Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از شانا، بیژن زنگنه وزیر نفت در نشستی مشترک با نمایندگان شرکت‌های دانش‌بنیان و شتاب‌دهنده، بخشی از نیازمندی‌های صنعت نفت در بخش‌های مختلف را که امکان رفع آن با ارائه ایده‌های خلاقانه وجود دارد، مطرح کرد و با دعوت از صاحبان فکر برای همراهی با وزارت نفت در این زمینه، تاکید کرد: صنعت نفت به فکر، تعقل و خلاقیت نیاز دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: از مدت‌ها پیش در این فکر بودیم که چگونه امکانات صنعت نفت را در مسیر تقویت شرکت‌های شتاب‌دهنده و دانش‌بنیان به‌کار بگیریم و در همین راستا، در چند ماه اخیر نشست‌هایی را با حضور نمایندگان این شرکت‌ها برگزار کرده‌ایم.

زنگنه با بیان اینکه هیچ چیز مانند «تقاضا» در حیات شرکت‌های دانش‌بنیان تعیین‌کننده نیست، ادامه داد: با توجه به نقش اثرگذار عامل «تقاضا»، تصمیم گرفته‌ایم نیاز‌ها و چالش‌های صنعت نفت را با شما در میان بگذاریم و در مقابل، از ایده‌های شما استفاده کنیم. طبیعتا بخشی از این ایده‌ها می‌توانند به پروژه و سپس به قرارداد تبدیل شوند.

وزیر نفت با بیان اینکه برای برگزاری نشست‌های مستمر با نمایندگان دانش‌بنیان‌ها آمادگی دارد، گفت: بدون تعارف بگویم ما بیش از هر چیز، به فکر، تعقل و خلاقیت نیاز داریم. فکر و خلاقیت وجود دارد و تنها لازم است راه ارتباطی بهینه برای بهره‌مندی از آن برقرار شود.

زنگنه پیش از اعلام بخشی از این نیازمندی‌ها در حضور نمایندگان شرکت‌های دانش‌بنیان و شتاب‌دهنده، این موضوع را یادآور شد که همه نیاز‌های صنعت نفت، لزوما نیاز‌های فنی و مهندسی و دارای پیچیدگی‌های خاص نیستند، اما بعضا رفع بسیاری از آن‌ها می‌تواند در بهبود عملکرد و کاهش هزینه‌های سیستم نقشی بسزا داشته باشد.

بیشتر بخوانید: تولید نفت را سه روزه به میزان پیش از تحریم‌ها بر می‌گردانیم/ مسئولیت اجتماعی یک ضرورت در صنعت نفت است

وزیر نفت، این نیازمندی‌ها را در حوزه‌های مختلف از جمله حمل‌ونقل و ترابری، مدیریت نظام‌مند جایگاه‌های عرضه سوخت، مقابله با قاچاق سوخت، بحث منابع انسانی و بهره‌مندی از سامانه به‌روز پرداخت حقوق و دستمزد، کنترل پروژه، رفع تنگنا‌های خطوط تولید، بهبود بهره‌وری نظام بهداشت و درمان صنعت نفت، ذخیره‌سازی زیرزمینی نفت، فرآورده‌های نفتی و گاز، استفاده از سامانه CHP و CCHP، توسعه استفاده از سوخت گاز طبیعی فشزده (CNG)، توجه به مختصات اقتصاد مقیاس، تکمیل زنجیره ارزش پایین‌دستی و کاهش خام‌فروشی و مهندسی ارزش مورد اشاره قرار داد و افزود: اغلب این نیازها، مباحثی است که عواید حاصل از رفع و چاره‌اندیشی برای آن به‌راحتی پاسخگوی هزینه‌های انجام شده خواهد شد.

زنگنه با بیان اینکه سیستم‌های سنتی بهسختی پذیرای حرف‌های جدید و ایده‌های خلاقانه می‌شود و هر چه ساختار سیستم، سنتی‌تر و قدیمی‌تر باشد، این مقاومت‌ها هم بیشتر خواهد بود، خطاب به حاضران تاکید کرد: بنابراین اگر گاهی سیستم در مقابل حرف و ایده شما ایستاد، مأیوس نشوید و مقاومت کنید تا به‌تدریج ایده شما در سیستم جذب شود.

وزیر نفت در باب هر یک از نیازمندی‌هایی که مطرح کرد، توضیحاتی هم ارائه داد و نکاتی را یادآور شد.

زنگنه با اشاره به گستردگی صنعت نفت و وجود خوراک ارزان در کشور گفت: برای افزایش بهره‌وری، اشتغال‌زایی و درآمدزایی بیشتر، فرصت‌های زیادی در صنعت عظیم نفت وجود دارد و ما معتقدیم که باید به جوانان کمک کرد تا امکان استفاده از این فرصت‌ها فراهم شود.

وی همچنین با اشاره به زمین ۱۷ هکتاری انبار نفت ری که وزارت نفت برای استقرار شرکت‌های دانش‌بنیان و شتاب‌دهنده در نظر گرفته است، ابراز امیدواری کرد با رونق این کسب‌وکارها، امکان بهره‌مندی بیشتر صنعت نفت از ایده‌ها و افکار نوین و خلاقانه فراهم شود.

