Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش وانانیوز، 

احمد مسجدجامعی صبح امروز در اولین جمعه محرم به همراه تیم تهران گردان از هیات‌های عزاداری شهر تهران بازدید کرد و در ابتدای صبح جمعه با حضور در تکیه شوفرها با بیان اینکه در سال ۱۳۲۴ رانندگان ماشین‌های تهران – کرج که در میدان قزوین مستقر بودند در ایام عزاداری امام حسین (ع)، تکیه‌ای را در کوچه صدف ایجاد می‌کنند، گفت: از آن تاریخ به بعد عزاداری ایام محرم در این تکیه که به همت شوفرهای خط تهران – کرج ایجاد شد، برگزار می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: به مرور زمان این تکیه در یک گاراژ برپا می‌شود.حالا نسل سوم شوفرها این تکیه را برگزار می‌کنند و ۱۰ شب تعزیه ایام محرم داخل این تکیه برگزار می‌شود.

این عضو شورای شهر با بیان اینکه تکیه شوفرها با گذشت سال‌ها هنوز چراغ تعزیه را روشن نگه داشته است، گفت: نکته قابل توجه در مورد این تکیه پرده‌های منحصر به فرد آن است که تاکنون من در هیچ جا این پرده‌های عاشورایی را ندیده‌ام و بهتر است این پرده‌ها ثبت و ضبط شود و آن را قاب کنیم تا بر اثر مرور زمان از بین نرود.

در ادامه احمد مسجدجامعی به همراه تهران گردان به خانه مهدی طالعی نیا - از نقاشان مکتب قهوه‌خانه‌ای - رفت و از آخرین پرده وی که هنوز تمام نشده است، بازدید کرد. طالعی نیا در تشریح ویژگی‌های پرده عاشورایی‌اش گفت: این پرده در ابعاد ۱.۵ تا ۴ متر کشیده شده است که مانند همه پرده‌های عاشورایی دارای نظم خاصی است به گونه‌ای که حضرت ابوالفضل (ع) سوار بر اسب در وسط پرده، شیر در سمت چپ و مار نیز در سمت راست قرار دارد.

وی با بیان اینکه این پرده جامع‌ترین پرده عاشورایی است که از سفر مکه تا خرابه شام و دیدار با یزید را روایت می‌کند،اظهارکرد: این تابلو در سه طبقه زمین، دوزخ و آسمان طراحی شده است.

طالعی‌نیا با اشاره به اینکه شکل‌گیری پرده‌های عاشورایی از زمان صفویه رواج پیدا کرده است، گفت: یکی از ویژگی‌های این پرده این است که حضرت ابوالفضل (ع) به دلیل ادبیات حماسی که داریم و از بعد پهلوانی در مرکز قرار دارد.

وی افزود: چند سالی است که می‌گویند شمایل و چهره نباید مشخص شود. تا سال گذشته مکانی در وزارت ارشاد به نقاشان پرده‌هایی عاشورایی اختصاص داده شده بود اما متاسفانه از سال قبل این مکان را از ما گرفته‌اند و من به شخصه در خانه‌ام نقاشی می‌کنم و برای آنکه بوی رنگ بیرون نرود، درها را می‌بندم اما به نظر نمی‌رسد این نقاشی‌های پرده‌ای به دلیل اینکه چهره‌ها مشخص است در معرض دید عموم قرار گیرد.

در ادامه اعضای تیم تهرانگردی به حسینیه «بزازها» رفتند و احمد مسجد جامعی با بیان اینکه حسینیه بزازها اولین حسینیه صنفی در تهران است،‌ گفت: آداب پذیرایی و عزاداری هر صنف متفاوت است و در گذشته در این هیات ۱۴۱ ساله روضه خوان و سخنران جاهای مخصوصی داشتند که بسته به علاقه مردم آن‌ها یا دور سخنران و یا دور نوحه خوان جمع می‌شدند که لفظ پامنبری از آنجا باب شد.

در بازدید از حسینیه بزازها محسن هاشمی - رئیس شورای شهر تهران - نیز به تیم تهران گردان پیوست.

مسجد جامعی در ادامه با همراهی محسن هاشمی به خانه پدری صادق هدایت در مجاورت بیمارستان امیر اعلم رفت و با بیان اینکه این خانه در سال ۷۸ به ثبت میراث فرهنگی رسیده است، گفت: از آن زمان به بعد این خانه را نه حفظ کرده و نه تخریب کرده‌اند و به همان حالت رها شده است.

