Web Analytics Made Easy - Statcounter

پیش از این در گزارش صد‌وسومین جلسه مجمع مشورتی شورای توسعه فرهنگ قرآنی که روز دهم شهریورماه در محل دبیرخانه این شورا برگزار شد، اعلام شد که طرحی در رابطه با بهره‌گیری هرچه بهتر و بیشتر از شایسته‌ترین قاریان و تالیان قرآن کریم در جلسات قرآنیان در محضر مقام معظم رهبری برگزار می‌شود، ارائه شده است که برای دریافت توضیحات بیشتر با پیشنهاددهنده این طرح به گفت‌و‌گو پرداختیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایزدی در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایکنا؛ در رابطه با طرح پیشنهادی خود، گفت: طرحی که در آن جلسه مطرح شد، طرح تشکیل کرسی‌های تلاوت استانی و مبنای آن نیز به صورت طرح‌ریزی استراتژیک یا طرح‌ریزی راهبردی بود.

ایزدی ادامه داد: همه قرآنیان کشور استحضار دارند که فرصتی ارزشمند از سال‌ها قبل به وجود آمده که همه ساله در اولین روز ماه مبارک رمضان قرآنیان به محضر مقام معظم رهبری می‌رسند و آنجا گاهی تا سه یا چهار ساعت، تلاوت‌‌های بسیار ارزشمندی صورت می‌گیرد که این فرصت بسیار مغتنمی است.

مدیر شبکه رادیویی قرآن اظهار کرد: نقطه قوت خوبی نیز در جامعه داریم که وجود قاریان طراز اول، حافظان کل، گروه‌های تواشیح و همخوانی و ادعیه‌خوان‌ها و ابتهال‌خوان‌های کشور است. ما با تهدیدات و نقاط ضعفی نیز در این فرآیند مواجه هستیم. تهدید احتمالی این است که برخی دچار ضعف در فرآیند اجرا می‌شوند، چون بالاخره جلسه، جلسه خاصی است و پخش زنده دارد و ممکن است که قاریان آن تلاوت و اجرایی که لازم است، نداشته باشد.

وی در ادامه افزود: نقطه ضعف دیگری نیز که ممکن است وجود داشته باشد این است که نتوانیم از شایسته‌ترین‌ها برای حضور در این جلسه دعوت کنیم و کسانی که دست‌اندرکار این جلسه هستند، نتوانند به نحو مقتضی شایسته‌ترین‌ها را شناسایی کنند.

ایزدی تصریح کرد: مبتنی بر این تهدیدها و فرصت‌ها و نقاط قوت و ضعف، ما به یک مسئله رسیدیم که این مسئله عبارت از این است که مقام معظم رهبری بر کرسی‌های تلاوت تأکید دارند و سالیانه نیز کرسی‌های تلاوت قرآن در محضر ایشان شکل می‌گیرد، اما غیر از آن جلسه‌ای که با استقبال جامعه قرآنی کشور همراه است، ما شاهد حمایت و استقبال عمومی مردم از سایر کرسی‌های تلاوت نبودیم.

مدیر شبکه رادیویی قرآن ادامه داد: در رابطه با راه حل برون‌رفت از این مسئله با توجه به برنامه‌ریزی استراتژیکی که بدان اشاره شد، به این صورت پیشنهاد دادیم که در هر استان سالی یک بار یک جلسه قرآن تشکیل دهیم به این صورت که حدودا 30 جلسه قرآن در استان‌ها به جز تهران تشکیل می‌دهیم. (هر ماه یک استان) و پس از برگزاری این جلسات قرآنی که بهترین‌های هر استان در آن شرکت می‌کنند و مکانیزم انتخاب بهترین‌ها را نیز نهادهای قرآنی استان مربوطه انجام می‌دهند، شایسته‌ترین افراد انتخاب می‌شوند.

