Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری دانشجو»
2024-05-07@10:30:01 GMT

مواظب بیماری«خاموش» باشید

تاریخ انتشار: ۱۴ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۱۹۷۲۸

مواظب بیماری«خاموش» باشید

پوکی استخوان (استئوپروز) بیماری است که سبب کاهش توده‌ی استخوان و در نتیجه کاهش استحکام استخوان می‌شود. به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، برای شناسایی و پیشگیری بموقع این بیماری خاموش که اولین نشانه آن شکستگی استخوان است، لازم است از اقدامات تشخیصی استفاده نمود.

پوکی استخوان (استئوپروز) بیماری است که سبب کاهش توده‌ی استخوان و در نتیجه کاهش استحکام استخوان می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



پوکی استخوان در خانم‌های مسن و میانسال بیشتر دیده می‌شود که پس از قطع عادت ماهیانه بیشتر دیده می‌شود که پس از قطع عادت ماهیه سیر آن تشدید می‌یابد.

در آقایان نیز در سنین بالا شایع است. استخوان نیز با افزایش سن ممکن است کمی پوک شود.

این بیماری معمولاً اگر تشخیص داده نشده و درمان نشود ممکن است بدون بروز هیچگونه علائمی پیشرفت کرده و باعث خمیدگی، قوزستون فقرات و کوتاهی قد شود و یا اینکه بیمار بعلت در ناشی از شکستگی استخوان‌ها بخصوص ران، مهره‌ها و مچ دست به پزشک مراجعه کند.

از طرف سازمان بهداشت جهانی پوکی استخوان بعد از سرطان، سکته قلبی و سکته مغزی، چهارمین دشمن بشریت اعلام شده است. بطوری که دهه ۲۰۰۱-۲۰۱۰، دهه مبارزه با پوکی استخوان نام گذاری شده بود.

برای شناسایی و پیشگیری بموقع این بیماری خاموش که اولین نشانه آن شکستگی استخوان است، لازم است از اقدامات تشخیصی استفاده نمود.

 عواملی که سبب تشدید پوکی استخوان می‌شود:

پوکی استخوان یک بیماری پیچیده است که علت‌های زیادی می‌تواند داشته باشد. عوامل زیر در گسترش پوکی استخوان نقش بسزائی دارند.

▪ اختلالات هورمونی (مثل کاهش هورمون‌های زنانگی)
▪ پرکاری تیروئید
▪ بیماری روماتیسمی
▪ سابقه خانوادگی پوکی استخوان
▪ یائسگی (بخصوص یائسگی زودرس)
▪ در معرض آفتاب مستقیم نبودن
▪ بیماری قند کنترل نشده
▪ نارسایی کلیوی
▪ کمبود ویتامین D. ▪ بیماری‌های مزمن گوارشی
مصرف دارو‌های استروئیدی (کورتن) هپارین، فنوباربیتال و دارو‌های ضد تشنج
▪ مصرف دخانیات مصرف الکل
▪ بی حرکتی طولانی مدت
▪ بیماری خونی نارسایی کبد
▪ کهولت
▪ بارداری و شیردهی
▪ اندام لاغر و کوچک
▪ مصرف قهوه (بیش از ۵ بار در روز)

* نحوه پیشگیری پوکی استخوان:

▪ تغذیه مناسب شامل مواد کلسیم دار
▪ فعالیت‌های بدنی مناسب مثل پیاده روی و ورزش‌های مخصوص تحت نظر پزشک
▪ اصلاح نحوه زندگی و عادت مناسب
▪ پیشگیری و درمان بیماری‌هایی که باعث پوکی استخوان می‌شوند.
برای انجام تست تراکم استخوانی نیاز به هیچگونه آمادگی قبلی نیست. نیاز به نمونه برداری و تزریق نبوده و هیچ گونه عارضه‌ای برای بیمار ندارد و براحتی از روی لباس قابل انجام می‌باشد.

