Web Analytics Made Easy - Statcounter

اگر به زیبایی های مصنوعی اعتقاد دارید و از عوارض آن خبر ندارید، حتما این مطالب را مطالعه کنید.

به گزارش شریان نیوز، در این گزارش جدیدترین دانستنی‌های روز پزشکی که هر روز با آن سر و کار دارید را دنبال می‌کنیم.

کاشت مژه خوب یا بد؟!

تمام خانم‌ها دوست دارند مژه‌های بلند داشته باشند و برای اینکه به اندازه مژه دلخواه خود برسند، راه‌های متفاوتی را امتحان می‌کنند؛ یکی از این راه‌ها کاشت مژه است که عواقب بسیار زیادی در پی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چسبی که برای چسباندن مژه مصنوعی استفاده می‌شود، از مهم‌ترین علل ایجاد عوارض حاد چشمی مانند کم بینایی و گاه نابینایی است؛ که گاهی نه تنها مفید نیست بلکه ممکن است موجب از بین رفتن کل بینایی شود. علاوه بر ریزش مژه‌های طبیعی، باعث عفونت نیز خواهد شد و اگر گفته می‌شود هیچ آسیبی وارد نمی‌کند، سخت در اشتباه هستید.

هویج؛ ضامن سلامتی شما

مصرف هویج یکی از روش‌های درمانی طب سنتی برای تسکین زانو درد به شمار می‌رود. هویج‌های نارنجی سرشار از بتاکاروتن و ویتامین A، دو ماده‌ی ضد التهاب قوی هستند، که موجب تسکین درد زانو می‌شوند. برای اینکه بتوانید بیشترین بهره را از فواید هویج ببرید باید آن را به صورت پخته میل کنید، اما اگر از خوردن هویج پخته خوشتان نمی‌آید، خوردن خام آن‌ها هم ایرادی ندارد. برای کاهش زانو درد سعی کنید روزانه ۲ وعده هویج مصرف کنید.

ژلوفن متهم خطرناک سرطان معده

استفاده خودسرانه از ژلوفن سبب ایجاد زخم در دستگاه گوارش می‌شود و به مرور زمان سرطان معده را به همراه خواهد داشت. به علاوه مصرف ژلوفن از آنجا که باعث شل شدن و انبساط عضلات بدن می‌شود، سبب سقط جنین‌های بی دلیل و مکرر خواهد شد. محققان دریافتند کسانی که طی جوانی به دلیل اعتیاد آور بودن استامینوفن کدئین، ژلوفن را انتخاب کرده اند در بزرگسالی دچار مشکلات فشارخون بالا و درد‌های کلیوی شده اند. تحمل درد بهتر از استفاده از ژلوفن و حتی استامینوفن کدئین است.

بیشتر بخوانید: مصرف میوه خشک درد یا درمان؟ / اثرات مفید روغن زیتون را دست کم نگیرید

مولتی ویتامین خانگی که از کم آبی بدن جلوگیری می‌کند

تخم شربتی منبع فوق‌العاده‌ کلسیم است به طوری که ۵ تا ۶ برابر بیشتر از شیر، دارای کلسیم است. اگر کودکتان به شیر حساس است و نمی‌تواند لبنیات مصرف کند، این بهترین گزینه است. فراموش نکنید ماده معدنی به نام بورون در تخم شربتی وجود دارد که باعث انتقال کلسیم به استخوان کودک خواهد شد. تخم شربتی منبع فوق‌العاده‌ اسید‌های چرب امگا ۳ و ۶ است که سبب تقویت هوش کودک می‌شود و حتی بیشتر از تخم کتان هوش کودک را تقویت می‌کند. اگر موز را به عنوان منبع پتاسیم می‌شناسید، بدانید که دانه‌های تخم شربتی ۲ برابر بیشتر از موز پتاسیم دارد و سلامت قلب کودک را تضمین می‌کند.

تخم شربتی ۳ برابر بیشتر از اسفناج آهن دارد. اسهال و یبوست فرق نمی‌کند، هر دو باعث کم وزن شدن کودک می‌شود. تخم شربتی بی نظمی روده را کنترل می‌کند و نفخ را از بین می‌برد. تخم شربتی برای رفع یبوست در کودکان معجزه آسا عمل می‌کند.