وی با اشاره به تبدیل شدن این خانه به کتابخانه، معاونت آموزشی و بسیج بیمارستان امیر اعلم اظهارکرد: خاندان هدایت یک خاندان معروف هستند که سه تکیه در تهران دارند و مسجد هدایت که محل سخنرانی آیت الله طالقانی نیز بوده از شهرت بیشتری برخوردار است.

در ادامه مسجدجامعی و هاشمی به دیدار یکی از پرده خوانان قهوه خانه‌ای رفتند و از او که در بستر بیماری بود دلجویی کردند.

 در ادامه تهران‌گردان به ایستگاه مترو قیطریه رفتند و از دو نقش برجسته این ایستگاه بازدید کردند. مسجد جامعی گفت: یکی از این نقش‌برجسته‌ها مربوط به طرحی از نماز عید فطر سال ۵۷ است که به اقامت دکتر مفتح برپا شد.

وی با بیان اینکه ایستگاه مترو قیطریه یک ایستگاه نمونه است که بر اساس استانداردهای پدافندی ساخته شده و در مقابل هر گونه تهاجمی مقاوم است،اظهارکرد: ۵۰۰۰ نفر در این ایستگاه مترو می‌توانند اسکان داشته باشند و جای سوال است که چرا این نوع ساخت پدافندی مترو ادامه پیدا نکرده است؟

منبع: وانا

کلیدواژه: حسینیه نقاشی قهوه خانه ای احمد مسجدجامعی محسن هاشمی رفسنجانی تهرانگردی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت vananews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «وانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۳۲۰۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایشگاه کتاب تهران متعلق به جریان فرهنگ و ادب کشور است

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شامگاه یکشنبه ۱۶ اردیبهشت با همراهی یاسر احمدوند رییس سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران و اعضای شورای سیاست‌گذاری این نمایشگاه از روند آماده‌سازی نمایشگاه کتاب در مصلی امام خمینی (ره) بازدید کرد و در جریان آخرین اتفاقات نمایشگاه کتاب تهران قرار گرفت.

افزایش دو برابری کتابفروشان در بخش مجازی نمایشگاه کتاب تهران

در ابتدای این بازدید علی رمضانی قائم مقام و سخنگوی نمایشگاه گفت: سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران امسال در ۱۵۰ هزار متر مربع فضای مصلی امام خمینی (ره) گسترده است و ۲ هزار و ۷۰۰ ناشر و ۳۶۰ کتابفروشی در آن مشارکت دارند؛ مشارکت کتابفروشان در بخش مجازی نمایشگاه نسبت به سال گذشته رشد دوبرابری داشته است.

وی افزود: کار نمایشگاه در بخش مجازی یک روز پیش از بخش فیزیکی آغاز خواهد شد. هماهنگی با شرکت پست و بانک ملی به عنوان کلان دستگاه‌های همکار نمایشگاه به‌خوبی پیش رفته است و فرماندهی انتظامی کشور همانند سال‌های گذشته عهده‌دار نظم و امنیت نمایشگاه است.

قائم مقام و سخنگوی نمایشگاه در ادامه سخنان خود گفت: ناشران و اهالی اندیشه و قلم از ۲۵ کشور در بخش بین‌الملل نمایشگاه فعالیت موثر و فعال خواهند داشت. پیرنگ اصلی نمایشگاه کتاب امسال موضوع فلسطین است و دانشجویان فلسطینی برای اولین‌بار در نمایشگاه به صورت مستقیم با مردم به گفت‌وگو می‌پردازند و خودشان به شبهات مردم پاسخ می‌دهند.

نمایشگاه کتاب تهران چهره واقعی مردم ایران است

احمدوند در ادامه این بازدید گفت: خودمان را بدهکار شان فرهنگی مردم ایران می‌دانیم و برای ارتقا سطح کمی و کیفی نمایشگاه کار می‌کنیم. حمایت و پیگیری‌های مجدانه و دلسوزانه همراه با نکته‌سنجی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی موجب قوت و توسعه نمایشگاه خواهد شد. نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران چهره واقعی مردم ایران است و نمایشگاه کتاب تهران میزبان تمام سلایق، اقوام، مذاهب و ادیان و تفکرها است و ما وظیفه داریم این سرمایه بزرگ اجتماعی و ملی را در چشم جهان به نمایش بگذاریم.