* توصیه‌های کاربردی جهت پیشگیری از پوکی استخوان:

با توجه به سن فرد و میزان پوکی استخوان پیشگیری و درمان پوکی استخوان توسط پزشک مربوطه تعیین می‌گردد.
بطور کلی جهت پیشگیری از پوکی استخوان باید به صورت توام و همزمان ۴ مورد ذیل رعایت گردد:
▪ رژیم غذایی غنی از کلسیم و ویتامین D. ▪ انجام ورزش‌های متحمل وزن بدن شامل پیاده روی (۲۰ تا ۳۰ دقیقه) ۳ تا ۴ بار در هفته
▪ تبعیت از شیوه زندگی سالم (بدون مصرف الکل یا استعمال دخانیات)
▪ استفاده از دارو در صورت صلاحدید پزشک

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: بیماری خاموش چیست ویتامین دی ویتامین d

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۱۹۷۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصرف این خوراکی‌ها برای تقویت استخوان واجب است

اگر کلسیم کافی دریافت نکنید، ممکن است در معرض خطر ابتلا به پوکی استخوان باشید. این یک بیماری جدی است که با افزایش سن استخوان‌های شما را ضعیف و شکننده می‌کند. مصرف روزانه ۱۰۰۰ میلی گرم کلسیم تا ۵۰ سالگی به زنان توصیه می‌شود و پس از آن نیز زنان باید ۱۳۰۰ میلی گرم کلسیم در روز مصرف کنند. مصرف روزانه توصیه شده برای مردان ۱۰۰۰ میلی گرم کلسیم در روز تا ۷۰ سالگی و از این سن به بعد ۱۳۰۰ میلی گرم در روز است. نیاز زنان در حدود میانسالی افزایش می‌یابد، زیرا یائسگی منجر به تغییرات هورمونی می‌شود که منجر به تحلیل استخوان می‌شود.

به گزارش همشهری آنلاین، با توجه به نیاز همیشگی بدن انسان به کلسیم، آشنایی با منابع مهم تغذیه‌ای این ماده استخوان ساز و تقویت کننده استخوان ضروری به نظر می‌رسد، در این مطلب به تعدادی از اصلی‌ترین منابع کلسیم پرداخته‌ایم.

شیر

خامه کامل یا شیر کم‌چرب را در یک رژیم غذایی متعادل بگنجانید، مگر اینکه کلسترول بالا یا بیماری قلبی دارید، در این صورت فقط انواع کم‌چرب را انتخاب کنید. ۱۵۰ تا ۲۰۰ گرم شیر (معادل یک لیوان شیر) حدود ۲۰۰ میلیگرم کلسیم را به بدن می‌رساند.

ماست

ماست ساده و طبیعی معمولا بهترین انتخاب است. ماست‌های «ایسلندی» یا «اسکایر» سرشار از کلسیم و پروتئین هستند. ماست ساده را با میوه‌های تازه یا یخ زده یا کمی دارچین شیرین کنید. بسیاری از انواع ماست همچنین غنی از پروبیوتیک‌ها هستند، نوعی باکتری مفید که می‌تواند عملکرد سیستم ایمنی را تقویت کند، سلامت قلب را بهبود بخشد و جذب مواد مغذی را افزایش دهد یک فنجان ۲۴۵ گرمی ماست ساده حاوی ۲۳ درصد کلسیم و همچنین مقدار زیادی فسفر، پتاسیم و ویتامین‌های B ۲ و B ۱۲ است.

پنیر

پنیر به عنوان جزیی از گروه لبنیات، منبع خوبی از پروتئین، کلسیم و فسفر است. مصرف ۳۰ گرم پنیر (معادل یک قوطی کبریت) در حدود ۸ گرم پروتئین و ۲۰۰ میلی گرم کلسیم به بدن می‌رساند.

دانه‌ها

دانه‌ها مانند نیروگاه‌های تغذیه‌ای کوچک سرشار از کلسیم هستند، از جمله، کنجد، کرفس و دانه‌های چیا (این دانه‌های گیاهی مواد مغذی فراوانی دارند که برای عملکرد مغز و بدن بسیار مفید هستند). دانه‌ها همچنین پروتئین و چربی‌های سالم را تامین می‌کنند. به عنوان مثال، دانه‌های چیا سرشار از اسید‌های چرب امگا ۳ گیاهی هستند.