طی بارداری مصرف روزانه ۱۰ گرم تخم شربتی، برای تقویت قلب و صحت مزاج و خوشرنگی و زیبایی جنین بسیار مفید است. مصرف تخم شربتی طی شیردهی، سبب ازدیاد شیر مادر می‌شود، ولی در مصرف آن نباید زیاده روی کرد. تخم شربتی سرفه کودکان را برطرف می‌کند اما فراموش نکنید که این دانه‌ها سیرکننده هستند و نباید بیش از نصف فنجان تخم شربتی به صورت شربت به کودک بدهید یعنی کمتر از نصف قاشق مرباخوری تخم شربتی را در آب بریزید. چون دانه‌های تخم شربتی آب را به خود جذب می‌کند و پف خواهد کرد. تخم شربتی یک مولتی ویتامین خانگی است که در تابستان از کم آبی بدن هم جلوگیری می‌کند.

بیشتر بخوانید: مهم‌ترین عوارض ناشی از رادیوتراپی در درمان سرطان سینه

چند ماده غذایی سالم، که ناسالم مصرف می‌شوند

گوشت فقط در روز خورده شود.
سیب زمینی با پوست مصرف شود چراکه سالم‌ترین بخش سیب زمینی، پتاسیم، آهن، فسفات و ویتامین C آن است که عمدتاً در پوست آن وجود دارد.
کیوی با پوست خورده شود.
هویج پخته شود بهتر است.
بادمجان کبابی شود چراکه میزان پتاسیم در طول فرآیند کبابی کردن، بیشتر می‌شود.
برنج فقط در روز خورده شود.


سیر یکی از اجزای بسیار مفید سیر به نام آلیسین زمانی تشکیل می‌شود که ۲ آنزیم در قسمت‌های مختلف آن با هم مخلوط شوند. زمانیکه ما حبه‌های سیر را خورد می‌کنیم، این آنزیم‌ها سرانجام آزاد می‌شوند. این ماده از توسعه سلول‌های سرطانی جلوگیری می‌کند؛ بنابراین بعد از اینکه سیر را خرد کردید ده دقیقه بعد داخل غذا بریزید و فورا این کار را انجام ندهید.

گوجه فرنگی پخته شود چراکه میزان لیکوپن درحالت پخته افزایش می‌یابد. این به شما کمک می‌کند تا از بیماری‌های قلبی عروقی، انکولوژیک و التهابی در امان باشید.

چای سیاه با شیر مخلوط نکنید چراکه  کازئین، پروتئین موجود در شیر باعث از بین رفتن مزایای چای می‌شود.

چند راهکار ساده برای تسکین خارش نیش پشه

یک قاشق جوش شیرین را در کاسه‌ای کوچک ریخته و کمی آب به آن اضافه کنید تا حالت خمیری پیدا کند. سپس این خمیر را به آرامی روی محل‌های گزیدگی قرار دهید و ۱۵ دقیقه صبر کنید. می‌توانید با مالیدن کمی آبلیمو به محل گزیدگی، خارش پوست خود را کاهش دهید. اما اگر به دلیل خاراندن زیاد پوست قسمت نیش پشه زخم شده است پیشنهاد می‌شود از آلوئه‌ور استفاده کنید. شما می‌توانید با مالیدن کمی از ژل آلوئه ورا روی پوست خارش را کاهش دهید و به ترمیم آن کمک کنید.

منبع: شریان

کلیدواژه: سقوط هواپیمای تهران یاسوج ایالات متحده آمریکا مجلس شورای اسلامی سوریه یاسوج بوشهر ایران کرمانشاه سقوط هواپیما روسیه عراق گرگان بارش برف تیم فوتبال استقلال تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shariyan.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شریان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۱۹۴۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مواظب این موجود خطرناک باشید

آفتاب‌‌نیوز :

امروز روزجهانی مبارزه با مالاریاست. بیماری مالاریا یکی از شایع‌ترین بیماری‌های منتقله است که به علت حضور انگل تک یاخته بنام پلاسمودیوم در خون انسان ایجاد می‌شود.

 پلاسمودیوم‌ها در داخل گلبول‌های قرمز خون رشد می‌کند و پس از رشد، تکثیر کرده و موجب پاره شدن گلبول‌های قرمز خون و بروز علائم مالاریا می‌شود. 

