Web Analytics Made Easy - Statcounter

غلامرضا حیدری نماینده مردم تهران در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ایلنا، در پاسخ به اینکه آیا اجرای گام‌های برجامی می‌تواند طرف اروپایی را ملزم به اجرای تعهداتشان کند؟، گفت: آنچه که اروپایی‌ها در واقعیت از خودشان نشان دادند، این است که منافع ملی کشورشان را در رابطه با آمریکا می‌بینند.

وی با بیان اینکه در عین حال سیاست‌ورزی هم همین است، یعنی دوست و دشمن دائمی فقط منافع ملی کشورها هستند، اظهارکرد: در این دور از بازی که تازه شروع شده باید ببینیم که هم طرف اروپایی و هم ما چقدر منافعمان تامین می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی یادآور شد: واقعیت این است که ترامپ یک پدیده خاصی در تاریخ به خصوص عصر معاصر است. مثلا تا الان واسطه‌هایی از جمله ژاپن و فرانسه را برای مذاکره با ایران گسیل کرده بود، اما اکنون گفته من با واسطه کاری ندارم و می‌خواهم مستقیم ارتباط برقرار و مذاکره کنم. از این نظر ترامپ غیر قابل پیش‌بینی است و زیر هر گونه قرارداد و تفاهم هم می‌زند.

عضو فراکسیون امید تاکید کرد: ترامپ چیزی از خودش در رابطه با کشورهای دیگر نشان داده و آن این است که می‌خواهد قراردادهای پیش از دوره خود را به هم بزند و قراردادی جدید به نام خودش ثبت کند، این درحالی است که شاید قرارداد جدید با تغییراتی جزیی مشابه همان قرارداد قبلی باشد؛ اما می‌خواهد به نام خودش باشد.

حیدری افزود: ما هم باید در لابه لای این فضاها، فرصت پیدا کرده که در راستای منافع خودمان عمل کنیم، اگر بخواهیم صفر و یکی برخورد کنیم، مدام باید هزینه بدهیم.

این نماینده مجلس در پاسخ به اینکه آیا هشدار فرانسه برای حفظ برجام قابل قبول است و آیا می‌تواند به کاهش تنش بیانجامد؟،گفت: آنچه که ما در ظاهر می‌بینیم این است که بعد از خروج ترامپ اروپایی‌ها رسما خروج خودشان را اعلام نکردند، این در ظاهر یک امتیاز سیاسی برای ما است اما در عمل به برجام پایبند نبودند.

وی در پاسخ به این که آیا پیش رفتن در گام‌های بعد، منجر به خروج کلی ایران از برجام می‌شود، گفت: من چنین چشم اندازی را نمی‌بینم و خدا کند کار به آنجا نرسد چرا که معلوم نیست چیزی گیر ما بیاید.

نماینده اصلاح طلب مجلس بابیان اینکه در حال حاضر امید داریم که حفظ برجام دستاوردی داشته باشد، در پاسخ به اینکه اگر ایران مجبور به خروج از برجام شود، چه اتفاق می‌افتد، گفت: خدا کند کار به آنجا نکشد، اما این کارها لحظه‌ای است، به طور مثال در هفته‌های پیش صحنه به شکلی جلو رفته که امیدواری‌هایی به وجود آمد اما باز فضا تغییر کرد؛در حال حاضر هم هنوز وقت داریم ممکن است صحنه بازی تغییر کند.

حیدری تصریح کرد: خدا کند در راستای کاهش تنش‌ها باشد و ما به خروج از برجام نرسیم و امیدوارم ترامپ هم به عقلانیتی برسد که منافع ملی کشور خودش را در راستای تامین منافع ملی دیگران ببیند، اینکه یک طرف مدام فکر کند دیگری باید بازنده باشد تا خودش را برنده ببیند نگرش درستی نیست و بایستی همیشه هر اندازه که بناست یک طرف برنده باشد طرف مقابل هم احساس برنده شدن داشته باشد.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی ایران مذاکره با آمریکا غلامرضا حیدری گام سوم کاهش تعهدات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۲۷۱۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رژیم صهیونیستی جزیی از «خطوط قرمز امنیتی در آمریکا» است

«صادق کوشکی» استاد دانشگاه تهران در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، با اشاره به برخورد خشن پلیس آمریکا با دانشجویان معترض به نسل‌کُشی رژیم صهیونیستنی در غزه، اظهار کرد: آمریکایی‌ها برای منافع ملی خود عرصه‌ای را تعریف کرده‌اند و در این عرصه، رژیم صهیونیستی جایگاه ویژه دارد؛ لذا امنیت رژیم صهیونیستی، جزء امنیت و منافع ملی آمریکا تعریف شده است.

وی افزود: وقتی منافع ملی آمریکا مطرح باشد، دولت آمریکا این موضوع را بر هر قاعده و قانون دیگر از جمله «مباحث حقوق بشری» مقدم می‌دارد.

کوشکی اضافه کرد: حرکت دانشجویان در آمریکا مخالف سیاست‌های کلان دولت آمریکا است و طبیعی است که با آن برخورد شود و این برخورد خشن هم صرفاً مربوط به امروز نیست؛ دولت آمریکا در جریان جنگ ویتنام با اعتراض‌های دانشجویی علیه این جنگ برخورد خشن داشت.

استاد دانشگاه تهران تاکید کرد: آمریکایی‌ها نسبت به امنیت و منافع ملی‌شان، با هیچ کسی تعارف ندارند و حتی از آسیب‌زدن به معترضین ابا نمی‌کنند؛ در این راه حتی قوانین دست دولت آمریکا را باز گذاشته است؛ یعنی اینگونه نیست که اگر پلیس آمریکا دانشجویی را بازداشت کرد، آن پلیس مواخذه شده یا تحت فشار قرار بگیرد.

کارشناس مسایل سیاسی با اشاره به توجیه‌ها درباره برخورد خشن پلیس آمریکا با دانشجویان معترض گفت: اعلام می‌شود دلیل برخوردها در آمریکا این است که دانشجویان، در محل‌های ممنوعه چادر زده‌اند یا تحصن کرده‌اند؛ این دست توجیه‌ها فرعی است و اصل موضوع این است که دولت آمریکا اقدام هیچ قشری اعم از دانشجو و روشنفکر و سلبریتی و… علیه منافع و امنیت ملی را ابداً تحمل نمی‌کند.

کوشکی تصریح کرد: بنابراین کاملاً طبیعی است که دولت آمریکا دانشجویی را صرفاً به خاطر انتشار یک توییت درباره فلسطین از دانشگاه اخراج کند؛ چون رژیم صهیونیستی جزیی از خطوط قرمز «منافع و امنیت ملی آمریکا» محسوب می‌شود.

کد خبر 6093103

دیگر خبرها

  • ترامپ اعضای ناتو را تهدید کرد/ پول نمی‌دهیم
  • ترامپ باز هم اعضای ناتو را تهدید کرد
  • تیم جدید و اروپایی اکرم عفیف مشخص شد؟
  • پیشنهادات اروپایی برای رونالدینیوی قطری‌ها
  • رژیم صهیونیستی خط قرمز امنیتی آمریکا است
  • رژیم صهیونیستی جزیی از «خطوط قرمز امنیتی در آمریکا» است
  • ایران به دنبال رابطه برد-برد با آفریقا است/ نگاه برابر داریم
  • آسیب‌های موجود در جامعه به واسطه فقدان اقامه نماز است
  • جعل نام خلیج‌فارس کار انگلیسی‌هاست
  • رای‌دهندگان آمریکایی به ترامپ نگاه مثبت‌تری دارند