Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-30@20:28:43 GMT

ماشین نویسی های حسینی گامی در ترویج فرهنگ عاشورا

تاریخ انتشار: ۱۵ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۳۱۶۸۱

ماشین نویسی های حسینی گامی در ترویج فرهنگ عاشورا

حجت الاسلام کیانی گفت: طبق تأکید بزرگان دین، عزاداری باید سنتی برگزار شود و آسیب به این عزاداری آسیب به اسلام است.

«حجت‌الاسلام علی مراد کیانی»، در گفت‌و‌گو با خبرنگار شبستان در همدان گفت: حق الناس از مهمترین مباحث اخلاقی دین مبین اسلام است که بر آن تأکید فراوان دارد.

مدرس حوزه افزود: در سیره اباعبدالله(ع) می‌توان به این مهم اتکا کرد که سیدالشهدا(ع) در روز عاشوا به همه یاران خود اعلام می‌کند که اگر کسی حق الناسی برگردن دارد ابتدا ان را ادا کند و سپس در رکاب ایشان شمشیر زند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اضافه کرد: امام حسین(ع) بر این باور بودند که اگر کسی حق الناسی بر گردن داشته باشد و دار فانی را وداع گوید ولو در راه خدا هم باشد اهل نجات نیست.

کیانی ادامه داد: در روز عاشورا فردی به نزد امام حسین(ع) آمده و به ایشان عرض می‌کند که من 7 درهم بدهکارم و همسرم مرا موظف به پرداخت آن کرده است در این بین حضرت به ایشان اجازه ندادند و او را ابتدا به ادای حق الناس سفارش نمودند.

وی ابراز کرد: با مطالب ذکر شده اهمیت بالای حق الناس به خوبی آشکار می‌شود چرا که امام حسین(ع) در آن شرایط با آن تنگنا، یکی از یاران خود را به دلیل 7 درهم بدهی نمی‌پذیرد.

این فعال فرهنگی ادامه داد: در عزاداری امام حسین(ع) از جمله مسائلی که موجب پایمالی حقوق مردم می‌شود، «سیستم‌های صوتی» است که ممکن است صدای بلند آن برای بیماران و برخی افراد مزاحمت زا باشد.

کیانی با بیان اینکه سیستم‌های صوتی باید در فضای بسته همچون مسجد و حسینیه روشن باشد گفت: برخی خیمه‌های عزاداری فعال در سطح شهر آن هم با سیستم‌های صوتی بالا که تا پاسی از نیمه شب نیز فعال است موجب آزار و اذیت مردم است.

 

زمان عزاداری طولانی نباشد

وی ضمن تأکید بر زمان عزاداری گفت: هر چه متعادل آن خوب است، زمان فعالیت خیمه‌های عزاداری درسطح شهر طولانی نبوده و تا ساعت 11 فراتر نرود، همچنین سد معبر اتومبیل‌های شخصی برای دریافت نذورات بر سر در خیمه و ایستگاه‌های صلواتی از دیگر مواردی است که مردم باید به آن توجه ویژه داشته باشند چرا که شاید فردی، موظظف به رساندن بیماری به بیمارستان و یا مواردی از این قبیل است.

کیانی با بیان اینکه تا زمانی که مردم چهارچوب دین و حق‌الناس را رعایت نکنند اعمال آنها قابل قبول نیست گفت: زمانی خاص برای عزاداری معین شود؛ سیستم‌های صوتی در فضای بسته روشن باشد و مداحان و سخنرانان نیز بر این مهم تأکید داشته باشند که ضرورتی در عزاداری با صدای بالا در فضای باز وجود ندارد.

این مدرس حوزه ادامه داد: آلوده و کثیف نمودن شهر با پخش ظروف یکبار مصرف نذورات در سطح شهر و فعالیت چندین برابری پاکبانان در جهت جمع آوری ظروف از دیگر مباحث حق الناس در عزاداری است که باید به آن توجه داشت.

وی با بیان اینکه باید در عزاداری از سیره اهل بیت(ع) الگو برداری کنیم گفت: امام صادق(ع)، امام سجاد(ع)، امام باقر(ع) و همه ائمه اطهار برای اباعبدالله(ع) روضه و عزاداری داشته‌اند اما آیا عزاداری آنان همراه با حمل علامت، قمه زنی و بری انحرافات و بدعت‌های خرافی بوده است!!

کیانی بیان کرد: در عزاداری امام حسین(ع)، در ابتدا مداحان باید مطالبی موثق و مستند را برای مردم بازگو کنند چرا که خلاف آن، دروغ بر اهل بیت(ع) است همچنین بیان اشعار آئینی دارای محتوا و مضمون از دیگر مواردی است که باید مدنظر یک مداح باشد.

وی با بیان اینکه از دیگر مواری که باید در مراسم عزاداری باید به آن توجه داشت، توجه و بازگویی اهداف اباعبدالله(ع) و قیام عاشورا است گفت: حزن و اندوه بر حسین(ع) و خاندان پاک او در عاشورا فضیلت است اما در کنار شور حسینی شعور حسینی نیز لازم است.

