Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمود موسوی، مسئول کمیته جذب مشارکت‌های مردمی، اسکان و تغذیه ستاد اربعین خوزستان در گفت‌وگو با ایکنا از خوزستان، اظهار کرد: خوشبختانه نسبت به سال گذشته نشست‌ها و پیگیری‌های این کمیته زودتر آغاز شده و در حال حاضر مسئولان مواکب ما بعد از دهه محرم آمادگی دارند که آرام آرام مقدمات برپایی مواکب خود را در مرزهای شلمچه و چذابه فراهم کنند، مخصوصاً در چذابه برخی از مواکب ما با توجه به هوای گرم استان در حال ساخت و ساز هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه موضوع اصلی ما در اربعین مردم هستند، گفت: مواکب به اندازه توان، همت، تجربه وعلاقه خود در حال آماده‌سازی مقدمات کار هستند تا ان شاءالله 5 صفر برای خدمت‌رسانی به زوار مستقر شوند و تا 25 صفر در چذابه و تا 30 صفر در شلمچه در خدمت زائرین اربعین باشند.

موسوی اعلام کرد: 60 موکب از استان ما در عراق؛ در شهرهای نجف، مسیر بین نجف تا کربلا، کربلا، کاظمین و سامرا مستقر خواهند شد. در شهر عماره اسکان روزانه 400 نفر و تغذیه 2 هزار نفر، ‌در کربلا 30 هزار اسکان و 50 هزار نفر تغذیه، در نجف 4 هزار اسکان و 15 هزار نفر تغذیه، در مسیر نجف تا کربلا 10هزار اسکان و 15 هزار نفر تغذیه، در شهر کاظمین 200 نفر اسکان و 1000 نفر تغذیه، در استان‌های مسیر، 100 هزار اسکان روزانه و 35 هزار نفر تغذیه پیش‌بینی شده است.

مسئول ستادبازسازی عتبات عالیات ادامه داد: همچنین در شلمچه روزانه 100 هزار نفر اسکان و 200 هزار نفر تغذیه و در چذابه روزانه 80 هزار نفر اسکان و 180 هزار نفر تغذیه برای زوار اربعین حسینی تدارک دیده می‌شود.

به گفته مسئول کمیته مشارکت‌های مردمی، اسکان و تغذیه اربعین خوزستان، در شلمچه استان‌های معین شامل بوشهر، چهارمحال و بختیاری، فارس، کهگیلویه و بویراحمد و هرمزگان هستند. از استان نیز شهرستان‌های باغملک، ایذه، امیدیه، آغاجاری، بهبهان، ماهشهر و کارون، شهرهای معین آبادان و خرمشهر در شلمچه هستند.

موسوی ادامه داد: در چذابه نیز استان اصفهان و یزد، معین مواکب ما هستند. شهرستان‌های اهواز، دزفول، شوش، شوشتر، رامهرمز، باوی، حمیدیه، هویزه و سوسنگرد در مرز چذابه مستقر خواهند شد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر همایش‌های توجیهی و جلسات پیگیری و پشتیبانی با سازمان‌ها، دستگاه‌ها و خیرین در حال برگزاری است، گفت: درخواست ما از مردم و خیرین و متدینین هر شهر این است که مواکب مربوط به شهر خود را حمایت و پشتیبانی کنند، نذورات خود را به مواکب بدهند. چرا که مواکب ما شناسنامه‌دار هستند و مردم هر شهرستان می‌توانند نذورات خود را در اختیار این مواکب قرار دهند.

مسئول کمیته مشارکت‌های مردمی، اسکان و تغذیه اربعین خوزستان با بیان اینکه مشکل اصلی ما در خدمت‌رسانی به زائران اربعنی، آب معدنی است، تصریح کرد: اگر هر خوزستانی یک لیوان آب برای اربعین نذر کند ما 5 میلیون آب معدنی برای زوار اربعین تأمین کرده‌ایم. در ایام اربعین حداقل 6 میلیون بطری آب معدنی و حداکثر 8 میلیون نیاز مواکب ما است. از مردم خوزستان درخواست می‌کنیم در بحث آب یاری‌رسان مواکب باشند. نگرانی اصلی ما با توجه به گرمای هوا، آب شرب است.

