Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت24-از تابستان ۹۶ که اصلاح‌طلبان با پیروزی در انتخابات شورای شهر تهران، کم‌کم مهیای انتخاب شهردار جدید برای پایتخت می‌شدند، زمزمه‌هایشان برای طرح موضوع «بدهی‌های شهرداری زمان قالیباف» شروع شد تا آنکه محمدعلی نجفی، شهرداری که اصلاح‌طلبان در اول شهریور ۹۶ به تهرانی‌ها معرفی کردند، مستقیماً از این بدهی‌ها سخن گفت و میزان آن را ۵۲ هزار میلیارد تومان اعلام کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این رقم توسط معاون زمان شهرداری محمدباقر قالیباف رد شد و او میزان بدهی‌های شهرداری را ۱۶ هزار میلیارد تومان اعلام کرد. حالا در روزهای گذشته به این رقم‌های متفاوت مبالغی هم افزوده شده و گویا اصلاح‌طلبان سود آن را هم بر اصل پول می‌افزایند!


محمدعلی نجفی شهردار اول اصلاح‌طلبان، محمدعلی افشانی شهردار دوم و پیروز حناچی شهردار سوم اصلاح‌طلبان در دو سال گذشته، هر بار رقم متفاوتی برای بدهی‌ها اعلام کردند و در جلسه سه روز پیش شورای شهر پایتخت محمود میرلوحی عضو شورای شهر تهران میزان بدهی‌های شهرداری تهران را ۶۹ هزار و ۹۴۵ میلیارد تومان اعلام کرد. تقلای دو ساله اصلاح‌طلبان به جای مدیریت شهر تهران، بر حاشیه‌سازی‌ها و تخطئه مدیریت قبلی متمرکز شده است. امور مدیریت شهری پایتخت عملاً خوابیده و این حجم از بی‌عملی در کنار دعواهای سیاسی و تغییرات مکرر در رأس مدیریت شهری تهران نشانه‌هایی است از آنکه موضوع اقتصادی نیست.


تناقض‌های مکرر آماری
محمدعلی نجفی شهردار اول اصلاح‌طلبان ابتدا میزان بدهی‌های شهرداری را ۳۰ هزار میلیارد تومان اعلام کرد و دو ماه نگذشته معاونش ۲۲ هزار میلیارد تومان روی بدهی‌ها گذاشت و همچنین میرزایی معاون برنامه‌ریزی نجفی میزان بدهی شهرداری به پیمانکاران را ۹ هزارمیلیارد تومان عنوان کرد و جالب آنکه حتی این را هم گفت که «بخش از این بدهی‌ها فاقد سند است»، بنابراین روشن نیست بدهی بی‌سند چگونه بدهی محسوب می‌شود.
این ادعاها البته توسط قدرت‌الله گودرزی معاون مالی و اقتصاد شهرداری تهران در زمان قالیباف رد شد. او در گفت‌وگویی توضیح داد: «وقتی که شهرداری را تحویل دادیم میزان بدهی‌ها ۱۶ هزار میلیارد تومان بود و البته یک عددی هم از سال ۹۵ اضافه شده است، تمام اسناد ریز به ریز موجود است و ما کاملاً در این زمینه شفاف هستیم و اعلام می‌کنیم که اگر کسی شک و شبهه‌ای دارد اسناد ما موجود است و می‌توانند آن را ببینند و ابایی هم نداریم.»


