Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@04:14:19 GMT

ساخت راه روستایی ۸۰ درصد ارزان شد

تاریخ انتشار: ۱۶ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۳۵۷۵۳

ساخت راه روستایی ۸۰ درصد ارزان شد

رضا اکبری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا با اعلام جزئیات جدیدی از طرح ابرار گفت: ساخت راه‌های روستایی اخیرا به سازمان راهداری وحمل ونقل جاده ای واگذار شده است؛ قبلا این مسئولیت با شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل ونقل کشور بود و این شرکت پروژه‌ها را به استان ها ابلاغ می‌کرد.

وی با بیان اینکه ساختار شرکت ساخت اینگونه است که ۱۰۰درصد پروژه ها به پیمانکار داده می شود،  گفت: اعتبار ابلاغی به پروژه ها به امید اینکه این اعتبارات از محل‌های مختلف استانی و ملی تامین شود چند برابر اعتبارات مصوب بوده است ضمن اینکه خیلی از پروژه ها هم گران و پرهزینه تعریف شده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ضمن اینکه در ساختار پیمانکاری، مراقبت ها و رسیدگی‌های خاصی در مراحل مختلف اجرای طرح لازم است و با توجه به اینکه اعتبارات دولتی معمولا به موقع تخصیص پیدا نمی‌کند،  حجم قابل توجهی پروژه با عملیات اجرایی نسبتا سنگین روی دست وزارت راه مانده است.

 سرپرست معاونت راه‌های روستایی و فرعی سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای گفت: اکنون بیش از ٥ هزار کیلومتر راه روستایی در دست ساخت با پیشرفت فیزیکی ۱۰ تا ۹۰ درصدی نیمه کاره وجود دارد و البته غالب این طرح ها زیر ۵۰ درصد به پیشرفت فیزیکی رسیده است چراکه منابع مالی به این پروژه ها نرسیده و پیمانکار بلاتکلیف مانده است و با روند موجود هیچگاه به نتیجه نمی‌رسد.

وی گفت:با اتکا به طرح ابرار تمام پروژه‌های نیمه کاره را شناسایی کردیم؛ در ابتدا تصمیم داشتیم تمام قراردادهای غیرفعال را متوقف کنیم و بعد پایش و رصد را شروع کنیم و با انجام اولویت بندی برخی طرح ها را کنار بگذاریم، اما متوجه شدیم با توجه به تقاضاهای مردمی پروژه ها را نمی‌توان به سرعت متوقف کرد. بر این اساس  دستورالعمل‌هایی را تهیه کردیم تا به پروژه‌هایی که پیشرفت فیزیکی بالایی دارند اعتبار تزریق شود و پیمانکار به کار خود ادامه دهد آنهایی که پیشرفت کمی دارند کلا متوقف شود و باقی پروژه‌ها با ماشین آلات راهداری توسط ادارات کل راهداری در هر استانی ساخته شود.

 سرپرست معاونت راه‌های روستایی و فرعی سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای گفت: روستاهایی که در طی این سالها دیده نشده است را شناسایی و به ادارات خودمان ابلاغ کردیم تا با ماشین آلات راهداری کار را شروع کنند؛ حسن این طرح این است که فعلا به پیمانکار نیاز نیست بلکه به ادارات کل دستور دادیم با کمترین هزینه راه‌های روستایی ساخته شود.

اکبری گفت:بر این اساس ۲ هزار کیلومتر راه روستایی تا پایان سال ساخته می شود و ما تا پایان امسال دو هزار کیلومتر راه روستایی جدید تحویل مردم می دهیم.

اکبری اضافه کرد:پروژه های نیمه کاره ای که قبلا شروع شده است دست پیمانکار می‌ماند که حدود ۵۰۰ کیلومتر راه آسفالته نیز از پروژه‌های در دست پیمانکار تحویل می‌گیریم.  

وی در خصوص منابع مالی طرح ابرار گفت: با توجه به اینکه در طرح ابرار راه‌های روستایی با ماشین آلات سازمان راهداری ساخته می‌شود تنها هزینه سوخت و کارگران پرداخت می‌شود و هزینه طرح‌هایی هم که در دست پیمانکار باقی می ماند از محل اعتبارات ملی و استانی پرداخت می شود.

اکبری با بیان اینکه پیش از این برای ساخت راه روستایی، پروژه زیادی تعریف شده بود و پیمانکار توقعات مالی داشت، گفت: ما خودمان (سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای)  شروع به کار کردیم تا هزینه ها را کاهش دهیم؛ با طرح ابرار به دنبال مدیریت زمان و منابع مالی هستیم.

وی گفت: ساخت هر کیلومتر راه روستایی در طرح ابرار کمتر از  ۲۰۰ میلیون تومان تمام می شود ولی اگر به پیمانکار بدهیم هر کیلومتری ۱ میلیارد تومان هزینه می‌برد.