وی بیان کرد: به این ترتیب یک کرسی تلاوت دو یا سه ساعته در یک شب جمعه در یک مکان به انتخاب خود استان شکل می‌گیرد و رادیو قرآن نیز این جلسه قرآنی را به صورت زنده پخش خواهد کرد. پس از برگزاری این جلسات قرآنی در 30 استان کشور، برترین‌های این استان‌ها مشخص می‌شوند. سپس، این جلسات تبدیل به 10 تا 15 محفل در تهران خواهد شد که از بین این محافل قرآنی در تهران که از بهترین‌های استان‌های کشور همراه با بهترین‌های تهران برگزار می‌شود، ما انتظار داریم که بهترین‌های سراسر کشور نیز البته با ملاحظاتی که خود دفتر و شورای عالی قرآن در نظر دارد و به حق نیز است، در آن جلسه دعوت شوند.

ایزدی گفت: با این برنامه، دو مسئله حل خواهد شد. یکی اینکه میزان شرکت‌کنندگان در کرسی تلاوت به این دلیل که سالی یک بار در استان برگزار می‌شود، حتما به بهترین نحو خواهد بود، یعنی همه نهادها درگیر می‌شوند و شکوه بسیار خوبی در استان‌ها خواهد داشت. دیگر اینکه رادیو و تلویزیون نیز در انعکاس این کرسی‌های تلاوت و تبلیغ و ترویج آن‌ها قاعدتا انجام وظیفه می‌کند و می‌تواند نقش‌آفرین باشد.

مدیر شبکه رادیویی قرآن تصریح کرد: مسئله بعدی که وجود دارد این است که بین اجراهای نواری که به صورت نوار به تهران ارسال می‌کنند و اجراهای واقعی در حضور جمعیت فراوان مشتاق تفاوت جدی وجود دارد که این نقطه ضعفی نیز که ممکن است به این واسطه ایجاد شود، با این برنامه دیگر رخ نخواهد داد یعنی افراد در حضور جمعی اجرا می‌کنند و این مسئله منتفی می‌شود.

وی در ادامه بیان کرد: نکته بعدی که در اینجا وجود دارد نیز این است که با اجرای چنین طرحی، منویات مقام معظم رهبری در رابطه با برگزاری کرسی‌های تلاوت قرآن در کشور نیز تا حدی تحقق پیدا می‌کند و سالی در حدود 50 تا 60 کرسی تلاوت دو یا سه ساعته خیلی خوب در کشور برگزار خواهد شد.

مدیر شبکه رادیویی قرآن نحوه تصویب و اجرای این طرح پیشنهادی نیز اظهار کرد: این طرح با استقبال مسئولان قرآنی کشور مواجه شده است و قاعدتا بعد از گفت‌وگو با مسئولان قرآنی کشور، یکی از نهادها به عنوان نهاد محوری در استان‌ها انتخاب خواهد شد که البته شاید هم در خود شورای توسعه پیگیری شود. همچنین، در این رابطه با شبکه قرآن و معارف سیما نیز هماهنگی‌هایی خواهیم داشت و قاعدتا نهادهای تصمیم‌گیر نیز می‌توانند بهره‌برداری خود را از این فرآیند داشته باشند.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا فعالیت های قرآنی مجتبی ایزدی طرح پیشنهادی بهره گیری محضر رهبر انقلاب قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۳۵۲۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت‌نام لیگ قرآنی «ضحی» در گیلان آغاز شد

به گزارش حوزه استان ها خبرگزاری تقریب، امیرحجت مرادی، مدیرعامل مؤسسه تسنیم قرآن و عترت گیلان در گفت‌وگویی از آغاز ثبت‌نام سومین دوره مسابقات تیمی حافظان و قاریان قرآن کریم استان خبر داد و اظهار کرد: سومین دوره مسابقات تیمی حافظان و قاریان قرآن کریم «ضحی» گرامیداشت شهدای قرآنی گیلان این دوره در قالب لیگ در استان برگزار می‌شود.

