Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-08@09:15:52 GMT

آغاز برداشت پنبه در اراضی زراعی مازندران

تاریخ انتشار: ۱۴ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۲۲۸۸۰

آغاز برداشت پنبه در اراضی زراعی مازندران

مازندران استانی با شاخصه بالای کشاورزی بوده که بیش از ۷۰ نوع محصول کشاورزی، زراعی و باغی در این استان کشت می‌شود. ۱۴ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۵:۱۳ استانها مازندران نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ساری، همه ساله در ایام پایانی فصل تابستان، یکی از محصولات زراعی و استراتژیک برای کشاورزان که می‌تواند در صنعت نساجی نیز موفق باشد، محصول پنبه بوده که برخی موارد از آن به طلای سفید یاد می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدت‌ها پیش مازندران در حوزه برخورداری از صنایع نساجی از استان‌های پیشتاز کشور بوده و پنبه‌زارهای این استان سطح زیرکشت بسیاری از اراضی کشاورزی استان را شامل می‌شدند اما با گذر زمان و تعطیلی صنایع تبدیلی و نساجی، کشت محصول پنبه از رونق افتاده است.

در طی سال‌های اخیر پنبه به صورت کشت پرمحصول در مناطقی این استان که رویشگاه آن در شهرهای مرکزی و شرقی استان بوده به رونق افتاده است و این روزها مزارع کشاورزی استان در کنار برداشت برنج، به برداشت پنبه از اراضی خود نیز مشغول هستند.

دانه پنبه دارای 20 درصد روغن بوده و پس از سویا مهم‌ترین دانه روغنی خوراکی است و دانه‎های پنبه علاوه بر صنعت نساجی و استفاده دارویی، در تورهای ماهی‌گیری، فیلتر قهوه و چای، صنعت نظامی تولید مواد منفجره، کاغذ و صحافی کاربرد دارد و از باقی‌مانده آن نیز می‌توان برای تولید روغن استفاده می‌شود.

تامین 70 درصد پنبه داخل از طریق واردات!درخواست رهاسازی پنبه تراریخته تایید نشدراز حلیم‌های پنبه‌ای فاش شدتکذیب استفاده از پشم و پنبه در حلیم؛ 75 تیم بر فروش مواد غذایی در استان فارس نظارت می‌کنند

اگرچه بر اساس آمارها 70 درصد پنبه مورد نیاز کشور از طریق واردات انجام می‌شود ولی مسئولان آمار با اتخاذ تدابیر حمایتی برای رونق تولید، می‌توانند سطح اراضی پنبه‌زاری استان را افزایش دهند.

رضا پورفلاح، مدیر جهاد کشاورزی سایر با اشاره به برداشت محصول پنبه در سه چین، افزود: هم اکنون نخستین برداشت پنبه در روستای طاهرآباد ساری در سطح یک هکتار انجام و بیش از 80 کیلوگرم پنبه از این مزرعه برداشت شده است.

وی با اشاره به ایجاد رغبت دوباره برای کشاورزان برای کشت مجدد پنبه، گفت: به دلیل اینکه این محصول به آب کمتری نیاز دارد می‌توانیم سطح زیرکشت پنبه شهرستان را از 4 هکتار به بیشتر افزایش دهیم.

انتهای پیام/ ت

R41358/P/S6,74/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۲۲۸۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برداشت کلزا در مزارع میاندورود

مدیر جهاد کشاورزی میاندورود، گفت: کار برداشت کلزا در مزارع میاندرود آغاز شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ساری، محمدباقر اسفندیاری با اشاره به آغاز برداشت کلزاT اظهار داشت:  پیشبینی می‌شود امسال چهار هزار تن دانه روغنی کلزا در شهرستان میاندرود برداشت شود.

وی به برداشت کلزا از  رقم تراپراشاره کرد و یادآور شد: این رقم با عملکرد دو تن در هکتار در اراضی زراعی بخش مرکزی شهرستان میاندورود در حال برداشت است.

مدیر جهاد کشاورزی میاندورود، گفت: کار برداشت دانه روغنی کلزا در 2 هزار و 116 هکتار از زمین‌های کشاورزی میاندرود آغاز شده است.

اسفندیاری با بیان اینکه کلزا کشت‌ پاییزه محسوب می‌شود و در تناوب زراعی و کاهش بیماری‌ و آفات موثر است، تصریح کرد: توسعه کشت کلزا به عنوان یکی از سیاست‌های اصلی کشاورزی محسوب شده و سبب خودکفایی کشور در تولید دانه‌های روغنی خواهد شد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان میاندورود با توصیه به کارشناسان مراکز خرید توصیه از آنان خواست با بهره برداران همکاری لازم را داشته باشند.

اسفندیاری پیش‌بینی کرد: با میانگین عملکرد 2 تن در هر هکتار بیش از چهار هزار تن دانه روغنی کلزا در میاندرود تولید شود.

وی افزود: در منطقه کشت کلزا به عنوان کشت دوم بوده و درآمدزایی، توسعه پایدار کشاورزی و  اشتغال‌زایی و اقتصاد نقش دارد.

 انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۲۰ هزار تن کلزا در دهلران برداشت شد
  • راه اندازی ۳۵ مرکز خرید گندم و کلزا در لرستان
  • پیش‌بینی برداشت ۱۴۰ تن گل محمدی از باغات گناباد
  • برداشت کلزا در مزارع میاندورود
  • ممنوعیت تغییرکاربری غیرمجاز اراضی زراعی و باغی در چهارمحال و بختیاری
  • آزاد سازی ۳۵ هزار مترمربع از اراضی کشاورزی در اسلامشهر
  • آغاز برداشت برگ‌های زمردین چای از باغ‌های گیلان و مازندران
  • مازندران سالانه ۴۸۰ هزار تن گندم مصرف می کند
  • ۴۰ درصد مزارع گندم سیستان و بلوچستان برداشت شد
  • ۶۰ هزار هکتار شالیزار مازندران تجهیز و نوسازی شد