Web Analytics Made Easy - Statcounter

چند سال پیش بود که پژوهشکده چشم‌انداز و آینده‌پژوهی تحت عنوان «پژوهشکده نوع سوم» راه‌اندازی شد تا هم سند چشم‌انداز ۲۰ ساله کشور را بررسی کند و هم دانشگاه‌های معتبر بتوانند با دستگاه‌های دولتی همکاری کنند. ماموریت این پژوهشکده همکاری در تدوین سند چشم‌انداز کشور است و نقش‌آفرینی آن بین دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام و دانشگاه آزاد اسلامی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پژوهشکده چشم انداز و آینده پژوهی این روزها شبکه‌سازی، امور نخبگان و معاونت امور رسانه را طراحی کرده است. طرحی که روی شناسایی ظرفیت های نخبه راهبردی در دانشگاه آزاد اسلامی متمرکز است. نخبگانی که در پژوهشکده و حل مسائل مرتبط با دانشگاه آزاد هم چنین موضوعات مرتبط با تشخیص مصلحت نظام به کار گرفته خواهند شد.

مجید فولادگر رئیس پژوهشکده چشم‌انداز و آینده‌پژوهی دانشگاه آزاد اسلامی در گفت و گو با ایسکانیوز از این شبکه، گروه های علمی حاضر در این پژوهشکده و همچنین فعالیت های که در زمینه گام دوم انقلاب صورت گرفته سخن گفت.

به کارگیری نخبگان در پژوهشکده آینده پژوهی

او درباره شبکه سازی امور نخبگان توضیح داد: در شبکه سازی امور نخبگان روی شناسایی ظرفیت های نخبه راهبردی در دانشگاه آزاد اسلامی متمرکز خواهیم بود. پژوهشکده دو بال دارد؛ یک وجهه آن به مجمع تشخیص مصلحت نظام و وجه دیگر آن به دانشگاه آزاد مربوط است. یکی از ماموریت های که برای پژوهشکده تعریف شده شناسایی، اولویت بندی و خوشه بندی نخبگان در حوزه های مختلف ناظر به مسائل کشور و موضوعات ویژه ای که مجمع تشخیص مصلحت و دانشگاه آزاد اسلامی با آن مواجه است.

فولادگر ادامه داد: بر اساس توافقی هم که صورت گرفته قرار است پژوهشکده به عنوان رابط مجمع تشخیص مصلحت نظام و دانشگاه آزاد اسلامی، موضوع اجتماعی سازی سیاست های کلی و نظارت بر حسن اجرای سیاست ها را با توجه به ظرفیت دانشگاه آزاد پیگیری کند. در واقع این دو مسئله را بهم گره بزند.

او درباره برنامه های پژوهشکده برای توسعه آموزش آنلاین و بر خط گفت: فناوری های مختلفی در حوزه آموزش مجازی وجود دارد که قبل از دانشگاه یعنی دوران ابتدایی و راهنمایی و دبیرستان درباره آن بحث می شود. روش ها و سازو کارها و مراجع مختلف اعتبار بخشی نیز در این زمینه وجود دارد.

پیگیر روند رشد آموزش مجازی هستیم

رئیس پژوهشکده چشم‌انداز و آینده ‌پژوهی دانشگاه آزاد اسلامی افزود: در حوزه آموزش عالی نیز به همین صورت است؛ در حال حاضر نیز دانشگاه های خوب و واحدها محتوای برخی از درس های خود را به صورت آنلاین برگزار می کنند. چیزی که ما در پژوهشکده دنبال می کنیم این است که اولا به صورت خاص پیگیر روند رشد آموزش مجازی و سازو کارهای آن هستیم.

فولادگر ادامه داد: استفاده از این سازو کارها در قالب پیشنهادی سیاستی و راهبردی برای کشور را در برنامه داریم که این کار را از حیث آینده پژوهی و ماموریت پژوهشکده در حوزه آموزش عالی پیگیری می کنیم. در واقع پیگیر هستیم که ما با چه فضایی مواجه هستیم و روندهای محیطی از جمله روندهای جهانی و روندهای داخلی چگونه است و ما را به چه سمتی می برد. همچنین به دنبال این هستین تا بدانیم در آینده با چه محیطی مواجه هستیم.

