Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-30@18:06:34 GMT

سایه گرانی بر بازار نوشت‌افزار

تاریخ انتشار: ۱۶ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۳۶۸۱۲

سایه گرانی بر بازار نوشت‌افزار

امسال شاهد افزایش قیمت نوشت‌افزار به‌ویژه دفتر - با توجه به گران شدن کاغذ - هستیم. البته مسئولان می‌گویند در زمینه تامین کاغذ هیچ مشکلی وجود ندارد، با این حال گرانی همچنان خود را نشان می‌دهد و با شرایط بد اقتصادی موجود، خانواده‌ها را با مشکلات بیشتری مواجه کرده است.
از سال گذشته تاکنون در زمینه نوشت‌افزار افزایش قیمت ۴ برابری رخ داده و همین مسأله آغاز سال تحصیلی را برای والدین - به‌ویژه آنها که چند دانش‌آموز دارند - با مشکلات و مسائل بسیار جدی همراه کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاید برگزاری نمایشگاه عرضه نوشت‌افزار تولید داخل با قیمت مناسب‌ بتواند دغدغه والدین را در این زمینه کاهش دهد و شروع سال تحصیلی جدید را برای والدین و دانش‌آموزان آسان‌تر کند.

گرانی کاغذ و افزایش قیمت دفتر 

یکی از شهروندان اراکی می‌گوید: ۲ فرزند دارم و امسال برای آغاز سال تحصیلی باید برای آنها لوازم‌التحریر تهیه کنم، اما با توجه به افزایش قیمت در این بخش، تاکنون موفق به خرید نشده‌ام. «مهین رنجبر» بیان می‌کند: خرید لوازم‌التحریر برای دانش‌آموزان بر اساس نظر و مطابق خواسته خودشان باشد انجام می‌شود و می‌توان گفت والدین هیچ حق انتخاب و اظهار نظری ندارند. دانش‌آموزان هم بیشتر به دنبال خرید لوازم‌التحریر فانتزی با رنگ و لعاب بیشتر هستند که قیمت آنها بسیار بالاست. وی ادامه می‌دهد: افزایش قیمت کاغذ در گران شدن دفتر بسیار تأثیرگذار بوده و می‌توان گفت قیمت آن نسبت به سال گذشته چندین برابر شده در حالی که توان خرید ما کاهش بسیار چشمگیری داشته است.

تولید نوشت‌افزار داخلی با قیمت مناسب

شهروند دیگری می‌گوید: در خرید لوازم‌التحریر باید به نظر فرزندانمان توجه و مطابق سلیقه آنها خرید کنیم  و همین مسأله مشکلات بسیار جدی برای ما ایجاد کرده است. اگر هم لوازم‌التحریر متناسب با سلیقه دانش‌آموز خریداری نشود، میل و رغبت او به تحصیل از بین می‌رود. «فاطمه البرزی» اظهار می‌کند: لوازم‌التحریر وارداتی زیباتر از داخلی است و در طراحی آنها بیشتر از شخصیت‌های کارتونی مورد علاقه دانش‌آموزان استفاده شده است. چیزی که می‌تواند به ما کمک کند، عرضه لوازم‌التحریر داخلی با زیبایی نوشت‌افزار وارداتی با قیمت مناسب و کیفیت مطلوب است. وی می‌افزاید: اگر این اتفاق بیفتد، علاوه بر حمایت از تولید داخل، به خانواده‌هایی که چندین دانش‌آموز دارند نیز کمک خواهد شد زیرا هزینه‌های رفتن به مدرسه در شرایط کنونی بسیار سرسام‌آور شده است. از طرفی هم تحصیل علم به عنوان یک اصل مهم و ضروری نمی‌تواند مورد غفلت والدین قرار بگیرد.