پس از سخنان وزیر تعدادی از مدیران شرکت‌های دانش‌بنیان و شتاب‌دهنده حاضر در جلسه نظرات خود را بیان کردند و در پایان هم مقرر شد این نشست‌ها برای تبادل نظر و هموار کردن مسیر حمایت و همکاری با این شرکت‌ها ادامه یابد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار اقتصادی صنعت نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۱۶۹۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طراحی و ساخت برج‌های تقطیر توسط یک شرکت دانش‌بنیان

محمدتقی اکبری مدیرعامل و مؤسس یک شرکت دانش‌بنیان در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا در تشریح فعالیت و کارکردهای این شرکت اظهار کرد:‌ تولید و فروش مواد شیمیایی، طراحی و ساخت تجهیزات در صنایع شیمیایی ازجمله فعالیت این شرکت بوده است، سال ۱۳۹۳ گواهینامه دانش‌بنیان در زمینه ساخت تجهیزات نوین آزمایشگاهی از معاونت فناوری ریاست جمهوری را کسب کرده و سال ۱۳۹۵موفق به راه‌اندازی خط تولید اسانس‌های طبیعی با استفاده از برج تقطیر با سینی‌های مخروطی چرخان شدیم.

وی افزود:‌ طراحی و ساخت برج تقطیر با سینی‌های مخروطی چرخان از دیگر فعالیت‌های این شرکت است. برج‌های تقطیر با سینی‌های مخروطی چرخان (scc) به‌طور پیوسته کار می‌کنند و قادرند ترکیبات فرار را از جریان سوسپانسیون جداسازی کنند. افت فشار پایین، مصرف انرژی کم، بازدهی استخراج بالا، زمان ماند کوتاه، سرعت جداسازی بسیار بالا، جداسازی در دمای پایین، تجزیه شیمیایی پایین، مدیریت عطر و طعم، قابلیت حمل خوراک حاوی ذرات جامد، به‌کارگیری در صنایع فراوری میوه، آبمیوه، چای، قهوه، چاشنی و جایگزینی با برج‌های تقطیر رایج از مزایای این دستگاه است.

اکبری ادامه داد:‌ ساخت این‌گونه از برج‌ها در انحصار شرکت‌های ایتالیایی بود که برای نخستین‌بار طراحی و ساخت آن در ایران توسط این شرکت بومی‌سازی شد. لیمونن ازجمله ترکیبات پرمصرف و وارداتی در صنایع آرایشی و بهداشتی است که در سال ۱۴۰۰ خط تولید لیمونن را برای نخستین‌بار با ظرفیت روزانه ۱۰۰ کیلوگرم در این شرکت راه‌اندازی و تجاری‌سازی کردیم.

مدیرعامل و مؤسس شرکت «بهین اسانس آویژه» مستقر در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی‌شهر گفت:‌ عصاره‌گیری از گیاه خار مریم با سامانه استخراج جامد-مایع پویای سریع Rapid Solid-Liquid Dynamic Extraction (RSLDE) و تولید سیلیمارین برای مصرف در صنایع دارویی، آرایشی و بهداشتی از برنامه‌های آینده این شرکت است.

وی مطرح کرد:‌ دانش مواد شیمایی گیاهی که امروزه با عنوان فیتوشیمی به شدت در حال گسترش است به‌طور روزافزون در صنایع دارویی، غذایی، بهداشتی و آرایشی به کار گرفته شده، بسیاری از دارو‌های پیشرفته درمان کبد مانند سیلیمارین و ضد سرطان مانند تاکسول از منابع طبیعی استخراج می‌شوند در همین راستا این شرکت توانسته با تولید محصولات گیاهی بخشی از نیاز‌های مردم و کشور را برطرف کند.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بینان با بیان اینکه مهم‌ترین مانع در تجاری‌سازی سرمایه ثابت و هزینه‌های تحقیق و توسعه است، عنوان کرد:‌ شرکت از تسهیلات مالی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، حمایت‌های غیرمالی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی‌شهر، تسهیلات صندوق پژوهش و نوآوری استان اصفهان، تسهیلات صندوق کارآفرینی امید استان اصفهان، تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی معاونت ریاست جمهوری استفاده کرده است.

اکبری بیان کرد:‌ برای رشد و شکوفایی مراکز رشد در دانشگاه‌ها نیازمند همکاری و تعامل مراکز رشد و شهرک‌های صنعتی، واگذاری بازاریابی به افراد متخصص و تنوع‌بخشی به روش‌های تأمین سرمایه مانند مشارکت عام دانشجویان و خانواده‌ آنان هستیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • توسعه بازار بین المللی محصولات دانش بنیان‌ها
  • رشد اقتصادی ایران در ۲۰۲۳ بر اثر دانش‌بنیان شدن صنعت نفت و گاز به دست آمد/ استفاده حداکثری از توان دانش بنیان‌ها جواب داد
  • پایان چهارمین نمایشگاه دستاورد‌های وقف
  • استقبال وزارت صنعت امارات از توسعه همکاری‌ فناوری با ایران
  • سود مشارکت خودروسازان و دانش‌بنیان‌ها در تولید قطعات خودرویی
  • برگزاری دومین نمایشگاه حمل و نقل دانش‌بنیان در اصفهان
  • مالکیت فکری ستون اصلی «اقتصاد دانش بنیان»
  • در حوزه مالکیت فکری بسیار عقب هستیم
  • طراحی و ساخت برج‌های تقطیر توسط یک شرکت دانش‌بنیان
  • عبور از خام‌فروشی، رشد بهره‎‌وری و توسعه برداشت گاز با حرکت به سمت دانش بنیان شدن