این فعال سیاسی ادامه داد: لذا خطبا وسخنرانان باید نسبت به فریضه واجب امر به معروف و نهی از منکر به عنوان مهمترین هدف قیام امام حسین(ع) در جامعه در منبر‌های خود اهتمام ویژه داشته باشند.

وی با بیان اینکه عزادای واقعی موجب ترک واجبات با انجام یک متسحبات نمی‌شود گفت: رعایت حد و حدود در عزاداری، توجه به واجبات، بیان مطالب مستند و باور پذیر برای مردم، دوری از هرگونه انحراف و بدعت در عزداری از ویژگی‌های یک عزاداری واقعی است.

 کیانی ادامه داد: طبق تأکید بزرگان دین، عزاداری باید سنتی برگزار شود و همانگونه که امام خمینی(ره) نیز فرموده اند «این محرم و صفر است که اسلام را زنده نگه داشته است» عزاداری بر اباعبدالله(ع) که تضمین کننده جامعه است و آسیب در این عزاداری آسیب به اسلام است.

وی با بیان اینکه پشت نویسی اتومبیل‌های شخصی با شعار و ذکر‌های زیبا حسینی خود عاملی در ترویج فرهنگ عاشورا است گفت: ماشین نویسی‌ها با متن‌هایی بامحتوا و زیبای حسینی گامی مهم در ترویج پیام عاشورا است.

 

نقش مهم عزاداری در عبودیت

این فعال فرهنگی اشاره ای به نقش عزاداری در عبودیت و خود سازی داشت و گفت: در حوزه عبودیت باید سیره سید الشهدا را الگوی خود قرار دهیم، این مهم به قدری در زندگی اباعبدالله(ع) نقش مهمی داشته که در عصر تاسوعا به برادر خود حضرت عباس(ع) می‌فرماید «از دشمن زمان بگیر جنگ برای فردا بماند»

کیانی با بیان اینکه یکی از فلسفه‌های کربلا و عاشورا، ترویج بندگی و عبودیت است گفت: امام حسین(ع) از شهادت خود در این سفر کاملا آگاه بودند اما می‌خواستند شب آخر و لحظات پایان عمر خود را نیز به راز و نیاز، دعا و استغفار با خدای خویش بپردازند که این همان عبودیت است.

وی با اشاره به اینکه امام حسین(ع) اعلام می دارد که دشمن می‌داند من تا چه اندازه نماز، تلاوت قرآن، دعا و استغفار را دوست دارم گفت: امام حسین(ع) از دشمن طلب تأخیر در جنگ را می کند تا به عبادت و بندگی خدای خویش بپردازد و در ظهر عاشورا را نیز جنگ را رها کرده و به نماز جماعت می‌پردازد که این همان عبودیت است.

کیانی با اشاره به اینکه مردن در نزد امام حسین(ع) بسیار لذت بخش است بیان کرد: امام حسین(ع) در این باب می‌فرمایند: «مردن برای من حسین(ع) همچون گردنبندی است که دختر جوان به گردن خود می‌آویزد و از آن لذت می‌برد»و یا حضرت قاسم (ع) که می‌فرمایند: «مردن برای من شیرین تر از عسل است» این همان سیره سیدالشهدا است.

پایان پیام/580

منبع: شبستان

کلیدواژه: ماه محرم عزاداری محرم محرم شیرخوارگان حسینی مسجد همایش شیرخوارگان حسینی کانون های فرهنگی هنری مساجد کانون های مساجد مجلس خبرگزاری شبستان مراسم عزاداری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۳۱۶۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرهنگ خیر و احسان ایرانی در حوزه برون‌مرزی ترویج می‌شود

دبیر کل مجمع جهانی تقریب گفت: در جهان اسلام و از جمله در کشور ما ظرفیت‌های مساعد بسیاری برای فعالیت‌های خیرخواهانه وجود دارد که می‌توان از طریق آنها به مسلمانان نیازمند یاری رساند. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، با هدف توسعه فرهنگ خیر و احسان و استفاده از ظرفیت‌های برون‌مرزی در حوزه نیکوکاری، تفاهم‌نامه همکاری میان مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و کمیته امداد امضا شد.

در این مراسم که با حضور سید مرتضی بختیاری، رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) و حجت‌الاسلام والمسلمین حمید شهریاری، دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی برگزار شد، دو طرف بر همکاری مشترک در حوزه ترویج فرهنگ نیکوکاری در حوزه برون‌مرزی تأکید کردند.

دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی طی سخنانی بر ضرورت ابتکار عمل در انجام اعمال خیر تأکید کرد و گفت: خلاقیت در ترویج آموزه‌های نیکوکاری می‌تواند زمینه رشد و پیشرفت را فراهم کند. در این زمینه نیازمند ایجاد زمینه برای جلب اعتماد عمومی هستیم.

ضرورت ایجاد پل ارتباطی میان خیران جهان با مردم غزه

شهریاری با اشاره به دغدغه عمومی میان مردم در انجام کارهای خیر تصریح کرد: به منظور جلب اعتماد عمومی برنامه‌هایی در نظر گرفته شد، از جمله سامانه‌ای به نام آی محسن به همت مجمع جهانی تقریب مذاهب طراحی شده است تا مسیری برای یاری رساندن به تمام مسلمانان در جهان اسلام باشد.