افزایش قیمت نوشت‌افزار با واردات قاچاق 

یکی از فروشندگان نوشت‌افزار نیز می‌گوید: واردات قاچاق لوازم‌التحریر سبب شده است تولیدکنندگان داخلی نتوانند وارد عرصه رقابت در این زمینه شوند و همین مساله افزایش قیمت نوشت‌افزار را به همراه داشته است. وی بیان می‌کند: از طرف دیگر، تحریم‌ها و گرانی کاغذ بر افزایش قیمت نوشت‌افزار تاثیر بسیار زیادی داشته و سبب گرانی دفتر شده است. این فروشنده نوشت‌افزار ادامه می‌دهد: در داخل توان بسیار بالایی در زمینه تولید نوشت‌افزار وجود دارد، اما نبود نظارت کافی در این بخش سبب شده تولیدکنندگان داخلی - به‌ویژه در استان مرکزی - نتوانند تولیدات خود را روانه بازار کنند. همین مسأله ضررهای جبران‌ناپذیری را برای تولیدکنندگان داخلی به همراه داشته است.

پایین بودن توان خرید نوشت‌افزار و جهش قیمت‌ها

رئیس اتحادیه کتاب‌فروشان، لوازم‌التحریر و لوازم مهندسی اراک در این مورد می‌گوید: از سال گذشته تاکنون در زمینه  نوشت‌افزار افزایش قیمت ۲ تا ۳ برابری رخ داده و قیمت در ۳ ماه گذشته نیز یک برابر افزایش یافته است، بنابراین می‌توان گفت در این بخش افزایش ۴ برابری قیمت‌ها را شاهد هستیم. «مجید امینی ‌راد» می‌افزاید: این افزایش قیمت در حالی است که قدرت خرید مردم کاهش یافته و توان خرید لوازم‌التحریر برای خانواده‌ها - به‌ویژه آنها که چند دانش‌آموز دارند - به شدت کاهش پیدا کرده است. وی در زمینه تولید نوشت‌افزار داخل اظهار می‌کند: لوازم‌التحریر تولید داخل پاسخگوی مصرف نیست و باید لوازم‌التحریر از خارج وارد شود. علاوه بر این، با توجه به این‌که لوازم‌التحریر خارجی تنوع بسیار زیادی دارد، بیشتر مورد توجه قرار می‌گیرد.

این مسئول ادامه می‌دهد: البته لوازم‌التحریر تولید داخل - اگرچه دارای تنوع زیادی نیست - از نظر کیفیت بسیار مناسب و مطلوب است. بنابراین باید در زمینه تنوع لوازم‌التحریر داخلی برنامه وجود داشته باشد تا تولیدکننده و مصرف‌کننده هر دو بهره‌مند شوند. امینی‌راد می‌گوید: برگزاری نمایشگاه می‌تواند برای خرید لوازم‌التحریر با قیمت مناسب‌ به والدین کمک کند، بنابراین امسال نیز تصمیماتی برای برگزاری نمایشگاه بعد از دهه اول محرم اتخاذ شده است.

نوشت‌افزار داخلی و باور اشتباه نبود کیفیت

کارشناس مشاوره آموزش و پرورش استان مرکزی می‌گوید: این تصور مردم که نوشت‌افزار تولید داخل بی‌کیفیت است، باید اصلاح شود. بسیاری از والدین و حتی خود دانش‌آموزان بر این باورند که نوشت‌افزار خارجی از کیفیت و مرغوبیت بیشتری برخوردار است. «ابراهیم فراهانی» بیان می‌کند: در طراحی نوشت‌افزار خارجی و وارداتی بیشتر از شخصیت‌های کارتونی مورد علاقه دانش‌آموزان استفاده می‌شود. تولیدکنندگان داخلی باید جذابیت بیشتری در نوشت‌افزار تولید خود ایجاد کنند تا والدین و دانش‌آموزان به سمت خرید و استفاده از تولیدات داخل با قیمت کمتر سوق داده شوند.