طلبکاری برای کار نکردن!
رسانه‌های اصلاح‌طلب که در هفته اخیر به بهانه اعلام آمار جدید از بدهی‌های ادعایی زمان قالیباف سوژه بدهی‌ها را مجدد در صفحه یک خود بازتاب دادند، از این هم نوشتند که به دلیل این بدهی‌ها شهردار جدید نمی‌تواند کار کند. از جمله روزنامه شرق در شماره ۱۱ شهریور ماه جاری نوشت: «به نظر می‌رسد اعلام این عدد از سوی شهردار تهران در شرایط فعلی بی‌پولی و تنگدستی شهرداری تهران بیشتر از جهت اعلام موقعیت است تا اعلام بدهی به بیرون‌گودنشینان! از این جهت که مخاطبان بیرونی بدانند شهرداری تهران در شرایط فعلی اقتصادی با این اندازه از بدهی، همین که می‌تواند پول امور جاری شهر و کارکنانش را تأمین کند و همزمان از شهر صیانت داشته باشد، هنر کرده است و اگر در این میان پروژه دهان‌پرکن تونل و بزرگراه دوطبقه‌ای اجرا نمی‌شود، برای این است که این شهرداری هنوز دارد تاوان کارهای آن شهرداری قبلی را پس می‌دهد.»


پس از تجربه کردن مواضع دولت اول روحانی که هر مشکلی را به دولت قبلی ربط می‌دادند و دلیل هر کار نشدنی را مشکلات باقی مانده از دولت قبل می‌دانستند، قابل پیش‌بینی بود که وقتی شورا و شهرداری پایتخت را هم در دست بگیرند، کم‌کاری‌ها و بیکاری‌های خود را تقصیر شهرداری قبلی خواهند انداخت. اصلاح‌طلبان جز دوره‌ای در زمان شهرداری غلامحسین کرباسچی بر تهران، عملاً هیچ زمان دیگری نتوانستند کارهای عمرانی تهران را پیش ببرند. اگر آنچنان که «شرق» نوشته دلیل این عدم فعالیت، مشکلات اقتصادی مانده از زمان قالیباف است، حداقل باید طرح و ایده‌ای عمرانی داشته باشند که برآورد هزینه شده باشد و بعد بگویند این هزینه را نداریم و در نتیجه طرح امکان اجرا ندارد، اما عملاً شهرداری و شورای اصلاح‌طلبان هیچ طرح و ایده‌ای در حد روی کاغذ هم ندارد که بشود در مورد آن حداقل حرفی زد که خوب است یا بد! آنچنان که شرق نوشته، فی‌الحال همان قدر که زباله‌های تهران جمع می‌شود و با مناسبت‌های مختلف پرچم‌ها تغییر رنگ می‌دهند، باید سپاسگزار اصلاح‌طلبان باشیم!
کاش شرق میزان درآمدها یا میزان مستغلاتی را که شهرداری می‌تواند از فروش آنان برای خود کسب درآمد و بدهی‌ها را پرداخت کند هم می‌نوشت.


با پول جاری بدهی نمی‌دهند
گزارش شرق نکته جالب دیگر هم دارد. این روزنامه اصلاح‌طلب می‌نویسد: «حسن رسولی، خزانه‌دار شورای شهر تهران هم روز گذشته گزارش خزانه‌داری از حساب‌های درآمد و هزینه شهرداری تهران در چهار ماه نخست سال جاری را ارائه کرد و در بخشی از آن گفت: ردیف‌های بازپرداخت‌های بدهی‌ها ۷۳۰درصد و اخذ سود تسهیلات دریافتی ۱۷۷درصد نسبت به بیشینه بودجه افزایش نشان می‌دهد. این رشد حاکی از این است که مدیریت شهری با داشتن تنگناهای مالی، برای احقاق حقوق طلبکاران دغدغه جدی دارد. محسن هاشمی، رئیس شورای شهر تهران با اشاره به گزارش مالی چهارماهه ابتدایی شهرداری تهران با بیان اینکه بر اساس این گزارش هزینه‌های شهرداری افزایش پیدا کرده است و نیاز به اصلاح بودجه وجود دارد، گفت: اگرچه شهرداری درآمد خوبی احصا کرده، اما شاهد افزایش ۱۳۳درصدی هزینه‌ها بوده‌ایم و این موضوع در دفتر شهردار تهران به ۲۱۴درصد می‌رسد. نیاز است تا از افزایش تورمی هزینه‌ها جلوگیری به عمل آید. در غیر این صورت پروژه‌های عمرانی دچار مشکل می‌شوند.»