موسوی در پایان درباره ساخت و ساز مواکب نیز گفت: با توجه به گرمای هوا در ایام اربعین در حال حاضر 40 درصد مواکب ما مشغول ساخت و ساز در چذابه هستند. بعد از عاشورا این میزان به 50 درصد خواهد رسید. در سال آینده، درصورت آماده شدن زمین، ساخت و ساز در شلمچه نیز آغاز خواهد شد.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا خوزستان اجتماعی آب شرب اربعین حسینی مواکب اربعین عتبات عالیات عتبات خوزستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۱۶۷۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انسان به ذکر، یادآوری و توجه نیازمند است

محمدعلی انصاری، صاحب تفسیر مشکاة و مفسر قرآن، در نشست مجازی که امروز، ۴ اردیبهشت ماه، با موضوع «ذکر» برگزار شد، اظهار کرد: خداوند در آیه ۴۰ سوره مبارکه «بقره» می‌فرماید: «یا بَنی‏ إِسْرائیلَ اذْکُرُوا نِعْمَتِیَ الَّتی‏ أَنْعَمْتُ عَلَیْکُمْ وَ أَوْفُوا بِعَهْدی أُوفِ بِعَهْدِکُمْ وَ إِیَّایَ فَارْهَبُونِ؛ ای فرزندان اسرائیل، نعمت‌هایم را که بر شما ارزانی داشتم، به‌یاد آرید و به پیمانم وفا کنید تا به پیمانتان وفا کنم و تنها از من بترسید.» واژه «ذکر» در لغت به‌ معنای «اِسْتِحْضارُ الْمَعْنیَْ فِی اللَّفْظِ أَوِ النَّفْسِ» است؛ یعنی حضور معنا در زبان یا در جان است. 

وی ادامه داد: باتوجه به این امر ذکر بر دو قسم تقسم می‌شود، نخستین مورد ذکر لسانی یا لفظی و دومین مورد ذکر قلبی یا نفسی است. گاهی انسان معنایی را طلب کرده و آن‌را بر زبان نیز جاری می‌کند که به آن ذکر لفظی می‌گویند، اما گاه معنا فقط در نفس و جان حاضر می‌شود که «ذکر نفسی و قلبی» است.

انصاری بیان کرد: در قرآن کریم فراوان دیده می‌شود که خداوند سبحان انسان‌ها را به ذکر و تذکر دعوت می‌کند. حال سؤال این است که آیا اساساً ذکر، مطلوبیت ذاتی دارد یا خیر؟ به‌ بیانی‌ دیگر، ذکر «طریقیت» دارد یا «موضوعیت»؟ برای روشن‌ شدن این دو اصطلاح مثالی بیان می‌کنیم که این امر را تبیین می‌سازد. به عنوان مثال گاه، شخصی لیوان آبی طلب می‌کند و هدف او استفاده از آب درون لیوان است و نوع لیوان برای او مهم نیست. درواقع، لیوان طریقی است برای رسیدن به آب که موضوع و مقصود اوست؛ اما گاه خود لیوان مهم است و موضوعیت دارد و هدف، رسیدن به خودِ این ظرف است. بنابراین باید گفت که ذکر طریقیت دارد و مطلوبیت ذاتی ندارد، یعنی ذکر مقدمه و طریقی برای رسیدن به ذی‌المقدمه است. بنابراین ذکر در حقیقت، راهی برای زدایش غفلت‌ها است. 