وی افزود: رشته‌های این دوره شامل حفظ جزء۳۰، حفظ سه،  پنج، ۱۰، ۲۰ و حفظ کل و قرائت و حفظ موضوعی(مسطورا) است؛ مسابقات گروه‌های ۱۰ و ۲۰ جزء و حفظ کل به صورت لیگ و گروه‌های قرائت و حفظ جزء ۳۰، سه جزء و پنج جزء به‌صورت یک مرحله‌ای(جام قهرمانی) برگزار خواهد شد.

مسئول دبیرخانه هفته قرآن و عترت گیلان با بیان اینکه در رشته‌های حفظ اجزاء همه اعضای تیم یکسان و از ابتدای قرآن نظیر سه جزء اول، پنج جزء اول و غیره است، گفت: در رشته قرائت آقایان ترکیب تیم شامل یک نفر تحقیق، یک نفر ترتیل، یک نفر مؤذن و در بخش بانوان یک نفر تحقیق، یک نفر ترتیل و یک نفر دعاخوان است؛ رشته حفظ موضوعی بر اساس طرح زندگی با آیه‌ها «مسطورا» شامل حفظ و مفاهیم از کتاب مسطورا خواهد بود.

دبیر اجرایی سومین دوره جام قرآنی «ضحی» استان گیلان بیان کرد: در این دوره تیم‌ها توسط شخصیت‌های حقوقی شامل تشکل‌های قرآنی، مجموعه‌های فرهنگی دینی، مدارس یا شخصیت‌های حقیقی نظیر اساتید، حافظان و قاریان تشکیل می‌شود؛ هر تیم از سه عضو(متسابق) و یک سرپرست تشکیل می‌شود.

مسئول دبیرخانه هفته قرآن و عترت گیلان با بیان اینکه در شخصیت‌های حقوقی مدیر تشکل به عنوان سرپرست تعیین و در شخصیت‌های حقیقی مربی یا یکی از اعضای تیم به عنوان سرپرست معرفی می‌شود، تصریح کرد: ضوابط و آیین‌نامه داوری مسابقات مطابق آیین‌نامه مسابقات رسمی جمهوری اسلامی ایران (اوقاف) است.

وی افزود: همه تیم‌ها باید امتیاز ۷۰ را کسب کنند و معدل تیم نباید از ۷۰ کمتر باشد؛ تیم‌هایی که امتیاز کمتر از ۷۰ را کسب کنند در مراحل بعدی یک گروه سقوط خواهند کرد. 

مرادی گفت: ثبت‌نام این مسابقات آغاز شده و تا ۲۰ اردیبهشت‌ماه ادامه دارد، علاقه‌مندان می‌توانند از طریق تکمیل و ارسال فرم مشخصات از طریق پیام‌رسان ایتا به شماره ۰۹۱۱۱۴۹۳۴۵۷ نسبت به ثبت‌نام اقدام کنند.
  انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آزمون سراسری ارزیابی اعطای مدرک تخصصی قرآن کریم در خراسان شمالی برگزار می شود
  • بی بهره بودن استان از ظرفیت سدها را به رهبر انقلاب گزارش می دهیم
  • برگزاری آزمون اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن در ۸۵ حوزه امتحانی
  • جمعی از معلمان سراسر کشور با رهبر انقلاب دیدار می‌کنند
  • تعاون به عنوان رکن مهم مشارکت مردم، مورد تاکید رهبر معظم انقلاب است
  • اعلام حوزه‌های آزمون اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن
  • حنجره خود را در کرسی های تلاوت قرآن در سرزمین وحی، وقف خدا کنید
  • ثبت‌نام لیگ قرآنی «ضحی» در گیلان آغاز شد
  • تجلیل از نخبگان قرآنی در استان البرز
  • نمایش محصولات فرهنگی کنگره ۳ هزار شهید سمنان در حضور رهبر انقلاب