وی ادامه می‌دهد: ما نباید اجازه دهیم تولیدکنندگان خارجی با عرضه تولیداتشان در ایران، هویت و فرهنگ خود را به دانش‌آموزان القا کنند، به خصوص که ظرفیت‌های تولیدی در این بخش در کشور و به‌ویژه استان مرکزی بسیار بالاست. این کارشناس می‌گوید: دانش‌آموزان بیشتر جلب زرق و برق و زیبایی لوازم‌التحریر می‌شوند. با توجه به هویت و فرهنگ اصیل کشورمان و همچنین بزرگان و مفاخری که در استان مرکزی وجود دارد، تولیدکنندگان باید سعی کنند این هویت را به بهترین و جذاب‌ترین شکل ممکن در قالب نوشت‌افزار باکیفیت با قیمت مناسب به نمایش بگذارند.

ابراهیمی می‌افزاید: اگر در تولید لوازم‌التحریر داخلی جدیت بیشتری وجود داشته باشد، والدین می‌توانند این نوشت‌افزار را به راحتی و با قیمت مناسب تهیه کنند و برای شروع سال تحصیلی جدید دغدغه تأمین لوازم‌التحریر فرزندان خود را نداشته باشند. وی بیان می‌کند: با توجه به اهمیت تحصیل علم نمی‌توانیم شاهد ایجاد وقفه در این بخش باشیم. بنابراین باید تولید نوشت‌افزار داخلی با قیمت مناسب با جدیت بیشتری دنبال شود و علاوه بر این، فرهنگ استفاده از این نوشت‌افزار در خانواده‌ها نهادینه شود.

کد خبر 454163 برچسب‌ها استان مرکزی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: قیمت نوشت افزار آموزش و پرورش استان مرکزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۳۶۸۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سکه به کانال ۴۲ میلیون تومان بازگشت

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، هر قطعه سکه طرح جدید در معاملات هفته جاری بازار طلا و سکه تهران با یک میلیون ۲۰۰ هزار تومان افزایش نسبت به دیروز، به ۴۲ میلیون و ۸۰۲ هزار تومان رسید.

سکه بهار آزادی طرح قدیم نیز با ۷۹۵ هزار تومان افزایش نسبت به روز گذشته، به ۳۸ میلیون و ۵۲۵ هزار تومان رسید.

امروز نیم سکه افزایش ۸۰۰ هزار تومانی را تجربه کرد؛ بر این اساس نیم سکه در قیمت ۲۴ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان داد و ستد شد و ربع سکه ۱۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان قیمت خورد.

سکه گرمی نیز با افزایش ۱۰۰ هزار تومانی، ۶ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان به فروش رفت.

معامله گران همچنین امروز هر گرم طلای ۱۸ عیار را با ۴۸ هزار تومان افزایش قیمت به ۳ میلیون و ۵۴۸ هزار تومان به فروش رساندند؛ این در حالیست که نرخ هر اونس طلا در بازار‌های جهانی با کاهش ۲۰ دلاری نسبت به روز گذشته، ۲ هزار و ۳۱۶ دلار قیمت‌گذاری شده بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کاریکاتور/ گرانی سرسام‌آور در سرزمین‌های اشغالی
  • استقبال وزیر تانزانیایی از انتقال دانش فنی ساخت لوازم خانگی ایرانی
  • سکه به کانال ۴۲ میلیون تومان بازگشت
  • تولید مسکن با اخذ مالیات از اراضی بایر و رها شده رونق می گیرد/ممانعت قیمت گذاری های کاذب مسکن در سکوهای آنلاین بازار مسکن
  • راهنمای جامع برای تهیه قطعات ماشین لباسشویی
  • راه‌های تشخیص کالای تقلبی از اصلی در بازار لوازم یدکی خودرو | علامت استاندارد تقلبی یا اصل؟
  • پویشی برای مبارزه با گرانی افسار گسیخته
  • قیمت هر شاخه تیرآهن در سال جدید چقدر است؟
  • تن ماهی و رب گوجه چند درصد گران می‌شود؟
  • نزول طلا و ارز ادامه دارد | افزایش تیراژ تولید خودرو