Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-01@04:45:02 GMT

مطالبات کارگران آذرآب چیست؟

تاریخ انتشار: ۱۴ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۲۳۷۸۱

 

شرکت صنایع آذرآب اراک شرکت هلدینگ ایرانی است که در زمینه احداث زیرساخت‌های صنعتی، ساخت پالایشگاه‌های گاز، پالایشگاه‌های نفت، مجتمع‌های پتروشیمی، سدها،کارخانجات سیمان، نیروگاه‌های‌ برق‌آبی، نیروگاه‌های گازی، نیروگاه‌های حرارتی، نیروگاه‌های هسته‌ای و تولید تجهیزات مربوط به آنان فعالیت می‌کند. همچنین این شرکت در زمینه ساختکارخانجات قند و کارخانجات نیشکر و تولید تجهیزات آنان نیز تخصص دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شرکت صنایع آذرآب در سال 1363 به بهره‌برداری رسید و هم‌اکنون به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های پیمانکاری عمومی در ایران شناخته می‌شود که از پروژه‌های اجرا شده توسط این شرکت می‌توان به: نیروگاه سیکل ترکیبی قم، نیروگاه شازند اراک، توسعه واحد روغن سازی پالایشگاه اصفهان، پالایشگاه گاز کنگان، مجتمع پتروشیمی اراک و پالایشگاه اراک اشاره کرد.

اعتراضات چندباره کارگران آذرآب؛ سفره خالی کارگران در میدان اصلی اراک پهن شد

پس از واگذاری‌ها و بروز مشکلاتی در این شرکت از سال 96 به بعد بود که مجموعه استان شاهد اعتراضات عمده کارگری از سوی کارگران این شرکت بود تا آنجاکه یکم شهریور ماه 1396 برای چندمین بار در اعتراض به محقق نشدن وعده ها و پرداخت نشدن چند ماهه حقوق و مزایا و مطالباتشان مقابل دادگستری استان مرکزی در اراک تجمع کردند.

اما این روزها بار دیگر کارگران این شرکت به سبب مشکلات موجود در کارخانه دست به تجمع زدند و در چند روز گذشته با تجمع در میدان اصلی اراک خواستار شنیده شدن صدای اعتراضشان شدند، به طوری که در حرکتی نمادین با پهن کردن سفره خالی به طعنه به مسئولان مشکلات کارگری را گوشزد کردند.

پس از این روز و چند روز مکرر نیز تجمعات ادامه داشته تا اینکه مدیرکل اقتصادی معاونت اقتصادی استانداری مرکزی و فرماندار اراک به میان کارگران آمده و باز وعده‌های روزهای آتی را برای کارگران تکرار کردند.

تصمیماتی گرفته شده که هنوز دست ما نرسیده است!!!

با این حال صبح امروز معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار مرکزی با اشاره به وضعیت آذرآب گفت: طبق آخرین اطلاع در دسترس، بانک کشاورزی در رابطه با هیئت مدیره موقت تصمیماتی گرفته که هنوز به دست ما نرسیده است.

سعید فرخی افزود: ما نیز همانند کارگران و کارکنان شرکت، مهمترین مسئله آذراب را تعیین مالکیت می‌دانیم و معتقدیم باید سهامدار مشخص و توانمند در این حوزه و دارای اهلیت وارد کار شود.

معاون اقتصادی استاندار مرکزی تصریح کرد: بانک کشاورزی به دلیل محدودیت‌ها و ممنوعیت‌هایی که بانک ها برای بانکداری دارند، معتقد است که باید یک سهامدار دارای اهلیت فنی و مالی و مدیریتی انتخاب شود. هفته گذشته نیز در کارگروه ملی تسهیل و رفع موانع تولید نیز موضوع اصلی همین موضوع بود و به صورت جدی پیگیر تعیین تکلیف این مهم تا هفته آینده هستیم

رئیس شورای کارگری آذرآب: سهام‌دار باید اهلیت صنعتی داشته باشد

با این حال، جواد صابری در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم، با اشاره به علت اعتراض کارگران شرکت آذرآب اراک در روزهای گذشته اظهار داشت: علت اعتراض این است که سهام‌دار شرکت آذرآب باید اهلیت صنعتی داشته باشد و دلش برای کارخانه بسوزد و به دنبال پا گرفتن کارخانه باشد.

وی افزود: دو سهام‌دار عمده داریم، نماینده بانک کشاورزی و مدیر تاسیسات جنوب که دوست ندارند کارخانه پا بگیرد این درحالی است که اکنون هیئت مدیره، مدیرعامل و قائم مقام نداریم.

