Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از صدا و سیما، ابوالقاسم هاشمی رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی  با بیان اینکه هم اکنون ۳۰ درصد از صادرات فرآورده‌های نفتی کشور را اعضای اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفتی انجام می‌دهند، گفت: ظرفیت صادراتی بخش خصوصی برای صادرات فرآورده‌های نفتی، سالیانه ۱۰ میلیارد دلار است که البته هنوز به ظرفیت کامل نرسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: اگر مشکلاتی که در زمینه صادرات وجود دارد حل شود مطمئنا امسال به حدنصاب ۱۰ میلیارد دلار خواهیم رسید.

اسن مقام مسئول گفت: با توجه به اینکه تعدادی از کشور‌های همسایه ظرفیت پالایشی بسیار پایینی دارند و برخی از آن‌ها نیز به دلیل جمعیت کم و شرایط جغرافیایی، امکان احداث پالایشگاه ندارند، نیازمند واردات فرآورده هستند و ما می‌توانیم به راحتی فرآورده‌های نفتی خود را به این کشور‌ها صادر کنیم.

هاشمی از کشور‌هایی نظیر پاکستان، ارمنستان، افغانستان و عراق و برخی کشور‌های آفریقایی به عنوان بازار‌های هدف صادرات فرآورده‌های نفتی ایران یاد کرد و افزود: یکی از اساسی‌ترین مشکلاتی که امروز در راه صادرات فرآورده‌های نفتی وجود دارد نبود یک نهاد تنظیم گری (رگلاتوری) است که اگر این نهاد در صنعت نفت ایجاد شود و در زمینه قیمت و مقدار خوراک واحد‌های تولیدکننده فرآورده‌های نفتی براساس یک فرمول مشخص عمل کند، این اطمینان به بخش خصوصی داده می‌شود تا برای بلندمدت برنامه ریزی و عمل کند.

رئیس بزرگترین اتحادیه بخش خصوصی در حوزه صادرات فرآورده‌های نفتی، نوسانات قیمت ارز و مقررات و دستورالعمل‌های خلق الساعه را از دیگر مشکلات پیش پای صادرکنندگان ذکر کرد و گفت: به دلیل قوانین و آئین نامه‌هایی که نهاد‌ها و دستگاه‌های مختلف صادر می‌کنند امکان برنامه ریزی درازمدت و چندماهه برای صادرکنندگان بخش خصوصی وجود ندارد بنابراین در این زمینه بسیار مقطعی عمل می‌کنیم که این مسئله همه را متضرر کرده است.

هاشمی، تحریم‌های نفتی امریکا را در زمینه صادرات فرآورده‌های نفتی بی اثر دانست و افزود: تحریم‌ها تاکنون مانع جدی بر سر راه صادرات فرآورده‌های نفتی ایجاد نکرده و این تحریم‌ها در این زمینه تاثیر نداشته است.

وی اضافه کرد: البته با اعمال تحریم‌ها برخی اشکالات به ویژه در زمینه نقل و انتقالات پول و مبادلات بانکی و همچنین در زمینه حمل و نقل دریایی ایجاد شده است، اما این مشکلات مانع از صادرات فرآورده‌های ما نشده است.

بیشتر بخوانید: تولید نفت را سه روزه به میزان پیش از تحریم‌ها بر می‌گردانیم/ مسئولیت اجتماعی یک ضرورت در صنعت نفت است

هاشمی با بیان اینکه صادرات فرآورده‌های نفتی چیزی نیست که یک روزه درباره آن تصمیم گیری شود و فردا به آن عمل کنیم، گفت: تولید و صادرات فرآورده‌های نفتی نیازمند برنامه ریزی در زمینه قوانین و مقررات و ایجاد زیرساخت هاست که باید سال‌ها پیش از این در این زمینه فکر می‌کردیم.

این فعال بخش خصوصی افزود: با وجود برخی مسایل، بازار صادرات فرآورده‌های نفتی ایران همچنان یک بازار پررونق خواهد بود و اگر زیرساخت‌های قانونی و همچنین احداث پالایشگاه‌ها و ساز و کار‌های حمل و نقل فراهم شود قادریم همه نفت خود را به فراورده تبدیل و آن را صادر کنیم.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار اقتصادی صادرات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۲۱۷۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵۰ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی در کشور انجام شد

سید مهدی فرحی شامگاه یکشنبه در حاشیه بازدید از غرفه چهارمحال و بختیاری در نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ در جمع خبرنگاران گفت: میزان صادرات غیرنفتی برنامه‌ریزی شده برای سال‌جاری با ۲۳ درصد رشد نسبت به سال گذشته ۶۰ میلیارد دلار پیش‌بینی شده است.

وی اظهار داشت: این برنامه پیش‌بینی شده در بحث صادرات غیرنفتی جز با مشارکت همه استان‌های کشور محقق نمی‌شود.

قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی برضرورت ارتقای بهره‌وری، تعریف برنامه‌های راهبردی، حمایت‌ها و پشتیبانی‌های ملی از جمله تامین مواد اولیه، زیرساخت‌ها و مشارکت‌های مردمی برای تحقق برنامه صادرات غیرنفتی در کشور تاکید کرد.

وی در خصوص اهمیت زنجیره ارزش محصولات گفت: چهارمحال و بختیاری از جمله استان‌های پیشتاز و نمونه در عرصه تعریف و معرفی زنجیره ارزش به شمار می‌رود.

قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی اضافه کرد: با تعریف و شناسایی زنجیره‌های ارزش‌ساز در استان‌ها و تبدیل آن‌ها به ارزش اجرایی و معرفی مدیران راهبر باید بهره‌وری را چند برابر کرد.

فرحی یادآور شد: تعریف زنجیره‌های ارزش در استان‌ها موجب ارتقای بهره‌وری، صادرات، تولید، اشتغال‌زایی و نوآوری در استان می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان چهارمحال و بختیاری شهرکرد

دیگر خبرها

  • ۵۰ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی در کشور انجام شد
  • ایجاد اتاق وضعیت علم و آموزش عالی کشور
  • توسعه استان اصفهان با توسعه اقتصاد دانش‌بنیان و گردشگری
  • ظرفیت‌های فارس در زمینه ایجاد زنجیره‌های ارزش قابل توجه است
  • صادرات محصولات کشاورزی از مرز ۶ میلیارد دلار عبور کرد
  • صادرات محصولات کشاورزی از مرز ۶.۲ میلیارد دلار گذشت
  • صادرات محصولات کشاورزی از مرز ۶ میلیارد دلار گذشت
  • برنامه ریزی برای ۷.۵ میلیارد دلار صادرات از خوزستان
  • بهره‌برداری از یک جایگاه عرضه سوخت در کهگیلویه و بویراحمد
  • افزایش ۵۱ درصدی صادرات مشتقات نفتی ایران به قاره آفریقا