همه گیری شناسی

هر سال در جهان ۵۰۰– ۳۰۰ میلیون نفر به مالاریا مبتلا می‌شوند و از این تعداد بیش از ۱ میلیون نفر جان خود را از دست می‌دهند. 

در دنیا هر ثانیه، یعنی در گفتن هر کلمه مالاریا تعداد ۱۰ کودک برای مبارزه با مرگ در اثر مالاریا پنجه نرم می‌کنند.

کل موارد مالاریا در جهان بیش از ۵ برابر مجموعه (سل، ایدز، سرخک، جذام) است. عامل بیماری انگل‌های تک سلولی بنام پلاسمودیوم می‌باشد.

در ایران ۱۹ گونه پشه آنوفل شناخته شده که ۷ گونه آن ناقل بیماری هستند. پشه‌های آنوفل بیشترین زمان خونخواری را در شب انجام می‌دهند.

پیام طبرسی، متخصص بیماری‌های عفونی و فلوشیپ عفونت در نقص ایمنی در آستانه ۲۵ آوریل مصادف با ششم اردیبهشت گفت: مالاریا را یک بیماری انگلی شایع در جهان برشمرد که حذف آن یکی از اهداف سازمان جهانی بهداشت است.

این استاد دانشگاه با اشاره به وضعیت شیوع مالاریا در ایران گفت: این بیماری در سال‌های دور شیوع گسترده‌ای در کشور داشت، اما با بهبود وضعیت بهداشت در مناطق روستایی و آندمیک مالاریا و تلاش کارشناسان بهداشت محیط و شبکه‌های بهداشتی در سالیان اخیر تا آستانه ریشه کنی مالاریا پیش رفتیم.

 طبرسی افزود: بیماری مالاریا جزو بیماری‌های بومی محسوب می‌شود، اما به مناطق خاصی اختصاص دارد.

به گفته وی روند ریشه کنی مالاریا در چند سال گذشته به دلیل همسایگی با کشور‌های مالاریا خیز در حاشیه جنوب شرقی کشور (افغانستان و پاکستان)، شیوع کرونا و اختصاص تمام ظرفیت شبکه‌های بهداشتی به کنترل کرونا دچار اختلال شد به نحوی که امسال آمار مبتلایان به مالاریا افزایش داشته است.

این متخصص بیماری‌های عفونی دانشگاه خاطرنشان کرد: به طور کلی مالاریا در ایران در یک وضعیت کنترلی نسبتا خوبی قرار دارد، اما در برخی مناطق به خصوص مناطق جنوب شرقی متاسفانه شاهد افزایش موارد ابتلا در یکسال گذشته بودیم که وزارت بهداشت در تلاش است بیماری را در آن مناطق کنترل کرده و در راستای ریشه کنی و حذف بیماری گام بردارد.

وی با بیان این که مالاریا انواع مختلفی دارد، ویواکس و فالسیفارم را دو نوع مهم آن عنوان کرد که ویواکس معمولا باعث بروز بیماری خفیف تری می‌شود، اما فالسیفارم معمولا باعث ایجاد بیماری خیلی شدید و حتی گاهی کشنده می‌شود.

روش انتقال بیماری

استاد بیماری‌های عفونی دانشگاه با اشاره به انتقال مالاریا از طریق پشه آنوفل گفت: پشه آنوفل در آب‌های راکد و مناطقی که دارای وضعیت نامناسب بهداشتی هستند تکثیر می‌یابد.

وی افزود: پس از گزش فرد مبتلا به مالاریا توسط پشه آنوفل، انگل بیماری وارد بدن پشه می‌شود و این پشه با گزش سایر افراد می‌تواند بیماری را به آنان منتقل کند و به این ترتیب باعث گسترش بیماری شود.

طبرسی خاطرنشان کرد:انتقال بیماری فقط از طریق پشه آنوفل است و فرد به فرد صورت نمی‌گیرد. به این معنا که در مناطقی که این پشه وجود ندارد حتی اگر فرد مبتلا به مالاریا وجود داشته باشد بیماری منتقل نمی‌شود.

 طبرسی، مناطق آندمیک مالاریا در ایران را محدود به استان‌های جنوب شرقی کشورهم مرز با افغانستان و پاکستان برشمرد که شیوع و عدم کنترل مناسب مالاریا در این کشور‌ها و وجود مراودات با ایران باعث انتقال مالاریا در استان‌های جنوب شرقی کشور شده است.