بر اساس اظهارات اکبری باز پس‌گیری این طرح ها از دست پیمانکاران موجب شده است که هزینه راه‌های روستایی تا سه برابر قیمت پروژه پیمانکار ارزان‌تر باشد.

وی گفت: ما قدرت اجرایی برای ساخت بیش از ۲ هزار کیلومتر راه روستایی را داریم اما چون در ۶ ماهه دوم سال قرار داریم و نصف سال را از دست دادیم همین میزان تعهد می‌کنیم.

سرپرست معاونت راه‌های روستایی و فرعی سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای خبر داد که اکنون تمام استان های درگیر اجرای پروژه شده‌اند و گفت: همزمان همه کشور درگیر ساخت راه در پروژه های از قلم افتاده و نیمه تمام روستایی هم است.
اکبری اضافه کرد: محروم ترین استان‌ها از برخورداری از راه آسفالته کردستان، شرق هرمزگان، جنوب کرمان، بخش‌هایی از خراسان جنوبی، رضوی و بالاخص خراسان شمالی است. هم چنین بخش های از لرستان، چهار محال بختیاری و سیستان و بلوچستان نیز جزو استان های محروم از راه آسفالته روستایی هستند.
به گفته اکبری اکنون ۱۱۰هزار کیلومتر راه روستایی در کشور وجود دارد که ۲۰ هزار کیلومتر هم راه ساخته شده شنی است. از این ۱۳۰ هزار کیلومتر راه روستایی ساخته شده، ۴۰ هزار کیلومتر راه روستایی خاص وجود دارد که یا قطب گردشگری هستند یا قطب کشاورزی و ترافیک رسیدن به این روستاها زیاد است.
اکبری اضافه کرد:راههای این روستاها تا به حال ساخته شده است اما حتما رصد جدید منجر به این خواهد شد که روستاهای خاص بیشتری را شناسایی کنیم.

بر اساس اظهارات اکبری۴۰ هزار کیلومتر راه خاص روستایی در کشور وجود دارد که اولویت نگهداری این راهها با توجه به حجم ترافیک بالای آن است.

سرپرست معاونت راه‌های روستایی و فرعی سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای ادامه داد: بین ۸ تا۹ هزار دستگاه ماشین آلات سنگین راهداری جزو امکانات دولت است که ۱۵۰۰ دستگاه برای این طرح در نظر گرفته می شود.

وی گفت: بر این اساس  ۱۸۰ اکیپ راهسازی از مرداد ماه وارد این طرح شده است و هر اکیپ حدود ۱۲ کیلومتر راه را ظرف دو تا چهار ماه برای کشور خواهد ساخت.

وی ادامه داد:برای برنامه ریزی طرح ابرار با ریش سفیدان این حوزه مشورت کردیم و همه گفته‌اند راه نجات راه های روستایی استفاده از امکانات دولتی و خروج این طرح ها از دست پیمانکاران و اقدام جهادی مشابه جهاد سازندگی است.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای راهداری توسعه روستایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۳۵۷۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه ریزی برای ساخت ۱۳۰ هزار واحد مسکونی در استان همدان

مجید صالحی امیر گفت: ساخت واحد‌های مسکونی طرح نهضت ملی مسکن استان به سرعت در حال اجراست و تاکنون واحد‌های در حال ساخت به ۳۳ هزار واحدمسکونی در بخش‌های مسکن حمایتی، روستایی و نهضت ملی مسکن رسیده است.

او گفت: بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته هدف ما ساخت ۱۳۰ هزار واحد مسکونی در سطح استان همدان است که شامل ۴۸ هزار واحد روستایی و ۸۲ هزار واحد شهری می‌شود.

مدیرکل راه و شهرسازی استان همدان گفت: برنامه چهار ساله دولت سیزدهم ساخت ۹۹ هزار واحد مسکونی حمایتی در استان همدان است که ۱۹ هزار واحد آن به بخش خود مالکیتی اختصاص دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان همدان همدان

دیگر خبرها

  • این مناطق تهران خانه‌های ارزان‌قیمت دارند + جدول
  • آموزش ساخت پمپ آب قوی با مواد اولیه ساده و ارزان در خانه (فیلم)
  • رد درخواست ۹۶ درصد متقاضیان نهضت ملی در شهرهای تهران
  • ریزش برداری از محورهای ایلام درپی بارش‌های شدید
  • مسافت اصفهان – دهاقان نزدیک‌تر می‌شود
  • واگذاری اراضی طرح ملی مسکن روستایی در تربت حیدریه
  • آسفالت ۶۰ کیلومتر از محور روستای جوزستان به معدن
  • برنامه ریزی برای ساخت ۱۳۰ هزار واحد مسکونی در استان همدان
  • ۶۵ درصد از راه‌های روستایی طارم آسفالت شده است
  • ۹۶ درصد از راه‌های روستایی شهرستان طارم آسفالت شده است