Web Analytics Made Easy - Statcounter

 ۳۱ شهرستان کمتر توسعه یافته و محروم از همه استان‌های کشور در سال ۹۶ برای تدوین و اجرای طرح توسعه پایدار انتخاب شدند.

محمد مهدی مروج الشریعه روز پنجشنبه در گفت‌وگو با ایرنا افزود: در مرحله بعد نیز با توجه به شرایط فعلی و تحریم‌ها، نیازمند هماهنگی سه قوه مقننه، مجریه و قضاییه برای توسعه پایدار ۳۱ شهرستان محروم کشور هستیم تا این طرح به نتیجه برسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه طرح توسعه پایدار ۳۱ شهرستان از سال ۹۶ شروع و مرحله تدوین آن طولانی شد، اظهار داشت: استان‌ها شرایط مشابهی در اجرای این طرح دارند هرچند برخی مانند اصفهان در تدوین سند قوی‌تر عمل کردند.

مروج الشریعه با اشاره به اینکه عملیات اجرایی این طرح در ماه‌های اخیر آغاز شد، تصریح کرد: این که مسئولان برای توسعه پایدار این مناطق وادار شدند مقداری از اقتصاد متکی بر نفت فاصله بگیرند و نقش و مشارکت مردم را جدی بگیرند در طرح تاثیرگذار خواهد بود.

وی اضافه کرد: لازم است نقطه‌هایی به عنوان کمتر توسعه یافته در کشور، انتخاب و همه مفاهیم برنامه‌ریزی بر مبنای قوانین موجود و حداکثر اختیار مدیریتی منطقه‌ای در آن اجرا شود تا نقاط ضعف و کاستی‌های آن مشخص و الگوی برنامه ریزی کارآمد منطقه‌ای در آن استحصال شود.

مشاور وزیر کشور با بیان اینکه طرح توسعه ۳۱ شهرستان بر مبنای نظامنامه ۲۱ماده ای به استانداران ابلاغ شد، اضافه کرد: مدیران استان‌ها موظفند حداکثر امکانات خود را برای ایجاد تحولات مثبت اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در آن شهرستان‌ها پیاده سازی کنند و اگر در آن مسیر نیازمند تقویت اختیارات مدیریت منطقه‌ای یا گرفتن امتیاز خاص در دولت هستند اعلام کنند تا این کار به صورت بسته نرم افزاری کامل اجرا شود تا قابل تسری به نقاط مشابه باشد.

به گفته وی، اقدامات خوبی در این طرح شروع شده اما کافی نیست و اقدامات مکمل باید به آنها اضافه و از مشارکت‌های مردمی و بخش خصوصی استفاده بیشتری شود.

 اسناد توسعه ۳۱ شهرستان اسفند سال گذشته با هدف برنامه‌ریزی راهبردی عملیاتی برای توسعه پایدار اقتصادی با تاکید بر سیاست‌های اقتصاد مقاومتی (برای هر استان یک شهرستان) و ایجاد هماهنگی‌های لازم میان دستگاه‌های اجرایی و نهادهای حمایتی رونمایی شد.

این شهرستان‌ها شامل بستان آباد از استان آذربایجان شرقی، تکاب از استان آذربایجان غربی، مغان از استان اردبیل، خور و بیابانک از اصفهان، اشتهارد از البرز، ملکشاهی از ایلام، گناوه بوشهر، بهارستان از تهران، لردگان از چهارمحال و بختیاری، نهبندان از خراسان جنوبی، زاوه از خراسان رضوی، راز و جرگلان از خراسان شمالی، اندیکا از خوزستان، ایجرود از زنجان، میامی از سمنان، دلگان از سیستان و بلوچستان، خرامه از فارس، آوج از قزوین، شهرستان قم از استان قم، سروآباد از کردستان، ریگان از کرمان، هرسین از کرمانشاه، شهرستان بهمنی از کهگیلویه و بویراحمد، گمیشان از گلستان، شفت از گیلان، کوهدشت از لرستان، فریدون‌کنار از مازندران، خنداب از استان مرکزی، بشاگرد از هرمزگان، فامنین از همدان و بهاباد از استان یزد است.

۶۰۲۲/ ۳۰۱۱

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت کشور اصفهان توسعه پایدار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۱۷۷۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است

به گزارش صدای ایران از ایرنا، عباس علی‌آبادی، در افتتاحیه ششمین نمایشگاه ایران اکسپو، با بیان اینکه اکنون ایران با وجود تحریم‌ها یکی از قطب‌های اقتصاد و صنعت منطقه است، اظهار داشت: بالغ بر ۱۵۳ میلیارد دلار حجم تجارت خارجی کشور شامل صادرات غیرنفتی، نفتی و واردات است که از این رقم نزدیک به ۵۰ میلیارد دلار مربوط به صادرات غیرنفتی است.

وی افزود: کشور‌های همسایه افریقایی، کشور‌های اسلامی و دوست در اولویت توسعه روابط و همکاری اقتصاد با جمهوری اسلامی ایران هستم ضمن اینکه عضو ناظر تجارت جهانی هستیم و با حضور در پیمان‌های منطقه‌ای و بین‌المللی تعامل سازنده‌ای با این پیمان‌های این کشور‌ها داریم.