به گفته این متخصص بیماری‌های عفونی در سایر نقاط کشور انتقال محلی مالاریا نداریم و اکثر موارد بیماری در استان‌های جنوب شرقی کشور و مسافران به این استان‌ها مشاهده می‌شود. برخی مبتلایان نیز سابقه سفر به کشور‌های مالاریاخیز نظیر کشور‌های آفریقایی، هند، پاکستان و... داشتند و در بازگشت به میهن دچار علایم بیماری شدند.

علایم بیماری

این استاد بیماری‌های عفونی دانشگاه علایم بیماری مالاریا را شامل تب، لرز و تعریق برشمرد و گفت: مسافرانی که به مناطق مالاریاخیز عزیمت کردند اگر در بازگشت دچار علایمی نظیر تب، لرز و تعریق شدند در اسرع وقت باید به مراکز بهداشتی یا پزشک متخصص عفونی مراجعه کنند تا از نظر مالاریا مورد بررسی قرار گیرند.

تشخیص

به گفته طبرسی تشخیص دقیق بیماری از طریق آزمایش خون، تهیه لام خون محیطی و مشاهده اجزای انگل در آزمایشگاه انجام می‌شود. در مراکز بهداشت نیز تست سریع مالاریا برای تشخیص بیماری انجام می‌شود.

درمان

این متخصص بیماری‌های عفونی دانشگاه با اشاره به وجود درمان‌های موثر برای مالاریا تاکید کرد: در صورت تشخیص زودرس، بیماری بدون عارضه درمان می‌شود، اما حتما دوره درمان باید تکمیل شود. 

به گفته وی درصورت عدم شناسایی به موقع، شدید شدن بیماری و افزایش میزان درصد انگل در خون فرد متاسفانه بیماری خطرناک و کشنده شده و با عوارض زیادی همراه خواهد بود.

پیشگیری

این استاد دانشگاه تاکید کرد: افرادی که از مناطق غیرآندمیک به مناطق آندمیک مالاریا سفر می‌کنند باید نکات ایمنی و حفاظتی را برای پیشگیری از ابتلا به بیماری رعایت کنند.

پیام طبرسی به افرادی که قصد سفر به استان‌های جنوب شرقی ایران و یا کشور‌های مالاریاخیز دارند تاکید کرد قبل از سفر به این مناطق می‌توانند با رعایت چند نکته مهم و ساده از ابتلا به مالاریا پیشگیری کنند.

وی خاطرنشان کرد: این افراد با هماهنگی مراکز بهداشتی می‌توانند داروی پیشگیری از ابتلا به مالاریا مصرف کنند.

 طبرسی استفاده از محافظ‌های فیزیکی، پشه بند، پماد‌های دفع کننده پشه، توری برای پنجره و درها، استفاده از پوشش برای مناطقی از بدن که در معرض گزش پشه است را از جمله نکاتی برشمرد که می‌توانند خطر گزش پشه آنوفل و ابتلا به بیماری را کاهش دهند.

طبرسی کنترل مالاریا را وابسته به وضعیت بهداشتی محیط دانست و یادآور شد که هرچه تلاش شهرداری‌ها و متولیان بهداشت محیط جامعه در راستای بهبود وضعیت بهداشتی محیط بیشتر باشد، منجر به کاهش مخزن‌های این پشه خواهد شد و در نتیجه کنترل و ریشه کنی بیماری مالاریا موفق ترخواهد بود.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • این غذاها را با هم نخورید!
  • محققان هشدار دادند؛ افزایش خطر میگرن با مصرف داروهای سوزش معده
  • داروهای سوزش معده خطر میگرن را افزایش می دهند
  • درمان‌های طبیعی و خانگی که به کاهش معده‌ درد کمک می‌کند
  • ۷ نوشیدنی خوشمزه که میل به شکر را در شما به صفر می‌رساند
  • رشته‌های عفونی و خون متقاضی کمتری دارند/ شاهد گسترش مصرف سیگار هستیم
  • شاید باور نکنید اما نوشیدن جوش شیرین این خواص را دارد!
  • کدام مواد غذایی را نباید با معده خالی خورد؟
  • اجرای طرح پوشش بیمه‌ای رایگان برای کودکان زیر هفت سال سن
  • مواظب این موجود خطرناک باشید