او تاکید کرد: الان کارگاه های آینده پژوهی ناظر به حل مسئله داریم که تا حالا به صورت حضوری دنبال شده و مسائل مرتبط با آینده پژوهی را دنبال می کردیم. در واقع محتوای این کارگاه را تبدیل به محتوای مجازی میکنیم که امکان آموزش برای کسانی که به حوزه آینده پژوهی علاقمند هستند فراهم شود.

حضور سه گروه علمی در پژوهشکده

فولادگر در خصوص گروه های علمی که در پژوهشکده وجود دارند نیز توضیح داد: در حال حاضر سه گروه پژوهشی در پژوهشکده داریم که قرار است گروه های پژوهشی موجود با نظر هیات امنا و کار مطالعاتی بازبینی شوند. اما آن چه در حال حاضر در پژوهشکده مستقر است گروهی تحت عنوان چشم انداز و آینده پژوهی است که روی موضوعات بلند مدت متمرکز است. به طور مثال روی بیانیه گام دوم، الگوی اسلامی و ایرانی پیشرفت و ایران در قرن پانزدهم.

او درباره گروه دوم گفت: گروه دوم آینده پژوهی اجتماعی و فرهنگی است که ما در این حوزه روی موضوعات مرتبط با حوزه های اجتماعی مثل تاب آوری اجتماعی، آسیب های اجتماعی و مسائل فرهنگی کار میکنیم که کمیته سلامت نیز در همین کمیته اجتماعی و فرهنگی در حال فعالیت است.

رئیس پژوهشکده چشم‌انداز و آینده ‌پژوهی دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه افزود: گروه سوم آینده پژوهی و مقوله خط مشی گذاری عمومی است که این گروه روی فرآیند های سیاست گذاری، تصمیم گیری و بازبینی، اصلاح فرایندها و مقوله هزینه زایی فعالیت می کند.

فولادگر گفت: در واقع سیاست گذاری که سیاست مشخصی را اتخاذ می کند باید بداند که بعد از مطالبه نخبگانی و عمومی باید پاسخگو تبعات تصمیم خود باشد پس باید از همان ابتدا روی تبعات تصمیم خود متمرکز باشد و بتواند اینده نگرانه تصمیم بگیرد. این موضوع از حیث رسالت آینده پژوهی پزوهشکده است. یعنی ماموریت اصلی خود را بسط تفکر آینده نگر در نظام تصمیم گیری و سیاست گذری کشور در حد بضاعت خود قرار دادیم.

او در خصوص فعالیت های پژوهشکده آینده پژوهی در خصوص بیانیه گام دوم نیز توضیح داد: در حوزه بیانیه گام دوم نیز کارهای زیادی در پژوهشکده انجام شده است. یکی از کارهایی که بیشتر کار کردیم طراحی چارچوب جذب و ارتقای اعضای هیات علمی کشور بر اساس بیانیه گام دوم بوده است که این کار در هیات عالی جذب شورای انقلاب فرهنگی نیز انجام شده و مورد تایید قرار گرفته و قرار است در فاز دوم جزئیات آن را را ارائه کنیم. در دانشگاه آزاد هم بحث جذب و ارتقا را بر اساس بیانیه گام دوم دنبال می کنیم.

رئیس پژوهشکده چشم‌انداز و آینده ‌پژوهی دانشگاه آزاد اسلامی در پایان گفت: موضوع دیگر در خصوص بحث نظام مدیریت دانشگاه اسلامی است که این موضوع را در قالب یک طرح پژوهشی دنبال میکنیم و بحث سوم نیز درباره نظام رتبه بندی دانشگاه ها بر اساس بیانیه گام دوم است.

341 / 167 آینده پژوهی فولادگر بیانیه گام دوم نخبگان

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: آینده پژوهی فولادگر بیانیه گام دوم نخبگان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۳۵۶۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشکیل قرارگاه ارتقای کمک به کارآمدی نظام حکمرانی کشور در بسیج اساتید

ایسنا/گیلان رئیس بسیج اساتید کشور از تشکیل قرارگاه ارتقای کمک به کارآمدی نظام حکمرانی کشور خبر داد و گفت: بسیج اساتید در قالب مسئله محوری با تشکیل اندیشکده‌های تخصصی و حلقه‌های علمی اقداماتی را در رابطه با شناسایی نیازهای اساسی کشور و توجه به حل آنها از طریق روش‌های تحقیق، توسعه و بررسی علمی در کشور دنبال می‌کند.