ساردین و ماهی سالمون کنسرو شده

ساردین و ماهی سالمون کنسرو شده به لطف استخوان‌های خوراکی خود سرشار از کلسیم هستند. این ماهی‌های روغنی همچنین پروتئین با کیفیت بالا و اسید‌های چرب امگا ۳ را فراهم می‌کنند که می‌تواند از سلامت قلب، مغز و پوست شما حمایت کند.

انجیر

کلسیم موجود در انجیر به همان اندازه کلسیم موجود در شیر است. کلسیم، به‌عنوان بالابرنده تراکم استخوان شناخته‌شده است. به علاوه، پتاسیم موجود در انجیر، دفع ادراری کلسیم را کاهش می‌دهد. انجیر یکی از بهترین میوه‌ها و مواد غذایی برای افزایش تراکم استخوان است و از پوکی استخوان جلوگیری می‌کند.

لوبیا و عدس

لوبیا و عدس سرشار از فیبر، پروتئین و ریزمغذی‌ها از جمله آهن، روی، فولات، منیزیم و پتاسیم هستند. برخی از انواع نیز مقادیر مناسبی کلسیم دارند، از جمله لوبیا‌های بالدار، که در یک فنجان ۱۷۲ گرمی به صورت پخته شده ۲۴۴ میلی گرم یا ۱۹ درصد از ارزش غذایی روزانه کلسیم را فراهم می‌کند.

کلم پیچ

این گیاه فوق‌العاده، غنی از کلسیم و آنتی‌اکسیدان است و به عنوان پایه‌ای برای هر سالاد، یک مکمل بی‌نظیر است. می‌توان آن را به صورت نوار‌های باریک خرد کرده و با قطعاتی از زردآلو و آوکادو مخلوط کرد و از خوردن این سالاد خوش‌طعم و رنگ به ویژه در فصل تابستان لذت برد.

بادام

در میان تمام مغزها، بادام از بالاترین میزان کلسیم برخوردار است. تنها ۲۸ گرم بادام، یا حدود ۲۳ مغز بادام، ۶ درصد از ارزش غذایی روزانه کلسیم را تامین می‌کند. بادام همچنین ۳.۵ گرم فیبر در هر۲۸ گرم و همچنین چربی‌های سالم و پروتئین دارد. علاوه بر این، بادام منبع عالی منیزیم، منگنز و ویتامین E است.

پروتئین آب پنیر

آب پنیر نوعی پروتئین است که در شیر یافت می‌شود که به‌خوبی برای مزایای سلامتی بالقوه آن مورد مطالعه قرار گرفته است. همچنین یک منبع پروتئین عالی و سرشار از اسید‌های آمینه سریع هضم شده است که به رشد و بازسازی عضلات کمک می‌کند برخی مطالعات حتی رژیم‌های غذایی غنی از آب پنیر را با کاهش وزن و بهبود مدیریت قند خون مرتبط کرده‌اند.

شیر سویا

شیر سویا که به ظاهر شبیه شیر است، اما در اصل مانند شیر طبیعی نیست و می‌توان آن را به عنوان یک شیر گیاهی معرفی کرد، زیرا این شیر را طی عملیاتی از دانه سویا می‌گیرند و به همین دلیل مانند شیر گاو، چربی و لاکتوز ندارد، بنابراین بهترین انتخاب برای کسانی است که دچار عدم تحمل لاکتوز هستند و همچنین آن‌هایی که طعم چربی شیر طبیعی را دوست ندارند.

دیگر خبرها

  • حقایق مهم در مورد مصرف ویتامینها و مکمل ها که نمی دانید
  • پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی با تغذیه مناسب
  • ۴ عادت مخرب که به‌تدریج جان شما را می‌گیرد
  • مصرف این چهار مکمل را بعد از ۴۰ سالگی جدی بگیرید
  • مصرف این خوراکی‌ها برای تقویت استخوان واجب است
  • ترومای اجتماعی، طوفان خاموش
  • این ویتامین را بخورید و این ورزش را انجام دهید؛ پوکی استخوان نمی‌گیرید
  • دو عامل چاقی که دور از ذهن هستند
  • درمان جدید بیماری آلزایمر
  • استرس زیاد و کمبود خواب، وزن را افزایش می‌دهد