نمایشگاه کتاب تهران متعلق به جریان فرهنگ و ادب کشور است

اسماعیلی از سخنرانان دیگر این بازدید گفت: نمایشگاه کتاب در دوره سی و پنجم یک دوره کم‌نظیر را به لحاظ آمار و ارقام و کمیت و کیفیت را برای اصحاب فرهنگ و ادب کشورمان ایجاد خواهند کرد. نمایشگاه کتاب تهران متعلق به جریان فرهنگ و ادب کشور است و وظیفه ما حمایت و تسهیل‌گری از این فرایند است. کشورمان به‌لحاظ حوزه فرهنگی قابل مقایسه با بسیاری از جوامع و کشورهای جهان نیست. تقریباً در وزارت فرهنگ روزی بدون برگزاری رویدادهای فرهنگی نداریم و روزانه میزبان برگزاری جشنواره‌های متعدد شهرستانی، استانی، منطقه‌ای و ملی هستیم.

وی افزود: در طول یک سال گذشته برای برگزاری این نمایشگاه تلاش کردیم بخش مهمی از نیازها را مورد توجه قرار دهیم و ضمن اذعان به ضعف‌های موجود اما تلاش شد وضعیت را به صورتی قابل اتکا و افتخار تغییر دهیم. در موضوع تامین کاغذ و کتاب‌های درسی در آستانه تکمیل و افتتاح کارخانه جدید کاغذ هستیم که به‌زودی به بهره‌برداری خواهد رسید و ظرفیت کاغذ تحریر به ۱۳۰ هزار تن خواهد رسید.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه سخنان خود گفت: نکته مهم چند ماموریت ویژه است که رهبر معظم انقلاب بر آن تاکید داشتند؛ بحث ترجمه آثار فاخر فارسی به زبان‌های خارجی با استفاده از کسانی است که تسلط به زبان اصلی دارند. خوشبختانه برنامه ویژه‌ای برای این موضوع تدارک دیده شده که حمایت می‌کنیم. امسال تلاش شد بتوانیم فضای حمایتی را افزایش دهیم؛ دانشجویان، طلاب و اساتید و اعضای هیات علمی در موضوع حمایتی پوشش داده شدند و در دولت منتظر تامین اعتبار هستیم تا عدد خوبی دیگری را جذب کنیم و آن را به بخش دیگری از جامعه وارد کنیم که هدف ما کارمندان دولت، محصلین دوره دوم دبیرستان است.

اسماعیلی ادامه داد: در زمینه گسترش شبکه کتابفروشان ابلاغ خوبی توسط معاون اول رئیس‌جمهور صورت گرفت که کمک کننده است و در جلسه با استانداران بر لزوم اجرایی شدن آن تاکید کردیم. ما در نمایشگاه کتاب تهران به دنبال تغییر حال فرهنگی مردم هستیم و قصد نداریم نمایشگاه صرفاً یک رویداد و محل فروش کتاب باشد بلکه باید محل رفت و آمد اصحاب فرهنگ و هنر باشد.

وی افزود: نظرسنجی مردمی از نمایشگاه کتاب باید روزانه برگزار شود تا بهترین شرایط را در نمایشگاه ایجاد کنیم و برای این کار به بهترین نقدها که اشکالات ما را بگویند، جایزه می‌دهیم تا فضای پذیرش نقد به فرهنگ تبدیل شود. در طراحی صورت گرفته نمایشگاه کتاب تهران در سال ۱۴۰۴ نقطه و قله کمیت و کیفیت و واگذاری امور به بخش‌های مردمی و ناشرین ترسیم شده است که امیدواریم به بهترین شکل محقق شود.

کد خبر 6097961 الناز رحمت نژاد

دیگر خبرها

  • تدوین الگوی توسعه زنجیره متانول هم‌زمان با اجرای مراحل تکمیلی طرح پتروشیمی دنا/ پیشروی با تکیه بر توان داخل
  • اشک‌های بامزه چمران در شورای شهر تهران
  • بازدید بیش از ۳۷ هزار نفر از نمایشگاه «بر فراز دشت»
  • ساختمان بستنی پاک، انبار خانه کارگر و بیمارستان بوعلی؛ پلاسکوهای آتی شهر تهران
  • رفع مشکلات منطقه ۱۳ در دستور کار کمیته نظارتی شورای شهر اصفهان
  • نمایشگاه کتاب تهران متعلق به جریان فرهنگ و ادب کشور است
  • بازدید بیش از ۲٠ هزار گردشگر از اماکن تاریخی شهرداری کاشان
  • ادعای میرسلیم درباره حرکت اطرافیان خلخالی برای ریختن در خانه مردم
  • اراده کمیته محرومیت‌زدایی شورای اسلامی شیراز برای رفع فقر
  • نماینده مجلس: هر مرد ترکیه 15 شریک جنسی دارد!