محمدرضا مردانی امروز ششم اردیبهشت در گفت‌وگوی اختصاصی با ایسنا در خصوص نقش آفرینی بسیج اساتید در جبهه علمی و فرهنگی و جهاد تبیین اظهار کرد:  بسیج اساتید متشکل از اعضای هیأت علمی و غیر هیأت علمی دانشگاه‌های کشور بوده و به صورت فردی در ارتباط با توسعه و گسترش فعالیت‌های علمی در رشته و تخصص خود نقش آفرین هستند.

وی افزود: بسیج اساتید در قالب مسئله محوری با تشکیل اندیشکده‌های تخصصی و حلقه‌های علمی اقداماتی را در رابطه با شناسایی نیازهای اساسی کشور و توجه به حل آنها از طریق روش‌های تحقیق، توسعه و بررسی علمی در کشور دنبال می‌کند.

رئیس بسیج اساتید کشور با تأکید بر اینکه اولویت ما کمک به اعتلای نظام آموزش عالی کشور است، گفت: در این راستا اندیشکده حکمرانی آموزش عالی را تشکیل دادیم و گروه‌های علمی شکل گرفته  که در کمک به مرجعیت علمی آموزش عالی کشور قدم‌هایی بر می‌دارد. حضور اساتید بسیجی در اتاق‌های فکر وزارت علوم، تشکیل کمیته‌های تخصصی در این زمینه در دانشگاه‌های مختلف از جمله اقداماتی هستند که هر کدام به نوبه خود در تدوین و ارائه بسته‌های سیاستی برای اعتلای آموزش عالی کشور تأثیرگذار می‌باشند.

مردانی از تشکیل قرارگاه ارتقای کمک به کارآمدی نظام حکمرانی کشور در بسیج اساتید خبر داد و تصریح کرد: این قرارگاه متشکل از ۲۲ کمیته تخصصی نظیر اقتصاد مقاومتی، مسکن و شهرسازی، عمران، کشاورزی و منابع طبیعی، زنان و امور خانواده و... که شامل موضوعات مهم و کلان کشور است، و در قالب این کمیته‌ها تفاهم‌نامه‌های متعددی با سازمان‌های مختلف از جمله مرکز بررسی استراتژیک، مرکز پژوهش‌های مجلس، مجمع تشخیص مصلحت نظام، دانشگاه‌ها و مراکز مختلف منعقد کردیم تا نیازهای علمی کشور برای حل مسائل و مشکلات را دنبال کنیم.

وی در خصوص برگزاری اردوی راهیان پیشرفت برای اساتید، گفت: در راستای جهاد تبیین و آگاهی مردم از پیشرفت‌های کشور و دستاوردهای علمی، اردوهای راهیان پیشرفت شکل گرفته که اساتید را در قالب گروه‌های مختلف برای بازدید از این مراکز پیشرفت اعزام می‌کنیم. در استان گیلان هم مراکزی شناسایی کردیم که دستاوردهای علمی داشتند و حتی تا لبه دانش و فناوری کار کردند لذا هماهنگی‌هایی صورت گرفته تا این اردوها برای سایر دانشگاه‌های کشور برگزار و بستری فراهم شود تا دیگر اساتید بتوانند ضمن آشنایی با پیشرفت‌های علمی، ظرفیت‌هایی که در زمینه تداوم پیشرفت‌ها دارند را ارائه کنند و به نوعی تعامل دو طرفه بین اساتید دانشگاه‌های کشور با مراکز علمی در استان‌ها شکل گیرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تشکیل قرارگاه ارتقای کمک به کارآمدی نظام حکمرانی کشور در بسیج اساتید
  • مقوله حجاب اولویت دانشگاه است
  • راهکارهایی برای به روزرسانی نقشه جامع علمی کشور
  • بازگشت دوباره رشته پرستاری به دانشگاه آزاد بوشهر
  • گسترش اعتراضات دانشجویان آمریکایی به جنگ غزه / اعتصاب اعضای هیئت علمی دانشگاه تگزاس
  • دیدار طهرانچی با رئیس، مدیران و کارکنان مرکز جذب و امور هیئت‌علمی
  • جشنواره امامت و مهدویت در دانشگاه آزاد اسلامی برگزار می‌شود
  • عزم ایران و پاکستان برای تبدیل مرز «صلح و دوستی» به مرز «رفاه مشترک»
  • دهمین کنفرانس بین‌المللی وب پژوهی برگزار می‌شود
  • جشنواره امامت و مهدویت در دانشگاه آزاد اسلامی برگزار می شود