پول جاری هزینه دادن بدهی نباید بشود، گرفتن وام از بانک‌ها یا فروش املاک و مستغلات یا حتی گرفتن عوارض از پروژه‌های بزرگی که قالیباف برای اصلاح‌طلبان به ارث گذاشته می‌تواند راه‌های معقول‌تری باشد. اجازه بدهید به لیست بدهکارترین کشورهای جهان نگاه کنیم. اولین کشور در این لیست ایالات متحده امریکاست با حدود ۲۰ تریلیون دلار بدهی، انگلیس، فرانسه، آلمان و هلند رتبه‌های بعدی را با بدهی بین ۸ تا ۴ تریلیون دلار دارند. آیا امور کشورداری خوابیده و نشسته‌اند صرفاً پول می‌شمارند که بدهی‌هایشان را بدهند؟! در بسیاری از موارد گرچه میزان بدهی در گذر زمان ثابت می‌ماند، اما بدهکار تغییر می‌کند و دلار را به جای دادن بدهی خرج افزایش ثروت غیرنقدی کشور می‌کنند. کاش اصلاح‌طلبان اینجا را هم به غربی‌ها اقتدا می‌کردند.


سیاسی‌کاری روی آرامش مردم
اصلاح‌طلبان اهل کار نیستند و برای آن دنبال بهانه می‌گردند. علاوه بر این کینه سیاسی اصلاح‌طلبان از رقبای انتخاباتی همیشه باقی می‌ماند، خصوصاً که کمی حدس بزنند که او ممکن است در آینده هم رقیب انتخاباتی باشد، از این رو دل آن‌ها با محمدباقر قالیباف هیچ وقت صاف نمی‌شود و هیچ بهانه‌ای را برای تخطئه او از دست نخواهند داد، گرچه این بهانه روی آرامش میلیون‌ها نفر از مردم بنا شده باشد.

منبع: روزنامه جوان

منبع: ساعت24

کلیدواژه: احمدی نژاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۱۸۴۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لحظه به لحظه از صحن علنی مجلس / لایحه برنامه هفتم پیشرفت اصلاح شد

به گزارش گروه سیاسی ایسکانیوز، نمایندگان مجلس شورای اسلامی از ابتدای صبح امروز بررسی بخش دوم لایحه بودجه ۱۴۰۳ مربوط به جدوال را به پایان رساندند.

بیشتر بخوانید: هشدار قالیباف درباره تامین ارز دارو / اختصاص ۱۰ همت برای پرداخت فوق‌العاده شغل پرستاران

سپس مجلس وارد بررسی ایرادات شورای نگهبان در برنامه هفتم توسعه شد.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه نوبت عصر ایرادات باقی مانده از برنامه هفتم توسعه را مورد رسیدگی قرار می دهند.

توضیحات قالیباف درباره حذف حکم مربوط به پرداخت بدهی‌های تامین اجتماعی از برنامه هفتم

حسن لطفی نماینده مردم رزن در مجلس شورای اسلامی در جلسه نوبت عصر روز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ صحن مجلس در تذکری با اشاره به جز ۱ بند الحاقی ۲ ماده ۲۲ لایحه برنامه هفتم پیشرفت یا تاکید بر اینکه در حق سازمان تامین اجتماعی جفا شده‌ است، گفت: در این حکم آمده بود که دولت مکلف است در طول اجرای قانون برنامه در قالب بودجه سنواتی نسبت به تادیه بدهی حسابرسی شده خود به سازمان تامین اجتماعی اقدام کند اما کمیسیون این حکم را بررسی نکرده و آن را به صورت کلی حذف کرده است.

وی افزود: با حذف این حکم، کاری کردیم که از این به بعد دولت نمی‌تواند حتی یک ریال از بدهی خود را به سازمان تامین اجتماعی پرداخت کند. نیاز است که در این زمینه مجددا رای‌گیری شود تا بدهی دولت به تامین اجتماعی پرداخت شود.