رئیس شورای کارگری شرکت آذرآب اراک تصریح کرد: اصل اعتراض برای نبود ثبات در مدیریت بوده که تمام آن به سهام‌دار برمی‌گردد، معوقات هم جزو عوامل اعتراضات هست، اما با وجود اینکه نزدیک سه ماه معوقه داریم، عمده مشکل سهام‌دار، مدیرعامل و هیئت مدیره است.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۲۳۷۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استان مرکزی دارای بیکاری پنهان است

دبیر اجرایی خانه کارگر اراک گفت: در صنعت استان بیماری با عنوان بیکاری پنهان وجود دارد که کمتر مورد توجه قرار گرفته است که در سال‌های آینده مشکلاتی را به همراه خواهد داشت. - اخبار استانها -

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، علی قیاسی عصر امروز در نشست با اصحاب رسانه اظهار داشت: 23 هزار و 180 نفر  عضو خانه کارگر اراک هستند که حدود 12 هزار نفر از این تعداد فعال هستند و به طور مداوم حق عضویت خود را پرداخت می‌کنند. پرداخت حق عضویت برای مدت سه سال، 400 هزار تومان و برای یک سال 200 هزار تومان است.

وی افزود: خانه کارگر اراک تشکل ساکن و راکدی نیست و 2 بار در سال مراسمی را برگزار می‌کند. خانه کارگر استراحتگاه‌هایی را برای کارگران و خانواده‌های آنها در نظر  گرفته است. سامانه رفاهی ایرانیان برای کارگران ساختمانی راه اندازی شده است که کارگران باید ابتدا در این سامانه ثبت نام کنند این سامانه بیمه کارگران ساختمانی را مادام العمر می‌کند.

دبیر اجرایی خانه کارگر اراک تصریح کرد: سال گذشته 3 هزار و 650 نفر کلاس آموزشی رایگان اعم از کلاس‌های کمک درسی، کامپیوتر، خیاطی و غیره برای خانواده‌های عضو خانه کارگر اراک برگزار شد که امیدواریم تا پایان سال افزایش صد برابری داشته باشد.

قیاسی بیان کرد: کارگران ساختمانی استان مرکزی 13 هزار و 250 نفر هستند که از خدمات بیمه‌ای استان استفاده می‌کنند. در شهرستان اراک 4 هزار و 300 کارگر از بیمه استفاده می‌کنند. از اواخر سال 99 هیچ کارگر ساختمانی بیمه نشده است که سازمان تأمین اجتماعی این مهم را به جهت کسری منابع اعلام نکرده است، در حالی که سازمان تأمین اجتماعی ملزم به بیمه کردن تمام کارگران ساختمانی است.

وی ادامه داد: سال گذشته سازمان تأمین اجتماعی 12هزار میلیارد تومان در استان مرکزی پرداخت کرده است. این سازمان یک سازمان هزینه درآمدی است و ساختار سازمان تأمین اجتماعی باید اصلاح شود اما این اصلاح نباید منجر به نادیده گرفتن حق کارگر شود.

دبیر اجرایی خانه کارگر اراک تصریح کرد: 50 درصد حوادث کارگاهی و 55 درصد فوت حوادث کارگاهی در سطح کشور مربوط به کارگران ساختمانی است که وضعیت استان مرکزی نیز به همین صورت است. در استان مرکزی 12 هزار نفر پشت نوبت بیمه قرار دارند که 4 هزار نفر مربوط به شهر اراک است. 

قیاسی افزود: سال 1401  نیز 57 درصد افزایش حقوق وجود داشت، ولی تورمی ایجاد نشد. تورم امسال 45 درصد بود، اما دستمزد پایه تنها 35 درصد افزایش یافت و سایر سطوح در نظر گرفته نشد و رشد نداشت که این امر برای بخش تولید ضرر دارد. متأسفانه اصل سه‌جانبه‌گرایی رعایت نمی‌شود چراکه اگر در قانون کار اصل سه جانبه‌گرایی تعریف شده بود تعیین دستمزد به این صورت نبود. دولت نباید در تعیین دستمزد دخالت داشته باشد.

 وی بیان کرد: صنعت استان حال خوبی ندارد. در صنعت بیماری با عنوان بیکاری پنهان وجود دارد که کمتر مورد توجه قرار گرفته است که در سال‌های آینده مشکلاتی را به همراه خواهد داشت. یکی از مشکلات بزرگ جامعه کارگری بحث مسکن است. مسکن کارگری برای صنعت در نظر گرفته شده اما برای کارگران ساختمانی لحاظ نشده است. 

انتهای پیام/711/

دیگر خبرها

  • مطالبات کارگران مازندران پیگیری می شود
  • کارگران و کارفرمایان دو بال سخت‌کوش تولید هستند
  • روسیه در آستانه ساخت اولین نیروگاه هسته‌ای ازبکستان
  • خبر خوش برای استقلال در آستانه بازی با تراکتور
  • ۱۵ درصد از مطالبات بازیکنان استقلال پرداخت شد
  • پرداخت ۱۵ درصد از مطالبات بازیکنان استقلال
  • حدود ۱۰۰ درصد مطالبات کارگران در مهاباد بروز است
  • تفاهم‌نامه همکاری ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان و پالایشگاه نفت آبادان امضا شد
  • بیش از ۱۳ هزار کارگر ساختمانی در مرکزی تحت پوشش بیمه هستند
  • استان مرکزی دارای بیکاری پنهان است