علی‌آبادی بیان داشت: در سازمان همکاری اکو با ۹ کشور همسایه و منطقه همکاری داریم و موافقتنامه تجاری در حال پیگیری است با هشت کشور اسلامی در حال توسعه، موافقتنامه تجارت ترجیحی امضا کرده و در حال اجرا هستیم. همچنین در سازمان همکاری اسلامی با کشور‌های عضو موافقتنامه تجارت ترجیحی داشته و همکاری‌های تجاری را برنامه‌ریزی و اجرا می‌کنیم.

وی خاطرنشان کرد: با کشور‌های اتحادیه اقتصادی اوراسیا، موافقتنامه تجارت آزاد و با تعدادی دیگر از کشور‌ها موافقتنامه تجارت ترجیهی به امضا رسیده و با برخی دیگر از کشور‌ها در حال مذاکره هستیم، ما آماده عامل هستیم و دست همکاری اقتصادی با کشور‌ها و ملت‌های جهان را می‌فشاریم.

توسعه روابط تجاری با کشور‌های شرکت‌کننده در نمایشگاه اکسپو

وزیر صنعت، معدن و تجارت، با اشاره به برگزاری نمایشگاه ایران اکسپو ۱۴۰۳ گفت: تلاش می‌کنیم این نمایشگاه بتواند با ارائه شفافیت توانمندی‌ها و شناسایی نیازمند‌های طرفین گام جدی را در توسعه اقتصادی بردارد.

علی‌آبادی ادامه داد: مهم‌ترین هدف این نمایشگاه توسعه روابط تجاری با کشور‌های شرکت‌کننده است، ایران در حوزه تجارت مزایای نسبی بسیاری دارد که می‌تواند تسهیل گر بسیاری از تعاملات در سطوح مختلف راهبردی باشد.

وی بیان کرد: زمینه‌های همکاری را تسهیل می‌کند ایران در حوزه تجارت مزایای نسبی دارد که می‌تواند تسهیل گر در حوزه راهبردی باشد همچنین چهره واقعی بخشی از توانمندی‌های ایران در این نمایشگاه‌ها معرفی می‌شود و زمینه برای همکاری‌های اقتصادی فراهم می‌گردد.

حضور بازرگانان و تجار از ۱۰۰ کشور دنیا

وزیر صنعت، معدن و تجارت، با اشاره به حضور بازرگانان و تجار از ۱۰۰ کشور دنیا گفت: توجه به جایگاه ایران در کنار ظرفیت معدنی و کشاورزی و صنعتی فرصت‌های زیادی را فراهم می‌کند در این راستا رویکرد اصلی برنامه‌های وزارت صمت مبتنی بر تعاملات در عرصه بین‌الملل و کسب و کار دانش بنیان است.

وی بیان داشت: برنامه ما در مرحله اول جهت‌دهی توسعه اقتصادی بر پایه رشد اقتصادی پایدار با تعاملات بین‌المللی با محصولات فناورانه است، دوم توسعه زیرساخت‌های تجاری و افزایش سهم کشور از تجارت بین‌المللی از دیپلماسی اقتصادی است.

اولویت به دیپلماسی اقتصادی با هدف ورود به بازار‌های جهانی و فناوری

علی‌آبادی با بیان اینکه اولویت‌دادن به دیپلماسی اقتصادی با هدف ورود به بازار‌های جهانی و فناوری است گفت: تعامل سازنده با کشور‌های منطقه در انتقال فناوری و صنعتی مهم‌ترین اقدام است، فعال‌سازی میز‌های کالایی کشور و استانی با هدف شناسایی ظرفیت صادرات به کشور‌های هدف با همکاری وزارت امور خارجه و بهره‌مندی حداکثری از روابط سیاسی در ایجاد بازار‌های جدید و حوزه تامین است.

وی اضافه کرد: افزایش کارایی و فعال کردن رایزنان بازرگانی در حرکت رقبای ایران، ارائه اطلاعات کامل به بازرگانان ایرانی و تنوع‌بخشی به تجارت با کمک ارز‌های محلی، توسعه بازار‌های مرزی جهت افزایش صادرات و منابع خارج از کشور، بهره‌گیری از ظرفیت اتاق‌های بازرگانی با سایر کشور‌ها و بخش خصوصی در روابط خارجی و گسترش بازار‌های صادراتی از مهم‌ترین اقدامات است.

دیگر خبرها

  • استحکام‌بخشی «فلک‌الافلاک» نیازمند ۲۰ میلیارد/طرحی که ۱۴ساله شد!
  • تقویت آموزش‌های مهارتی نیازمند توسعه زیرساخت ها است
  • حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است
  • نیازمند آگاه‌سازی پایدار برای نسل جدید هستیم
  • رئیس سازمان برنامه و بودجه: آمادگی تأمین انرژی پایدار مورد نیاز کشور‌های منطقه و اروپا را داریم
  • منظور: با وجود تحریم‌ها آمادگی تامین انرژی پایدار منطقه و اروپا را داریم
  • اجرای برنامه هفتم توسعه نیازمند اهتمام ویژه
  • توزیع انواع بذور اصلاح و گواهی شده برنج بین کشاورزان شهرستان بابل
  • تصفیه خانه فاضلاب شهر خوی، نیازمند نیروگاه انرژی های تجدید پذیر
  • افتتاح بخش بیماران نیازمند به مراقبت‌های خاص در همدان