صاحب تفسیر مشکاة تصریح کرد: خداوند در آیه ۱۴ سوره «طه» فرموده است: «إِنَّنِی أَنَا اللَّهُ لَا إِلَٰهَ إِلَّا أَنَا فَاعْبُدْنِی وَأَقِمِ الصَّلَاةَ لِذِکْرِی؛ همانا! من خدایم که جز من معبودی نیست، پس مرا بپرست و نماز را برای یاد من برپا دار.» این امر در این آیه به صراحت بیان شده است چون نماز عامل اصلی زدودن غفلت است. همچنین وحی الهی و حتی شخص پیامبران نیز ذکر نامیده می‌شوند، چون مسیر زدایش غفلت از شاهراه مبارک وحی و نبوت می‌گذرد. از کارکردهای عمده ذکر این است که طریقی برای رسیدن به حقیقت شکر است و شکر از مسائلی است که مطلوبیت ذاتی دارد. پس ذکر زمانی حلاوت داشته و ارزشمند است که به شکر ختم شود و البته شکر واقعی نیز فقط با ذکر محض حاصل نمی‌شود. بنابراین اگر خداوند بندگانش را به ذکر دعوت می‌کند، مراد او ذکری است که همراه با آثار و برکات آن است.

وی گفت: غفلت پدیده‌ای بسیار تأثربرانگیز و مهلک است که متأسفانه انسان‌ها به‌شدت گرفتار آن هستند و با آن پله‌های سقوط را به‌تدریج طی کرده و از بسیاری فرصت‌ها و داشته‌های خویش به‌آسانی می‌گذرند. غفلت آن است که انسان چیزی را می‌بیند، اما گویا نمی‌بیند، چیزی را لمس می‌کند، اما به آن توجه ندارد و یا در مسیر راه از کنار منظره‌ای می‌گذرد، اما به آن بی‌توجه است. ما انسان‌ها از بسیاری حقایق پیرامون خود و حتی حقایق برتر وجود غفلت داریم.

انصاری افزود: بر این‌ اساس باید گفت که در مقابل مفهوم ذکر و تذکر، مفهوم غفلت قرار دارد. غفلت عاملی است که انسان را از حق و حقیقت دور می‌کند. راه برون‌رفت از غفلت و نجات از این مهلکه، تمسک به نقطه مقابل آن یعنی ذکر و تذکر است. البته مقصود، ذکر سجاده‌ای و زبانی نیست، بلکه باید ذکری باشد که جان را بپروراند و ذهن و اندیشه انسان را تسخیر کند. این‌گونه ذکر، مقدمه‌ای برای گام بعدی یعنی فکر است که در واقع همان ذکر مدام است. 

این مفسر قرآن در پایان اظهار کرد: همان‌گونه‌ که سلول‌های جسم انسان دائماً نیاز به اکسیژن و آب و غذا دارند، روح انسان نیز همیشه به ذکر، یادآوری و توجه نیازمند است. درواقع هنگامی‌که ذکر در وجود آدمی لحظه‌به‌لحظه بیاید، به فکر تبدیل می‌شود که نیاز جان انسان است. اما، غفلت انسان را از این نیاز اساسی محروم می‌کند و با شدت آن، حجاب‌ها روزبه‌روز ضعیف‌تر شده تا جایی که قلب او می‌میرد و حیات انسانی را از دست می‌دهد. همچنین یکی از عوامل و ریشه‌های اصلی غفلت، بحث ظاهرگرایی است که موجب محرومیت انسان از دیدن حقایق می‌شود، بنابراین انسان، محتاج تعمق و ژرف‌نگری است و این مقام و مرحله‌ای است که انسان پس از ذکر و فکر در آن گام می‌نهد.

منبع: ایکنا (خبرگزاری بین‌المللی قرآن)

دیگر خبرها

  • وعده حل مشکل کمبود ناوگان جاده‌ای اربعین با واردات
  • نحوه درست کردن لیوان‌های سرامیکی + فیلم
  • پیش بینی استقرار پایگاه فوریت‌های پزشکی در مسیر زوار شلمچه
  • کمبود ناوگان اتوبوسرانی در ایام اربعین رفع شود
  • جانمایی مواکب در مرز مهران با شرایط جدید وفق داده شود
  • پیش‌بینی اعتبار ۳ هزار میلیارد تومانی برای اربعین سال جاری
  • پیش‌بینی اعتبار۳ هزار میلیارد تومانی برای اربعین امسال
  • تردستی با دست های کوچک
  • انسان به ذکر، یادآوری و توجه نیازمند است
  • ‌توزیع بیش از یک میلیون مکمل آهن در مدارس دخترانه فارس