دبیر کل مجمع جهانی تقریب با بیان اینکه افراد می‌توانند با کمک این سامانه برای کمک به هم‌کیشان خود اقدام کنند، خاطرنشان کرد: از طریق برگزاری پویش‌های در سامانه، سقف و میزان نیازها برآورد می‌شود و از این مسیر زمینه‌ای مساعد برای کمک‌رسانی فراهم می‌شود.

او ادامه داد: در جهان اسلام و از جمله در کشور ما ظرفیت‌های مساعد بسیاری وجود دارد که می‌توان از طریق آنها به مسلمانان نیازمند یاری رساند.

 

راه‌اندازی کانون نهج‌ البلاغه در دانشگاه‌ها تصویب شد

 

شهریاری به دغدغه جهانی در راستای کمک به مردم غزه اشاره کرد و گفت: بسیاری از مردم در کشورهای دیگر می‌دانند که مسئولان حکومتی آنها ممکن است طرفدار آمریکا باشند و به همین دلیل کمک آنها به دست مردم غزه نرسد، با این وجود می‌خواهند به مردم غزه کمک کنند. به همین منظور لازم است تدابیری ایجاد پل ارتباطی میان این افراد و مردم غزه اندیشیده شود.

دبیر کل مجمع جهانی تقریب به ضرورت‌ها و بایسته‌های فرهنگ‌سازی در این رابطه اشاره کرد و توضیح داد: محروم، محروم است و تفاوتی ندارند که فرد ایرانی و یا از هر کشور دیگری باشد.

لزوم توجه به ظرفیت‌های امت اسلام در زمینه نیکوکاری

سخنران دیگر این مراسم سید مرتضی بختیاری، رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره)، بود به سوابق و پیشنیه همکاری کمیته امداد با مجمع جهانی تقریب اشاره کرد و آن را زمینه‌ای برای همکاری در ترویج فرهنگ خیر و احسان در حوزه برون‌مرزی دانست.

بختیاری با اشاره به اینکه کمیته امداد به عنوان یادگار امام خمینی و یکی از بزرگترین‌ نهادهای خیریه در سطح جهان، توجه ویژه‌ای به استفاده از ظرفیت‌های برون‌مرزی دارد، اظهار داشت: کمیته امداد در حوزه برون‌مرزی نیز دارای تجربیات خوب و موفقی است که نیاز به گسترش دارد.

رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) با تأکید بر لزوم توجه به ظرفیت‌های امت اسلام در زمینه نیکوکاری، گفت: تبادل تجربیات به ویژه در توانمندسازی و حرفه‌آموزی میان کشورهای منطقه در چارچوب تفاهم‌نامه دولت‌ها یکی از دستاوردهای مهم کمیته امداد است و زمینه اشتغال‌زایی بسیاری شده است.

 

حفظ موضوعی ‌زمینه‌ای برای رواج "حفظ تخصصی قرآن" در کشور است

 

او ادامه داد: ظرفیت‌ها و امکانات دو مجموعه کمیته امداد و مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی باید در عرصه فعالیت‌های انسان‌دوستانه و خیرانه تجمیع شود و از فرصت‌های مشترک در قالب همایش، سمینار علمی و پژوهشی و نمایشگاه‌های فرهنگی بهره ببریم.

رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) تصریح کرد: موضوع نقش نخبگان و نیز خیران حقیقی و حقوقی برای راه‌اندازی مراکز رشد نوآوری و فناوری در تفاهم‌نامه با مجمع جهانی تقریب مذاهب پیش‌بینی شده تا از این طریق هسته‌های خیر و احسان در داخل و خارج از کشور شکل بگیرد.

شناسایی و ایجاد ارتباط میان خیریه‌ها، خیران و ایرانیان فعال، مرتبط و مقیم خارج از کشور در راستای حمایت از نیازمندان از دیگر مواردی است که در این تفاهم‌نامه به آن اشاره شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مالکان خودروهای توقیف شده در پارکینگ برای ترخیص ماشین اقدام کنند
  • حرکت کاروان عزاداری شهادت امام صادق (ع) از میدان المپیک تا دانشگاه علامه طباطبایی 
  • دسته‌روی هیأت‌های مذهبی در خراسان‌ شمالی برگزار می‌شود
  • توجه به اقامه نماز موجب ارتقای معنویت در سازمان‌ها می‌شود
  • آغاز فعالیت ستاد اربعین وزارت تعاون در سیستان و بلوچستان
  • حرکت دسته عزاداری در روز شهادت امام جعفر صادق (ع) در تهران برگزار می شود
  • گذشت و بخشش باید در جامعه تبدیل به فرهنگ شود
  • فرهنگ خیر و احسان ایرانی در حوزه برون‌مرزی ترویج می‌شود
  • گلستان شهدای جروکان ساماندهی شد
  • سفر حسین حسینی به تبریز با وجود محرومیت