده از ابزارهای تعاملی قوه قضائیه همچون سامانه سجام یا سامانه سامع و توسعه گفتمان مردمی کردن راهبرد پیشگیری از جرایم و آسیب‌های اجتماعی، بدون شک مردم نقش و مشارکت موثرتری در احیا و نهادینه‌سازی مقوله پیشگیری از آسیب‌های پر تکرار محلات ایفا کنند.

معاون رئیس کل دادگستری استان با اشاره به نقش و جایگاه مساجد در تحولات اجتماعی محلات خاطرنشان کرد: شاخص پایبندی مذهبی در محلات و بین ساکنان استان بالاست بنابراین با همکاری بسیج حقوقدانان و مرکز وکلا و از طریق معاضدت‌های حقوقی و ارتقای دانش پیشگیرانه به ویژه در حوزه تبیین جرایم و مجازات‌های پرتکرار می‌توان به نحو مؤثری فرآیند شکل‌گیری پرونده‌های مفتوحه در دستگاه قضائی را مدیریت و مهار کرد.

کد خبر 751317

دیگر خبرها

  • انعقاد تفاهم‌نامه طرح «هر مسجد یک حقوقدان» در سیستان و بلوچستان
  • آغاز عملیات روکش و لکه‌گیری آسفالت معابر منطقه ۸ اصفهان
  • توزیع عادلانه امکانات؛ رمز اصلاح حاشیه‌نشینی در مشهد
  • قرارگاه جهاد آسفالت در کرمان راه اندازی شد
  • آغاز نهضت اسفالت در کرمان
  • بهسازی آسفالت آرامستان بهشت معصومه (س) قم
  • توزیع منابع با نگاه عدالت محور کلیدواژه حل مشکل حاشیه نشینی است
  • خیابان فلسطین اراک ساماندهی می‌شود
  • عملیات روکش آسفالت محور ماهدشت - کیانمهر
  • حاشیه جدید بارسا: اعتراض همسر ستاره به نیمکت‌نشینی!