محمد باقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به تذکر نماینده رزن با با تاکید بر اینکه بعد از رای گیری، دیگر امکان بازگشت به آن وجود ندارد، گفت: سیاست برنامه هفتم این بود که هر سال ۹۰ همت، ۱۲۰ همت و حتی از اموال بابت طلب‌های سازمان تامین اجتماعی داده می‌شود و هر کدام از این‌ها که پرداخت می‌شود اما به دلیل به روز شدن بدهی‌های سازمان از بدهی‌های دولت کم نمی‌شود.

وی افزود: تصمیم گرفتیم که دولت از ابتدای اجرای برنامه هفتم، نباید بدهی قطعی‌اش را به تامین اجتماعی تعویق بیندازد. امسال پیش بینی ما این بود که دولت باید ۱۷۰ همت بگذارد یا حداقل ۱۴۰ همت بگذارد تا بدهی برای سال ۱۴۰۳ ایجاد نشود اما دولت پیشنهاد حدود ۱۱۰ همت را ارئه داد اما ما در بودجه ۱۳۰ همت را تصویب کردیم.

قالیباف گفت: از طرف دیگر متقابلاً گفتیم که کاری نداریم که طلب سازمان تامین اجتماعی از دولت چقدر است، هر چقدر که حسابرسی اعلام کرد، آن مبناست و دولت باید در طول ۵ سال باید پرداخت دیون عقل مانده‌اش مشروط بر اینکه دیون جدید ایجاد نکند، اقدام کند اما به هر حال شورای عالی نظارت با بند الحاقی ۲ ماده ۲۲ مخالفت کرده و پیشنهاد حذف آن در صحن رای آورده است.

لایحه برنامه هفتم پیشرفت اصلاح شد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه روز سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ صحن مجلس در جریان رسیدگی به گزارش کمیسیون تلفیق درباره لایحه برنامه هفتم توسعه (اعاده شده از شورای نگهبان)، این لایحه را جهت تامین نظر شورای نگهبان اصلاح کردند.

نمایندگان مجلس در برخی از مواد، بر مصوبه قبلی خود اصرار ورزیدند. همچنین به پیشنهاد احمد امیرآبادی نماینده مردم قم در مجلس، در ماده ۳۱ لایحه برنامه هفتم، عبارت «دولت مکلف است» به عبارت «دولت مجاز است» تغییر کرد.

کد خبر: 1229019 برچسب‌ها مجلس شورای اسلامی

دیگر خبرها

  • لحظه به لحظه از صحن علنی مجلس / لایحه برنامه هفتم پیشرفت اصلاح شد
  • کرباسچی: مهدی نصیری تعادل ندارد؛ او فقط به درد تبلیغات بی‌بی‌سی می‌خورد
  • مرغ آمریکایی‌ها غاز است!
  • خیز اصلاح طلبان رادیکال به سوی خیابان به بهانه طرح نور/ روزنامه آرمان ملی: مسئله مذاکره با آمریکا و حجاب باید حل شود!
  • واکنش روزنامه شهرداری به افشای قرارداد ۲ میلیارد یورویی
  • انتقاد تند جهره شاخص اصلاح‌طلبان از سوپر افراطی حزب‌اللهی دیروز!
  • اصلاح‌طلبان درباره روند بررسی صلاحیت‌ها چه گفتند؟
  • رابط اصلاح‌طلبان با رهبری بعد از فوت هاشمی‌رفسنجانی چه کسی است؟
  • فاکتور اشتباه و شیطنت آمیز اصلاح طلبان در خصوص شرایط امید در جامعه/ آغاز کنش‌های انتخاباتی رادیکال‌ها پس از عملیات تحریم!
  • گزارش روزنامه شهرداری تهران درباره یک شغل جدید با عنوان «یک زندگی سگی»!